Siz evlat olarak annenizin yaninda olun bence. Siz gencsiniz,enerjiniz annenizinkinden cok daha yuksek. Uykusuz kalabilirsiniz,ac kalabilirsiniz,yorulabilirsiniz. Bir sey olmaz. Ama buyukler yipraniyor,yasli olmasalar da. Biz evlatlari onlardan daha enerjik durumdayiz. Biz misafir edelim artik onlari. Unlarini elemisler,eleklerini duvara asmislar. Kocalarimiz bizi “hadi anana” diye kiskislayamasin bir de mesela. Ne munasebet?1 hafta misafir gibi ağırlamak isteseydim kendi çocuğunu özgüveni yüksek sorunlarını kendi çözebilen çocuk mu olacaklardı!
Annenin her daim çocuğunun yanın da olması onu sevmesi şefkat vermesi yük olarak görmememesinin özgüven ile ne Alakası var yahu.
Var elbet. Benim odam hala duruyor sonucta annemin evinde. Ama zaruri bir durumum yoksa ne isim var bir ay? Kocamdan ayrilirsam tamam,gider siginirimAy aşagıya sizide alıntılamışım.
Evet komik aslında cristmıs
Tabii bunlar sizin kendi düşünceleriniz.
Ayrıca bn böyle düşünüyorum diye de kendi anneme tabi kiii gidip post falan serdiğim yok.
Ama çocuklarım büyüdüklerinde diledikleri kadar post serebilirler evime necite de kendi evleri yaşanmışlıkları huzurlu günleri mutlulukları çocuklukları var o evde.
Kocanın bir ay üstelik ramazanda eşini anneye göndermek istemesi tuhaf değil mi?Siz evlat olarak annenizin yaninda olun bence. Siz gencsiniz,enerjiniz annenizinkinden cok daha yuksek. Uykusuz kalabilirsiniz,ac kalabilirsiniz,yorulabilirsiniz. Bir sey olmaz. Ama buyukler yipraniyor,yasli olmasalar da. Biz evlatlari onlardan daha enerjik durumdayiz. Biz misafir edelim artik onlari. Unlarini elemisler,eleklerini duvara asmislar. Kocalarimiz bizi “hadi anana” diye kiskislayamasin bir de mesela. Ne munasebet?
Tmm ama herkes böyle düşünecek aile yapısı yok ki.Var elbet. Benim odam hala duruyor sonucta annemin evinde. Ama zaruri bir durumum yoksa ne isim var bir ay? Kocamdan ayrilirsam tamam,gider siginirim
Kendimi toplayana kadar. Sonra yine kendi evime cikarim.
Burada birbirimizin dusuncesine saygi duyuyoruz,empatiyi ogreniyoruz. Hic kuskusuz herkes evinde rahat. Konu sahibi kocasini annesine gondersin ve kendi annesini de evine davet etsin bence benim de onerim bu
Eşi savaş uçağı kullanıyormuş görevde yaniKocanın bir ay üstelik ramazanda eşini anneye göndermek istemesi tuhaf değil mi?
Genelde erkekler daha çok gitme bir yere yaparlar ramazanda
Sanki gidin başımdan der gibi herkes anneyi konuşmuş kocayı konuşan yok
E siz kendiniz dediniz,ömür boyu sorumluluklarıyla,sorunlarıyla ilgilenmek zorundalar diye. Neden yani? Büyüyünce kendi sorunlarını kendileri çözemez mi çocuklarınız?1 hafta misafir gibi ağırlamak isteseydim kendi çocuğunu özgüveni yüksek sorunlarını kendi çözebilen çocuk mu olacaklardı!
Annenin her daim çocuğunun yanın da olması onu sevmesi şefkat vermesi yük olarak görmememesinin özgüven ile ne Alakası var yahu.
Hangi yazdıklarınıza cvp vermemişim ?E siz kendiniz dediniz,ömür boyu sorumluluklarıyla,sorunlarıyla ilgilenmek zorundalar diye. Neden yani? Büyüyünce kendi sorunlarını kendileri çözemez mi çocuklarınız?
Ayrıca demek istediğimi anlamamışsınız bile.
Diğer yazdıklarıma da cevap vermemişsiniz.
Neyse.
Ailemin bana desteği yok.Hangi yazdıklarınıza cvp vermemişim ?
Çözer tabi ki büyüdüklerinde bn onların yanın da olacağım diye sorumsuz olacak halleri yok herhalde anlamın da söyledim.
Ayrıca sende tam bağımsız değilsin ki ailenle 21 yaşındasın maddi destekleri var.
Sizde kendi ayaklarınız üzerinde durmamışız o zaman.
Siz ailem maddi sorunlarımı hallederler yazınca bu şekil anlaşıldı.Ailemin bana desteği yok.
Ben okulun yanında ayrıca çalışıyorum.
Ayrı kaldığım bir evim var,kendi işlerimi kendim yapıyorum.
Annem babam arada sırada para yolluyor ama gerek olmadıkça kullanmıyorum hesapta bekletiyorum ya da annemin yanına giderken evine birşeyler alıyorum,aksesuar alıyorum market ihtiyaçlarını görüyorum.
Benim anlatmak istediğim bu değil işte.Siz ailem maddi sorunlarımı hallederler yazınca bu şekil anlaşıldı.
Anlatmak istediğim ömür boyu bakmak görmek, sorunları var ise çözmek.
Elimden geldiğince çocuguma yardım etmek istemem onu özgüvensiz yapmaz.
Özgüven , özgüvensizlik bu şekilde oluşmaz.
Hele ki kız çocukları için durum daha farklı daha bir anaç oluyorlar ..
O zamn çocuğum için dışarıdaki bir kadından bir farkım olmaz.
Bir de şöyle birşey var Bnde aslın da annemde pek rahat edemem.Benim anlatmak istediğim bu değil işte.
50 yaşındaki kadının rahatını bozmak benim anlatmak istediğim. 1 ay kalmak size normal geliyorsa bşlemem. Ama ben evlendikten sonra çoluk çocuğumla gidip annemin evinde 1 ay kalıp rahatsızlık vermem.
[QUOTE="burbuk, post: 59182944,
Torunuma bakmam diyenlerdenim.
Çocuğum var.
22 ve 16 yaşındalar. Küçük değiller.
Avrupa mı dediniz? Arkadaşım bir İngiliz’le evli. Öyle vıcık vıcık değiller onlar.
Annelik kölelik değildir.
Zor bir durum yoksa 30 günlük misafirlik olmaz.
Kızım rahat edecek diye hem de ortada önemli bir şey yokken ben planımı iptal etmem. Çok istiyorsa bir haftalığına gelir.
Zaten ömrümün çoğunu çocuklarıma harcamışım bırakında birazda kendime harcayayım.
Sizden alıntı yaptım ama sadece torun lafınıza cevap vermek için. Diğer ifadelerim genele cevaptır.
Bnden çokça yaş büyüksünüz belli.
2 kızım var büyüğü ilkokula yeni başladı hayat benim için yeni başladı biliyorum daha önümle çocuklarım için yapacağım fedakarlık edeceğim çok şeylerim var.
Ama bunu fedakarlıklarımı kölelige hiç benzetmedim.
Annelik kölelikse efendilerinizi doğurduğunuz için pişmanmısınız peki
Baska zaman olsa kocan seni neden kiskisliyor derdi uyeler. Ama simdi annelik sorgulandi tabii. Gelme deyince kadinKocanın bir ay üstelik ramazanda eşini anneye göndermek istemesi tuhaf değil mi?
Genelde erkekler daha çok gitme bir yere yaparlar ramazanda
Sanki gidin başımdan der gibi herkes anneyi konuşmuş kocayı konuşan yok
Asıl eşi kafasını dinlemek için çocukla karısını sepetlemiş, ama sadece anneye kin dolu. Bayramda bile gitmeyerek cezalandıracak aklınca, bayram da yalnız kalsınmış...Eşin.izin.bu.önerisi.bana.çok.saç.ma.geldi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?