• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gergin hissediyorum dediğim için eşimle çok büyük kavga ettik

• Konu Sahibi Konu Sahibi Eyina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Eyina

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2020
414
289
103
30
Herkese selam
Dün eşimle onun işlerine gittik 2 saatlik bir işi vardı biz de oğlumla bekledik. İş bitince arabaya bindik oğlum ayaklarıyla sürekli koltuğa vuruyordu yapma oğlum dedim gerildim şu an gergin hissediyorum kendimi dedim. Eşim de ne oldu ben mi bir şey yaptım dedi. Hayır dedim sadece gerildim dedim. Sonra yürüyüş için park gibi bir yere gittik orda da biraz atıştık bana sesini yükseltti bağırma bana dışarıda lütfen dedim.
Eve geldik oğlum arabada uyuduğu için onlar girmedi. Ben hemen yemekleri yaptım sofrayı kurdum. Yemek hakkında kısa bir konuştuk. Yemek sonunda eşime şöyle dedim. Ben şu an kendimi hem fiziksel hem duygusal olarak aşırı hassas hissediyorum ama bunun sizinle ilgisi yok geçici bir durum böyle kalmayacak. Tamam dedi kapandı öyle. Çay suyu koymuştu kaynayınca demlemek için elimi attım elim yandı kontrol edemedim ve çaydanlık devrildi bağırdım can havliyle iki elim de yandı. Yanıma geldi hiçbir şey demedi bende çaydanlığı tutup lavaboya biraz sertçe koydum. Eşim gitti. Ben de etrafı temizlemeye fırını silmeye başladım ama ellerim yanıyor sonra oturdum napıyorum ben diye kendimi sorguladım. O sırada oğlum geldi yanıma yattı bana bakıyor gel yanıma dedim sarıldım ona ağlıyordum öptüm kokladım sakinleştim. Sonra eşim hazırlanıp dışarı çıkıyordu oğlum gitti yanıma nereye diye markete gidip geleceğim dedi gitti. Sonra oğlum ağlayınca geri geldi onu almak için. Bende nereye gidiyorsun bana niye haber vermiyorsun dedim. Üstüne gelme şu an ben de çok sinirliyim gibi seyler söyledi. Ben de ben kötü olunca sen neden kötü oluyorsun açıkladım kendimi sana dedim. Bağırmaya başladı apartmanda. Çocuğun hırkasını ver filan kendinden geçti sinir krizi gibi üstüne yürüdü korkuttu beni. Küfürler etti gitti. Akşamına da yatağa gelmedi oğlumun yanında yattı.

Bu olaylar sonrası mesaj attım gecesinde kendimi anlattım. Sabah o da yazdı derken yüzyğze konuşmak istedim. Olaylar o kadar büyüdü ki bir gün bitecek bu evlilik VS diye konuşmaya başladı. Ben evi terletmeyen kalktım. Çok kötü oldu her şey

Kendimi gergin hissediyorum diye olay nerelere geldi. Şimdi de ben sana küfür etmedim diye inkar ediyor. Yatağı terk etmesini hiç istemediğimi bildiği halde yapıyor.

Aile terapisine gidelim mi dedim kabul etti. Ne yapacağım nasıl davranacağım bilmiyorum.

Sizin bir çocuğunuz var onun farkında mısınız? ve maşallah birinizde çocuk var dilimi tutayım dememiş.

Siz iki ergen birbirinin dikkatini çekmeye çalışırken bir tek çocuğun yaşadıklarına üzülebilirim.

Kimbilir ne kadar korktu ve olanlara anlam veremedi?

Yani benim anladığım bu tür kavgalarınız ilk kez olmuyor.. Kendinizi sürekli mi gergin hissediyorsunuz? Eşiniz de anladığım kadarıyla siz sebepsiz gergin hissettiğinizde üstüne alınıyor. Bu arada bende sebepsiz gerginlikleri hiç sevmiyorum. Anlayış başka bir şey ama eşim durduk yere gerilse bende üstüme alınır ve gerilirim..
Ve üstteki yoruma katılıyorum. Gerginliklerinizi oğlunuz yokken yaşarsanız biraz daha iyi olabilir. Durduk yere çocuk neye uğradığını şaşırmıştır.

Bu kadar gergin olmanızın bir nedeni var mıydı?
Yani ne bileyim regl öncesi olabilir, bir olay olmuştur falan..
Bende birileri gereksiz saçma sapan gerginlik çıkarıp surat astığında bir noktaya kadar dayanabilirim..
Evet regl öncesi durumdayım şu an. Oğlum kapıda yaşananlar hariç farkında olmadı yaşananların. Ben de çok çok üzgünüm bunlara şahit olduğu için. Surat asmadım kendimi kendimi aşırı uyarılmış hissettiğim bir andı ve gelip geçecek bir şeydi

Yani benim anladığım bu tür kavgalarınız ilk kez olmuyor.. Kendinizi sürekli mi gergin hissediyorsunuz? Eşiniz de anladığım kadarıyla siz sebepsiz gergin hissettiğinizde üstüne alınıyor. Bu arada bende sebepsiz gerginlikleri hiç sevmiyorum. Anlayış başka bir şey ama eşim durduk yere gerilse bende üstüme alınır ve gerilirim..
Ve üstteki yoruma katılıyorum. Gerginliklerinizi oğlunuz yokken yaşarsanız biraz daha iyi olabilir. Durduk yere çocuk neye uğradığını şaşırmıştır.
Hayır sürekli gergin değilimdir. Eşim de hep şen şakrak olmamı ve olmadığımda da memnuniyetsizliğini belli eder. Gerginliğimi farkettiğim an da oğlumun ayaklarıyla vurmasıyla oldu. Normalde tatlılıkla idare edip önemsemediğim bir şey ama o an idare edemedim keyifsizleştim ve bunun kimseyle ilgisi olmadığını ifade ettim. Üzerinize alınmayın geçiçi bir şey dedim ve aslında orda bile normale dönmüştüm.

Gergin hissediyorsanız keşke her şey sanki normal rutindeymiş gibi yapmaya zorlamasaydınız kendinizi.

Olan olmuş artık aile terapistinde tamam demişsiniz , siz de eşiniz de bu süreçte olumlu sonuç almak istiyorsanız açık iletişim kurun.

Şu şu sebepten gerginim demek zor değil , o da kucağında el kadar bebekle hanzo gibi bağırıp küfürler savurmasın apartman içinde.

Gergin hissediyorum dediğin için değil, eşini gerdiğin için kavga etmişsiniz.
Ben gergin hissediyorum ama bir sebebini bulamıyorum dediğim için eşim hoşlanmadı. Aynı durumu eşim yaşadığımda keyifsiz hissettiğinde ben bu şekilde onu köşeye sıkıştırmaya çalışıp sorgulamıyorum. Müsaade ettiği kadar yanımda olmaya çalışıyorum kişisel algılamıyorum. Bunu ona kişisel algılama lütfen diyerek de izah ediyorum

Hayır sürekli gergin değilimdir. Eşim de hep şen şakrak olmamı ve olmadığımda da memnuniyetsizliğini belli eder. Gerginliğimi farkettiğim an da oğlumun ayaklarıyla vurmasıyla oldu. Normalde tatlılıkla idare edip önemsemediğim bir şey ama o an idare edemedim keyifsizleştim ve bunun kimseyle ilgisi olmadığını ifade ettim. Üzerinize alınmayın geçiçi bir şey dedim ve aslında orda bile normale dönmüştüm.
adat öncesi falan mı?

Gergin hissediyorsanız keşke her şey sanki normal rutindeymiş gibi yapmaya zorlamasaydınız kendinizi.

Olan olmuş artık aile terapistinde tamam demişsiniz , siz de eşiniz de bu süreçte olumlu sonuç almak istiyorsanız açık iletişim kurun.

Şu şu sebepten gerginim demek zor değil , o da kucağında el kadar bebekle hanzo gibi bağırıp küfürler savurmasın apartman içinde.
İnanın evliliğimde o kadar dersler aldım ki. Her zaman açık iletişim kurmaya onu anlamaya çalışıyorum ve anlaşılmayı bekliyorum. İnanın sebebini bilmiyorum o an oğlumun ayak vurmasından rahatsız oldum ve bunu ifade ettim normalde önemsemeyeceğim bir olay ama o an yapamadım. Kimseye kızmadım bağırmadım sadece kendimi gergin hissediyorum dedim, tabiiki öncesinde oğlumu uyardım yapma lütfen diye.

Kendine yakışmayan bir davranıştı. Küfürü kimse duymamıştır ama bağırması eminim durulmuştur.

Kimse öylesine gergin olmaz.Gergin olmanızın sebebinin ucu eşinize dayanmasaydı ona öyle davranmazdınız.Burada alttan alta suçlu hissettirme var.
Dediğim gibi oğlumun ayaklarıyla koltuğa vurup beni rahatsız etmesiyle başladı. Sebebi buydu yani. Bunu da söyledim o an. İdare edebileceğim bir durumdu ama o an edemedim ve gergin hissettim. Eşim buna anlam veremediği için uzadı konu

Sizin bir çocuğunuz var onun farkında mısınız? ve maşallah birinizde çocuk var dilimi tutayım dememiş.

Siz iki ergen birbirinin dikkatini çekmeye çalışırken bir tek çocuğun yaşadıklarına üzülebilirim.

Kimbilir ne kadar korktu ve olanlara anlam veremedi?
Evet oğlumuz var ve bu yüzden onun yanında hep hassas davrandım. Ergen olduğumu kabul etmiyorum. Kendimi net bir şekilde kimseyi kırmadan ifade ettiğimi düşünüyorum. Bana haksızlık ettiğini gergin hissettiğim için cevanının bu kadar ölçüsüz ve abartı olmasını kabul etmiyorum.

Dediğim gibi oğlumun ayaklarıyla koltuğa vurup beni rahatsız etmesiyle başladı. Sebebi buydu yani. Bunu da söyledim o an. İdare edebileceğim bir durumdu ama o an edemedim ve gergin hissettim. Eşim buna anlam veremediği için uzadı konu
Onun öncesi vardır.Tahminim yorulmuş olabilirsiniz ya da oğlunuz birkaç kez daha sözünüzü dinlememiş olabilir.Kendinizi yetersiz hissetmiş olabilir içten içe eşinizin size destek olmadığını hissetmiş olabilirsiniz.Ben de sizin gibi durum ne olursa olsun ne kızgınlık olursa olsun eliniz yandığında eşinizin size destek olmasını beklerdim.Ama herkes o merhamete sahip değil sanırım ego bazen daha ağır basıyor

Gözünüzün içine baka baka inkar.Ben olsam buz gibi soğurdum.Üstüne ayrı yatmak falan.Siz yine yapıcı davranmışsınız.İnşallah eşiniz bunun kıymetini anlar.Elleriniz için de geçmiş olsun.
Evet ben hatırlamıyorum yalan söylüyorsun diyor bir de bana. Ayrı yatmak konusu zaten yaram. Daha önce konuştum yapmayacağım diye söz verdi. O gece gelseydi belki daha farklı olurdu her şey

Gözünüzün içine baka baka inkar.Ben olsam buz gibi soğurdum.Üstüne ayrı yatmak falan.Siz yine yapıcı davranmışsınız.İnşallah eşiniz bunun kıymetini anlar.Elleriniz için de geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. O anki yaşananlara kaynar suyu acısını da unuttum

Genel olarak iletişiminiz nasıl eşinizle? Bu olayın normal bir iletişimi olan çiftten çıkacağını sanmıyorum.

Back
X