Gene ben ve ailesel sorunlar

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.732
14.003
248
29
Bu perşembe cuma erkek kardeşimin söz-isteme-nisanı olacak şehir dışında. Önceden cuma cumartesiydi yasaklar olunca perşembe cumaya çekildi.ısrarla iş yerimden izin alamadığımı ancak bir günlük izin alabildiğimi söylememe rağmen ısrarla izin al,rapor al hatta bir ara izin alamazsan istifa et diyorlardı. Ayıp olurmuş tek gün gidersem. Kardeşim hastaneye git randevu al diyor ya ben ne ara hastaneye gideyim nasıl alayım alsam da neden iş yeriyle sorun yaşayayım emrivakiden dolayı. Ailedeki herkes devlette calistığı için kimsenin izin alması sorun olmuyor. Perşembe söz-isteme olacak cuma nişan olacak. Söz isteme gerçekten bu kadar önemli mi ya ? Kimse tarihi bana sormadı sen uygun musun diye neden bu dayatma ?

Boyle seylerin tarihini kimse kimseye sormaz ama insan aile bireylerini yaninda gormek ister. Sizin ayni merasimlerininizde ailenizden kimse olmasa eminim sizde hosnut olmazdiniz.

Boyle seylerin tarihini kimse kimseye sormaz ama insan aile bireylerini yaninda gormek ister. Sizin ayni merasimlerininizde ailenizden kimse olmasa eminim sizde hosnut olmazdiniz.
Evet sormaz ben zaten bana sorulmasını beklemiyordum ama zaten aileden herkes orada olacak. Sırf ayıp olur diye benim de gitmem gerekiyor. Yoksa aramızda kan bağından başka bir samimiyet yok

Ben olsam söz isteme yerine sadece nişana giderdim ve uygun bi dille soylerdim bir günlük iznim olduğunu anlayışla karsilarar zaten halden anlayan insanlarsa sırf bi nişan için işten istifa etmek veya sorun yasamak falan bunlara hiç gerek yok

Ben de bunu anlatmak istiyorum ama anlamıyorlar

Zaten pandemi var.kalabalik yasak.herkes de bu durumu biliyordur herhalde.hafta sonu yasak geldiyse insanlar biraz daha düşünceli olup söz ve nişanı aynı günde yapıp bitirmeleri gerekmez mi.ben şuan Nisan yada soz yapsam bir günde hepsini aradan çıkartır riske atmazdim.biraz ince düşünmek gerekir bu zamanda.biz markete pazara yemeğe bile gidemiyoruz.hic yapılmasın demiyorum tabii ama hemen yapılıp bitirilmesi bence.

Ne gerek var iki iki ayrı şeye
Hem isteme hem söz nişan olsun

Ayrı ayrı sıkıntı telaş gereksiz
Ayrıca pandemi var her seferinde kalabalığa girilecek

Ben de bunu anlatmak istiyorum ama anlamıyorlar
Valla ben biraz gaygisiz biriyim kimsenin nazını niyazını çekmezdim açıkçası olay böyle böyle konu kapanmıştır o gün görüşürüz der geçerdim kimseye biseyler anlatmak açıklamak ikna etmek zorunda değilsiniz benimde abim sözüme gelemedi sınavları vardı şehir dışında okuyordu bizim aileden kimse sorun etmedi misal biraz halden anlamak gerek

Bir günlük izin alabildim o da zar zor kırk defa diye diye
Tam emin değilim ama yasal hakkın olması lazım. Geçen sene benzer bir olay yaşadık, eşimin yıllık izni eşimin yerine bakabilecek tek kişinin kardeşinin düğününe denk gelmişti, yıllık izni ertelediler o kişi düğüne gitti iki gün. Düğün nişan farklıdır belki bilmiyorum. Yasal bişey mi onu da bilmiyorum, ama cenaze izni gibi demişti benim bey.

Bence de öyle ama saygı duyuyorum aynısını karşı taraftan da bekliyorum
Cenaze izni ayrı bir şey o yasal. Ama düğün gibi aktiviteler kurumun inisiyatifinde

Ben istemeye gittim soz e gitmedim nisana gittim,sizi mi istiyorlar ayrica pandemi var,kalabaliga ne gerek var ,anne baba evlencekler yeterli

İstemeye gitmeyin nişana gidersiniz bi gün isteme bi gün nişan olacak anladığım kadarıyla. Kardeşinizin nişanına da gidemeyecekseniz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…