• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gergin hissediyorum dediğim için eşimle çok büyük kavga ettik

• Konu Sahibi Konu Sahibi Eyina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Onun öncesi vardır.Tahminim yorulmuş olabilirsiniz ya da oğlunuz birkaç kez daha sözünüzü dinlememiş olabilir.Kendinizi yetersiz hissetmiş olabilir içten içe eşinizin size destek olmadığını hissetmiş olabilirsiniz.Ben de sizin gibi durum ne olursa olsun ne kızgınlık olursa olsun eliniz yandığında eşinizin size destek olmasını beklerdim.Ama herkes o merhamete sahip değil sanırım ego bazen daha ağır basıyor
Evet benim beklediğim de buydu. Ona olan mesajımda da belirttim düşmanı olsa o an eli yanan birine yardım ederdi diye. Öncesinde de konuştuğumuz ve yaşanan gergin hissetme halinin kimseyle ilgisi olmadığımı açıkladığım bir konuşma yaptığım ve kendisi de tamam dediği için uzlaştık beni anladı sandım. Sonrasında elim yanıncaki durgunluğu evden çıkması kapıda yaşananlar derken anlam veremedim olup bitene.
Bir de eşim iyi bir babadır gerçekten çok ilgilidir o konuda hiçbir sözüm yok destekçidir hep oğlum da zaten babasına çok fazla düşkündür

Genel olarak iletişiminiz nasıl eşinizle? Bu olayın normal bir iletişimi olan çiftten çıkacağını sanmıyorum.
Zor dönemlerimiz oluyor, zor şeyler de yaşadık. Bir şeyleri cebimize koyup devam ettik. Ya da ben öyle sandım. Ondan özellikle dikkat etmesini istediğim şeyleri hiç yaşamamışız gibi tekrar yapması artık gururuma dokunuyor

Kimse öylesine gergin olmaz.Gergin olmanızın sebebinin ucu eşinize dayanmasaydı ona öyle davranmazdınız.Burada alttan alta suçlu hissettirme var.
Ben de tam tersi duygusal desteğe ihtiyacım var demek olduğunu anlıyorum. Sarılmak ben buradayım demek yapabilecegim bir şey var mı diye sormak. Olması gereken buydu.

keşke çocuğunuzun önünde yaşanmasaydı kavga ama olan olmuş. neyseki terapiyi kabul etmiş eşiniz. ne güzel işte gidip sorunlarınızı çözmeye çalışın. siz de aslında gergin oldugunuzu ama kimseyle alakalı olmadıgını söylemişsiniz açıkça ama bazı insanlar yine de üstüne alınıp kesin bunun altından baska bir sey cıkacak diye geriliyor. eşinize bundan sonra regl olacagım cok keyifsiz hissediyorum hormonlarımla alakalı diye güzelce söyleyin o da böyle dönemlerde biraz daha alttan almaya gayret etsin düzelir her şey

Ben de tam tersi duygusal desteğe ihtiyacım var demek olduğunu anlıyorum. Sarılmak ben buradayım demek yapabilecegim bir şey var mı diye sormak. Olması gereken buydu.
Teşekkür ederim 🙏 sonrasında yaşananlar olduğu için oradaki duygusal boşluğumu önemseyemedim konu bile edemedim

Teşekkür ederim 🙏 sonrasında yaşananlar olduğu için oradaki duygusal boşluğumu önemseyemedim konu bile edemedim
Üzerinize yürümemeliydi. Neden kişisel algıladı bilmiyorum. Oturup konuşursunuz. Bir daha böyle hissederseniz iyi hissetmiyorum demek yerine biraz sarılalım mı demek daha iyi bir tercih olabilir.

keşke çocuğunuzun önünde yaşanmasaydı kavga ama olan olmuş. neyseki terapiyi kabul etmiş eşiniz. ne güzel işte gidip sorunlarınızı çözmeye çalışın. siz de aslında gergin oldugunuzu ama kimseyle alakalı olmadıgını söylemişsiniz açıkça ama bazı insanlar yine de üstüne alınıp kesin bunun altından baska bir sey cıkacak diye geriliyor. eşinize bundan sonra regl olacagım cok keyifsiz hissediyorum hormonlarımla alakalı diye güzelce söyleyin o da böyle dönemlerde biraz daha alttan almaya gayret etsin düzelir her şey
Bunu daha önce defalarca konuştum onunla. Zaten regl düzensizliği yaşayan bir insanım. Ve gerçekten çok zorlanıyorum. 3 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum düzene girmesi için. Eşim bunu biliyor yaşadığım stresi. 3 gün önce de 1 hafta sonra ilaç bitiyor regl olacağım dedim. Ama o unuttu tabii ki bunu. Daha önceden de bana ne her ay bunu mu çekincem gibi şeyler söylediği için konuşma esnasında regl olacağım ondan olabilir bile diyemedim. Bunu kullandığımı düşünecek diye. Tartışma sırasında söyledim şimdi sana regl olacağım desem her ay bunları mı çekeceğim ben diyeceksin dedim.
Nerde tutsam elimde kalıyor sanki.

Üzerinize yürümemeliydi. Neden kişisel algıladı bilmiyorum. Oturup konuşursunuz. Bir daha böyle hissederseniz iyi hissetmiyorum demek yerine biraz sarılalım mı demek daha iyi bir tercih olabilir.
Ah ne güzel olurdu o an onu yapabilseydim akıl edebilseydim eminim onun da çok hoşuna giderdi. Kulağıma küpe edeceğim bunu

Bunu daha önce defalarca konuştum onunla. Zaten regl düzensizliği yaşayan bir insanım. Ve gerçekten çok zorlanıyorum. 3 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum düzene girmesi için. Eşim bunu biliyor yaşadığım stresi. 3 gün önce de 1 hafta sonra ilaç bitiyor regl olacağım dedim. Ama o unuttu tabii ki bunu. Daha önceden de bana ne her ay bunu mu çekincem gibi şeyler söylediği için konuşma esnasında regl olacağım ondan olabilir bile diyemedim. Bunu kullandığımı düşünecek diye. Tartışma sırasında söyledim şimdi sana regl olacağım desem her ay bunları mı çekeceğim ben diyeceksin dedim.
Nerde tutsam elimde kalıyor sanki.
tam benim eşimi anlattınız. kendisi 4 abla ve 1 anneyle büyümüs ama tabi onlara göre bu ayıp ve saklanan bir sey oldugu icin benim de ne yasadıgımı hic anlayamıyordu. en ufak bir seyde 1 kere alttan almaya calıssa sonrasında kıyametler koparıp üste cıkardı. esiniz terapiyi kabul etmis ona odaklanın ve bu sozunu unutmadan hemen randevunuzu alın. inanın ikinize de iyi gelecektir

Neden kişisel algıladı kısmını şöyle açıklayabilirim. Daha öncelerden canım sıkkın olduğunda sorduğunda hemen söylemezdim söyleyemezdim kendi içimde halledip geçerim diye düşünürdüm ama beni çok fazla sıkıştırdıkça bir şey söylemek zorunda kalırdım. Buna istinaden kişisel algıladı. Aöa biraz önce de başka yorumda belirttim ben bir şeyleri cebime koyarak yol aldım evliliğimizde. Açık olmamanın bize zarar verdiğini gördükçe eşimin benden bir cevap almadan durmayacağını bildiğim için uzun zamandır o şekilde içime atıp onun beni sıkıştırmasını beklemiyorum. Onun aklı o zamanlara gidiyor yine altından bir şey çıkacak diye sorgulayıp duruyor.

Diğer konularına göz atınca hep senin iteklemenle giden bir evlilik gördüm

Gerginsin çünkü eşin seni sevmiyor ve çabalamıyor

Bana kalırsa inceldiği yerden kopsun sen de sakın çabalama

İnanın evliliğimde o kadar dersler aldım ki. Her zaman açık iletişim kurmaya onu anlamaya çalışıyorum ve anlaşılmayı bekliyorum. İnanın sebebini bilmiyorum o an oğlumun ayak vurmasından rahatsız oldum ve bunu ifade ettim normalde önemsemeyeceğim bir olay ama o an yapamadım. Kimseye kızmadım bağırmadım sadece kendimi gergin hissediyorum dedim, tabiiki öncesinde oğlumu uyardım yapma lütfen diye.

Kendine yakışmayan bir davranıştı. Küfürü kimse duymamıştır ama bağırması eminim durulmuştur.
Ben sizi anladım, lakin iki yaşındaki bebek yapma oğlum şu an gerildim kendimi çok gergin hissediyorum demenizi anlayıp peki anneciğim demeyeceğine göre orada eşiniz bana bir gönderme var gibi hissedip ben mi bir şey yaptım demiş.

Açık iletişimden kastım ilk gerildiğinizde,sanırım regl olacağım ondan olabilir olmayadabilir ama oğlana da tahammülsüzleştim çok gerginim eve gitsek daha iyi olacak sanki demenizdi, parka gitmişsiniz orda da atışmışsınız çünkü,

Evliliğinizde başka birikmişler de tetikliyor olabilir elbette ona asla lafım yok.

Ama siz istediğiniz kadar sizle alakası yok deseniz de var işte, orda sadece ne zaman istersen ben burdayım deyip sıkıca sarılsa size bunlar hiç yaşanmayacaktı bile belki ama işte.

Eliniz de yanmış bu arada çok geçmiş olsun.

Yatağı terk etmesini hiç istemediğimi bildiği halde yapıyor.

Size küfür eden birinin yatağı terk etmesini neden bu kadar dert ediyorsunuz anlayamadım. Bana küfür eden birini ben yataktan kovardım.
Bırakın nereye giderse gitsin. Siz çok yüz vermişsiniz tepemize çıkmış.

Son düzenleme:
İki tarafın da psikolojisi hiç iyi değil, bu kesin. Ortada hiçbir şey yokken gerginlik çıkaran, ağlayarak çocuğa sarılan, bağırıp küfürler edip evden çıkan ebeveynler. Keşke herkes çocuk yapmasa.
Çok kırıcı bu lütfen yapmayın. Nasıl bir anne baba olduğumuzu sadece bu konudan yorumlayamazsınız. Hata var evet ama bu kadar değil. Ağlayıp çocuğuma sarılmadım ağladığımda çocuğum yanıma geldiği için sarıldım ve sakinleştim. Hayat bizim için de çocuklar için de hep mutlu anlar değil. Elim yandı ve ağladım o da kendimle ilgilenmeyip neden temizlik derdine düşüyorum diye kendime olan düşğncesizliğimden. Anneler de eli yandığı ve özşefkatsiz hissettiği için ağlayabilir.

Etkin iletişim kurmak da çok önemli.Gergin davranmak farklı,bu aralar sarılmana şefkatine ihtiyacım var demek farklı.İlki suçlu ve yetersiz hissettirir,ikincisi ise yetişkin olmanın tadını…

Ben sizi anladım, lakin iki yaşındaki bebek yapma oğlum şu an gerildim kendimi çok gergin hissediyorum demenizi anlayıp peki anneciğim demeyeceğine göre orada eşiniz bana bir gönderme var gibi hissedip ben mi bir şey yaptım demiş.

Açık iletişimden kastım ilk gerildiğinizde,sanırım regl olacağım ondan olabilir olmayadabilir ama oğlana da tahammülsüzleştim çok gerginim eve gitsek daha iyi olacak sanki demenizdi, parka gitmişsiniz orda da atışmışsınız çünkü,

Evliliğinizde başka birikmişler de tetikliyor olabilir elbette ona asla lafım yok.

Ama siz istediğiniz kadar sizle alakası yok deseniz de var işte, orda sadece ne zaman istersen ben burdayım deyip sıkıca sarılsa size bunlar hiç yaşanmayacaktı bile belki ama işte.

Eliniz de yanmış bu arada çok geçmiş olsun.
Oğlum ayaklarıyla vurmaya devam etti elbette :) Evet keşke en başta çok daha açık olsaydım. Sizle ilgisi yok demek yetmedi. Regl olacağımı söyleyemedim bu durumu kullanıyormuşum gibi algılayacak biliyorum. Birkaç yorum önce yazdım sebebini alıntı yapmayı beceremedim şu an.

Evet o sarılmaya ihtiyacım vardı ya ihtiyacım vardı. Sen gerginken yapamıyorum izin vermezsin diyor. Ama denemedi bile denemedi..
Çok teşekkür ederim

Durduk yere gerginlik cikarip beni se geren insanlara ben de katlanamiyorum. Yani bir durum varsa gecer konusursun yok gerginim, hassasim diye ortami da gerip bir neden soylemeyip evde antin kuntin hareketler yapip caydanlik vursa eşim, caydanligi kafasina gecirme hissi gelir bana da yani. 🙄 benim fikrim.
Eş olarak en tahammul edemeyecegim seydir iletişimsizlik.

Size küfür eden birinin yatağı terk etmesini nedne bu kadar dert ediyorsunuz anlayamadım. Bana küfür eden birini ben yataktan koyardım.
Bırakın nereye giderse gitsin. Siz çok yüz vermişsiniz tepemize çıkmış.
Evet küfürü aşmış değilim zaten edemez kabul de etmiyorum konuşmamızın ana konularından biri de buydu. Ama zaten inkar ediyor çünkü biliyor ne kadar çirkin bir şey olduğunu ve kendisine yakıştırmıyor

Durduk yere gerginlik cikarip beni se geren insanlara ben de katlanamiyorum. Yani bir durum varsa gecer konusursun yok gerginim, hassasim diye ortami da gerip bir neden soylemeyip evde antin kuntin hareketler yapsa esim caydanligi kafasina gecirme hissi gelir bana da yani. 🙄 benim fikrim.
Eş olarak en tahammul edemeyecegim seydir iletişimsizlik.
Antin kuntin?

Back
X