- 13 Ekim 2010
- 1.595
- 125
- 123
- Konu Sahibi umudaMerhaba
-
bende kromozom bozukluğu(çok önemli değilmiş 5 numaralı inversiyon) ve guatr rahatsızlığım vardı eşimde sıkıntı yoktuAllah cocuklariniza uzun omur versin.katiliyorum dusuncelerine.ben de benzer seyler yasadim.bu arada bir negatif bir kimyasal gebelik denemem oldu genartta.her ikisinde aysun hanim cok olumlu konustu kesin gebelik dedi.olmayincada sebep olaral kader kismet dedi.sizin ve ablanizin sorunu neydi.ben pko luyum.benden hicbir test istemedi.hatta kendim sordum belki baska bir rahatsizligim vardir histeroskobi cekek dedim.aysun hanim da olmayinca altinda cok sebep ariyorsunuz kader dedi.
Evet aynı şeyi ben de yaşıyorum. En son 1 kasım gibi adet oldum. 20 gün kadar sürdü, hala adet olcam, bekliyorum, endişelenmeye başladım. Bu arada ara kanamam oldu, adet oluyorum sandım ama değilmiş.Günaydın kızlar. Nasılsıniz, neler yapiyosunuz.ya kizlar size birsey soracagim.benim yaklasik 10 gündür adet olacak gibi kasik agrisi ve göğüs ağrısı cekiyorum.en son 16 Kasım da adet oldum.adetlerim düzensiz oldugu icin ne zaman olmam gerektiğini bilmiyorum ama eskiden adet oldugum gun biraz sancim olurdu.acaba bu tüp bebek süreci mi zarar verdi.anlamadim.siz de böyle bir durum yaşadınız mı.
Canim benim de ilk denememde yani tazelerle transfer oldugunda 15 gun kanamam surmustu.doktor rahim temizleniyor normal demisti.ama bu sefer 12 gun adet sancisi cektim sonra birden gecti 3 gun aradan sonra adet oldum.sanirim kullandigimiz ilaclardan.sen subatta mi dondurulmuslari deneyecektin demi.ben de subat gibi dusunuyorum artik hakkimizda hayirlisiEvet aynı şeyi ben de yaşıyorum. En son 1 kasım gibi adet oldum. 20 gün kadar sürdü, hala adet olcam, bekliyorum, endişelenmeye başladım. Bu arada ara kanamam oldu, adet oluyorum sandım ama değilmiş.
Ben de paraci olduklarini dusunmuyorum.ama olmayinca kader kismet deyip olmamasinin altinda yatabilecek bir sebep olup plmadigini arastirmamalari ve insan sorunca da altinda cok sebep ariyorsunuz demeleri sacma degil mi.tabiki soracagiz hepimiz cok zor sureclerden geciyoruz yolumuza rahat ve guvenilir bir sekilde devam edebilmek icin icimizin rahat olmasi gerekiyor.ama onlarda insani psikolojik rahatlatma yerine daha cok soru isareti birakiyorrlar.umarim siz pozitif sonucu alirsiniz da bize de umut olr .bu arada benim 2 negatif sonucum oldu.subatta ucuncusune baslayacagim.ama beni hicbir sey icin aramadilar her seferinde ayni sekildedevam ediyorum.benim bildigim nedenler arastirilir oyle diger tedaviye baslanir.ben bir de asilama icin tedaviye baslamistim.10 embriyo gelisince tup bebege gectik 10 nu dollendi.6 tanesini dondurduk.yani hersey cok guzel kesin ikiz gebelik deyip her iki seferde olmayinca insan bir acaba diyor.artik hakkimizda hayirlisi.Kizlar aysun hocaya kismen hak veriyorum ben yani embriyoyu rahme transfer ediyorlar ama sonrasina hicbir merkez bir sey yapamiyor orda kader kismet devreye giriyor 3. Kalite embriyosu olan tutarken 1. Kalite olan tutmuyor yani o noktada ben yaklasimina katiliyorum biraz.Bir de o kadar paraci bir merkez oldugunu dusunmuyorum aksine bize maddi olarak yardimci olduklari yerler de oldu biraz acimasiz bir elestiri olmus sanki paraci demek.Ankarada cok daha paraci merkezler vardir eminim.Sadece bu forumda suana kadar cok fazla negatif alinmis olmasi kafami bulandiriyor onun disinda ben suana kadar cok memnun kaldim gen-arttan.Gerci henuz sonuca ulasamadim havuz yontemi oldugu icin ama onu da bekleyip gorecegiz.Allah hepinizi en kisa zamanda kavustursun bebeklerine.
Gecmis olsun.bende de troid vardi ilacla gecmisti.herhalde olmamasi troidten degildir benimki.pgt mi yaptirdiniz.bende kromozom bozukluğu(çok önemli değilmiş 5 numaralı inversiyon) ve guatr rahatsızlığım vardı eşimde sıkıntı yoktu
ablamın yaşı vardı translakosyon bozukluğu eşinin de spermi az ve kalitesizdi
Muhtemelen sebebi onlar da bulamiyorlar.Yani her sey iyiyken neden tutmasin burda kader kismet giriyor bence devreye.Cok daha kotu embriyosu kotu rahmi olanlarin tutuyor iste.Zaten buna cozum bulsalar tum merkezlerin basarisi yuzde 100 olurdu. En iyi merkezlerin bile yuzde 40 i asamamasindaki sebep bu zaten embriyonun rahme tutunma kisminda bir sey yapamamalari.Ama madem iki negatifiniz var bence bir de farkli merkezde deneyin.Cunku maddi manevi zor bir surec o konuda haklisiniz.Kafanizi kurcalayan seyler varsa ayni merkeze ayni islemler icin para dokmenin anlami yok bence.Ben olsam degistirirdim.Memorial ya da anatoliayi falan dusunun isterseniz ya da bi ön gorusme yapin genelde ucretsiz oluyor ya belki onlarin farkli bir sey deneyelim diye yaklasimlari olur.Rahim filmi falan cekildiniz mi belki onda sıkinti vardir.Tam bilemiyorum acikcasi cocuk isi tam bir muamma.Bir de hatching mi ne oyle bir islem var.Embriyo tiraslama gibi bir sey embriyonun zarindan kolay cikmasina yariyormus.Onu da dusunebilirsiniz.Ben de paraci olduklarini dusunmuyorum.ama olmayinca kader kismet deyip olmamasinin altinda yatabilecek bir sebep olup plmadigini arastirmamalari ve insan sorunca da altinda cok sebep ariyorsunuz demeleri sacma degil mi.tabiki soracagiz hepimiz cok zor sureclerden geciyoruz yolumuza rahat ve guvenilir bir sekilde devam edebilmek icin icimizin rahat olmasi gerekiyor.ama onlarda insani psikolojik rahatlatma yerine daha cok soru isareti birakiyorrlar.umarim siz pozitif sonucu alirsiniz da bize de umut olr .bu arada benim 2 negatif sonucum oldu.subatta ucuncusune baslayacagim.ama beni hicbir sey icin aramadilar her seferinde ayni sekildedevam ediyorum.benim bildigim nedenler arastirilir oyle diger tedaviye baslanir.ben bir de asilama icin tedaviye baslamistim.10 embriyo gelisince tup bebege gectik 10 nu dollendi.6 tanesini dondurduk.yani hersey cok guzel kesin ikiz gebelik deyip her iki seferde olmayinca insan bir acaba diyor.artik hakkimizda hayirlisi.
Hipotiroid mi sizinki? Eger oyleyse bi baktirin tiroidlerinize hamilelikte etkili bir hormon o.Sebep o bile olabilir belli olmaz baktirmakta fayda var bence.Gecmis olsun.bende de troid vardi ilacla gecmisti.herhalde olmamasi troidten degildir benimki.pgt mi yaptirdiniz.
Sorun burda arkadasim.ben rahim filmi cekterelim belkibbir sorun vardir aysun hanim gerek yok dedi.histeroskobi yada baska gerekli bir test yaptiralim doktor cok sebep ariyorsunuz dedi.bende hipertiroid vardi.bunu soylemistim hic test yaptirmacdi.bu da bir muamma.benim dondurulmusum var genartta onlari da deneyecem olmazsa merkez degistirecem.baskentle ilgili ilgili olumlu dusunceler var ama bbu sefer iyi arastiracagim.tabi bu isler kismet.ama b en elimden geleni yapmak istiyorum kafamda bir soru isaeti kalmasini istemiyorumMuhtemelen sebebi onlar da bulamiyorlar.Yani her sey iyiyken neden tutmasin burda kader kismet giriyor bence devreye.Cok daha kotu embriyosu kotu rahmi olanlarin tutuyor iste.Zaten buna cozum bulsalar tum merkezlerin basarisi yuzde 100 olurdu. En iyi merkezlerin bile yuzde 40 i asamamasindaki sebep bu zaten embriyonun rahme tutunma kisminda bir sey yapamamalari.Ama madem iki negatifiniz var bence bir de farkli merkezde deneyin.Cunku maddi manevi zor bir surec o konuda haklisiniz.Kafanizi kurcalayan seyler varsa ayni merkeze ayni islemler icin para dokmenin anlami yok bence.Ben olsam degistirirdim.Memorial ya da anatoliayi falan dusunun isterseniz ya da bi ön gorusme yapin genelde ucretsiz oluyor ya belki onlarin farkli bir sey deneyelim diye yaklasimlari olur.Rahim filmi falan cekildiniz mi belki onda sıkinti vardir.Tam bilemiyorum acikcasi cocuk isi tam bir muamma.Bir de hatching mi ne oyle bir islem var.Embriyo tiraslama gibi bir sey embriyonun zarindan kolay cikmasina yariyormus.Onu da dusunebilirsiniz.
Seninle aysun hanim arasindaki diyalogu bilemem canim , beni gen mutasyonu ihtimaline karsilik bile aramis bu testi yaptirin demis insan o yuzden hicbir sey istemiyor diyemem kendi adima.Arkada sayfadaki arkadas da gerekli gereksiz test istedi durdu demis.Rahim filmini rahat etmiyorsan kendin cektir bazen kendi kendimizin doktoru olmamiz gerekir hipertiroidine de baktir endokrine girebilirsin ya da doktorunla daha ayrintili gorus olmuyorsa da degistir yani ne diyebilirim ki.Dondurulmus embriyolarin da baska merkeze alinabilir bildigim kadariyla bu kadar rahatsizsan niye 3-5 milyari bi daha veresin.Baskent , anatolia , gurgan klinik , memorial vs alternatifler var.Ben iki negatif sonuc almis olsam doktordan da bu kadar sikayetci olsam ayni yerde israr etmem.Baska da diyecek alternatif bir yol bulamadim acikcasi.Sorun burda arkadasim.ben rahim filmi cekterelim belkibbir sorun vardir aysun hanim gerek yok dedi.histeroskobi yada baska gerekli bir test yaptiralim doktor cok sebep ariyorsunuz dedi.bende hipertiroid vardi.bunu soylemistim hic test yaptirmacdi.bu da bir muamma.benim dondurulmusum var genartta onlari da deneyecem olmazsa merkez degistirecem.baskentle ilgili ilgili olumlu dusunceler var ama bbu sefer iyi arastiracagim.tabi bu isler kismet.ama b en elimden geleni yapmak istiyorum kafamda bir soru isaeti kalmasini istemiyorum
Esim merkezden memnun diye bir kez daha sansimi deneyecegim.oylemyuksek bir mevlada gitmiyor zaten.dondurulmus oldugu icin 750 veriyoruz.ben ildisindan oldugum icin de ancak netten arastirabiliyorum merkezleri yaza kadar birsey yapamam zaten tatilim yok.aysun hanimi da seviyorum cok insancil biri sadece eksik birseyler var diyorum.sende herseyi yapmissa sikinti yok o zaman sen gonul rahatligiyla devam et umARim guzel sonuc da alirsin.Seninle aysun hanim arasindaki diyalogu bilemem canim , beni gen mutasyonu ihtimaline karsilik bile aramis bu testi yaptirin demis insan o yuzden hicbir sey istemiyor diyemem kendi adima.Arkada sayfadaki arkadas da gerekli gereksiz test istedi durdu demis.Rahim filmini rahat etmiyorsan kendin cektir bazen kendi kendimizin doktoru olmamiz gerekir hipertiroidine de baktir endokrine girebilirsin ya da doktorunla daha ayrintili gorus olmuyorsa da degistir yani ne diyebilirim ki.Dondurulmus embriyolarin da baska merkeze alinabilir bildigim kadariyla bu kadar rahatsizsan niye 3-5 milyari bi daha veresin.Baskent , anatolia , gurgan klinik , memorial vs alternatifler var.Ben iki negatif sonuc almis olsam doktordan da bu kadar sikayetci olsam ayni yerde israr etmem.Baska da diyecek alternatif bir yol bulamadim acikcasi.
Benim de kafami bulandiran sizdeki sonuclar.Acaba transfer mi duzgun yapilamiyor diyorum ama onu da yaparlar herhalde bunca yillik kadin dogum uzmanilar sonucta.Onun disinda embriyonun rahme tutunmasi icin cok fazla bir sey yapilmiyor genel olarak tesadufi mi bu kadar ust uste geldi dedim ama kafami da bulandiriyor.Hasretinki olumluydu onda da kalp atisi duyulmadi.Onun disinda aysun hanim hep guleryuzlu ilgili bir bayan ayakta karsilar hep kendimi hep rahat hissettim yaninda maddi olarak da yardimci olan bir bayan yani paraci denmesine falan uzuldum acikcasi.Oyle bir muamele gormedim cunku.Doktor olarak mesleki bilgisine guveniyorum ama acaba embriyolog ya da labda mi sıkinti var demekten kendimi alamiyorum.Esim merkezden memnun diye bir kez daha sansimi deneyecegim.oylemyuksek bir mevlada gitmiyor zaten.dondurulmus oldugu icin 750 veriyoruz.ben ildisindan oldugum icin de ancak netten arastirabiliyorum merkezleri yaza kadar birsey yapamam zaten tatilim yok.aysun hanimi da seviyorum cok insancil biri sadece eksik birseyler var diyorum.sende herseyi yapmissa sikinti yok o zaman sen gonul rahatligiyla devam et umARim guzel sonuc da alirsin.
Malesef oyle ozellikle tesaduf mu anlamadim bu forumdakilerin cogu negatif .ben ve busra kimyasal gebelik ve hasretin dussugu.bir de hasret embriyolara pgt yaptirmisti.butun bunlar insanin kafasini karistiriyor.genartta tedavi olup hamile olanlar dusuncelerini yazsalar bize de umut olurdu.Benim de kafami bulandiran sizdeki sonuclar.Acaba transfer mi duzgun yapilamiyor diyorum ama onu da yaparlar herhalde bunca yillik kadin dogum uzmanilar sonucta.Onun disinda embriyonun rahme tutunmasi icin cok fazla bir sey yapilmiyor genel olarak tesadufi mi bu kadar ust uste geldi dedim ama kafami da bulandiriyor.Hasretinki olumluydu onda da kalp atisi duyulmadi.Onun disinda aysun hanim hep guleryuzlu ilgili bir bayan ayakta karsilar hep kendimi hep rahat hissettim yaninda maddi olarak da yardimci olan bir bayan yani paraci denmesine falan uzuldum acikcasi.Oyle bir muamele gormedim cunku.Doktor olarak mesleki bilgisine guveniyorum ama acaba embriyolog ya da labda mi sıkinti var demekten kendimi alamiyorum.
Canim transfer sirasinda bize verilen kagitta sadece kac embriyonun transfer edildigi yaziliydi.negatiflerin onunla ilgisi oldugunu sanmiyorum.cunku embriyolar zaten dollendikten sonra transfer ediiliyor.dollenmeden sonra spermlerin hareketliligi etkilemez bence.Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Transfer sırasında bir kağıt veriyorlar ya orda spermin nerden elde edildiği ve hareketliliği yazıyor. Bizimkinde +2 yazıyordu. Tese sonucu sperm elde edildi.
+2 yerinde hareket demekmiş. Birde +4 var. Oda ileri hareket demekmiş. Acaba bizim hep yerinde harekette sperm mi vardı yada doktorlar çok uğraşmadımı daha iyisini bulmak için. 2 negatifim var. Bu yüzden mi başarısız oldu acaba. Varmı benim gibi böyle ince ayrıntı herşeye takılmış arkadaş
Evet haklı olabilirsiniz düşününce mantıklı geliyor. İlk üç gün yumurta sonra da sperm götürürmüş ya embriyoyu öyle duymuştum ondan geliyor aklıma böyle şeylerCanim transfer sirasinda bize verilen kagitta sadece kac embriyonun transfer edildigi yaziliydi.negatiflerin onunla ilgisi oldugunu sanmiyorum.cunku embriyolar zaten dollendikten sonra transfer ediiliyor.dollenmeden sonra spermlerin hareketliligi etkilemez bence.
Evet cok fazla kisi yok zaten olanlarin da olumsuz sonuc almis olmasi kafa karistiriyor.Biz merkezdeyken o gun bir aile geldi kucaklarinda bebekleri pasta getirmisler herkese ikram edildi , daha once de olmustu benzer bir sey o yuzden diyorum olacak olanin oluyor demek ki diye ama yine de burda da birkac pozitif sonuc duysak ne guzel olurdu.Hasretinki kafamin bulanikligini goturuyordu ama o da embriyo kaynakli sanirim acaba embriyologda mi sıkinti var ya da cihazlarda falan?Malesef oyle ozellikle tesaduf mu anlamadim bu forumdakilerin cogu negatif .ben ve busra kimyasal gebelik ve hasretin dussugu.bir de hasret embriyolara pgt yaptirmisti.butun bunlar insanin kafasini karistiriyor.genartta tedavi olup hamile olanlar dusuncelerini yazsalar bize de umut olurdu.
hayır yaptırmadık gerek görülmedi yaniGecmis olsun.bende de troid vardi ilacla gecmisti.herhalde olmamasi troidten degildir benimki.pgt mi yaptirdiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?