Gelinsin,kölesin zihniyeti..fikirleriniz..

onlardan biri benim:)))olay şöyle oldu:yeni evliyiz çekiniyorum teklif dahi edilmiyor...makineye diz falan diye...sonra bir süre yıkadım falan baktım ne kimse elini sürüyor ne makineye diz deniyor...bende kendi bildiğime sormadan dizmeye başladım valla.ama baştan yapmalıymışım çok kızıyorum kendime....

tatlım mutfakta makina varsa niye sorasınki millete, bulaşık makinası nedir neden mutfaktadır, bulaşıkları yıkasın diye, ben hiç sormadım valla gayet dizdim,ben olmasam elindemi yıkayacaktı hatun kişi

Çok şey istemiyorsunuz
Hatta çok şey isteyen eşiniz..

O dengeyi koruyabilse ailesi de birşey bekleyemezdi sizden
90 dakika çok bi mesafe değil, İstanbul'da zaten yakın mesafe bile Trafik sebebi ile 1 saat sürüyor
Bence de yatılı kalmanıza gerek yok

Tek sorun bu değil bence
Yetiştirilme tarzlarınız çok farklı, bu yüzden evlenirken iki kere düşünmek lazım..

besbelli gelmiyor muydu ne:)))bir de kalabalığı çok sevdiğini evlerinin hiç boş kalmadığını anlatır durur. desem benden önce napıyordunuz da şimdi benden beklediniz kötü olurum.....

besbelli gelmiyor muydu ne:)))bir de kalabalığı çok sevdiğini evlerinin hiç boş kalmadığını anlatır durur. desem benden önce napıyordunuz da şimdi benden beklediniz kötü olurum.....

kötü olmayı göze alcaksın artık napalım, şu durumdada kimse iyi demiyo emin ol ağzınla kuşta tutsan ay niye sağ kanadından değilde sol kanadından tuttu derler, yaşasın kötülük

tatlım mutfakta makina varsa niye sorasınki millete, bulaşık makinası nedir neden mutfaktadır, bulaşıkları yıkasın diye, ben hiç sormadım valla gayet dizdim,ben olmasam elindemi yıkayacaktı hatun kişi

ya kullanmıyorlardı benimkiler...ne zaman gitsem bulaşıklık dolu oluyordu tezgah üstündeki....hani sadece tencere falan değil baya bardaklar tabaklar falan elde yıkanmış oluyordu....herhalde mezarına falan götürecekti engel oldum sanırım:)))hala öyle ama ben birgüzel açıp makineyi büyük bir zevkle dolduruyorum belki ben gittikten sonra çıkarıp ellerinde yıkıyorlardır...

bazı tipler öyledir, babannemde anneme evde 2 makina varken çamaşır yıkatırmış tabi o zaman merdaneli makinalar var, hamile hamile azmı çamaşır yıkadım der hep, şimdi bu kadın nasıl sevsin öyle kv'yi

ben bunu anlamıyorum yaa..

bir eş benim ailemle samimi ol, hep ara sor ilgilen diyor tamam çok güzel..

ama kendisi niye o lütufta bulunmuyor. karısının ailesine ayda yılda bir gider.. nasıl bir mantık bu cidden anlamıyorum.

zaten makineler hayatı kolaylaştırmak için değil midir? ne gerek var ki elde yıkamaya,kendini perişan etmeye..eğer k.validenin içi fesatsa istersen ağzınla kuş tut yine de yaranamazsın.o yüzden kendin olacaksın.bizi ezen k.valideler ya da diğer kişiler değil yine biziz.bizler izin verdiğimiz sürece köle oluruz.

geçen yaza kadar bulaşık mak.yoktu k.validemin.geçen yaz aldılar ama hiç kullarmıyormuş.biz gidince de elde yıkamamızı istedi,ama deli miyim ya neden elde yıkayayım..ben de "anne bulaşıklar çok birikiyor bunları makineye atalım ki zamanımız kalsın birer kahve içip sohbet edelim "dedim ve o olayı hallettik

azıcık politik olmak lazım :)

olay kötü olmak değil aslında hani sonrasında kötü olmaktansa dolup dolup sonradan patlamaktansa şimdiden rengini belli etmek , neden biz ay onların düzeni böyle elde yıkıyım bari diyoruz onlar alışsın gelin bulaşık yıkmayı sevmiyor yıkasın makine de diye düşünsün, Allahtan kv m gelin köle mantığı nda değil kendisi çok çekmiş kv den şimdi onlara gittiğimde kahve yaparken bile söyleniyor zaten yoruluyorsun çalışıyorsun ben yapsaydım keşke diye, bulaşığa zaten elimi sürdürmez ne kadar ısrar etsemde , temizlik desen zaten yaptırmaz ama öyle birşeyi teklif dahi etmem, hatta geçenlerde biraz rahatsızdım temizlik yapıcaktım aramış gelip yapayım temizliğini diyor , söylemesi bile yeter ,ayyy evlilikte zaman geçtikçe sanırım kv i sever oldum sanki ilk günler herşey batarken şimdi hep iyi tarafına yoruyorum yada anlamaya başladım olay kv değil olay anneci eşş...

bak şimdi sen de erkek annesisin Egem ablada öyle, siz böyle bişey yaparmısınız makina dursun gelin yıkasın, hayatta angarya işleri azaltmak için var makinalar iki çift laf edemedikten sonra kimse gitmek istemiyo işte kayınvalidelere

aynen...ben de çok soğudum gerçekten....benim çok dezavantajım var ondan oldu....hiç halden anlayan yok....görümcem var bekar o evli olsaydı nispeten biraz daha farklı olabilirdi diye umut ediyorum.....aynı şehirdeyiz,benim annem yok rahmetli oldu,babam yalnız kaldı ben de evlenince....kardeşlerimle ona yemek falan yapıyoruz....onu kıskandılar ki evlenmeden önce nezaman isterse gitsin'di,evlendik oraya gidiyorda buraya gelmiyorda'ya döndü....sürekli onlara gidelim başka kimseyle görüşmeyelim istendi eşim tepkisiz kaldı....eşimde hata birkere birşey dese kavga etsin demiyorum yada bir surat assaydı çekineceklerdi....ama olmadı....

Evet, çifte standart denir buna
Ama ne hikmetse genel olarak toplumumuzda 'erkek ailesi öncelikli' görülüyor
Ve ben buna ayar oluyorum

Erkekler de 9 aylık bizde..

ayyy okurken fena oldum

ohoo ben neler yapıcam gelinlerime

ben onlardan iş yapmasını dahi beklemem,yeter ki her laftan her davranıştan mana çıkarıp gelinlik yapmasınlar.tek istediğim saygı canım ya.yoksa neden eziyet edeyim,onlar da anne kuzusu sonuçta.

olay gene eşte bitiyo, anlıyorum seni canım, tabi burda yazmak kolay çeken bilir, insanda vicdan olacak

senin kvaliden gelin köle mantığında değilmiş de ondan ....benimki de çekmiş ama unutmuş herhalde....evliliklerinin ilk yıllarında ölmüş babanne....sürekli laf sokulurmu ya....bilmem kimin gelini çok iyi sabah bir geliyor gece gidene kadar temizlik yapıyor:)))şeklinde...bariz abartı var beni gazlamak ve üzmek için....eşimde laf söylemediği gibi bu konularda,banada söyletmiyor...ikisi biaraya gelince de sonuç böyle oluyor....ben kötü gelin...

yaşam tarzlarınız, büyütülme şekilleriniz çok farklı sanırım, acaba evlenmeden önce bunları sezmedinmi, ailedeki diğer gelinlere yaklaşımı görmedinmi ya da hiç konuşmadınmı eşinle
ama malesef bu saatten sonra acıda olsa tatlıda olsa, kendini olduğun gibi kabul ettirmek zorunda kalacaksın, tabii önce eşine, sonra ailesi, zor ve yıllar alacak bir süreç olabilir ama bi yerden başlaman lazım, hayat böyle geçmez çünkü

Son düzenleme:

Benim annemde böyle Kadesa
Hatta yengemin camını bile silerdi
Ama karşı taraf iyilikten bile anlamıyorsa yapacak birşey kalmıyor

Annemle abimi kıskanıyormuş bi kere abim erken çıkınca bize gelmişti ( ben bekardım yani )
Yengem de bizdeydi üstelik
Annem çay içiyormuş mutfakta, abimde oturmuş yengem gelip kızmış başbaşa oturdukları için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…