Gelme dedi

Asıl eşi kafasını dinlemek için çocukla karısını sepetlemiş, ama sadece anneye kin dolu. Bayramda bile gitmeyerek cezalandıracak aklınca, bayram da yalnız kalsınmış...

Pes valla...
Adam göreve gidiyormuş savaş uçağı pilotuymuş ramazanda evde olmayacakmış bütün yorumları okumuşsunuz o yorumu neden atladınız

Adam göreve gidiyormuş savaş uçağı pilotuymuş ramazanda evde olmayacakmış bütün yorumları okumuşsunuz o yorumu neden atladınız
demek bütün yorumları okumamışım... bundan bağımsız olarak da hak vermedim zaten...anne diye 7/24 kimse yetişkin evladına kul köle olmak zorunda değil..belki gece ibadetini yapacak, gündüz uyuyabildiği kadar uyuyacak. İşime gelmedi diye anneye kin duymak çok çirkin.

Bana kul köle olsun dememiş zaten neden bu kadar kırıcı konuşuyor demiş düzgün bir uslupla reddetseymiş "kızım 30 gün fazla bayramdan bir hafta önce gel" deseymiş veya benzer birşeyler ben anneyi haksız buldum ki bence haksız

Neyse, 30 sayfa benzer yorumlar yapılmış...herkes farklı yerinden bakıyor. Bende anneme çocuğumla 30 gün yerleşecek rahatlık varsa, o da kendini "ramazanda yalnız kalmak istiyorum şeklinde" açık açık ifade etme hakkı var bence. Başka zaman için gelemezsin dememiş zaten, bu ay yalnız kalmak istiyorum demiş. Bence en doğal hakkı.

annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi.
Sizce kırıcı değil mi cidden anneniz size böyle dese kırılmayacak mısınız

Bende henuz cocuk yok,kardesimde 2 cocuk var.
H.sonları annemdeyiz genelde,pazar kahvaltıdan sonra gidelim diye ortalık toplama baslıyor kadın
Annenıze hak veririm o yuzden,1 ay cok uzun bi sure.
Ramazanın ilk haftasi zhor gecer zaten,e ona göre planı programı vardır,birine iftara gitcek haydii sizi de mi göturcek,?
Buyuk tepkiler verılecek bi olay değil(bayramda gitmemek gibi)
Bana 1 ay yatılı misafir gelse bende istemem acıkcası.

benim anneliği , anneye saygıyı unutacağım bir durum söz konusu bile olamaz. kadıncağız istemiyor açık ve net olarak ifade etmiş. daha nasıl ifade edebilir? kalbi kırılan konu sahibinin annesi kızını bu derece üzdüğünün farkında mı acaba ? değilse ufak çaplı bir gönül koymanın kimseye zararı olmaz. bayramda yine gider belki ama ordaki ayy gelmeyim sizi rahatsız etmeyeyim cümlesi belki kızını anlamasına yardımcı olur

'Laf anlatamazsın,
torunlarına bakmayacaklarmış'
diye gömdüklerinizdenim.
Oğlum 18 yaşında ve ben böyle düşünüyorum.
Herkes sizin gibi düşünmek veya çok anaç olmak zorunda mı?
Benim geçmişimi ve bugünkü düşüncemi şekillendiren dinamikleri bilmeden,
yanlış düşündüğüme,üstelik doğrusu anlatılsa da anlayamayacağıma karar vermişsiniz,
canınız sağolsun .

Ben,belki zor bir ailede,çeşitli sıkıntılarla büyüdüm ve ailemle özellikle de
annemle ilişkim mesafeli.
O nedenle bu konuda annenin tavrını yadırgamıyorum.
Belki emeklilik için planlarım,heveslerim var.
Mezun olduğumdan bu yana özel sektörde, yüksek tempoyla çalışıyorum,yaşım oldu 45.
Ölmeden dünyayı gezmek istiyorum torun bakmak yerine.
Bu beni kötü veya duyarsız bir anne mi yapıyor?
Hayatta farklı bakış açıları olabileceğini ve bizim fikrimizin her zaman her şartta en doğrusu olmayabileceğini hatırlamamız lazım.

Bnm amacım buradaki konudaki anneyi kötülemek çok kötü bir annne yaftası ile yargılamak olamaz.
Siz diyorsunuz bn dünya turuna çıkacağım ; çocuğunuz anne bnde seninle gezeyim dediğinde amann sen gelme ayak bağı olursun bna dünyayı dar edersin mi dersiniz ??ne yapacan senin yanında da nasıl rahat edicem..
Yok sa ben turumu tamamlayayım çocuğun seninle geldiğimde uzun uzun vakit geçiririz mi?
Burada ki konunsahibinin annesi direk gelme ben ibadet edemiyorum resmen ayak bağı olursunuz tarzın da konuşmus.
Bu sene ibadetimi yapayım bu ramazan da yalnız kalayım inş seneye sen gelirsin yada bn sana gelirim oruç çıkınca yinede hasret gideririz deseydi amenna.
Tmm biz evletlar anneleri ylnız bırakalım dilediklerini yaşasınlar ama bunu tek evlatlarını kırmadan açıklamalıdır diye düşünüyorum.
Biz hala ergen kafasındayız düşünemiyoruz bazen annemiz daralır mı bizden sıkılır mı ??
Annemin daha samimi ve açıklayıcı olması lazımdı.
Sizde inşalllh dilediğiniz emekliliğinizi yaşarsınız sorunlardan dertlerden uzak hayat size güzel olsun

Ben konu sahibinin konusunu üzerinden ilerlemedim tamamen kendi bakış açımı aktarmak istedim.
Herkesin annesiyle,evladıyla iletişimi ve ilişkisi farklı olabilir.
Şahsen ben yorumunuzdan torununa bakmak istemeyenleri eleştirdiğiniz ve fedakar olmayan,duyarsız anne olarak gördüğünüz sonucunu çıkardım.
Ben diyorum ki geniş düşünelim.
Farklı düşünüp yaşayanları da itham etmeyelim.

Ya ben abartılı bişey göremedim. Benim annemde ramazanda yatılı misafir istemez. Sabah kalkar mukabelesine gider kadın öğlen uyur 2 kişilik iftar hazırlar şimdi sen olunca özenmek isteyebilir. İftardan sonra teravihe gider. Yani senin rahat bir zamanda gelmeni istemiş olabilir. Kırılmanızı gerektirecek bişey yok bence

DEmekki bu hanımefendinin de annesiyle ilişkisi farklı boyuttaydı ki 1 ay kalmayı teklif edecek kadar.
Böyle bir neden sunacağı aklına gelmemişti belkide.
Elbette sizindr evlatlarınızla diyaloğunuz farklı ona göre teklifde bulunabilirler ona göre davranırlar.
Şahsen bn annemle ilişkimi bildiğim için yapacağı şeyi yapamam derse alınırım üzülürüm.
Ama bu kadını rahat bırakırım demem neden diyeyim ki bnm ölene kadar başka annem mi var.
Artık köşesine çekilsin tmm bn ona bakarım ama bir evine sığamadıysam sonra annelik ilişkisi olur mu o zaman.
Bu teklifi amcaya halaya teyzeye sunmuyoruz zaten onlara desek geleyim mi 1 ay oruç geçirelim ,
Onlarda bizim başka planlarımız var başka sefere inşallah derler zaten alınmayız.
Konu anne olunca alınmak mümkün oluyor bazen hele ki senede bir kere görüyorsan daha fazla vakit geçirmek istersin.
Ee şimdi konu sahibi bayramda bile gitmem diyor dargınlık oldu belki bir daha anne sana geleceğim diyemeyecek.
Torununu göremeyecek belki uzun bir süre.
Hep bir kırgınlık olacak içinde artık annesinin evinde rahat edemeyecek gitse bile diken üstünde olacak.

annemle.konusurken bana sakin bana.gelme.ramazanda rahatca ibadetimi.yapicam dedi.
Sizce kırıcı değil mi cidden anneniz size böyle dese kırılmayacak mısınız

Başkasına sormuşsunuz da ben de kendi cevabımı vereyim. Ben kırılmam. Ya da şöyle düzelteyim, konu sahibiyle benzer bir durumdaysam kırılmam. Neden?

1. 30 gün misafirlik için çok fazla, annen dahi olsa.
  2. Küçük bir çocukla 30 gün kalmak iki katı fazla.
Çocuklarla çalışıyorum, çocuklar durmuyor arkadaşlar. Yani her ne kadar "Benim çocuğum çok uslu, çıtını çıkarmaz" falan deseniz de buna inanmak mümkün değil. Çocuğun yapısında oynamak vardır, enerji vardır, hiçbir çocuk put gibi durmaz. Oynamasa bile bıcır bıcır konuşur. Her insan bunu çekmek zorunda mı, değil. Kaldı ki konu sahibi çocuğunun peşinde koşturmaktan, ona yemek yedirmekten vs. annesine yardım edemeyecek. Etse de ne kadar edebilecek? O kadın hiçbir şey yapmasa en kötü 2 kap yemek hazırlayacak her gün. Tek başına olsa bir çorbayla doyar ama bebekli bir konuğa sırf çorba çıkaramazsın, bu konuk kızın olsa da. Rahatça ibadetimi yapacağım demesi eşittir, "Siz gelince rahatça ibadetimi yapamıyorum." Demek ki rahatsız olduğu şeyler var yani, bunun ibadetini aksatacağını düşünüyor. Sırf konu sahibinin gözünden bakmamak lazım; kendisi fark edemiyor olabilir belki ona "çıt çıkarmaz gelen" çocuğunun sesini, hareketlerini kadının kafası kaldırmıyor; belki konu sahibi kendi çocuğuyla ilgilenmekten kadına yardımcı olmuyor.

Peygamber örneğini veren olmuş; çok uç bir örnek. Burada kimse peygamber sabrına sahip olduğunu iddia edemez, etse de her insanın peygamber sabrına sahip olmasını bekleyemez. Ben konu sahibinin annesine hak veriyorum; konu sahibine de bu kadar hayata kendisi odaklı bakmamasını tavsiye ediyorum.

Sonra da diyoruz ki nerede o eski ramazanlar o eski aile ilişkileri cidden 32 sayfa olmuş hala aynı şeyler diyoruz ki size kadının kocası göreve gidiyormuş evde tek ve gurbette yani tatilde görebiliyor yılda bir ya da iki kez kadın ramazanda annemle olmak istedim normal bir şekilde reddetse tamam ama çok kırdı diyor, ki cidden çok kırıcı söylediği söz "sakın bana gelme" cidden çok düşüncesiz yorucu bir insana bile bu cümle kurulmaz ki evlattan bahsediyoruz siz hala annesi ibadet etmek istemiş diyorsunuz biz kırıcılıktan bahsediyoruz siz anne haklı diyorsunuz annesi kırmış işte kırılmış kadın

İstikrarlı bir şekilde,olayı,yine kendi bakış açınızla yorumladığınızı görüyorum.
İkidir birbirimizi alıntılıyoruz ama
'laf anlamazlar' sözüyle uğradığımız ithamla
ilgili yorum yapmıyorsunuz hiç.
Oysa benim sizi ilk alıntılama sebebim, tamamen bu itham nedeniyleydi.
Yoksa ne konu sahibiyle ne de sizinle tartışmak veya sizleri ikna etmek gibi bir niyetim var.
Ben konunun ortalarında düşüncemi yazdım, sonrasında da farklı düşüncelere göz atıp cevap hakkı doğduğunda onu kullanıyorum.
Belli ki sizinle de çok farklı pencerelerden bakıyoruz hayata ve annelik mevhumuna.
Hoş,farklı bakış açıları olmasaydı hayat son derece sıkıcı ve tatsız olurdu.
Hayatın,hepimiz için yaşamaya değer olmasını diliyorum.
Sevgiyle kalın,evlatlarınızı sevgiyle büyütün.

Tamam kırılmış olabilir. Kadın da kızı kırıldı diye istemek zorunda değil diyorum ben de, yine tek taraflı bakıyoruz. Aile ilişkilerini, birlikte vakit geçirdikleri zamanları hiçbirimiz bilemeyiz ki, ben kimseyi tek taraflı dinleyerek yargıya varmam. Mesela şu açıdan da bakabiliriz madem "kırılma" açısından bakıyoruz konuya, belki geldiklerinde kadınla vakit geçirmek için değil sırf kafa dağıtmak için geldiğini düşünüyor; yemek yaptırıyor, işe güce karışmıyor, annesi değer gördüğünü hissetmiyor. Kesin böyle bir şey vardır demiyorum bu arada, mesela anne tarafından da böyle bakılabilir. O zaman anne kırılmış olmuyor mu? Bilemeyiz diyorum ben de, bir anne bunu durduk yere niye söylesin? Herkes burada bahsetmiş benim annemle aram şöyle iyidir, böyle çağırır diye. Bu kadın çağırmıyorsa tek taraflı bakmamak lazım diyorum, burada herkesin konusunu okurken tek taraflı bakmamak lazım. Nerede o eski Ramazanlar'a gireceksek daha da sıkıntı. :)

Bende diyorum ki en sevmediğimiz insana bile o şekilde söyleyemeyiz "sakın gelme" diye anlatabiliyor muyum annesi kırıcı konu sahibi nasıl birisi olursa olsun sakın gelme demek cidden çok ağır

Bende diyorum ki en sevmediğimiz insana bile o şekilde söyleyemeyiz "sakın gelme" diye anlatabiliyor muyum annesi kırıcı konu sahibi nasıl birisi olursa olsun sakın gelme demek cidden çok ağır

Elbette, daha farklı, daha düzgünce söyleme yolları olabilirdi. Altında yatana bakmak lazım. "Anne gelip 1 ay sende kalayım" diyebiliyorsa araları kötü değildir tahminimce. Kötü olsa böyle rahatça bir teklifte bulunamazdı. Anne de karşılık olarak "Aman sakın gelme, rahatımı bozarsınız" diyebiliyorsa konu sahibinin göremediği bir şeyler var diye düşünüyorum. O anlamda direkt annesini suçlamak yerine kendine şöyle bir baksa daha iyi olabilir.

Evladını misafir olarak gören bir anne için evladının torun sevdirme gösterme hevesindeki bağlantıyı vurğulamak istedim..
Anneliğin ay yıl gün olarak algılanmaması gerektiğiydi.
Sizde sevgiyle kalın..
HAyırlı günler diliyorum.

sizinle aynı düşünemediğimiz için ne sizin söylediklerinize ben ikna olucam nede benimkilere siz farklı bakıyoruz olaya ne olursa olsun kimseye sakın gelme denmez annem bana dese ben ne kadar haksız olursam olayım annem böyle dese elbette küsmem ama ömür boyu onun kırgınlığı olur ve her gidişim de diken üstünde olurum çocuğuma ses çıkarmasın diye elinden geleni yaparım anlatabildim mi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…