gençler evlilik bu mu yani?

Evlilik bu değil. Şimdiki gençlerin yetiştirilme tarzı çok yanlış. Ha koç alamadılar, ha bayramlık alamadılar. Karşı taraf ne yapsın anam?
Ömrü boyunca koç, dana, bayramlık görmemiş bir görgüsüz ne hakla karşı taraftan bekleyebilir. Atsınlar, evlenmesinler adamlar erken kurtulmuş olur.

Ben gereksiz buluyorum böyle şeyleri.
Durumu olan içinden gelen getirir koçunu keser.
Kimsenin kimseye bayramlık alma mecburiyeti yok.
İlerde bu tür çıkıntılıklar başa kakılır ayrıca.
Hiç gerek yok bence beklentiye girmeye.

yemin ederim ben artık erkeklere üzülüyorum, acıyorum. kadınların işi gücü fitne olmuş eltim şunu dedim kaynanam şöyle yaptı. kadın iyi halli naber dese ayyy ben senin arkadaşın mıyım niye bana naber dedi yaa denecek kıvama gelmişler.

kimse kusura bakmasın da evlenecekleri adamları yolunacak kaz olarak görenler çoğunlukta. bugün kadar kimseden bir şey beklemedim çok şükür, evlenirken de beklemeyeceğim. yok ailesi şunu yaptı bunu yapmadı, 5 bilezik taktı neden 20 bilezik takmadı. bunlar çiğlik, görgüsüzlük. madem bu kadar bilezik meraklısısın ananın evinde de 20 bilezikle dolaşaydın madem. hem borçla harçla bana şunu bunu alsa nolur, gene evlendikten sonra ben ödeyeceğim onu yazık günah el görecek diye.

ayrıca herkes kendini çok önemli sanıyor. adamlar kraliçe elizabetle evleniyor çünkü, bayramda seyranda doğumgününde yağdıracak illa ki, sonra erkeğin doomgünü olunca da ayyy ellerimle notlara sevgi sözcükleri yazdım, kutuya koydum verdim sonuçta maneviiiii yhaa deniyor. valla ben çok arkadaşımdan biliyorum, o kutulara bi taraflarıyla gülüyorlar erkekler duygusal yaratıklar değiller. sizden pahalı hediye de beklemiyolar ama böyle manasız romantiklikler de beklemiyorlar.

üff ben de çok dertliymişim valla bu konuda.

Nedense olay hep paraya bağlanıyor burda açılan konularda. Ama konu sahibine sorsanız hiçbişeye ihtiyaçları yok. Oturmuşlar bayramlık alınmadı diye dertleniyolar. İnsanların size verdikleri değeri harcadıkları parayla ölçtüğünüz sürece bu hayatta mutlu olamazsınız. En pahalı çiçekçiden alınan çiçekten daha kıymetlidir bahçeden koparılan çiçek.Ama günümüzde herşey maddiyata bağlanmış . Sorunca da "kız almak kolay mı" diyorlar. Hani önceden başlık parası varmış şimdi yok ya aynı hesap adama başlık parası kadar para harcatıp evlenince de borçlardan kurtulamadık diye ağlamak ayrı bi konu.

Ahh ablacım evliliklerin ömrü bundan kısaldı en çok da

Hayatında hiç görmediği için bu görmemişliği yapıyor ya zaten..

Bugün uzunca bir süre Facebook'taki yeni gelin evleri ve gelinlerin tatlı telaşı adlı sayfalarda gezerken aynı şeyi sordum kendime. Eğer okuyan varsa buradan seslenmek isterim: Binbir borca girip, o kocaman mobilya takımlarını küçücük odalara tıkıyorsunuz. Hepinizin evi çok çirkin.

daha fenası evin en büyük odasını salon diye kapatıp minicik odalarda yaşamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…