- Konu Sahibi Huzur_huzur
-
benimde evliliğim dört dörtlük denilicek kadar güzel ki iki senedir eşimin şeker hastası olan dedesine bakıyorum yedi ayına girmek üzere olan bir kızım var ayrıca eşimin ilk evliliğinden oğlu var.oğluşumla çok iyi anlaşıyorumm...tek sıkıntım hamile ikende doğum yaptıktan sonrada dedeme ve aynı anda bebeğime ve eve yetişmeye çalışmanın zorluğuydu eşimle elbetteki sıkıntılarımız oldu ama hep onun ailesinden şimdi ev tuttukk vee evliliğimizi yeni bir sayfada tekrar saygı sevgi ve özveri içerisinde geçiricez inşallahhh
Neden inanmıyorsunuz bende onu anlamıyorum. Ya evlisiniz ve beklediğinizi bulamadınız ya da bekarsınız ve önyargılısınız evlilikle ilgili.. Benimde evliliğim 4/4 lüğe yakın bir evlilik ama ne bende ne eşimde bir problem yok çok şükür. Eğer her iki tarafta birbirini gerçekten severek evlendiyse, birbirlerinin kıymetini biliyorlarsa dışardak sorunlarını yansıtmıyorlarsa ellerindekiyle mutlu olmayı biliyorlarsa ve küçük şeylerle mutlu oluyorlarsa beklentileri çok yüksek değilse kendi ailelerini işlerine karıştırmıyor ama birbirlerinin ailelerine saygı duymayı biliyorlarsa her evlilik güzeldir tabii bu zmanda bunların hepsini bulmak çok zor ama imkansız da değil.. İşte biz o kısmın içindeyiz. Ben çok beklentileri olan bir insan değilim her an eşim büyük hediyelerle gelsin diye beklemem. Çok yargılamam yada güzel dille anlatırım evet bazı huylarını sevmem ama her insanın kendine özgü davranışı var. Ben hastayken ilacıım kendi eliyle getirir ateşim olduuğunu ben anlamam o anlar. Canımın istediği ne varsa alır nereye gitmek istersem götürür yememe içmeme özen göstereyim diye gözümün içine bakar. Çocuk düşünüyoruz ve ben planlamadan birçok şeyi planlamıştır mesela araştırır merak eder. Tv seyrederken elele seyrederiz dizdize otururuz dışarda bir kere elimi tutmadan yürümez bir yere oturduğumuzda gözümün içinden gözünün ayırmaz. Geceleri her kalktığımda üstümü örter. Aile saygılıdır bend eöyle tabii... Kardeşimi kardeşi gibi sever. Daha geçen ay ki doğumgününde benden habersiz laptop aldı gönderdi mesela. Bana yakışacağını düşündüğü birşeyi ben istemesem de alır.Dışarıya ya benimle çıkar yada evde oturur. İçkisi, sigarası gece hayatı yoktur. Sürekli öper ve nerdeyse hiç adımızla hitap etmeyiz birbirimize ve biz başa şehirlerde çıktık çok az görüşerek evlendik 1 sene çıktık.2.5 senedir evliyiz çok yeni de değiliz yani... Daha ne olsun soruyorum size böyle bir evlilğin sizce eksiği var mıdır. Ki ben az bile anlattım...Allah herkese böyle evlilik nasip etsin nazarlardan korusun...
amin canım gerçekten 4/4 lükmüş.allah nazarlardan korusun.
Kocisime, kendi yorumumu yazarken seninkini daha okumamistim.
Simdi senle benim aramdaki fark, ben öyle her dedigini yapmiyorum, her dedigimiz ortak kararla oluyor.
Yani ne o bana hükmedebilirim, nede esim bana hükmedebilir.
Eger annemlere mesela gitmek istiyorsam, esime anlatirim ve giderim beni kimse tutamaz bir, ikinciside esim bana güvenir ve bana kisitlama yapamaz. Hakkida yoktur.
Bence sen cok esini el üstünde tutuyorsun, hatta tavanlara cikarmissin, biraz indir onu ya, söyle kendi hizanda tut. Yani seninle es deger olsun... O senden kiymetli degil, beraber bir hayati paylasiyorsunuz onun icin isteklerini iste, ve isteklerini yap, yok öyle kölelik bu zamanda.
Canım 4/4lük bir evliliğin içinde neler olmalıdır sorarım sana?Sevgili dejavu bak kendin de yazında belitmişsin zaten 4/4 e yakın demişsin eviliğim.Ben sırf evliliğin değil hiçbirşeyin 4/4 lük olduğuna inanmıyorum.Çünkü biz 4/4 lük insanlar değiliz.Yüce yaratıcı böyle buyurmuş,yaratmış bizleri.Evli değilim ama 4/4 bir insan da değilim tıpkı herkezin olmadığı gibia.s.
Kocisim suda varki bir evlilik zamanla oturuyor, yani ilk sene alisma senesi derken böyle devam ediyor ve bir bakmissinki artik esler birbirine alismis, huyunu benimsemis ve zamanla degisiyorlar.
Benim bir ablam var, esi ilk zamanlar neler cektirdi aynen senin esin gibiydi ama simdi 20 seneden sonra bu enistem karim diyor baska birsey demiyor. Bence senin esinde zamanla uzlasacak ve uyumlu olacaktir, inan bana.
Aynen bizim evliliğimizi tarif etmişsiniz, benim eşimde beni kendisinden çok sever ben anlatmıyorum fazla nazara çok inaniyorumNeden inanmıyorsunuz bende onu anlamıyorum. Ya evlisiniz ve beklediğinizi bulamadınız ya da bekarsınız ve önyargılısınız evlilikle ilgili.. Benimde evliliğim 4/4 lüğe yakın bir evlilik ama ne bende ne eşimde bir problem yok çok şükür. Eğer her iki tarafta birbirini gerçekten severek evlendiyse, birbirlerinin kıymetini biliyorlarsa dışardak sorunlarını yansıtmıyorlarsa ellerindekiyle mutlu olmayı biliyorlarsa ve küçük şeylerle mutlu oluyorlarsa beklentileri çok yüksek değilse kendi ailelerini işlerine karıştırmıyor ama birbirlerinin ailelerine saygı duymayı biliyorlarsa her evlilik güzeldir tabii bu zmanda bunların hepsini bulmak çok zor ama imkansız da değil.. İşte biz o kısmın içindeyiz. Ben çok beklentileri olan bir insan değilim her an eşim büyük hediyelerle gelsin diye beklemem. Çok yargılamam yada güzel dille anlatırım evet bazı huylarını sevmem ama her insanın kendine özgü davranışı var. Ben hastayken ilacıım kendi eliyle getirir ateşim olduuğunu ben anlamam o anlar. Canımın istediği ne varsa alır nereye gitmek istersem götürür yememe içmeme özen göstereyim diye gözümün içine bakar. Çocuk düşünüyoruz ve ben planlamadan birçok şeyi planlamıştır mesela araştırır merak eder. Tv seyrederken elele seyrederiz dizdize otururuz dışarda bir kere elimi tutmadan yürümez bir yere oturduğumuzda gözümün içinden gözünün ayırmaz. Geceleri her kalktığımda üstümü örter. Aile saygılıdır bend eöyle tabii... Kardeşimi kardeşi gibi sever. Daha geçen ay ki doğumgününde benden habersiz laptop aldı gönderdi mesela. Bana yakışacağını düşündüğü birşeyi ben istemesem de alır.Dışarıya ya benimle çıkar yada evde oturur. İçkisi, sigarası gece hayatı yoktur. Sürekli öper ve nerdeyse hiç adımızla hitap etmeyiz birbirimize ve biz başa şehirlerde çıktık çok az görüşerek evlendik 1 sene çıktık.2.5 senedir evliyiz çok yeni de değiliz yani... Daha ne olsun soruyorum size böyle bir evlilğin sizce eksiği var mıdır. Ki ben az bile anlattım...Allah herkese böyle evlilik nasip etsin nazarlardan korusun...
şelam arkadaşlar klavye bozuk bazı harfler yanlış olabilir şimdiden özür dilerim artık şiz anlarınız ne demek iştediğimi
evet konuyu açmak iştememin tek şebebi vardı evliliğimde yaşadığım şorunların bendenmi kaynaklandığını hatanın bendemi olduğunuöğrenmek ve bi çözüm aramaktı
şizlerde bana yardım ederşeniz çok şevineceyim
şöyle başlamak iştiyorum ben 5 yıllık evliyim ve eşimle şeverek evlendik
evlilikten beklediğim hiç birşey karşıma çıkmadı yani oşevdiğim inşan beni deliler gibi şeven abartmıyorum kara şevda gibi şevenlerdendi gitti şanki yerine başka bir erkek geldi
ilk başlarda daha çok problemlerimiz vardı öyleki annemlere bile yalvar yakar anca götürürdü şu 1 enedir böyle birşey şöz konuşu bile değil ama şimdide çok daha büyük problemler var
büyük diyorum ama ne şiddet ne küfür ne dayak ne içki ne dışarı hayatı nede başka bir kadın
tek şıkıntım bana karşı olan ilgişizliği
çocuklarına evine karşı çok ilgili bir baba ve ev reişidir
ama tek şorun bana olan şoğukluğu akşam işten gelir yemeğini yer çocuklarla oynar çayını içer tv izler pc.yle uğraşır şonra canı bişey iştiyoşa az buçuk yanaşır böyle tatlı dille falan işi biter bir iki muhabbet okadar
konuşmalarıma fazla önem vermez biyere yanlız gitmeme keinlikle müşade etmez ben buna rağmen şuşarım zaten çok konuşmayı ve konuşanı hiç şevmez bende oyüzdenn şuşarım
meşela bir yere gitmek işteşem ya tamam der yada yok der keşinlikle karşılık vermem şuşar tamam derim şen bilirşin derim uzatmam yani
ama yinede bi güler yüz göremem bunlara mecburmuyşum gibi ağzından tatlı bi laf duymam belki arada bir bi aşkım derşe o olur başka bişey yok yani ama yinedeşuşarım şırf konuşmayı şevmiyo diye
bi problemimiz olşa aşla konuşmalarıma önem vermez ben halletmeye çalışşab bana şuş der yeter artık der bende öyle kapatırım ve aşla küşmem okdar yaptığına rağmen yatağına girince şarılınca canı bişey iştiyoşa aşla yok demem yani kuzu gibiyimdir deşem yeridir
benim ondan iştediğim çok bişey yok bitatlı şöz bitatlı gülüş şorarım arkadaşlar şize çok şeymi iştiytorum neden yapmıyoşun diyince ben böyleyim diyiyoyani bi türlü kabullendiremiyorum yaptığını ben neyapıyorumki diyo bana
offff klavyeninde bozulacağı tuttu özür dülerim arkadaşlar kafanızı şişirdiyşem çok yanlızım ve çok dertliyim şiz şöyleyin arkadaşlar daha ne yapıyım ben bu adama el üştünde tutuyorum bi dediğini iki etmiyorum ama yinede bi ilgi yok yok işte valla öyle bıktımki yaşamaktan bile anlatamam ne yapmalıyım izce deşteğinize çok i,htiyacım var paylaştığınız için çok ağolun hep mutlu olun ve şevgiyle kalın
maşallah nazar değmesin günümüzde ender rastlıyorum artık böyle evliliklere
Allah gücünü kuvvetini artırsın.
dedeye niye sen bakıyorsun çocukları hayatta değilmi ki
Canım 4/4lük bir evliliğin içinde neler olmalıdır sorarım sana?
Bence 4/3lük kısma sevgi, saygı,ilgiyi ekliyorsan 4'e de kesinlikle "tartışmalar" ı eklemelisin..O tartışmalardan sonraki barışma evresi heyecan verir insana...Demem o ki; en ufak bir tartışma bile yaşanmayan evlilikler asıl 4/4lük değildir..Çiftler tartışmıyorlarsa bir sorun var demektir.Umarım anlatabilmişimdir.Yani 4/4lük deyince hemen aklınıza hiç tartışmasız,kavgasız evlilikler gelmesin..
Kocisim suda varki bir evlilik zamanla oturuyor, yani ilk sene alisma senesi derken böyle devam ediyor ve bir bakmissinki artik esler birbirine alismis, huyunu benimsemis ve zamanla degisiyorlar.
Benim bir ablam var, esi ilk zamanlar neler cektirdi aynen senin esin gibiydi ama simdi 20 seneden sonra bu enistem karim diyor baska birsey demiyor. Bence senin esinde zamanla uzlasacak ve uyumlu olacaktir, inan bana.
kocişime, bana sen çok taviz veriyomuşsun gibi geldi..tabiki evlilikte fedakarlıklar olacaktır ama bu karşılıklı olmazsa kırgınlık ve mutsuzluk getirir..
eşine eğer çocuklarına gösterdiği ilgiyi sana da göstermeye başlamazsa, bundan böyle farklı olacağını,onu mutlu etmek için uğraşmayacağını, bundan da senin sorumlu olmayacağını söyle..evliliğin bi PAYLAŞIM olduğunu ve KARŞILIKLILIK ilkesine dayandığını bilsin..
lütfen seni mutlu etmeyen veya doğru bulmadığın şeyleri de kabullenmekten vazgeç, ne sen ondan üstünsün ne de o senden üstün,ikinizin de farklı fikirleri olabilir ve o da sana saygı duymayı öğrenmeli..ama bunun için önce sen kendine saygı duymalısın..
kararlarını da kendine güvenli,kararlı ve SAKİN biçimde söyle, o sinirlense bile sen sinirlenme..ama yapmam dediğin bişeyi yapmayacağını bilsin..başlarda tepki görürsün ama eninde sonunda anlayıp kabullenecektir..biraz inatçı (ama asla sert veya agresif değil) olman yeterli..
Kocesime biliyormusun bende de oyle oluyor genellikle.Bana herkes dediki isten yorgun geliyorlar,halleri kalmiyor,Ben yazdim durumumu toparlamaya calisiyorum cunki b3 gun once kocaman bi kavga yasadik ve beni terk ediyordu.Cocugu alacagini da soyledi.Ben cok agladim.Cocugum icin .inanilmaz kotu bi duygu ,cocugunu sende ayiracam derken.Yukarida SEVSEVIL arkadas yazmis ki hep ben beklenti icindeydim,bende aynisini yaptim ustelik kavga da yapiyordum.Biraz ilgi gostermeye basladim.ona benim icin cok cekici olan parfum aldim,cunki biraz iliskide de ona hayir diyordum,simdi mutlu zan edersem,Insallah boyle devam eder ve boylece bende eski sevgilimi unuturum.
Uzulme canim,bilmiyorum sen ne kadar ilgi gosteriyorsun ama sende karsiliksiz bi denesene .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?