gerçekten bu bencillik ve doyumsuzluk mu?

sahmerd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
82
1
36
İstanbul
evlilik insanı bu hale getiriyor demek ki, kendinden bile şüphe ediyorsun. böyle bi insan değilim, değildim ama eşim hep bunu söylüyor.
eşimin abisi bi kaza sonucu bakıma muhtaç kaldı. yani yemeğini kendi yiyor tuvaletine kendi gidiyor ama bastonla yürüyor o da tam değil felan. bilinç yerinde.

sürekli onunla ilgilenmesi lazım bu durumu en başından biliyordum. ama bu kadar değil....2 hafta önce tatile gittik 1 hafta yoktuk yanlarında geldiğimizden beri üzer,nde suçluluk duygusu mu hissediyor nedir akşam 5 de çıkıyor işten 6da yemeği yiyoruz yemeği yediği gibi abisini alıp gezdirmeye çıkıyor.artık 9-10 kaçta gelirse. geliyor yalan yok ilgileniyor benimle de ama zaten 11- 11:30 da da yatıyoruz. dün gene böyle oldu.çok kırıldım ama hiiiç belli etmedim. bu günde gene çıkıyoruz biz dedi. "çık bakalım yarında beni gezdirirsin artık" dedim gülerek. bu lafıma alındı paşam. hep kendimi düşünüyormuşum. bencilmişim, hep kendimi abisiyle yarıştırıyormuşum. çok normal ve yumuşak bi şekilde "cnm her kadın böyle bi erkekten korkar 1-2 haftadır hep yemeği yiyip kaçar gibi çıkıyorsun evden haliyle bende korktum alışkanlık haline getirirsin yanlız kalırım diye beni anla" diyorum. ama yok anlamıyor.

evet kızlar ilgileniyor benimle ilgisi hiç eksik olmaz öper, sarılır, konuşur, dinler ama işte abisiyle ilişkisi zaruride olsa bnm önüme geçiyor gibi hissediyorum ve bunun ilerki zamanlarda daha da artacağından ve önce abisi,ailesi sonra ben geleceğimden korkuyorum.

haksız mıyımm allah aşkına:

Eşin abisinden dolayı hassas olduğu için alınmıştır söylediklerinize..sonucta kardeş başka şeye benzemez sizde nereye gittiğini ne yaptığını bilyorsunuz sizide ihmal etmiyormuş zaten o zaman sorunda olmamalı bu durumlarda empati yapmalısın diye düşünüyorum hatta sende kocanla beraber cıksan o abisinin yanına giderken

Son düzenleme:

o zamanda hiç kendime, kendimize zaman ayıramıyorum hep abisigilde hep orda. zaten şimdi onu da alıp dışarı çıkıyorlar abisi akşama kadar evde oturuyormuş da sıkılıyormuş sanki ben hergün geziyorum

sen de git arada bir eşinle bence abinizi gezdirmeye hem belki beraber sohbet muhabbet derken senin için de zaman geçer hem de eşin de abisi de sevinir ne güzel olur.

sen de git arada bir eşinle bence abinizi gezdirmeye hem belki beraber sohbet muhabbet derken senin için de zaman geçer hem de eşin de abisi de sevinir ne güzel olur.

tatlım bazen öyle hissediyorum ki sadce onlar için yaşıyoruz. planımızın hep bi köşesindeler, hiç bağımsız değiliz. dediklerini de yapıyorum ama işte sıkıyo her zamna olunca... hastalık ne büyük bi imtihanmış.

sonuçta insanın başına heran herşey gelebilir bilemeyiz ,aynı durum senin kardeşinin basında olsa ne yaparsın kocanla gezmeyemi cıkarsın kardesınlemı olursun...ki dedıgıne göre fazla kötü değil durumu yani yakın vakıtte toparlar zaten o zaman kocanda senınle ılgılenır

bu hali bile mucizeymiş daha ilerlemez cnm belki geriler bile ama 2. plan olmayı yediremiyorum. zaten üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyorum. bilmiyorum çok karışıyorum bazen. abisi olmasa okadar evcimen o kadar mükemmel bi eş ki

sizde onlarla gitseniz

benim abim bu aralar rahatsız o kadar çok üzülüyorum ki

değil bi de böyle bi durumda

bırakın ilgilensin sizi de ihmal etmiyormuş

1-2 haftadır zaten hemen gidiyomuş bence dediğin doğru siz tatil yaptığınızdan o şimdi abisine üzülüyor onun evde durmasına içerliyordur bir de mevsim yaz ya günler de uzun ondan bugünlerde sıklaştırmış gezme işini düzene girer daha sonra şimdi tatil ertesi üzülüyordur eşin o yüzden de sana tepki vermiştir üzülme

hıımm aslında yorum yazmakta kararsız kaldım ama eşinizi öncelikle tebrik ediyorum vefasından dolayı. ne güzel yaptığı şey vicdanlı merhametli ve sevgi dolu bir yüreği var belliki. bence siz bu durumu büyütmeyin kaza bu allah kimsenin başına vermesin. eşinize surat yapmayın onu tebrik edin ve arkasında durun bakın size olan saygısı ne denli artacak.sizi nasılda el üstünde gezdirecek. kardeş bu acısı başka hiç bişiye benzemez allah kimsenin başına vermesin

sizi hiç umursamasa zaman ayırmasa haklısınız ama zaman ayırabıldıgı kadar ayırıyormuş,eşinizide düşünün o ne yapsın ortayı bir şekilde bulmak zorunda siz destek olun olabildiğiniz kadar beraber üstesinden gelmeye çalışın..

yanlış anlamayın belki doğru tabir olmayacak genel olarak söylüyorum eş her zaman bulunur ama kardeş bulunmaz hele ki erkekler erkek kardeşlere daha düşkün olur

evet bende çok takdir ediyordum çıkıyorken nişanlıyken. çoook vefalı çoook duyarlı çoook olgun, ama fazlaa biraz essira yaa kendiini unutup hep başkaları için yaşayacak kadar fedakar yanında beni de sürüklüyor. yanında olduğum zamanalrı da görmüyor hiç yaptığım fedakarlıkları ya da. hep olmayana yapamadığıma takılıyor. ee insanoğlu bende bi yere kadar. yorumunuz için teşekkür ederim ayrıca..

yoo anlamadım tabiki hoşuma bile gitti söledikleriniz teşekkürler... evet zaman ayırıyor ama artık zaman oluyor bu onlardan arta kalan zaman. ki zaten gece 9 dan 10 sonra ayrılan zaman dışardan bakılınca normal mi? ben mi abartıyorum anlamıyorum

adamla sizinle tatile çıkıyor ne dedmek önüneze geçiyor... adam belliki suçluluk duygusu çekiyor bence sen abartmışın

adamla sizinle tatile çıkıyor ne dedmek önüneze geçiyor... adam belliki suçluluk duygusu çekiyor bence sen abartmışın

bu ilk tatilimizdi cnm.. muhtemelen oyüzden birlikte çıktık.bi nevi balayı gibi. çünki geçen yıl doğru düzgün yapamadık bi balayı. gene abisigil yüzünden. bundan sonrakilere yüksek ihtimal abisi yengesi anası babası ile(

Kendini bagımlı gibi hissetmesini normal karsılıyorum, benim ailem saglıklı oldugu halde ben esiniz gibi düsünüyorum sürekli, annemizi kaybettik evin annesi gibiyim, hele ki esinizin abisi, eskisi kadar saglıklı degil ve birde merak ettigim birsey var, kaynınız bekar mı? Kayınvalide ve kayınpederiniz hayattalar mı?

öncelikle böyle bir eş bulduğunuz için şükretmelisiniz,vefalı,hem kardeşiyle hem eşiyle ilgili,işinde gücünde efendi bir adam.fedakarlık yapmanız şart,insan kardeşini bırakmaz asla!

kaza geçirmiş,bebek gibi bakıma muhtaç kalmış abisiyle ilgilenmesi yüzünden kendinizi 2.planda görmeyi yediremiyorsunuz... keşke şu kırmızıyla yazdığım yeri eşiniz okusaydı acaba ne düşünürdü?...
kendi kardeşine aynı şeyin olduğunu düşün,sen ne yapardın?eşinin kardeşi için ne kadar üzülebildiğini görmüşsündür...hala abisi olmasa diyosun...
gerçekten bu bencillik...
allah aynı şeyi başıma vermesin allah korusun ama kardeşime birşey olacak ben ömrümü ona vakfederdim ya...kardeş ya...kaza geçirmeden önce allah bilir nasıldı?dağ gibi seninle konuşan eden şakalaşan koşan kardeşini o durumda görmek nasıl yakıyodur canını adamın...üstüne üstlük bi de senin nazlarında katlanmak zorunda kalıyor...
senin durumun belki zor,ama kocanınki yüzbin misli daha zor...

çok dolmuşsunuz kolay değil yaşadıklarınız ama abisi yüzünden demek biraz ağır kaçıyor bana göre

hastalık bu daha da kötüleşebilir demişsiniz

ya ilgilenmezse kötüleşince kendini sorumlu hisseder vicdan azabı kötüdür geri dönüşü yoktur

bizim ailede de hastalıklar olduğu için anlayabiliyorum ilgilenmesi gerekir

bu durumu biliyordunuz sonuçta kardeş bu başka birşeye benzemez ki

Adam tek degilmis, ben evli olmadıgını düsündüm ilk etapta, tabiki yardım edicek, abisiyle vakit gecirecek ona bir sözüm yok da, sonucta kendisinin de bir sorumlulugu var, karısı var, senede bir kez karısıyla bas basa bir tatilden ne cıkar ki yani? Niye kendini suclu hissediyor? Dedigim gibi abisi tek olsa anlayacagım ama degil, en önemlisi esi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…