gelinler neden görümceler tarafından sevilmezler ???

valla ben onu bunu bilmeme insan kötülükte yaparsa kendine döner iyilikte yaparsa....
annem bize size taş atana siz ekmek atın dedi ...iyilik edin dedi ...af edici olun dedi...
varsın enayi varsın saf varsın salak desinler.....
insan olmaktan insani degerlerden vaz geçmeyin dedi....biz dört kardeşiz....iki kız iki erkek
erkek olanlar evli....
ne ben ne diger kızkardeşimin asla gelinimize karşı hatamız saygısızlıgımız olmadı kıskançlık hiç olmadı...
asla akrablara giderken yada onlar bize geldiklerinde gelinimizle övündük hem kendi yanında hem yokken arkasında ne diye olumsuz yanlarını söyleyipte araya sogukluk katılım ki.....
gelinimizin hataları olmadı oldu...he biz dört dörtlükmüyüz.bizimde olmuştur mutlaka hatalarımızı kapattık..örttük.....görmezden geldik.....
bizim aile tutumumuz görgümüz herşeyimiz farklıydı gelinimizde farklı bir aileden geldi uyum saglasın diye yardım ettik asla sen bilemzsin beceremezsin deyip aşalamadık.

gelinimiz bir gün anneme dediki...kendi annemden çok bana annelik ettin dedi...

annem gelinimiz her anne dediginde buyur kuzum dedi...o da kuzum lafını çok sevdi annemide sevdi bizide bizde gelinimizi....
niye kötü olalım niye durduk yere sorun çıkaralım zaten hayatın sorunları yeterken birde gelin kaynana yok görümce derken birbirimizi yiyelim ki.
dünya bu hastalık var saglık var muhtaçlık var...
herşeyden önce kul hakkı var allah korkusu var
dedigim gibi abim olmasa o gelinde bize gelmez....o yüzden saygı olucakki sevgide olsun....

iyiliği sen ben biliyoruz canım bilmeyen okadar insan var ki.allah iyi insanlarla karşılaştırsın umarım sizi

görümceciğim seni çok seviyorum. en büyük destekcimdir o benim...

amaaannn bizim gelinimiz olmayasın sakın..,,iyiki gelin almışız seni....iyiki abim sevmiş seni...

iyiki ellerin degilde bizim gelinimiz olmuşun sen....ŞenizŞenizŞenizŞeniz

bence gelinler görümceler tarafından sevilmezler diye birşey yok.Ben kayınvalidemlede görümcelerimlede çok iyi anlaşıyorum.Yani mevzu gelin-görümce-kaynana mevzusu değil insan olma mevzusu bence.Şahsen benim 3 tane görümcem var 2 si benden büyük diğeride yaşıtım.3üylede fazla iyi anlaşıyorum.Eşim ortada yokken onlarla arkadaştım zaten.Benim sinirden gözlerim dolduğunda görümcemin ağladığını bilirim ben üzülüyorum diye.

kardeşlerini kıskanıolar
:)
ama kendileri de bi başk akadının kardeşiyle evli olduklarını unutuolar....

Evet söylenemez.Ama örnekleride yok değil.
Herkes hatasını bilse zaten sorun olmazda nerdeee
Büyüklük davası yaparsanız kaybedersiniz bence.Bu küçümsemeye girer.
Herkes hayata saygı duymayı bilirse asıl sorun kalkar.
kardeşlerini kıskanıolar
:)
ama kendileri de bi başk akadının kardeşiyle evli olduklarını unutuolar....

doğru tespit :))
Çektiren çeker kardeşim boşver...

katılıyorum bence de bu sıfatla değil kişilikle ilgili bir durum
benimde 2 görümcem var aramız iyidir çok şükür
telde abilerinden çok benle konuşurlar.eşim ne konuşuyosunuz bu kadar kapatın artık derkaydirigubbakcemile3
herşey karşılıklı sayıyolar beni bende onları sayıyorumkaydirigubbakcemile5

Gelinimizi sevdim seviyorum sevicemmm. . Canım o benimmm . . . opuyorumnanaktan küçükk meleğimmm :))

Görümcelerimde severler beni. . Ama ben insanın bi yanlışını gördüğüm an içten içe soğuyorum. Küçük görümcemi severim büyüğünü pek değilll. . O beni sevdiğini söler.bilmiorum gerçkmi ! Ama herşeyimi de taklit eder. Eşimide benden kıskanıyor sanıırm. Eşim benim yanımdayken pek bi değerli oluyor kızkardeşine şakkıdı

Bende 1 tane görümcemle hiç anlaşamıyorum hatta eşimde bende konuşmuyoruz onunla
Benim eşimi onlardan soğuttuğumu uzaklaştırdığımı düşünüyor adam 35 yaşında adam elini kolunumu bağlıyorum yol orda istediğiyle görüşür gider konuşur banane
Ama ben konuşuyorum konuşmucamda
Eltimde kaynımda konuşmuyor onla biraz sorunlu..
Ama hep sıçrar durur üzerimize laf sokmaya bayılır kaynanamın yan sanayi...

bir tane görümcem var
aramıza mesafelidir özellikle ben yaklaşmma kendisine kendisi evliliğime dahi karışıtığı için istesemde yakın olmam

ben hem görümceyim hem de 3 tane görümcem var
herkes birbirinin hayatına saygılı olursa sorun yok
ama insanlar emrivaki yapmayı benim dediğim olsunu başkalarının hayatıyla ilgili fikir yürütüp ahkam
kesmeyi çok seviyorlar.abimin evine asla karışmam çünkü onu çok severim.gelinimizde biraz soğuktur
ama biz anlaşırız,dertleşiriz,annemin bile karışmasına izin vermem çünkü bi gelin neye sinir olur bilirim
saygıyı kaybetmemek lazım

aman sevmezse sevmesin çokta umrumda tıınnn tıııııınnn
benim görümcemde seviyomu sevmiyomu bilemicem ama bu beni hiç ilgilendirmiyor
eşimin ailesiyle resmi olduğum gibi onunla da öyleyim abisini arar beni aramaz.....
bikere kardeşime hediye alıyordum görümcemede aldım eşimle beraber verdik
eşime diyoki sen bana hediye alırmıydın falan diye eşime sarılıyo eşimde dediki karım aldı aaa öylemi diyip bana sarıldı CADIARZU

hmm daha görümce durumunda değiliz ama sevgilimin ablası bana yüzüme karşı başta seni çok kıskandım kaç yaşında kızım halbuki ama sonra çok benimsedim seni ailecek çok seviyoruz artık seni dedi.
şok geçirmiştim ben ama işte alın kendi ağzıyla söyledi kesinlikle erkek kardeşlerini kıskanıyorlar. işte kadınların diğer kadınları çekememesi durumu. bence hiç alttan almayın ben almıcam valla kendi adıma bişi olursa

benide görümcem sevmez şakayla karışık sokuşturuverir lafı. ama eşim sağolsun laf söyletmez. bence görümceler kaynanalardan daha beter

Allah nasip ederse ileride ben de görümce olacağım
kardeşimin seçtiği eşin başımız üzerinde yeri vardır
benden küçük olacak ve biliyorum ki ben onu kardeşim gibi seveceğim
Rabbim inşaallah hayırlı insanlarla karşılaştırır hepimizi

Ben kendim için bir şey diyemeyeceğim ama annem bu görümce mevzusundan çok çekti.
Halam o kadar kıskanç o kadar içten pazarlıklıdır ki gerçekten eski tip görümcelerden...
:umursamaz:
Evlendiği zaman eve anne annemin dedemin gelmesine müsade etmezmiş sen artık evlisin ne işi var filan dermiş.
Herşeye burnunu sokarmış.
Aradan seneler geçti ama o değişmedi.
Bizde gelir 1 hafta kalır ki evi bize 30 dakikalık mesafede.
Her gün yemekler börekler pastalar yaptırır oğullarına yedirir. Elini birşeye sürmez.
Evde akşama kadar sigara içer ortalığı pis pis kokutur. Hiç kimseyi düşünmez...
Sürekli ağlanır geçinemiyorum der ki kendisi ve kocası emekli, evleri kendilerinin, eşlara herşey amam oğulları da biri 23 diğeri 18 yaşında büyükler ona rağmen halam onlara kıyamaz asla çalıştırmaz kimseyi. Hep beraber oturup dururlar.
Ne zaman onlara oturmaya gitsek ki sayılıdır, yüzünü asar inanın çay bile ikram etmez.
Bir keresinde ya evde çayım da kalmamış demişti.
Hatta bir keresinde anneme su aldırmıştı ya param yok su alır mısın demişti...
Böylesine yüzsüzdür.
Annem ona yapmadığı hizmet kalmamıştır gene de annemi çok kıskanır sürekli arkasından konuşur...
Yüzüne karşı da gülüp istediklerini yaptırmaya uğraşır...
Böyle bir insan işte...
En kötüsü de bundan 6 sene önce dayımın eşine (düşünün kadının görümcesi annem) annemi açıp kötüleyip dengesizler yapıp ortalığı karıştırmıştı...
Böyle iğrenç bir insan...
Kimde böylesi görümce var gerçekten merak ediyorum... :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…