- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
Batı'da özel günler çoktur doğru.Canım laf anlatamazsın ilk sayfadan beri takmışlar 30 gün, 500 km vs. Vs.
Çocunun da çocukları misafirmiş.
Çocukları büyüsün torunlarına bakmayacaklarmış..
Bunların diyenlerin ya çocuğu yok ya da çok ufak.
Çocuğu olmayanların çocuğu olsun.
Küçük olanların da bi büyüsünde bakalım evlatları bunlara gelmek isteyecekler mi torunlarını gösterecekler mi ??
Şimdi dem geleceğin muhabesini yapıyorlar çocukları da olsa fazla kalamazllarmıs
Şimdi bunlar batıya Avrupa’ya özeniyorlar diyeceğim ama
Onların köpeklerini atmıyorlar dışarıya..nasıl sahipleniyorlar.
Çoluk çocuk torun hepbirlikteler aynı evde nasıl da memnunlar adamlar.
Hiç özel günleri bitmiyor ama hep ailecek çok yaşlı olanlarda başlarından atmıyor kızını oğlunu kafam kaldırmıyor adam gibi bi crismist yaşatmadınız diye
Ilk cümlenize gülüyorum şu an ve bin sene sonra aklıma gelirse yine gülerim :)Bacim tam olarak bizden istedigin nedir anneni kotulememiz mi? Annene olan hincini boyle alacaksin ama ben misafir agirlamayi ibadet sayardim diyeceksin. Once donup kendine bak sonra anneni sucla.
"Sevildiğin yere sık gidip gelme" der Mevlana Hazretleri."Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil." der Yunus Emre
Kim haklı27 sayfadır ne tartışılıyor burada acaba? :/
Kim haklı
Ona karar vermeye çalışıyoruz :)
Ağzına sağlık.ya bir şey merak ediyorum.
yani bu soruyu sadece size sormuyorum. Sayfada bunun benzeri çok mesaj okudum. En son sizinkisi.
çocuk bakma ve oruç tutma arasındaki sevap ilişkisini nasil kurdunuz? Yani bir de çocuğa bakmanın oruç tutmaktan daha fazla sevap olduğunu vurgulamışsınız kendinizce. Bu kanıya nasil varıyorsunuz?
yani bunu gerçek anlamda merak ediyorum.
mesela ben de mümkün olduğunca oruç tutmaya çalışırım.
birisi bana cocuguma bakar misin dese, ya da herhangi bir yere götürür müsün, gelir misin benle gibi bir istekte bulunsa burada aaa bu bundan çok sevaptır değildir olayını insan napar ki. Sırf ihtiyacı olan birine yardım etme isteğimden, şartlarım uygunsa yardım ederim.
yok kalp kırdı oruç tutmasın, yok oruç tutarken millete yemek yapıyor iftar hazırlıyor o daha çok ibadet. Bunları nasıl böyle vaaz vermiş gibi yazabiliyorlar şaşıyorum.
bir insanın canı iftarda birilerinin karnını doyurmak istese, yapar yemeğini dağıtır.
oruç tutmak isterse orucunu tutar.
namazını kilmak isteyen namaz kilar.
herkes dini kendine göre çekip çeviriyor.
kişi vardır 11 ay içki içer. Gelir 1 ay tüm orucunu hakkıyla tutar. Gönül ister ki içki içmesin ama içiyor diye ooo sen orucu boşuna tutuyorsun demek kimsenin haddi değil ki? Kendiyle Allah arasında.
bir zamanlar da ee oruç tutuyorsun namaz kılmıyorsun. Boşuna tutuyorsun tutma diye etrafına vaaz verenler vardı.
bence bu konularda kimse kimsenin işine karışmasa çok daha güzel olacak. Din mevzusu da değil bu, toplu yaşamda birbirimize saygı için bunu yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum.
50 yaş yaşlı mı ?Batı'da özel günler çoktur doğru.
Fakat batıda 18-19 yaşından itibaren çocukların çoğu ayrı eve çıkıyor. Görüp bildiğim bu benim.
Ayrıca normal bir zaman olsa neyse.
30 gün yahu,sıcaklarda oruç tutuyor insanlar.
Belki annesi yatıcak kalkıcak
Ya da bazen yemek yapmayıp geçiştiricek,belki öğlene kadar yatıcak,belki hergün mukabeleye gidicek. Belki torunu çok yaramaz unutmayacak rahatsız edecek. Kadın yatmak dinlenmek istiyordur şimdi kadın kendini sorumlu,zorunlu hissedecek hizmet etmek için. Ramazan'da kalınmaz,insan rahat edemez. Yaşlıların bir süre sonra kafası kaldırmıyor.
Yok olmaz. Birisi haklı öbürü haksız olacak. Haksız olan konu sahibi olursa daha iyi olur. Biz haksız olanı taşa gömeceğiz.Konuda bir haksız mı olması gerekiyor, ben anlamadım. :)))
İki taraf da kendince haklı bence, kızı da haklı anne de haklı.
Demeyin öyle. Anne evlat bunlar. Kırgınlıklar geçici olmali. Annedir bencr idare edilmeli. Allah hepimize uzun ömür ve sıralı ölüm versin. Anne cenazesi başında ağlarken,büyük acınıza bir de kendi elinizle vicdan azabı eklediginiz düşünün. Bence o güne yatırım yapmalıyız.Torununu istemeyen bir anneanne, gerçekten çok kırıcı olmuş. Gitmeyin bayramda . Gelmedim rahat rahat bayramınızı yaşayın diye deyin.
Yok olmaz. Birisi haklı öbürü haksız olacak. Haksız olan konu sahibi olursa daha iyi olur. Biz haksız olanı taşa gömeceğiz.
Bizim tarzımız bu.
İllaki polemik olacak. İllaki görüşümüzü dikte edeceğiz.
Bu yoruma katılıyorum işteAnnemiz hayatta olduğu sürece çocuk kalıyoruz. Annemin evinde bulduğum huzuru güveni rahatlığı hiçbir yerde bulamıyorum.orası benim evim. doğup büyüdüğüm yer. Ben orda misafir değilim. Ben nezaman mutsuz olsam koşarım anacığımın dizinin dibine. Daha 1 gün gelme demedi bana. Benim evimde sonuna kadar açıktır anneme.Duygusal yaklaşmayın diyen arkadaşlar tam da duygusal yaklaşılacak bir konu. Anneniz yanlış yapmış.
Annenin doğrudan gelme demesi hoş değil insan elbet kırılır.Ramazan ayında oruç tutmayı bu kadar abartmasak hanımlar. İnsanlar hem oruç tutup hem dışarıda çalışabiliyor. Hatta ağır iş yapan bile var. Sadece biraz rolantiye alıyoruz o kadar..
Ramazan zor ay, kafa kaldırmıyor falan bunlar bahane değil yani..
Aynı anne tüm gün 5 6 çeşit yemek yapıp defalarca misafir ağırlayacaktır da. Ama evladına gelme denmesi çok normalmiş gerçekten bir çok kişi tarafından.
Konu sahibi kırılmakta ve duygusal düşünmekte sonuna kadar haklı. Bir insana değer vermediğin başka ne şekillerde gösterilir ki..
Bir yerde iyi olmuş. Evinden bu kadar uzun süre ayrılmanı tavsiye etmem..
E herkesin bir evi bir duzeni var. Yurt disindakilere ozendigimiz falan yok,kaldi ki onlarda da oyle bahsettiginiz gibi torun torba her dakika mic mic bir iliski yok. Ozel gunlerde bir araya gelirler,kimse kimsenin evine postunu sermez oyle bir ay.Canım laf anlatamazsın ilk sayfadan beri takmışlar 30 gün, 500 km vs. Vs.
Çocunun da çocukları misafirmiş.
Çocukları büyüsün torunlarına bakmayacaklarmış..
Bunların diyenlerin ya çocuğu yok ya da çok ufak.
Çocuğu olmayanların çocuğu olsun.
Küçük olanların da bi büyüsünde bakalım evlatları bunlara gelmek isteyecekler mi torunlarını gösterecekler mi ??
Şimdi dem geleceğin muhabesini yapıyorlar çocukları da olsa fazla kalamazllarmıs
Şimdi bunlar batıya Avrupa’ya özeniyorlar diyeceğim ama
Onların köpeklerini atmıyorlar dışarıya..nasıl sahipleniyorlar.
Çoluk çocuk torun hepbirlikteler aynı evde nasıl da memnunlar adamlar.
Hiç özel günleri bitmiyor ama hep ailecek çok yaşlı olanlarda başlarından atmıyor kızını oğlunu kafam kaldırmıyor adam gibi bi crismist yaşatmadınız diye
O sizin tercihiniz.50 yaş yaşlı mı ?
80 90 yaşındaki kadından pardon anneden bahsetmiyoruz.
Zamanın da gençti çocuklarını kafası kaldırdı e artık yaşlandı kafasıı Kaldırmıyor sözlerinde katılmıyorum.
Anneliğin emekliliğimi olurmuş o zaman çocuktan kıdem tazminat falan da alsın o kadar yıl bakmış kölelik yapmışlar ya.
Unutmayın ki onlar bizi seçmiyor anne olarak biz seçiyoruz dünyaya getiriyoruz.
Sorumlulukları sorunları ölene kadar bitmez.
E herkesin bir evi bir duzeni var. Yurt disindakilere ozendigimiz falan yok,kaldi ki onlarda da oyle bahsettiginiz gibi torun torba her dakika mic mic bir iliski yok. Ozel gunlerde bir araya gelirler,kimse kimsenin evine postunu sermez oyle bir ay.
Pek iyi dilekleriniz olmus sizinle ayni dusunmeyen arkadaslariniz icin ama,yine de ben samimiyetimle cevap vereyim. Annemin hayatini kolaylastirmak icin elimden geleni yapiyorum. Daha az yorulsun diye,daha fazla kendine zaman ayirsin diye ugrasiyorum. Evine gidip uzun sureli vakit gecirmiyorum. Cunku yoruldugunu hissediyorum. Cocugum da onu cok yoruyor ayrica.
İleride benim cocugum bana torunlari gostermezse de oturup aglamam, kendi bilir. Torun torun diye inleyecek halim yok. Kimse beni “ sana torununu gostermem haaaa” diye tehdit edemez. Ederse kendi kaybeder. Elden ayaktan dusene kadar kendi evimde yasamak istiyorum mumkunse. Sonrasinda da ya bir huzurevine giderim ya da evime bir bakici tutarim. Kimseye yikilmam. Tekrar yeri gelmisken soyleyeyim,herkesin bir evi ve de bir duzeni var. Ha siz farkli dusunebilirsiniz,torun torba beraber de yasayabilirsiniz saygi duyarim. Ama sizin gibi dusunmeyenlere “Avrupaya mi ozeniyon,ay kıristmısını mi yasayamiyon”diye dalga gecmeniz
O sizin tercihiniz.
Demek ki siz özgüvenli,sorunlarını kendileri çözen çocuk yetiştirmiyorsunuz. 21 yaşındayım,kendi sorunlarımı hep kendim hallediyorum,durmam gereken yeri biliyorum falan. Büyüdüğümde de annemin karışacağı tek konu,kardeşimle küsüşürsem falan ancak öyle yardım eder,maddi problemde yardım eder.
Ama bu konuda ortada yardım edilecek bir sorun yok. Keyfi bir şekilde gidip kalmak var.
Ayrıca o işin yaşla bir alakası yok.
Annem 49 yaşında.
2 çocuk büyütmüş kadın,büyüğü 21 yaşında küçüğü ise 12 yaşında.
Zaman zaman o bile bunalıp kaçmak istiyor bizden,düşün yani 12 yaşındaki söz dinleyen çocuktan bahsediyoruz. Sesinden yaramazlıklarından bağırmalarından bunalıyor zaman zaman. Ama siz bunu düşünmüyorsunuz,belki konu sahibinin çocuğu yaramaz,sabahtan akşama kadar oraya buraya koşacak. Siz 3.
1 hafta misafir gibi ağırlamak isteseydim kendi çocuğunu özgüveni yüksek sorunlarını kendi çözebilen çocuk mu olacaklardı!O sizin tercihiniz.
Demek ki siz özgüvenli,sorunlarını kendileri çözen çocuk yetiştirmiyorsunuz. 21 yaşındayım,kendi sorunlarımı hep kendim hallediyorum,durmam gereken yeri biliyorum falan. Büyüdüğümde de annemin karışacağı tek konu,kardeşimle küsüşürsem falan ancak öyle yardım eder,maddi problemde yardım eder.
Ama bu konuda ortada yardım edilecek bir sorun yok. Keyfi bir şekilde gidip kalmak var.
Ayrıca o işin yaşla bir alakası yok.
Annem 49 yaşında.
2 çocuk büyütmüş kadın,büyüğü 21 yaşında küçüğü ise 12 yaşında.
Zaman zaman o bile bunalıp kaçmak istiyor bizden,düşün yani 12 yaşındaki söz dinleyen çocuktan bahsediyoruz. Sesinden yaramazlıklarından bağırmalarından bunalıyor zaman zaman. Ama siz bunu düşünmüyorsunuz,belki konu sahibinin çocuğu yaramaz,sabahtan akşama kadar oraya buraya koşacak. Siz 3.5 yaşındaki çocuğu durdurmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Yapmayın ya,insanlar tam rahata ermişken neden huzurunu bozsunlar ki? Rahat edemez sonuçta.
Ay aşagıya sizide alıntılamışım.E herkesin bir evi bir duzeni var. Yurt disindakilere ozendigimiz falan yok,kaldi ki onlarda da oyle bahsettiginiz gibi torun torba her dakika mic mic bir iliski yok. Ozel gunlerde bir araya gelirler,kimse kimsenin evine postunu sermez oyle bir ay.
Pek iyi dilekleriniz olmus sizinle ayni dusunmeyen arkadaslariniz icin ama,yine de ben samimiyetimle cevap vereyim. Annemin hayatini kolaylastirmak icin elimden geleni yapiyorum. Daha az yorulsun diye,daha fazla kendine zaman ayirsin diye ugrasiyorum. Evine gidip uzun sureli vakit gecirmiyorum. Cunku yoruldugunu hissediyorum. Cocugum da onu cok yoruyor ayrica.
İleride benim cocugum bana torunlari gostermezse de oturup aglamam, kendi bilir. Torun torun diye inleyecek halim yok. Kimse beni “ sana torununu gostermem haaaa” diye tehdit edemez. Ederse kendi kaybeder. Elden ayaktan dusene kadar kendi evimde yasamak istiyorum mumkunse. Sonrasinda da ya bir huzurevine giderim ya da evime bir bakici tutarim. Kimseye yikilmam. Tekrar yeri gelmisken soyleyeyim,herkesin bir evi ve de bir duzeni var. Ha siz farkli dusunebilirsiniz,torun torba beraber de yasayabilirsiniz saygi duyarim. Ama sizin gibi dusunmeyenlere “Avrupaya mi ozeniyon,ay kıristmısını mi yasayamiyon”diye dalga gecmeniz pek eglenceli olmus,gulumseyerek okudum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?