- 22 Eylül 2018
- 1.117
- 885
- 123
- Konu Sahibi 1111010001
-
Evlenene kadar birikim yapmadım ben, gezdim güzel bir gençlik yaşadım. Şanslıydım belki eşim evlenmeden evini arabasını almıştı, takıların para olan kısmıyla da 2. arabamızı aldık. Şimdi yeni yeni birikim yapıyorum. Eşim ayrı yapıyor, ben kenarda ayrı biriktiriyorum. Ev almak bu devirde gerçekten çok zor ticaret vs yapmadıkça, memur da olsan özel sektör de de olsan, yüksek kazançlar elde etmiyorsan kredi’den başka çözüm göremiyorum ben. Onun da aylık ödemeleri vs. gerçekten zorlayıcı.
Cesaretin varsa influencer olhepsi villaya yerleşiyor eninde sonunda yani komik; ama para sosyal medyada, ticaret vs yapmayacaksanız. Bir arkadaşım var, öyle çok büyük de değil hesabı 100.000 civarı ama o bile hatrı sayılır paralar kazanıyor. Youtube’da genç girişimcilerin vs videolarını izlemiştim, 20’li yaşlarda korkunç paralar kazananlar var trendyol üzerinden satış yaparak.
Yani biraz cesaret, biraz risk almadıkça kendi yağımızda kavrulan bizler için ekonomik dengeyi sağlamak zor, ama diğer yandan da bakıyorum; öyle paralar kazanılıyor ki; “neden olmasın?” demekten kendimi alamıyorum.
Ben yerinde olsam kendimce dusunurum..merhabalar,
birikim konusunda fikir almak istediğimde karşıma iki tipte insan çıktı: gençken birikimini yap, yaşlılığında rahat edersin; amaaann bir daha mı geleceğiz dünyaya. zaten her şey çok pahalı. ev almak için birikim yapacağına gençken gez dolaş. bir daha bu zamanlarını bulamazsın.
günümüzde ev almak bir mucize. ev için birikim yapsam garanti bir işim de yok. kredi işlerine iki sene kadar giremem. ben hem gezip tozmak ama bunu da uyguna yapmak hem de birikim yapmak istiyorum.
uygun fiyata nereden aktivite vs. kovalayabilirim? bildiğiniz siteler var mı internette ya da başka bir şey?
ailemle yaşıyorum. şu an için elimde aylık 4500 tl para geçiyor. işim garanti bir iş değil. özel sektörde çalışıyorum. bu parayı nasıl değerlendirebilirim? her ay elime bu meblağ geçtikçe birazını borsaya mı yatırayım yoksa eski usul altın, döviz vs. mi yapayım ya da başka nasıl değerlendirebilirim?
Benimde iş arkım youtube a video düzenleyerek( çocukların ilgisini çekecek videolar) aylık 10 falan kazanıyor; al sana ek gelirEvlenene kadar birikim yapmadım ben, gezdim güzel bir gençlik yaşadım. Şanslıydım belki eşim evlenmeden evini arabasını almıştı, takıların para olan kısmıyla da 2. arabamızı aldık. Şimdi yeni yeni birikim yapıyorum. Eşim ayrı yapıyor, ben kenarda ayrı biriktiriyorum. Ev almak bu devirde gerçekten çok zor ticaret vs yapmadıkça, memur da olsan özel sektör de de olsan, yüksek kazançlar elde etmiyorsan kredi’den başka çözüm göremiyorum ben. Onun da aylık ödemeleri vs. gerçekten zorlayıcı.
Cesaretin varsa influencer olhepsi villaya yerleşiyor eninde sonunda yani komik; ama para sosyal medyada, ticaret vs yapmayacaksanız. Bir arkadaşım var, öyle çok büyük de değil hesabı 100.000 civarı ama o bile hatrı sayılır paralar kazanıyor. Youtube’da genç girişimcilerin vs videolarını izlemiştim, 20’li yaşlarda korkunç paralar kazananlar var trendyol üzerinden satış yaparak.
Yani biraz cesaret, biraz risk almadıkça kendi yağımızda kavrulan bizler için ekonomik dengeyi sağlamak zor, ama diğer yandan da bakıyorum; öyle paralar kazanılıyor ki; “neden olmasın?” demekten kendimi alamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?