gençliğimi yaşatmıyorlar :(

Seni niye rahatsiz etti benim Allahin ne buyurdugunu hatirlatmam o kardesimiz Allahin ne buyurdugunu hatirlamis olsa burda ailesi icin veryansin etmez onlara itaat etmesi gerektigini bilirdi

Siz hangi sifatla Allah' in ne buyurdugunu dini inancini bilmediginiz bir insana hatirlatmayi gorev edindiniz?
Hanimefendi bu dunyada Islam harici bir suru din, onu da gecelim inancsiz olan bir suru insan var, farkinda misiniz?

Bu gece bu forumdaki yorumlar beni benden aliyor.[/QUOTE]
Ben bir musluman olarak hatirlatmami yaparim karsi tarafta musluman olmadigini yazar ben ozrumu diler geri durmasini da bilirimde size ne benim cevabimdan

Kardesim sen niye taktin benim ne zihniyette olduguma ne giyindigime ben sana soruyormuyum sen ne giyoyorsun diye ne giyerseen giy banane bak hayatina sen,ben 18 yasindaki cocugun annesi babasina olan tavrina cevap verdim
bana ne giyersen giy diyorsun da konu sahibine niye ailene İTAAT ET diyorsun?
her ebeveyn doğruyu mu bilir?

konu gene almış başını gidiyor bu tarz konuların hemen dine bağlanması nedendir anlamam.herkesin inancı kendine.konu sahibi kardeşimiz ailesinin dini inanışından bahsetmemişki.belki babası aşırı kıskanç o yüzden karışıyor.neyse tartışmayın ayrılın gençler

Kardesim sen niye taktin benim ne zihniyette olduguma ne giyindigime ben sana soruyormuyum sen ne giyoyorsun diye ne giyerseen giy banane bak hayatina sen,ben 18 yasindaki cocugun annesi babasina olan tavrina cevap verdim
her ebeveyn doğruyu mu

Ben bir musluman olarak hatirlatmami yaparim karsi tarafta musluman olmadigini yazar ben ozrumu diler geri durmasini da bilirimde size ne benim cevabimdan[/QUOTE]

Tam bekledigim cevap, hic sasirmadim.
Bir tek siz Muslumansiniz, Islam' i bir tek siz iyi biliyorsunuz. Herkesi de en iyi sekilde yonlendirecek 'hatirlatmalar' yapmak asli goreviniz.

Karsinizda 18 yasinda bir genc kiz, zaten bunalmis, siz gidip ona 'ailene itaat et, ailen en iyisini bilir ' bidi bidi diyorsunuz. Ters tepip daha cok hataya saptirabileceginizi dusundunuz mu hic?

Cok sasiracaksiniz belki ama ebeveynler de hata yapar. Her ebeveyn mukemmel degildir ve cocuklari icin en iyisini degil, cevrenin dusuncesine gore en iyisinin olmasi gerektigini dusunurler.

her ebeveyn doğruyu mu
Bak kendin diyorsun ben 18 yasindaki kiza sende hasema giy demedim sadece bi denizde bikini mayo giyemiuor diye gencligiminyasayamiyorum aglayasim var wonra kizlar evden kacti al sana niye kacti diye yazdiklarina cevap verdim

Ben bir musluman olarak hatirlatmami yaparim karsi tarafta musluman olmadigini yazar ben ozrumu diler geri durmasini da bilirimde size ne benim cevabimdan

Tam bekledigim cevap, hic sasirmadim.
Bir tek siz Muslumansiniz, Islam' i bir tek siz iyi biliyorsunuz. Herkesi de en iyi sekilde yonlendirecek 'hatirlatmalar' yapmak asli goreviniz.

Karsinizda 18 yasinda bir genc kiz, zaten bunalmis, siz gidip ona 'ailene itaat et, ailen en iyisini bilir ' bidi bidi diyorsunuz. Ters tepip daha cok hataya saptirabileceginizi dusundunuz mu hic?

Cok sasiracaksiniz belki ama ebeveynler de hata yapar. Her ebeveyn mukemmel degildir ve cocuklari icin en iyisini degil, cevrenin dusuncesine gore en iyisinin olmasi gerektigini dusunurler.[/QUOTE]
Yok oyle dusunme muslumansan seninde gorevin o kardesimize yon vermek

Bak kendin diyorsun ben 18 yasindaki kiza sende hasema giy demedim sadece bi denizde bikini mayo giyemiuor diye gencligiminyasayamiyorum aglayasim var wonra kizlar evden kacti al sana niye kacti diye yazdiklarina cevap verdim

Çocuk olarak gördüğününüz birinin esas niyetinin teşhircilik olduğunu da söylediniz.

formu acan kardesimizin niyetide uzum yemek degil bagciyi dovmek mesele denize girememek degil vucudunu teehir edememek

Yok oyle dusunme muslumansan seninde gorevin o kardesimize yon vermek[/QUOTE]
Evet ben annene babana itaat et derim sen aksini soyluyorsan sende yorumunu o kardesimize yaz baan degil ne kadarda tahammulsuzsunuz

Yok oyle dusunme muslumansan seninde gorevin o kardesimize yon vermek[/QUOTE]

Sonradan Musluman olmus bir insanim ve butun semavi dinlerin kitaplarini okuyup Islam' i secmis bir kadin olarak emin olun cogu 'kulturel', 'ailen gelen ama Kuran' in kapagini acmamis' olan Muslumanlardan daha bilincli olduguma eminim.

Ben de sizin gibi benim hatirlatmak gorevim diyen bir insan yuzunden Islam' dan sogudum, daha once Islam' i secebilirdim ama secmedim.
O yuzden bu kadar kiziyorum bu davranisa, rahat birakin insanlari, herkesin aklini kendine yetecek seviyede vermis Rabbim cok sukur. Ters tepip tepmeyecegini bilemezseniz hele ki 18 yas cok kritik bir yas.

fkelebek, post: 36772349, member: 515083"]Çocuk olarak gördüğününüz birinin esas niyetinin teşhircilik olduğunu da söylediniz.[/QUOTE]
Ben o dediklerini giymek ietemi
Anne babaya itaati din emrediyor ne diyeyim o cocuga sen asi ol dediklerini yapma kavga et sen kazan anne baban yanlismi yapiyor diyeyim

her anne babayı kendi annemiz babamız gibi sanıp,başkalarınada bizim için en doğrusunu ailemiz verir demek çook yanlış.bunu düşünen arkadaşlara sesleniyorum;her anne baba doğru karar veremiyor maalesef.içten içe çocuğunun iyiliğini istiyor olabilir ama 18 yaşında bi genç kızın kısa kolluyla ve kapriyle denize girdiğinde etrafından çekineceğinide düşünmesi lazım o anne babanın.bu benim şahsi görüşüm..

Anne babaya itaati din emrediyor ne diyeyim o cocuga sen asi ol dediklerini yapma kavga et sen kazan anne baban yanlismi yapiyor diyeyim

Neyi söyleyip neyi söyleyemeyeceğiniz sadece sizi ilgilendiren bir şey, ne isterseniz onu söylersiniz. Konu, bu mevzudaki dini hükmü soran bir sorudan oluşmuyor.

Yok oyle dusunme muslumansan seninde gorevin o kardesimize yon vermek

Sonradan Musluman olmus bir insanim ve butun semavi dinlerin kitaplarini okuyup Islam' i secmis bir kadin olarak emin olun cogu 'kulturel', 'ailen gelen ama Kuran' in kapagini acmamis' olan Muslumanlardan daha bilincli olduguma eminim.

Ben de sizin gibi benim hatirlatmak gorevim diyen bir insan yuzunden Islam' dan sogudum, daha once Islam' i secebilirdim ama secmedim.
O yuzden bu kadar kiziyorum bu davranisa, rahat birakin insanlari, herkesin aklini kendine yetecek seviyede vermis Rabbim cok sukur. Ters tepip tepmeyecegini bilemezseniz hele ki 18 yas cok kritik bir yas.[/QUOTE]
Sen musluman degilsen snaa neyi hatirlatmis ben bi hiristiyan yada yahudiye yada baska dine yada dinsizlige mensup olan birini uyarmam sonradan islami sectim diyorsun mubarek olsun da bi muslumani boyle tohmet altinda birakmak sizin deyiminizle cok kulturel islamdangelmislerden cok dha iyi islami bilen biri olarak size yakistimi
yon vermek[/QUOTE]

O yuzden bu kadar kiziyorum bu davranisa, rahat birakin insanlari, herkesin aklini kendine yetecek seviyede vermis Rabbim cok sukur. Ters tepip tepmeyecegini bilemezseniz hele ki 18 yas cok kritik bir yas.[/QUOTE]
Bir muslumana yakismayan bi tavir ben o cocuga anne babaya asi olma dedim siz olaylari nerden alsiniz nere

Canım bikini giyim heryerini insanlara göstereceğine hiç giymem

Neyi söyleyip neyi söyleyemeyeceğiniz sadece sizi ilgilendiren bir şey, ne isterseniz onu söylersiniz. Konu, bu mevzudaki dini hükmü soran bir sorudan oluşmuyor.
Ortada bi soru yok zaten basliga tekrar bi bakin 18 yasindaki bir kiz cocugunun hayati yasamaktan anladigi mayo bikini giymek ve bunlari giyemiyor diye ana babasina bir isyan sesi yrica ben mayo bikini giyersen ne olacagi konusunda bi hukum vermedimben haddimi bilirim ben anne babaya olan haykirisa cevwp verdim

Ben de farklı bir şey demiyorum, ortada öyle soru yok. Olmadığı halde konuya dini açıyı getiren sizsiniz. Teşhir diyerek niyet okuması yapan da sizsiniz. Bu durum ifade edilmeye çalışılınca rahatsız ve tahammülsüz olunduğundan yakınan da sizsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…