Gelinsin,kölesin zihniyeti..fikirleriniz..

geçen salı kv annemi aramış pazar günü size gelicez diye, annemde buyrun gelin ama hastamız var hasbelkader vefat ederse duruma göre haberleşiriz demiş, perşembe günü gene aramış pazar günü size gelicez diye, annemde tuhafıma gitti diyo, ben zaten gereken açıklamayı yaptım arıcaktım diyo,ele karışmak tuhaf

bende bu zıhnıyetı sıddetle kınıyorum ama eşim ve aılesı koye gıttıgımızde tum akrabaları bırebır senın anlattıgın gıbı neyazıkkı! keske basraı hıkayem olsa onları degıstırebılmek ıle ılgılıde sana anlatabılsemyardımcı olabılsem

gel canım seninle kanka olalım :)))

Yalnız değilsin canım emin ol
Kayınvalideme gittik yılbası gecesi gülüş cümbüş kalabalık eğlendiler kendilerince..
Evimize dönmek için ayaklandık 9 aylık kızımı kucağıma cantasınıda omuzuma aldım. Birkaç tanede poşetlerimiz vardı onlarıda eşim alır diye düşündüm ki zaten taşıtmaz sağolsun.
Kayınvalide eşimr farkettirmeden kaşla göz arasında o poşetleride elime tutuşturup hadi canım sen in oğlumda gelir şimdi dedi.
Eski ben olsam tamam der saf gibi inerdim.
Ama o gece biz kocamla beraber ineriz anne sen merak etme dedim
Hasılı erkek aileleri oğullarını camdan biblo filan sanıyorlar. El kızıda iliğini kemiğini sömürene kadar kullan çalıştır ez sesi çıkmasın bu zihniyetteler..
Biz bunları yaşıyoruz umarım bizden sonraki nesiller yaşamaz

benim kv de de görümceyi kullanıyor söylemek istediklerini ona söyletiyor ama gayet anlaşılıyor durum komik duruma düştüklerinin farkında olsalar bide:)

benimde tam tersi görümcem bana söylemek istediklerini yada yaptırtmak istediklerini k.valideme söyletiyor.. 3yıl sonra farkına varabildim kv min görümcemin aklıyla haraket ettiğini yaww görümcem meğer ne mraklıymış kv olmaya.. Allah biliyormuşki kız evlat vermiş ona .. halbukisi kendide bir gelin baska bir kapıda.. amann neyseee...

bulaşık mak.de k.v.le savaş olurdu resmen evde... eşimede söylüyorum hani artık bi dur desin diye.. baktım eşim beni mecbur görüyor kendimce yıkamamak için direttim tabii k.validemde diretti elde yıkamam için evde savaş başladı bir kez mak. koydum kadın delirdi.. ertesi bi baktım dolaplarda sayılı bardak,tabak,çatak-kasık tak. bırakmıs olsun dedim kotacam ben bu mak. koydum kirlileri :) yemek vakti geldi temiz ne tabak nede kaşık var artık k.validem mak.dn çıkarttı kendi yıkadı koydu masaya..bana laf sokustura sokustura 3gün böyle sürdü 4.gün baktım dolapta tabaklar vs seyler çoğalmış... haa tabiki sadece tabakları koydurtmustu yine en agır tencereleri,yağlı tavaları elimde yıkattırıyordu kesınlıkle mak.koydurtmuyordu.. kızı geldiğinde hemen acardı mak.koy kızım koy yorulma derdi (bu durumda insanın gücüne gidiyır tabiki) bırak yağlıları yıkama mak var derdi..makda yer yoksa gelin var derdi basbayağıda hizmetçiydim ben o evde..değeri kıymeti olmayan bir hizmetçi iki tatlı söz söyleseler ne olacak iş elimemi yapışacak yapardım yani.

en son vaziyet buydu.bayadır gitmiyorum ve gitmekte istemiyorummmmmm

Çok şükür benim kv m çok anşlayışlı biri....Benim elimi hiç bir işe bulaştırmaz...
Bazen onlarda yatıya kaldığımız zaman sabah beni erkenden asla kaldırmaz...Sabah kalktığımız da da çoktan kahvaltıyı hazırlamış olur...
Kısacası beni kendi kızından ayırt etmez.....Allah herkeze böyle kv nasip etsin....

Bizimkide başka bir kapıda gelin, ama gel gör anlayış sıfır, kendi görümcelerine kv desine kızıyor söyleniyor benim yanımda, ve kendisine yapılmasını kaldıramadığı şeyleri bana yapmaya çalışıyor, napsam bilemiyorum, mesafemi koruyarak durumu idare etmeye çalışıyorum hayır olsun sonumuz.

haklısın bence. istediğin gibi yap. De ki onlar senin ailen benim değil, o senin ailene o kadar yakın durabilir mi bakalım bunu senden bekliyor, Hem alışık olmadığın şartlarda ve seni sürekli yorarak bunu istememen çok normal. kimse boş zamanlarında hizmetçilik yapmaya gitmek istemez.

Bir de böyle gelinler var evet.
Abim evlendiğinde ben daha 21 yaşında cahil bi genç kızdım.Annem kv den çok çektiği için gelininin üstüne titrerdi,durmadan beni abimlere yollardı git yardım et yengene diye. Bir de erkenden hamile kalınca daha çok zorlamıştı annem beni. Ama gelin hanımın için fesat olduğu için abimi bin türlü lafla doldurmuş..
Kediyi annen gönderiyor. bana bir rahat vermiyor. Yok yatakodalarına pat diye dalmışım ben yok sapık mıymışım neymişim filan da falan. Ne iftiralar ne pislikler..
Benim hiç bunlardan haberim yok sonradan duyuyorum.

Abimle yıllarca konuşmadık yegenlerimi beş yıldan sonra bu haftasonu gördüm nasıl oldu ise abimle çocuklar gelirken bize o kadında geldi..
Çocuklar bir candan sarılmıyorlar. Annem diyor ki halanız o sizin sarılsanıza yavrum, yok cocuklar buz gibi bize karşı.
Belki aranızda beni yerenler olur ama artık benim de gözüm yok onlarda ..
Oysaki onlar benim ilk göz agrılarım ilk yegenlerimdi, yengemin kanını taşıyorlar nede olsa sogudum sanırım benim de artık onlara kanım kaynamıyor.
Varsa yoksa küçük abimin çocukları, annelerini de seviyorum birtanedir yengecim..
Ama yine de tek suçlu abim diyorum, evlendim diye ailesini arka planana atmamalı, hep karısını dinleyip dolduruşa gelmemeliydi.

bence anneniz suçlu.gelin kıymetli de kızın kıymetli değil mi? hem yardım istemiyorsa ne gerek.mesafeyi korumalı, kimseye iyilik yaramıyor bu dönemde

ay çok kötü yaa, yazık çocuklar görmeyip görmeyipte birden görünce yabancıladılar heralde, gelin elti görümce kv olmakta değil aslında mesele, vicdan ve insaniyet, birazda empati işin içine girince geçinilmicek bişey yok aslında

bence anneniz suçlu.gelin kıymetli de kızın kıymetli değil mi? hem yardım istemiyorsa ne gerek.mesafeyi korumalı, kimseye iyilik yaramıyor bu dönemde

Evet ne yazık ki annem aşırı iyi niyetli.
Aynı iyi niyetini kv ye karşı da düşündü ama yine yaranamadım artık annemi dinlemiyorum..
Gerçi oda geçte olsa uyandı

Ya kesinlikle öyle.
Yine de insan üzülüyor onlar yegenlerim benim ama sanki bir başkası, sokaktan geçen bir yabancı gibiler abim bile öyle artık bana

vicdan ve empati işin yolu ama erkeklerde bitiyor birazda aradaki dengeyi kurmak lazım. O ince çizgiyi ayarlamak herkesin harcı değil ne yazık ki.
Benim babacımda ince çizgiyi 30 senedir ayarlayamadı, olan annemin geçliğine oldu, hastalıkla geçen yıllarına oldu.
Orta yaşlı olmasına rağmen yaşlı kadın gibi gerek bedeni gerekse ruhu, hiç bir şey onu mutlu edemiyor, en güzel hediye, en iyi yemek v.s.
hepsinden soğumuş dünyadan soğumuş sayelerinde, keşke eşin ailesinden de boşanmak mümkün olsa.!

Büyük konuşmak istemiyorum, rabbim pişman etmesin kararlarımızda, ama köle gelin olacağıma boşanmış insan olurum, kanım canım olmayan kişilere ömür feda etmek kadar aptalca bişey yok, asla ve asla kıymet değer bilinmiyor çektiğiniz çilelerle başbaşa kalıyorsunuz.

durumlarımız benziyor biraz sizinle, eşiniz tek tafarlı olsun istiyor ama yok öyle bir dünya sizinde aileniz var, ne kadar ekmek o kadar köfte, sevgi aşkda bir yere kadar taviz tavizi doğuruyor, o gelmiyorsa sizde gitmek zorunda değilsiniz. Tek taraflı anlayış ve fedakarlıkla yürüyorsa evlilik olmaktan çıkıyor enayilik oluyor ilişkinin adı.

Bekar kaynın var mı? diye sorardım bekar olsaydım
Ne mutlu sana valla..Çok özeniyorum canım kp canım kv canım görümcem diyenlere..

Biriyle beraberim, evlilik fikrine alışmaya çalışıyorum, anne ve babası rahmetli olmuşlar ama üç erkek iki de kız kardeşi var. Vallahi tırsıyorum okuduklarımdan sonra, bu yaştan sonra iş mi alıcan başına diyorum, iyi geçinmenin bir orta yolu yok mudur, benim zaten mizacım biraz ters, pek öyle lafımı sakınmam ama bakıyorum sussam ezileceğim, konuşsam kötü olacağım. Vesselam idare politikasını bilenler biraz moral versin =)

Konu sahibesi arkadaşım, sende de evliya sabrı var mübarek, ben olsam tutamazdım çenemi. Ama alıştırmamaya çalış, hem çalışmak hem de tüm boş vakitleri onlara heba etmek bir süre sonra tüketir insanı.

Bekar kaynın var mı? diye sorardım bekar olsaydım
Ne mutlu sana valla..Çok özeniyorum canım kp canım kv canım görümcem diyenlere..

Evet var canım ama ben de korkuyorum açıkcası yeni gelin alınca beni sevmezlerse diye.....Ama ben onlara çok çok iyi davranıyorum..
Bu güne kadar eşimin ailesine asla terslik yapmadım..Onlar da sağolsunlar beni çok çookkk seviyorlar... İnşllh hep severler böyle..
Allah herkeze iyi geçinmek nasip etsin canım...

Aminnnnn..
Sana da gönlüne göre,uyumlu elti versin saadetin tam olsun inşallah

Ben 13 yıllık evliyim, seninle aynı şeyleri yaşadım ben İzmirliyim, eşim Afyonun köyünden, ailesinin yanına gittiğimizde aynı şeyleri yaşadık, ilk zamanlar çıldırıyordum, iyi insanlar ama beklentileri evin durumu benim hiç alışık olduğum türden değildi, hele de eşim her gece allahın emri gibi kahveye gider 12 de dönerdi bütün gece ailesiyle hiç bilmediğim konuların konuşulmasıyla geçirirdim. Bu konuda çok tartışırdık eşimle tek sıkıntımız buydu. Her hafta sonu giderdik. Baktım ki olmayacak oraya gidince ben de eşim kahveye gidince odaya kapatıyordum kendimi eşim bozuldu önce ben de dedim ki sen kahveye gidiyorsun ben niye annenlerin başını bekleyeyim sen de otur yok gidecem diyorsan ben de her seferinde gelemem dedim. Bayramdan bayrama gidiyorum şimdi. Kültür farkı çok zorluyor insanı, eşimi çok seviyorum, ama bir sürü şey geçti tabii bu farklılıktan. Eşini seviyorsan katlanıyorsun, ama zaman içinde yavaş yavaş kuralları değiştir. Hele öyle neymiş gidip de bulaşıklar yığılmış olsun. Sen kaldığın sürece yıkarsın ne var ama gittiğim evin kalan bulaşıklarını da yıkayamam yani. Gelin geliyor diye makinemi geliyor. Ay neyse çok da kışkırtmayım seni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…