yarencim durumuna gerçekten çok üzüldüm. İnşallah allah karşına doğru dürüst bir insan çıkarır ve ömür boyu onunla hep mutlu olursun.
arkadaşlar demin nişanlım aradı morali çok bozuktu. nişanlımın ailesi başka bir ilde yerleşikler.. annesi ile telefonda konuşmuş, sonra hatır sormak için babasını telefona istemiş. babası istemem demiş çıkmış odadan. nişanlım 20 gündür babasının kendisi ile konuşmadığını söyledi. mevzu nedir, bizmiyiz dedim, sonra görüşürüz dedi telefonu kapattı.
sanırım bu ailesinden ya evlenebilmemiz için destek istedi, yada her ay yolladığı maaşını artık yollayamam, evleneceğim dedi. babası o yüzden tavır aldı buna. öylede bir adamki nişanlım, baskı ile ağzından laf alıyorum. söylemiyor hiç bir şeyi.
neyse telefonu kapadıktan sonra aradan 10 dakika geçti geçmedi. mesajı geldi. üzülme bitanem, bu günlerde geçecek, seni çok seviyorum diye..
bende cevap yazdım, asıl sen üzülme, bugünümüzde yanımızda, arkamızda olmayan insanlar yarın kapımıza gelmesin, gelirlerse karşılaşacakları muamele çok zorlarına gidecektir eminim. bugün ne yaparlarsa, kendi yarınları için yaparlar. o yüzden sen üzülme, biz bizi sıkı tutalım, gerisi dış kapının mandalı, bunları düşünme yazdım..
of ya, vallahi nasıl davranacağımı şaşırdım. benimle açık konuşmuyor. nerde var, ne yapabilirler de yapmak istemiyorlar.. anneme dedim, şimdi çarşı için parabiriktirdik gelecez gelini kendimiz yaptıracaz alışverişi falan demişler, nişanlıma.. şimdi bayram geliyor, alışverişe gitmemek içinde yapıyor olabilirler. annemede dedim. bayram geliyor ya, küserler, bayram bitince barışırlar, nasılsa geçti bayram, sonra 3 ay var diğer bayrama, 3 ay sonra gene küserler, bayram bitince gene barışırlar. canları cehenneme hepsinin.. yeter artık sabredemiyorum. ben içim içimi yiyorum, nişanlım ordan kahroluyor. ikide bir ruhum yorgun, bıktım herşeyden diyor...