Gerçekten Sorunlumu ilişkimiz, yoksa ben mi sorun ediyorum herşeyi...

arkadaşlar paramı saklıdan biriktireceğim, ama ona biriktirdiğimi söylemeyeceğim. zaten şimdiden küçük bir birikimim var. kavgada kendisine dediğim gibi olacak herşey...karışmayacağım hiç bir şeye. yaparsa evleniriz , yapmazsa yüzükle bekler dururuz yıllarca. benim acelem yok nasılsa. ikide bir patlayıp ilişkiyide yıpratmak istemiyorum. daha sakin olacağım. böylelikle o bilecekki, kendisi veya ailesi bişeyler yapmazsa biz asla evlenemeyeceğiz. kız tarafından fayda yok... böylelikle harekete geçirmeyi düşünüyorum. gene ben üzerime düşenleri fazlası ile yaparım allahın izni ile... ama önce o yapması gerekenleri bilsin, yapmak için harekete geçsin istiyorum. aldığım karar bu şimdilik. bakalım hayırlısı...

seni kullanmasına izin verme. bırak kendi neler yapıcak bakalım yapmazsada çok ipleme öyle adamla hayat geçmez. sen sürekli seni anlalmasını beklersin o sürekli bişey yokki der. karnın doyuyo otur aşağı der. o yüzden şimdi bu kadar mutsuzsan bi 40 kere daha düşün derim ben:41:

seni kullanmasına izin verme. bırak kendi neler yapıcak bakalım yapmazsada çok ipleme öyle adamla hayat geçmez. sen sürekli seni anlalmasını beklersin o sürekli bişey yokki der. karnın doyuyo otur aşağı der. o yüzden şimdi bu kadar mutsuzsan bi 40 kere daha düşün derim ben:41:

allah var, kullanma gibi bir şeyi yok asla olamaz. herşeyi ben yaparım, ben ederim diyordu başlarda.. ama ben yükünü hafifletmeye çalıştıkça onada rahatlık çöktü sanki. durum bundan ibaret. yani rahatlık çökmesin, sorumluluğunu bilsin istiyorum.

ya aslında sinirle bişeyler söylüyorum, yazıyorum ama gerçekten içimde yanıyor. yanlış anlaşılıyor sanki.gerçekten çok iyi, temiz kalpli bir insan. bazı şeyler beni zıvanadan çıkarıyor, ozamanda konuşuyorum böyle... sinirle..

canım inşallah herşey istediğin gibi olur benim ne eşim nede ailesi hiç yardım etmedi eşim nerdeyse herşeyi ben yaptım babası zaten vurdum duymazın biri benim babam iyidir ama para konularında gaddardır düğünümü kına gecemi bile ben yaptım bütün masrafları kendim karşıladım bekarken çalışıp biriktirdiğim paranın bir kısmını çektim yaptım birazda borç yaptık evlendilten sonrada başladım işe hala çalışıyorum ve 7. ayımızda bütün borçları bitirmiştik tabiki eşiminde azmiyle harvurp harman savurmadı dinledi beni maaş kartını bana verdi çünkü bana ilk tanıştığımızda herşeyi söylemişti bak benim ne evim var ne arabam nede düzgün bi işim demişti bunları bil demişti ama nişanlanana kadar asla hiç bişey vermedim hep aldırttım zorlada olsa bazen hesabı birlikte ödeyelim diyodu karşı çıkıyodum evli olsak neyse sevgiliyiz diyodum günlerce konuşmuyodum yalvar yakar oluyodu ablasından buluyodu yine beni dışarı götürüyordu hiç parası yoktu kışın o soğukta dıçarda çay bahçesinde oturduk saatlerce sadece çay içtik benim param olmasına rağmen vermedim hasta oldum tabi :) ama değdi diye düşünüyorum şimdilik öyle gözüküyo :) haşlığını benden alır benden izinsiz hiç biyere gitmez bi sigarasından başka bişeyi yok ne dersem tamam der yani kötü yanlarıda var çok alıngan mesela ama aştık sanırım oraları bide evliliğin 5 yılı çok sakatmış bizde ilk aylarda çok kavga ettik herşeyi kafama taktım hatta burda paylaştım ama herşey Allah ın izniyle çok güzel inşallah düzelirsiniz

canım inşallah herşey istediğin gibi olur benim ne eşim nede ailesi hiç yardım etmedi eşim nerdeyse herşeyi ben yaptım babası zaten vurdum duymazın biri benim babam iyidir ama para konularında gaddardır düğünümü kına gecemi bile ben yaptım bütün masrafları kendim karşıladım bekarken çalışıp biriktirdiğim paranın bir kısmını çektim yaptım birazda borç yaptık evlendilten sonrada başladım işe hala çalışıyorum ve 7. ayımızda bütün borçları bitirmiştik tabiki eşiminde azmiyle harvurp harman savurmadı dinledi beni maaş kartını bana verdi çünkü bana ilk tanıştığımızda herşeyi söylemişti bak benim ne evim var ne arabam nede düzgün bi işim demişti bunları bil demişti ama nişanlanana kadar asla hiç bişey vermedim hep aldırttım zorlada olsa bazen hesabı birlikte ödeyelim diyodu karşı çıkıyodum evli olsak neyse sevgiliyiz diyodum günlerce konuşmuyodum yalvar yakar oluyodu ablasından buluyodu yine beni dışarı götürüyordu hiç parası yoktu kışın o soğukta dıçarda çay bahçesinde oturduk saatlerce sadece çay içtik benim param olmasına rağmen vermedim hasta oldum tabi :) ama değdi diye düşünüyorum şimdilik öyle gözüküyo :) haşlığını benden alır benden izinsiz hiç biyere gitmez bi sigarasından başka bişeyi yok ne dersem tamam der yani kötü yanlarıda var çok alıngan mesela ama aştık sanırım oraları bide evliliğin 5 yılı çok sakatmış bizde ilk aylarda çok kavga ettik herşeyi kafama taktım hatta burda paylaştım ama herşey Allah ın izniyle çok güzel inşallah düzelirsiniz

allah yuvanıza ömür boyu mutluluk ve huzur versin inşallah ...

Son düzenleme:
doğru söylüyorsun, yol göstereni, sahip çıkanı yok.. oda istiyor biran önce evlenelim diye. çünki el yanında kalıyor ve elin evinde kalmak çok zor..

üç kuruş maaşla onun tek başına düğün yapması çok zor.. hatta yıllar sürebilir..

walla bende benzer durum yasadım herseyı kendım yaptım aılesının durumuı ıyıdı kendı durumuda ama ceken yol gostren yoktu ben el ayak oldum bı guısel dugunumude yaptı takımıda taktı mobılyaları aılesı almasını gerekenıde aldı sımdı gayet mutluyuz huzurluyuz gorumceler kapıdan ıcerı adım atmadılar cunku yaptırmayan onlardı warlık ıcınde darlık cektık ama kocam iyi oldugundan herseyı yaptı iyikide onu bırakmamısm sahiplenıp yol gostermısım sımdı cok mutluyuz bebk beklıyoruz ama sen herseyı üstlenıp sonra sanada kalmasın borc harc karsındakı ınsanda baglı bu noktaadan snra acıkca konusman gerekıor senın ona sahıp cıktıgın gıbı o da sana cıkcacak yürü ama yok sana kalacaksa hıc devam etme iyice olc bıc tart bazen erkeklerın aklı calısmaz bole ıslerıde pek sallamazlar

walla bende benzer durum yasadım herseyı kendım yaptım aılesının durumuı ıyıdı kendı durumuda ama ceken yol gostren yoktu ben el ayak oldum bı guısel dugunumude yaptı takımıda taktı mobılyaları aılesı almasını gerekenıde aldı sımdı gayet mutluyuz huzurluyuz gorumceler kapıdan ıcerı adım atmadılar cunku yaptırmayan onlardı warlık ıcınde darlık cektık ama kocam iyi oldugundan herseyı yaptı iyikide onu bırakmamısm sahiplenıp yol gostermısım sımdı cok mutluyuz bebk beklıyoruz ama sen herseyı üstlenıp sonra sanada kalmasın borc harc karsındakı ınsanda baglı bu noktaadan snra acıkca konusman gerekıor senın ona sahıp cıktıgın gıbı o da sana cıkcacak yürü ama yok sana kalacaksa hıc devam etme iyice olc bıc tart bazen erkeklerın aklı calısmaz bole ıslerıde pek sallamazlar

sen başarabilmişsin, ne mutlu sana.. banada yol gösterebilirmisin? nasıl yaptın?

sen başarabilmişsin, ne mutlu sana.. banada yol gösterebilirmisin? nasıl yaptın?

detyalı yardımcı olmaya calısırım sana ilk gercekten benı sevıyormu sevmıyormu olaynı çözdüm cunku kendısıde dıyordu elımden tut diye sevgısınden emın oldum kendısıyle cok konustum burdandan herseyı ayrıntılı anlatamıorum canım ama karsındakıyle konus onun guvenın alabılırsın sende basarırsn belkı tahmın ettıgınden cok daha mutlu olursun ben bilmıyorum bu kadar mutlu olabılcegımı bilseydım ılk tanıstıgımız yıllardan cabalardım ben sevgıme ve ona sahıb cıktım gecmıste belkı cok yıprandım ama ınan kı evlenınce hersey degdı iyikide savasmısım normalde anlasabılıyorsnuz demi sevıyorsunuz bırbırınızı anlaymaya calıs aılesı yapmıyorsa kndsı yapsın ılakı buyuk bıısy olcak deıl kucuk bısıy bıle yeter yeterkı ben sana bakabılırım dıe ayakta karsında duracagını sana hıssetırsın (istersen ........ekleyebılırsın msn sakıncası yok daha detaylı neler yasadıgımı nasıl yaptıgımı anlatırım sanada çözüm olur )

****Bu mesaj iletişim bilgileri içerdiğinden editlenmiştir***
Forumda herkesin okuyabileceği alanlarda mail adresi,telefon,isim soyad ve açık adres paylaşılması yasak ve sakıncalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
detyalı yardımcı olmaya calısırım sana ilk gercekten benı sevıyormu sevmıyormu olaynı çözdüm cunku kendısıde dıyordu elımden tut diye sevgısınden emın oldum kendısıyle cok konustum burdandan herseyı ayrıntılı anlatamıorum canım ama karsındakıyle konus onun guvenın alabılırsın sende basarırsn belkı tahmın ettıgınden cok daha mutlu olursun ben bilmıyorum bu kadar mutlu olabılcegımı bilseydım ılk tanıstıgımız yıllardan cabalardım ben sevgıme ve ona sahıb cıktım gecmıste belkı cok yıprandım ama ınan kı evlenınce hersey degdı iyikide savasmısım normalde anlasabılıyorsnuz demi sevıyorsunuz bırbırınızı anlaymaya calıs aılesı yapmıyorsa kndsı yapsın ılakı buyuk bıısy olcak deıl kucuk bısıy bıle yeter yeterkı ben sana bakabılırım dıe ayakta karsında duracagını sana hıssetırsın (istersen ekleyebılırsın msn sakıncası yok daha detaylı neler yasadıgımı nasıl yaptıgımı anlatırım sanada çözüm olur )

tmm canım ekliyorum. teşekkür ederim. sende sil istersen msn adresini, forum dışarıdanda görüntülenebiliyor, sonra problem olmasın sana.

walla duzeltme yapamadım belkı begendıgın ıcın herhalde bende bılmıorum mesaj duzeltme panalı cıkmadı yenı uye oldugum ıcınde ozelden atamıorm

Son düzenleme:
benim ablamın nişanlısıda böyle malesef.ben yeni evlendim eşimle böyle sorunlar yaşamadım ablam benim eşimle kendi nişanlısını karşılaştırınca ayrılığın eşiğine geliyor.nişanlısıyla 4 yıl çıktılar.cimri bi insan değildinormalde ama kuru bi yüzükle sözlendiler.ne eşya ne kıyafet ne takı ne de set hiçbirşey yok.ablam ve eniştem çalışıyor.eşit derede ortaya para koyarak alıyolar bütün eşyalarını.hatta ablam biriktirdiği paralarla eşya alıyor.eniştem ise kredi çekti ve çektiği krediyi kullanıyor.yani ablamın hem uzun zamandır biriktirdiği para gidecek.hem de kredi ödeyecek.sonuçta aynı evde yaşarken eniştem maaşıyla kredi ödeyecek.ablamın maaşıyla geçinecekler.bu arada eniştem yine kredi çekerek pahallı bi araba almıştı.onun krediside var.araba onun adına.yani kendi birikimiyle pahallı bi arabası oluyo adına.ama ablam bütün birikimini ev eşyalarına harcamış oluyo.sizce bu normal mi arkadaşlar.bana normal gelmiiyo.ablamdda çok sinirli.ama ayrılamıyorda.konuyu nişnlısıyla konuşuncada nişanlısı sinirleniyor.niye maddiyata getitiyorsun biz ticaret yapmıyoruz duygusal bir evlilik yapıyoruz diyor.ablamın çok maddiyatçılıkla suçluyor..bize de yardım

evet beni çok kızdırdı canım. çok iyi niyetli davranıyorum. üzerine düşüyorum. her konuda destek olmaya çalışıyorum. kendiside diyor, "sen benimle olduğun sürece, ben asla yıkılmam"diye.. ama o beni iplemiyor. hatta o beni sürekli yıkıyor.. ben sırf masraf olmasın , o zorda kalmasın diye düğünden, gelinlikten bile vaz geçmeye kalktım. gittim mobilya senedine imzayı bastım. kredi çekilse oda benim üstüme olacaktı, zira ona vermiyorlar.. ben elimden geleni hatta gelmeyenide yapmaya çalışırken, o neden bukadar umursamaz. beni arıyor, aşkım sen erken çıkıyorsun bana gömlek al, benim vaktim yok. gidip cebimdeki son kuruşa kadar gömlek alıyorum, şunum yok diyor, koşuyorum, üstümde para yoksa sağdan soldan buluyorum. bende çalışan bir insanım, oda.. zoruma gidiyor, onun bir çöpünü görmezken, benim ona sürekli bişeyler yapmaya çalışmam.

vs. vs... daha ne anlatayım ki.. heralde ailesi kız çalışıyor, eşyaları alsın, düğünüde yapsın, bizden çöp dahi beklemesin. diye düşünüyor.. vallahi sinir hastası olacağım o olacak.. parayla koca aldım sanki kendime :(

ayrıl at nişanı mutlu degılsın sen..aynı ozverıyı sana yapacak bır erkek bul gercek erkek olsun ama bunun gibi sümsük değil! paranıda at bankaya kendıne ailene yap yatırımı bu yan gelıp yatana degıl...nişanlılık yan gelip yatma degıl bunu soyle o erkek musveddesıne.ortada bır ılıskı yokkı mutlu olasın sorun o .at sorunu kurtul.paranı pulunu yedırme boyle çakallara...sağmak ıstıyor sımdıden senı.kurtul bundan hayr gelmez...

benim ablamın nişanlısıda böyle malesef.ben yeni evlendim eşimle böyle sorunlar yaşamadım ablam benim eşimle kendi nişanlısını karşılaştırınca ayrılığın eşiğine geliyor.nişanlısıyla 4 yıl çıktılar.cimri bi insan değildinormalde ama kuru bi yüzükle sözlendiler.ne eşya ne kıyafet ne takı ne de set hiçbirşey yok.ablam ve eniştem çalışıyor.eşit derede ortaya para koyarak alıyolar bütün eşyalarını.hatta ablam biriktirdiği paralarla eşya alıyor.eniştem ise kredi çekti ve çektiği krediyi kullanıyor.yani ablamın hem uzun zamandır biriktirdiği para gidecek.hem de kredi ödeyecek.sonuçta aynı evde yaşarken eniştem maaşıyla kredi ödeyecek.ablamın maaşıyla geçinecekler.bu arada eniştem yine kredi çekerek pahallı bi araba almıştı.onun krediside var.araba onun adına.yani kendi birikimiyle pahallı bi arabası oluyo adına.ama ablam bütün birikimini ev eşyalarına harcamış oluyo.sizce bu normal mi arkadaşlar.bana normal gelmiiyo.ablamdda çok sinirli.ama ayrılamıyorda.konuyu nişnlısıyla konuşuncada nişanlısı sinirleniyor.niye maddiyata getitiyorsun biz ticaret yapmıyoruz duygusal bir evlilik yapıyoruz diyor.ablamın çok maddiyatçılıkla suçluyor..bize de yardım

canım eniştende iyiymiş.. ablanı sömürüyor sanırım. yazık kıza. kızlar ne hayaller, ne umutlarla evet diyor, erkekler ne yapsamda yesem diye düşünüyor. zaten herşeyi baştan duygularımızla karar vermekten dolayı kaybediyoruz. bari arabayı evlendikten sonra alalardı, belki ablanında payı olurdu arabada. arkadaşlarımda düğün yapacaz diye evleri, şunları bunları düğünden önce alıyorlar, hep kızıyorum. bide geçinemediğini boşandığını düşün, taksitlerini öde ama kuruş alama.. hakmı yani. hiç kimse boşanacağım diye evlenmiyor, ama boşanan sayısıda az değil. her türlü ihtimali düşünmek gerekli.

ayni sorunlari bende yasadim, benim kaynana bana karsiydi, o yüzden tüm sorunlar cikt, gerci bence is erkekte bitiyor da neyse.
oda parasini tümce anasi icin harcardi, anasi da yüzümüze bile bakmazdi, yüzügümü de kendim aldim zaten, alisveris falan da olmadi, nisan kutlandi ailem yapti, hatta ev kurulacakti onu da neymis benim yapmam gerekiyormus, cünkü ESKI nisanlim (allaha sükür) alacagi krediyi yani 10.000 bin euroyu annesine vermek istedi yine.. yani benim birikimim ve üstüne borcumuz olacakti onlar da keyif sürecekti... davetiye bile sorun olmustu vallah... amm allahima sükür olsunki, allahim bana öyle bir yüzünü gösterdiki nisanlimin. bende cok katlandim sabrettim, 2 sene nisanli ve toplam 3bucuk sene birlikteydik... sonunda beni anasi icin YINE terk eden bir adami affetmedim, iyikide etmemisim. 2 ay oluyor biteli. severek ayrildik ama hic degilse icim huzur dolu. gelecekten korkmuyorum artik..

yani sana diyecegim su, belliki anasinin agizina bakiyor oda, eger rahatsiz oluyorsan, yapmam diyorsan, simdiden bitir. cünkü evlendikten sonra cok beklersin degismesini. asil nisanliyken korkmali insan kaybetmekten, nikah basildiktan sonra kafasina estigini yapar...

hakkinda hayirlisi insallah.

yarencim durumuna gerçekten çok üzüldüm. İnşallah allah karşına doğru dürüst bir insan çıkarır ve ömür boyu onunla hep mutlu olursun.

arkadaşlar demin nişanlım aradı morali çok bozuktu. nişanlımın ailesi başka bir ilde yerleşikler.. annesi ile telefonda konuşmuş, sonra hatır sormak için babasını telefona istemiş. babası istemem demiş çıkmış odadan. nişanlım 20 gündür babasının kendisi ile konuşmadığını söyledi. mevzu nedir, bizmiyiz dedim, sonra görüşürüz dedi telefonu kapattı.

sanırım bu ailesinden ya evlenebilmemiz için destek istedi, yada her ay yolladığı maaşını artık yollayamam, evleneceğim dedi. babası o yüzden tavır aldı buna. öylede bir adamki nişanlım, baskı ile ağzından laf alıyorum. söylemiyor hiç bir şeyi.

neyse telefonu kapadıktan sonra aradan 10 dakika geçti geçmedi. mesajı geldi. üzülme bitanem, bu günlerde geçecek, seni çok seviyorum diye..

bende cevap yazdım, asıl sen üzülme, bugünümüzde yanımızda, arkamızda olmayan insanlar yarın kapımıza gelmesin, gelirlerse karşılaşacakları muamele çok zorlarına gidecektir eminim. bugün ne yaparlarsa, kendi yarınları için yaparlar. o yüzden sen üzülme, biz bizi sıkı tutalım, gerisi dış kapının mandalı, bunları düşünme yazdım..

of ya, vallahi nasıl davranacağımı şaşırdım. benimle açık konuşmuyor. nerde var, ne yapabilirler de yapmak istemiyorlar.. anneme dedim, şimdi çarşı için parabiriktirdik gelecez gelini kendimiz yaptıracaz alışverişi falan demişler, nişanlıma.. şimdi bayram geliyor, alışverişe gitmemek içinde yapıyor olabilirler. annemede dedim. bayram geliyor ya, küserler, bayram bitince barışırlar, nasılsa geçti bayram, sonra 3 ay var diğer bayrama, 3 ay sonra gene küserler, bayram bitince gene barışırlar. canları cehenneme hepsinin.. yeter artık sabredemiyorum. ben içim içimi yiyorum, nişanlım ordan kahroluyor. ikide bir ruhum yorgun, bıktım herşeyden diyor... :(

neyse telefonu kapadıktan sonra aradan 10 dakika geçti geçmedi. mesajı geldi. üzülme bitanem, bu günlerde geçecek, seni çok seviyorum diye..

bende cevap yazdım, asıl sen üzülme, bugünümüzde yanımızda, arkamızda olmayan insanlar yarın kapımıza gelmesin, gelirlerse karşılaşacakları muamele çok zorlarına gidecektir eminim. bugün ne yaparlarsa, kendi yarınları için yaparlar. o yüzden sen üzülme, biz bizi sıkı tutalım, gerisi dış kapının mandalı, bunları düşünme yazdım..

sevgili freya, mesajın biraz ağır olmuş bence...konuyu tam okuyamadım ama... o sana seni seviyorum bu günler geçecek demiş sen de demişsin ki annen babana tavır alıcam...bu nişanlını çok kırmıştır eminim. zaten babası 20 gündür konuşmuyormuş, üzgündür... bunun üzerine söylediklerin ağır gelmiştir...

bilmiyorum ya , vallahi sinir ettiler beni. Ama gerçekten ağır dediğin şeyi yapmayı düşünüyorum. Zor günümde yanımda olmayana, iyi günümde gerek yok. benide zıvanadan çıkardılar sonunda..

ah ah.. ne deyim.

pahalı arabalar alınıyor ama ıs eve esyaya takıya geldımı yok haa o zman ablan yol versın canm nasıl ısmı bu bole bırde maddıyatclıkla sucluyorsa hıc durmasın bolesı evlenıncede degımez eve baklmaz gıder arabaya benzın alır

cnm sevgılın kac yasında ve ne zamandr calısıo
bnce sen tatllı tatlı her ıstedgnı yaptr adetmz bole de yapabılıceklerı kadr yapsnlar sonrada ıcınde kalmasn

Back
X