Gelme dedi

Batı'da özel günler çoktur doğru.
Fakat batıda 18-19 yaşından itibaren çocukların çoğu ayrı eve çıkıyor. Görüp bildiğim bu benim.
Ayrıca normal bir zaman olsa neyse.
30 gün yahu,sıcaklarda oruç tutuyor insanlar.
Belki annesi yatıcak kalkıcak
Ya da bazen yemek yapmayıp geçiştiricek,belki öğlene kadar yatıcak,belki hergün mukabeleye gidicek. Belki torunu çok yaramaz unutmayacak rahatsız edecek. Kadın yatmak dinlenmek istiyordur şimdi kadın kendini sorumlu,zorunlu hissedecek hizmet etmek için. Ramazan'da kalınmaz,insan rahat edemez. Yaşlıların bir süre sonra kafası kaldırmıyor.

Bacim tam olarak bizden istedigin nedir anneni kotulememiz mi? Annene olan hincini boyle alacaksin ama ben misafir agirlamayi ibadet sayardim diyeceksin. Once donup kendine bak sonra anneni sucla.
Ilk cümlenize gülüyorum şu an ve bin sene sonra aklıma gelirse yine gülerim :)

"Bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil." der Yunus Emre
"Sevildiğin yere sık gidip gelme" der Mevlana Hazretleri.

Din güzel ahlaktır. Ahlak ise kalp kırmamaktır.
Ama konu sahibini objektif düşünmeye davet edersek daha isabetli olur

Hani annen kırıcı olmuş demektense, evet öyle demeseydi daha iyi olurdu ama bence sen de 30 günlüğüne gitme. Bayramdan 10 gün önce git. Hem senin gönlün olsun hem onunki olsun, dersek konu sahibi bizi anlar. Annesine kırılmış madem, kırgınlığını azaltmak amacımız
Annesine karşı yükseltmek değil.

Umarım iyi niyetimi "yorumunuza karışmak" olarak nitelendirmezsiniz :)

Ağzına sağlık.

50 yaş yaşlı mı ?
80 90 yaşındaki kadından pardon anneden bahsetmiyoruz.
Zamanın da gençti çocuklarını kafası kaldırdı e artık yaşlandı kafasıı Kaldırmıyor sözlerinde katılmıyorum.
Anneliğin emekliliğimi olurmuş o zaman çocuktan kıdem tazminat falan da alsın o kadar yıl bakmış kölelik yapmışlar ya.
Unutmayın ki onlar bizi seçmiyor anne olarak biz seçiyoruz dünyaya getiriyoruz.
Sorumlulukları sorunları ölene kadar bitmez.

Konuda bir haksız mı olması gerekiyor, ben anlamadım. :)))
İki taraf da kendince haklı bence, kızı da haklı anne de haklı.
Yok olmaz. Birisi haklı öbürü haksız olacak. Haksız olan konu sahibi olursa daha iyi olur. Biz haksız olanı taşa gömeceğiz.

Bizim tarzımız bu.

İllaki polemik olacak. İllaki görüşümüzü dikte edeceğiz.

Torununu istemeyen bir anneanne, gerçekten çok kırıcı olmuş. Gitmeyin bayramda . Gelmedim rahat rahat bayramınızı yaşayın diye deyin.
Demeyin öyle. Anne evlat bunlar. Kırgınlıklar geçici olmali. Annedir bencr idare edilmeli. Allah hepimize uzun ömür ve sıralı ölüm versin. Anne cenazesi başında ağlarken,büyük acınıza bir de kendi elinizle vicdan azabı eklediginiz düşünün. Bence o güne yatırım yapmalıyız.

Hele böyle bir tavsiyeyi kalbi kırık bir evlada vermemeliyiz. Belki de tavsiyenizi uygulayacak ve pisman olacak. Sizi aklina getirecek. Bunlar olabilir.

Ama siz;yok ben böyleyim derseniz ona da amenna. Ben sadece belki unutmuşsunuzdur diye hatırlatmak istedim. Umarim sizi kırmamışımdır.

İlginç valla, konuyu okuyarak geliyorum da sıkıntı bastı.

Bu yoruma katılıyorum işte

Annenin doğrudan gelme demesi hoş değil insan elbet kırılır.
Peki sence 30 gün sana geleceğim demek çok mu normal?
Yani bilemedim ben, anne de olsa 1 aylığına geliyorum demek bana çok garip geldi.
Ben yazları 1 haftalığına giderim, geçtiğimiz taz ısrar etti annem çabuk geçti çocuklara doyamadık diye, 1 hafta daha kaldım ama inanılmaz rahatsız oldum çünkü evin düzeni elbet değişiyor, sürekli yemek yapılıyor çocuklar ortalığı dağıtıyor vs vs. Ben konu sahibinin teklifsiz 1 ay misafirlik planlamasını annesinin verdiği tepkiden daha çok yadırgadım

E herkesin bir evi bir duzeni var. Yurt disindakilere ozendigimiz falan yok,kaldi ki onlarda da oyle bahsettiginiz gibi torun torba her dakika mic mic bir iliski yok. Ozel gunlerde bir araya gelirler,kimse kimsenin evine postunu sermez oyle bir ay.

Pek iyi dilekleriniz olmus sizinle ayni dusunmeyen arkadaslariniz icin ama,yine de ben samimiyetimle cevap vereyim. Annemin hayatini kolaylastirmak icin elimden geleni yapiyorum. Daha az yorulsun diye,daha fazla kendine zaman ayirsin diye ugrasiyorum. Evine gidip uzun sureli vakit gecirmiyorum. Cunku yoruldugunu hissediyorum. Cocugum da onu cok yoruyor ayrica.

İleride benim cocugum bana torunlari gostermezse de oturup aglamam, kendi bilir. Torun torun diye inleyecek halim yok. Kimse beni “ sana torununu gostermem haaaa” diye tehdit edemez. Ederse kendi kaybeder. Elden ayaktan dusene kadar kendi evimde yasamak istiyorum mumkunse. Sonrasinda da ya bir huzurevine giderim ya da evime bir bakici tutarim. Kimseye yikilmam. Tekrar yeri gelmisken soyleyeyim,herkesin bir evi ve de bir duzeni var. Ha siz farkli dusunebilirsiniz,torun torba beraber de yasayabilirsiniz saygi duyarim. Ama sizin gibi dusunmeyenlere “Avrupaya mi ozeniyon,ay kıristmısını mi yasayamiyon”diye dalga gecmeniz pek eglenceli olmus,gulumseyerek okudum

Ben annenize hak verdim.. Ayrıca anneniz dahi olsa; 1 ayı bırakın 1 gün bile kimseye yatılı gitmeyin.
Ne gereği var ki!?

O sizin tercihiniz.
Demek ki siz özgüvenli,sorunlarını kendileri çözen çocuk yetiştirmiyorsunuz. 21 yaşındayım,kendi sorunlarımı hep kendim hallediyorum,durmam gereken yeri biliyorum falan. Büyüdüğümde de annemin karışacağı tek konu,kardeşimle küsüşürsem falan ancak öyle yardım eder,maddi problemde yardım eder.
Ama bu konuda ortada yardım edilecek bir sorun yok. Keyfi bir şekilde gidip kalmak var.
Ayrıca o işin yaşla bir alakası yok.
Annem 49 yaşında.
2 çocuk büyütmüş kadın,büyüğü 21 yaşında küçüğü ise 12 yaşında.
Zaman zaman o bile bunalıp kaçmak istiyor bizden,düşün yani 12 yaşındaki söz dinleyen çocuktan bahsediyoruz. Sesinden yaramazlıklarından bağırmalarından bunalıyor zaman zaman. Ama siz bunu düşünmüyorsunuz,belki konu sahibinin çocuğu yaramaz,sabahtan akşama kadar oraya buraya koşacak. Siz 3.5 yaşındaki çocuğu durdurmanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Yapmayın ya,insanlar tam rahata ermişken neden huzurunu bozsunlar ki? Rahat edemez sonuçta.

1 hafta misafir gibi ağırlamak isteseydim kendi çocuğunu özgüveni yüksek sorunlarını kendi çözebilen çocuk mu olacaklardı!
Annenin her daim çocuğunun yanın da olması onu sevmesi şefkat vermesi yük olarak görmememesinin özgüven ile ne Alakası var yahu.

Bayram da gidin sonrasında kalın 1 ay. Siz geleceksiniz çocuğunuz var. Ee kadın haklı değil mi? Bütün gün kadın aç aç yemek yapacak. Akşamı iftardan sonra okuması vs de oluyor. İnsan çocuğuna bunu söyleyemeyecekse kime söyleyecek. Yükse yük yani.

Ay aşagıya sizide alıntılamışım.
Evet komik aslında cristmıs
Tabii bunlar sizin kendi düşünceleriniz.
Ayrıca bn böyle düşünüyorum diye de kendi anneme tabi kiii gidip post falan serdiğim yok.
Ama çocuklarım büyüdüklerinde diledikleri kadar post serebilirler evime necite de kendi evleri yaşanmışlıkları huzurlu günleri mutlulukları çocuklukları var o evde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…