Gelinlik konusu

gelinliğin gereksiz masraf kalemi olduğuna inananlardanım ama imkan olduğıu sürece karar kadına bırakılmalı. ablasının eskileri ile mi düğün yap diye sana dayatma hakkı yok. sen ona abinin damatlığını teklif ediyor musun? evlilik fikrini ertele bence bu adamla. pek sözün geçmiyor/geçmeyecek gibi.

nabzını ölçüyor ne kadar bedavaya getirebilirimin hesaplarını şimdiden yapıyor.tepkin yerinde olmuş.taviz tavizi doğurur.onuda kabul etseydin yarında birlikte otururz der çıkar.

Aslında gözüm yeterince korktu. Simdiden boyle diyorsa ileride daha da kötü olur.

İşte şimdiden gelinlik bindallı olayını halledecek sende he diyeceksin ki ilerde düğün hazırlığında "bu konuyu konuşmuştuk sende kabul etmiştin" desin. Kurnaza bak, şimdiden ne hesaplara giriyor.
Aynen oyle.. oysa henuz ortada fol yok yumurta yok. Demin mesaj attı sen ne istersen oyle olacak tabiki yazmış. Suan da gonul alma çabaları var. Hic inandırıcı degil.

gelinliğin gereksiz masraf kalemi olduğuna inananlardanım ama imkan olduğıu sürece karar kadına bırakılmalı. ablasının eskileri ile mi düğün yap diye sana dayatma hakkı yok. sen ona abinin damatlığını teklif ediyor musun? evlilik fikrini ertele bence bu adamla. pek sözün geçmiyor/geçmeyecek gibi.

Evliliği suan icin dusunmuyorum. Sogudum bu insandan. Fikirlerimin ve kararlarimin onun icin ne kadar onemsiz oldugunu gordum.

Cozutmuş O, sıcak geçmiş zaar
Kadın kendi iradesiyle giymek isterse o ayrı ama emrivaki yapmış resmen.
Bu adamdan bir cacık olmaz gibi geldi bana.
Bir an kendi gelinlik diyaloğum geldi aklıma alakasız ama..
Eşime gelinliğimin kendime ait olmasını istiyorum kiralık yada başkasının giydiği bir gelinlik istemiyorum demiştim
Babası sormuş istediği bir şey var mı diye eşimde gelinlik istiyor demiş
Babamda "isteyecek tabi, takım elbisemi giyecek kız" demişti.

Herşeye para gözüyle bakıyor demek ki. Gelinlik olsun, bindallı olsun bir genç kızın rüyası. Senin kırılacağını zerre umursamadan olayı beleşe getirme çabası çok kaba.

Benim gelinliğim de bindallım da duruyor, satmak istedim eşim dedi ki belki büyüyünce kızımız giymek ister, dursun. Ben de dedim ki hatır gönül için giymek istese bile ben kızımı asla böyle bir şeye mecbur bırakmam. Bırak hayalinde ne varsa onu alsın giysin. Annem kırılmasın diye(ki ben asla kırılmam) giyip buruk bir şekilde üzerinde taşıyacağına kendi hayalini yaşasın yavrum dedim. Kararlıyım, satıcam
Ne kadar guzel bir düşünce. Aslında burada önemli olan onun benim fikrimi onemsememesi. Boyle yapidaki bir insanla ömür gecer mi diye düşünüyorum.

eskiden bir gelinliği 3 4 kardeş giyip üstüne erkek kardeşin eşleri bile giyermiş. ama gel gör ki eskide kalmış birşey. durumu olmasa dese amenna.
bunun seçimi tabi ki senin olmalı. yakında ablamın evi var orda otururuz derse şaşmamak gerek.
kesinlikle nişan ve düğünde acele etmeyin az daha tanıyın. yoksa bu evi ikinci elle doldurur ben söyliyim

Cozutmuş O, sıcak geçmiş zaar
Kadın kendi iradesiyle giymek isterse o ayrı ama emrivaki yapmış resmen.
Bu adamdan bir cacık olmaz gibi geldi bana.
Bir an kendi gelinlik diyaloğum geldi aklıma alakasız ama..
Eşime gelinliğimin kendime ait olmasını istiyorum kiralık yada başkasının giydiği bir gelinlik istemiyorum demiştim
Babası sormuş istediği bir şey var mı diye eşimde gelinlik istiyor demiş
Babamda "isteyecek tabi, takım elbisemi giyecek kız" demişti.
Diyalogunuz beni tebessum ettirdi :) Evet bu insanla omur gecmez her seyin paradan ibaret oldugunu düşünüyor sanırım.

eskiden bir gelinliği 3 4 kardeş giyip üstüne erkek kardeşin eşleri bile giyermiş. ama gel gör ki eskide kalmış birşey. durumu olmasa dese amenna.
bunun seçimi tabi ki senin olmalı. yakında ablamın evi var orda otururuz derse şaşmamak gerek.
kesinlikle nişan ve düğünde acele etmeyin az daha tanıyın. yoksa bu evi ikinci elle doldurur ben söyliyim
Düşünmek icin bol bol zamanim var. Ustelik bu insandan soguyorum sanirim. Özgürlük güzel bir sey ama onunlayken kendi giyeceklerimi secemeyecek kadar tutsak hissediyorum kendimi.

Evet cok kurnaz cok uyanık. Normalde de cimriliklerini gordum ama bana yapmamisti. Ilk defa bana da uygulamaya çalıştı. Birden sogumak diye bir şey varmış.
diğer yaptığı cimrilikler neler uç boyutlarda mı?
bu gelinlik fikri ablasınındır zaten.nerden aklına gelecek te teklif edecek.
sanırım cimriliğinin dışında da evlilik için çok uygun bir aday olmadığı düşüncesindesin,öyle anlaşılıyor:))

Aşkımm ablamın cicilerini giyersin gider
Aşkımm bence düğün çok saçma bişey, yapmayalım
Aşkımm annemlerde otururuz hazır ev oh mis
Aşkımm ne gereği var yatak odası da almayalım o evde bi yatak yeter bize
Aman aşkım ne balayı yaa sistem icatları bunlar gidicez nolucak masraf başka bişey değil
Aşkımm aşkım ayakların kaç numaraydı bence ayakkabılarımızı da ortak giyelim masrafa gerek yok...

diğer yaptığı cimrilikler neler uç boyutlarda mı?
bu gelinlik fikri ablasınındır zaten.nerden aklına gelecek te teklif edecek.
sanırım cimriliğinin dışında da evlilik için çok uygun bir aday olmadığı düşüncesindesin,öyle anlaşılıyor:))

Aslına bakarsanız tek sorun suan bu cimrilik. Bir çok şeyini gordum ama şöyle bir ornek vereyim.. Bedava dağıtılan yiyecekler icin tekrar tekrar kuyruga girip bir suru yiyecek almış. Yiyecege para vermek zorunda kalmadığını söylemişti. Ilk defa benim uzerimde de cimriligini uygulamaya koydu. Icime sogukluk girdi.

Aşkımm ablamın cicilerini giyersin gider
Aşkımm bence düğün çok saçma bişey, yapmayalım
Aşkımm annemlerde otururuz hazır ev oh mis
Aşkımm ne gereği var yatak odası da almayalım o evde bi yatak yeter bize
Aman aşkım ne balayı yaa sistem icatları bunlar gidicez nolucak masraf başka bişey değil
Aşkımm aşkım ayakların kaç numaraydı bence ayakkabılarımızı da ortak giyelim masrafa gerek yok...
Ayni bu kafada ayni....

Aman diyorum sakın ha ! Sana başkasının eskilerini layık görecek kadar değersiz bulan,seni ezmeye kalkacak bir adama sakın katlanma şimdiden resti çek.Ha baktın ki işine gelmiyor,bas tekmeyi.Evlenmeye bir tarafları yetmiyorsa evlenmeye kalkışmasın bir zahmet. Hayat boyu çektirir böylesi mazallah

Back
X