Kocamla kaçtık5. Gun kv evine geldik 3 gün misafirlik diye hiç birşey yaptırmadı bana 8. Gün yemek yendi makinayı açtım bulaşık diziyorum meğer sevgili kaynanacım makinayı misafir gelince çalıştırıyomuş
nikahımda 9. Gün kıyıldı henüz gelin değildim yani keşke ogün kaçıp kurtulsaymışım
velhasıl kelam ben arada bir kocam için ailesini kabullenmemiş(onun lafı) bir kadınım.
Ailesi içinde kötü gelin
ne yani evlenmez anamın babamın işini yapardım ömür boyu kimse kusura bakmasın
benim kv de de görümceyi kullanıyor söylemek istediklerini ona söyletiyor ama gayet anlaşılıyor durum komik duruma düştüklerinin farkında olsalar bide:)
benimde tam tersi görümcem bana söylemek istediklerini yada yaptırtmak istediklerini k.valideme söyletiyor.. 3yıl sonra farkına varabildim kv min görümcemin aklıyla haraket ettiğiniyaww görümcem meğer ne mraklıymış kv olmaya.. Allah biliyormuşki kız evlat vermiş ona .. halbukisi kendide bir gelin baska bir kapıda.. amann neyseee...
bulaşık mak.de k.v.le savaş olurdu resmen evde... eşimede söylüyorum hani artık bi dur desin diye.. baktım eşim beni mecbur görüyorkendimce yıkamamak için direttim tabii k.validemde diretti elde yıkamam için evde savaş başladı bir kez mak. koydum kadın delirdi.. ertesi bi baktım dolaplarda sayılı bardak,tabak,çatak-kasık tak. bırakmıs olsun dedim kotacam ben bu mak. koydum kirlileri :) yemek vakti geldi temiz ne tabak nede kaşık var artık k.validem mak.dn çıkarttı kendi yıkadı koydu masaya..bana laf sokustura sokustura 3gün böyle sürdü 4.gün baktım dolapta tabaklar vs seyler çoğalmış... haa tabiki sadece tabakları koydurtmustu yine en agır tencereleri,yağlı tavaları elimde yıkattırıyordu kesınlıkle mak.koydurtmuyordu.. kızı geldiğinde hemen acardı mak.koy kızım koy yorulma derdi (bu durumda insanın gücüne gidiyır tabiki) bırak yağlıları yıkama mak var derdi..makda yer yoksa gelin var derdi basbayağıda hizmetçiydim ben o evde..değeri kıymeti olmayan bir hizmetçi iki tatlı söz söyleseler ne olacak iş elimemi yapışacak yapardım yani.
en son vaziyet buydu.bayadır gitmiyorum ve gitmekte istemiyorummmmmm
Benim annemde böyle Kadesa
Hatta yengemin camını bile silerdi
Ama karşı taraf iyilikten bile anlamıyorsa yapacak birşey kalmıyor
Annemle abimi kıskanıyormuşbi kere abim erken çıkınca bize gelmişti ( ben bekardım yani )
Yengem de bizdeydi üstelik
Annem çay içiyormuş mutfakta, abimde oturmuş yengem gelip kızmış başbaşa oturdukları için
Bir de böyle gelinler var evet.
Abim evlendiğinde ben daha 21 yaşında cahil bi genç kızdım.Annem kv den çok çektiği için gelininin üstüne titrerdi,durmadan beni abimlere yollardı git yardım et yengene diye. Bir de erkenden hamile kalınca daha çok zorlamıştı annem beni. Ama gelin hanımın için fesat olduğu için abimi bin türlü lafla doldurmuş..
Kediyi annen gönderiyor. bana bir rahat vermiyor. Yok yatakodalarına pat diye dalmışım ben yok sapık mıymışım neymişim filan da falan. Ne iftiralar ne pislikler..
Benim hiç bunlardan haberim yok sonradan duyuyorum.
Abimle yıllarca konuşmadık yegenlerimi beş yıldan sonra bu haftasonu gördüm nasıl oldu ise abimle çocuklar gelirken bize o kadında geldi..
Çocuklar bir candan sarılmıyorlar. Annem diyor ki halanız o sizin sarılsanıza yavrum, yok cocuklar buz gibi bize karşı.
Belki aranızda beni yerenler olur ama artık benim de gözüm yok onlarda ..
Oysaki onlar benim ilk göz agrılarım ilk yegenlerimdi, yengemin kanını taşıyorlar nede olsa sogudum sanırım benim de artık onlara kanım kaynamıyor.
Varsa yoksa küçük abimin çocukları, annelerini de seviyorum birtanedir yengecim..
Ama yine de tek suçlu abim diyorum, evlendim diye ailesini arka planana atmamalı, hep karısını dinleyip dolduruşa gelmemeliydi.
Bir de böyle gelinler var evet.
Abim evlendiğinde ben daha 21 yaşında cahil bi genç kızdım.Annem kv den çok çektiği için gelininin üstüne titrerdi,durmadan beni abimlere yollardı git yardım et yengene diye. Bir de erkenden hamile kalınca daha çok zorlamıştı annem beni. Ama gelin hanımın için fesat olduğu için abimi bin türlü lafla doldurmuş..
Kediyi annen gönderiyor. bana bir rahat vermiyor. Yok yatakodalarına pat diye dalmışım ben yok sapık mıymışım neymişim filan da falan. Ne iftiralar ne pislikler..
Benim hiç bunlardan haberim yok sonradan duyuyorum.
Abimle yıllarca konuşmadık yegenlerimi beş yıldan sonra bu haftasonu gördüm nasıl oldu ise abimle çocuklar gelirken bize o kadında geldi..
Çocuklar bir candan sarılmıyorlar. Annem diyor ki halanız o sizin sarılsanıza yavrum, yok cocuklar buz gibi bize karşı.
Belki aranızda beni yerenler olur ama artık benim de gözüm yok onlarda ..
Oysaki onlar benim ilk göz agrılarım ilk yegenlerimdi, yengemin kanını taşıyorlar nede olsa sogudum sanırım benim de artık onlara kanım kaynamıyor.
Varsa yoksa küçük abimin çocukları, annelerini de seviyorum birtanedir yengecim..
Ama yine de tek suçlu abim diyorum, evlendim diye ailesini arka planana atmamalı, hep karısını dinleyip dolduruşa gelmemeliydi.
bence anneniz suçlu.gelin kıymetli de kızın kıymetli değil mi? hem yardım istemiyorsa ne gerek.mesafeyi korumalı, kimseye iyilik yaramıyor bu dönemde
ay çok kötü yaa, yazık çocuklar görmeyip görmeyipte birden görünce yabancıladılar heralde, gelin elti görümce kv olmakta değil aslında mesele, vicdan ve insaniyet, birazda empati işin içine girince geçinilmicek bişey yok aslında
Evet ne yazık ki annem aşırı iyi niyetli.
Aynı iyi niyetini kv ye karşı da düşündü ama yine yaranamadım artık annemi dinlemiyorum..
Gerçi oda geçte olsa uyandı
Ya kesinlikle öyle.
Yine de insan üzülüyor onlar yegenlerim benim ama sanki bir başkası, sokaktan geçen bir yabancı gibiler abim bile öyle artık bana
Arkadaşlar ben 20 li yaşların sonunda eğitimli iş güç sahibi bi hatunum.Eşimde aynı.Aramızdaki fark ben büyükşehirde büyüdüm o köyde.Çocukluğumdan itibaren kendi işlerini kendi halleden biriyim.Evlenmeden önce birkaç yıl iş sebebiyle ailemden ayrı yaşıyordum.Çalıştığımız yerde tanışıp kısa sürede evlendik. Eşim oldukça kibar saygılı yardımsever çevresinde ve ailesinde sevilen biri.Eşimin ailesi köyde yaşıyor.5 kardeşler hepsi okumuş.Evlendik ve alışkın olmadığım şeylerle karşılaştım.İlki eşimin maaş kartımı istemesi,para sorunu.Asla vermem buarada evin maddi giderlerinin çoğu benim üstümde.Bu arada eşim ev işlerine karışmıyor canı isterse bazen yemek yapar.İkincisi köye gidip sık sık kalmak istemesi bensiz gitmek istemez.(mesafe 90 dk)Ben başka yerde rahat edemiyorum. Nedense eşim kısa mesafe bile olsa ile kardeşlerinde kalmak ister. Tabi bu köyde kalışlarda eşim, ailesine el pençe divan durmamı istiyor.Ailesi köydeki gelinlere bakıp ırgat gelin fantazisini yaşamak istiyorlar. Mesela aile erkekleri büyükten küçüğe uzanmış oturuyor eşimde dahil ben koca koca sinileri falan taşıyorum.Sözde okumuş medeniler biride kalkıp yardım etmiyor benim görevimmiş.Tabiki bir iki gün dayanıp resti çektim herkes bi işin ucundan tutsun diye.Bu kalıplara uymadığım için bütün aileni suratları bana hep beş karış.K.peder hayvancılık yapıyor ve ev ahırın üstünde.B enim için kokudan dolayı gece yatısı kabus Ayrıca köy ortamı olduğu için hijyenik değiller.Yeni geline yatak falan yapılr bunlar ömemsemiyor asırlık yataklarda yatırıyorlar.Gidince tepeleme bulaşık beni bekler nerde hazırlık.Yinede gidince mutfaktan çıkmam iş yaparım.Eşim ailesine çok düşkün sık sık konuşur.Benim ailem uzakta ben genelde yalnız giderim,o senede bir gelir.Bana ailesiyle samimi olayım diye baskı yapar benimkileri bayramda seyranda arar.Ben baskı yapmam zorla samimiyet olmaz.Bunların dışında evliliğimz güzel birbirimizi seviyoruz.Ama ailesi yüzünden sık kavga ediyoruz.Yüz verince astarını istiyor anlayış gösteremiyorum.Ben istiyorum ki eşim boş zamanlarında sık gitsin köye benide ayda bir götürsün gece kalmayayım.Ailesiyle sıcak ilişkileri sürsün ben mesafeli olayım ve onlar beni böyle kabullensin. ÇOK MU ŞEY İSTİYORUM .GECE YATISI OLMASI ŞART MIDIR?
Çok kısa nişanlı kaldık, bir kere köye gittim tabiiki hiçbirşeye el sürdürmediler.Yani herşey köprüyü geçene kadardı:)Nisanli oldugunuzda farketmedin mi
Eger boylelerse
Nisanliykende is beklemislerdir senden
Bencede tavrini koymalisin
Çok şükür benim kv m çok anşlayışlı biri....Benim elimi hiç bir işe bulaştırmaz...
Bazen onlarda yatıya kaldığımız zaman sabah beni erkenden asla kaldırmaz...Sabah kalktığımız da da çoktan kahvaltıyı hazırlamış olur...
Kısacası beni kendi kızından ayırt etmez.....Allah herkeze böyle kv nasip etsin....
Bekar kaynın var mı? diye sorardım bekar olsaydım
Ne mutlu sana valla..Çok özeniyorum canım kp canım kv canım görümcem diyenlere..
Evet var canımama ben de korkuyorum açıkcası yeni gelin alınca beni sevmezlerse diye .....Ama ben onlara çok çok iyi davranıyorum..
Bu güne kadar eşimin ailesine asla terslik yapmadım..Onlar da sağolsunlar beni çok çookkk seviyorlar...İnşllh hep severler böyle..
Allah herkeze iyi geçinmek nasip etsin canım...
Arkadaşlar ben 20 li yaşların sonunda eğitimli iş güç sahibi bi hatunum.Eşimde aynı.Aramızdaki fark ben büyükşehirde büyüdüm o köyde.Çocukluğumdan itibaren kendi işlerini kendi halleden biriyim.Evlenmeden önce birkaç yıl iş sebebiyle ailemden ayrı yaşıyordum.Çalıştığımız yerde tanışıp kısa sürede evlendik. Eşim oldukça kibar saygılı yardımsever çevresinde ve ailesinde sevilen biri.Eşimin ailesi köyde yaşıyor.5 kardeşler hepsi okumuş.Evlendik ve alışkın olmadığım şeylerle karşılaştım.İlki eşimin maaş kartımı istemesi,para sorunu.Asla vermem buarada evin maddi giderlerinin çoğu benim üstümde.Bu arada eşim ev işlerine karışmıyor canı isterse bazen yemek yapar.İkincisi köye gidip sık sık kalmak istemesi bensiz gitmek istemez.(mesafe 90 dk)Ben başka yerde rahat edemiyorum. Nedense eşim kısa mesafe bile olsa ile kardeşlerinde kalmak ister. Tabi bu köyde kalışlarda eşim, ailesine el pençe divan durmamı istiyor.Ailesi köydeki gelinlere bakıp ırgat gelin fantazisini yaşamak istiyorlar. Mesela aile erkekleri büyükten küçüğe uzanmış oturuyor eşimde dahil ben koca koca sinileri falan taşıyorum.Sözde okumuş medeniler biride kalkıp yardım etmiyor benim görevimmiş.Tabiki bir iki gün dayanıp resti çektim herkes bi işin ucundan tutsun diye.Bu kalıplara uymadığım için bütün aileni suratları bana hep beş karış.K.peder hayvancılık yapıyor ve ev ahırın üstünde.B enim için kokudan dolayı gece yatısı kabus Ayrıca köy ortamı olduğu için hijyenik değiller.Yeni geline yatak falan yapılr bunlar ömemsemiyor asırlık yataklarda yatırıyorlar.Gidince tepeleme bulaşık beni bekler nerde hazırlık.Yinede gidince mutfaktan çıkmam iş yaparım.Eşim ailesine çok düşkün sık sık konuşur.Benim ailem uzakta ben genelde yalnız giderim,o senede bir gelir.Bana ailesiyle samimi olayım diye baskı yapar benimkileri bayramda seyranda arar.Ben baskı yapmam zorla samimiyet olmaz.Bunların dışında evliliğimz güzel birbirimizi seviyoruz.Ama ailesi yüzünden sık kavga ediyoruz.Yüz verince astarını istiyor anlayış gösteremiyorum.Ben istiyorum ki eşim boş zamanlarında sık gitsin köye benide ayda bir götürsün gece kalmayayım.Ailesiyle sıcak ilişkileri sürsün ben mesafeli olayım ve onlar beni böyle kabullensin. ÇOK MU ŞEY İSTİYORUM .GECE YATISI OLMASI ŞART MIDIR?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?