Siz de izle ama elleme derseniz böyle tepki elbette alirsiniz2.5 yasindaki cocuktan sakinmak nedir yahuuuu. Bnm de oglum var ve ayni muamele onada yapilsa bende tepkimi koyardim..
Tabi ki bile isteye izletilmez. Fakat tepkiniz yanliş.Konumda da belirttim bunu banyo alt değiştirme gibi durumlarda mümkün mertebe kimse olmamasina özen gösteriyorum diye. Kardeşimin çocuğunu geçtim benim oğlum olsa yinede izletmezdim net
Ama şimdi onların açısından bakınca "görmemişin çocuğu olmuş.." diye de düşünmüş olabilirler, ben konuyu çok ayrıntılı okuyamadım üslubunuz hakkında net bir yorumda bulunamayacağım ama bu tepkiyi aldığınıza göre demek ki daha farklı davranmanız gerekiyormuş. Ya da o anlık sussaydınız ama daha sonra bu konularda taviz vermeden girdiğiniz odanın kapısını falan kilitleseydiniz mesela. Yani kimsenin kalbi kırılmadan olay kapanmış olurdu. Davulun sesi uzaktan hoş gelir diyebilirsiniz benim çocuğum falan yok ama bazen annelerin çocuklarına karşı ve çevreye karşı tutumunu görünce insan şaşırıyor. Bunu düşünerek uyarmak istedim sizi. Aşırı büyütülecek bir şey olmamakla beraber aslında herkesin dediği gibi 2.5 yaşındaki çocuğun bir kere böyle bir şeye şahit olmasıyla dünya yıkılmaz :) ikinciye müsaade etmeyin yeter :)Yazım ile konuşma çok başka okuyinca sert geldi belki ama been gerçekten yumuşak bir tonda söyledim görümceme de oğluna da
Şartlara göre davrandım mecbur ben odada değiştirecektim gorumcemle oğlu girdi içeri çocuk yanımda bekliyordu ben de dedim hani değiştirince gel diye bir de güzelce konuştum ki severim çocuğu da annesi ben öyle dediğim halde izle ama elleme dedi bana saygı göstersin isterdim bu konuda onu da göremeyince başka bir odaya gitmek durumunda kaldimBen de ister istemez hep dikkat ediyorum biz bizeyken alt değiştirmeye, soyunup giyinmeye. Kimseye sapık muamelesi yaptığım için değil tabi. O benim bebeğim ve çıplakken çok daha savunmasız geliyor, bi çeşit koruma içgüdüsüyle yapıyorum. Muhtemelen ben de içten içe tedirgin olurdum senin yerinde olsam ama söz konusu kişi de henüz ufacık bir çocuk olduğu için hiçbir şey söylemezdim. Bence bunu dile getirmen yanlış olmuş. Keşke hiçbir şey demeden başka bi odaya veya daha uygun bir yere geçseydin.
Maalesef bir kereden bir şey olmaz diyemezdim buna .gorumcemde çocuğu ne isterse yapılsın itiraz edilmesin istiyor ama o da olmaz sürekli bazı konularda durması gerekir . Kızmadım sadece düşüncemi söyledim ama ona göre bir sorun yoksa benim için de olmaması gerekiyor kişiliği öyle.Ama şimdi onların açısından bakınca "görmemişin çocuğu olmuş.." diye de düşünmüş olabilirler, ben konuyu çok ayrıntılı okuyamadım üslubunuz hakkında net bir yorumda bulunamayacağım ama bu tepkiyi aldığınıza göre demek ki daha farklı davranmanız gerekiyormuş. Ya da o anlık sussaydınız ama daha sonra bu konularda taviz vermeden girdiğiniz odanın kapısını falan kilitleseydiniz mesela. Yani kimsenin kalbi kırılmadan olay kapanmış olurdu. Davulun sesi uzaktan hoş gelir diyebilirsiniz benim çocuğum falan yok ama bazen annelerin çocuklarına karşı ve çevreye karşı tutumunu görünce insan şaşırıyor. Bunu düşünerek uyarmak istedim sizi. Aşırı büyütülecek bir şey olmamakla beraber aslında herkesin dediği gibi 2.5 yaşındaki çocuğun bir kere böyle bir şeye şahit olmasıyla dünya yıkılmaz :) ikinciye müsaade etmeyin yeter :)
Anlıyorum siz karşınızdaki insana göre tavır almışsınız aslında. Sizin bileceğiniz şey. Benim demek istediğim bir kereden bir şey olmaz değil de o an zaten istenmeden böyle bir şey yaşanmış, onu engelleyemediğinize göre ikinciye izin vermemeye çalışın demek istiyorum. Yoksa evet o yukarıdaki psikoloji olayına bakılınca bende istemeyebilirdim bir çocuğum olsa bir başkasının onun mahrem yerine bakmasını.yine de büyük konuşmak istemiyorum şimdi. Bu biraz karaktere, biraz da bakış açısına bağlı, kendi ailenize göre ne yapmanız gerektiği size kalmış :)Maalesef bir kereden bir şey olmaz diyemezdim buna .gorumcemde çocuğu ne isterse yapılsın itiraz edilmesin istiyor ama o da olmaz sürekli bazı konularda durması gerekir . Kızmadım sadece düşüncemi söyledim ama ona göre bir sorun yoksa benim için de olmaması gerekiyor kişiliği öyle.
Zaten ben annesinin tavrına üzüldüm Hani incitecek şekilde desem tamam da . Eşim de anlamıyor beni hala ayıp ettin diyorKimisi önemser kimisi önemsemez. Bir birakalim anneleri de istedikleri sekilde yetistirsinler bebeklerini. Bunun dogrusu yanlisi yok, istemiyorsa istemiyordur. Iki bucuk yasindaki cocuk dahi olsa istememe hakkimiz.
Kizimda ben de cok dikkat ettim. Oglumda nedense daha rahatim. Büyük ihtimal kücüklükten beridir bilinc altima isleyen bu cinsiyetlicik yüzünden beynim bunu normallestiriyor ama ben dikkat etmeye calisiyorum.
Kiza dikkat erkegi sal kafasi. Ogluma da ayni sekilde davraniyorum elimden geldigi kadar.
Cocuklarin mahremiyeti bu. Bebekken de dikkat edilir tercih meselesi.
Ben emzirirken bile odama giren cocuklara karsi kinlenirdim. Saygi ve edep dogunca baslar. Cocuga altini alsin öyle sev demek zor degil. Sinir güzel birsey, herkesin sinira ihtiyaci vardir. Cocuk da olsa her istedigine her an bakamaz.
Kizimla sürekli konusurum söyle yapilir bu dogru su degildir diye.
Haklisiniz bana göre de.
Bu biraz abarti olmus aslinda..kendi oglum olsa izletmezdim olayi yani.Konumda da belirttim bunu banyo alt değiştirme gibi durumlarda mümkün mertebe kimse olmamasina özen gösteriyorum diye. Kardeşimin çocuğunu geçtim benim oğlum olsa yinede izletmezdim net
Bu tamamen anneye kalacak bir durum elbette herkes kendi evladı için en iyisini bilirBu biraz abarti olmus aslinda..kendi oglum olsa izletmezdim olayi yani.
Benim kizim 4 yasindaydi oglum dogdugunda ben ona daha cok baglansin abla oldugunu hissetsin kiskanmasin onu diye kizimla birlikte degistirdim altini oglumun..
Kosa kosa gidip bezini pecetesini alir yanima otururdu..hicbir zarari da olmadi ikisinede..
Mahremiyet ogretmenin dogru olduguna inaniyorim elbette diger konuda haklisiniz ama bu son konu olmamis gibi..
Zaten ben annesinin tavrına üzüldüm Hani incitecek şekilde desem tamam da . Eşim de anlamıyor beni hala ayıp ettin diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?