32 yaşındayım, Gençken çok iyi kısmetlerim vardı am son 4 yıldır hiç düzgün kısmet yok . Evlenmek istiyorum ama olmuyor.Yaşıtlarım olan erkekler bir tuhaf. 25 yaş civarı kız arıyorlar evlilik için .
Sizin de başınıza geldi mi ? Kısmetleri geri tepip pişman oldunuz mu ? Çok kolay harcadım kısmetleri , gençliğin de etkisiyle ...
Canım çok sıkılıyor .
Geçmişte o anki sen onları istemedin ve olmadı. Şu an olsa yine istemeyecektin belki. Sadece karşına istediğin gibi biri çıkmadığı için, çok fırsat kaçırmışsın gibi geliyor. Bence bu bir yanılsama. Ben nasibe inanırım. Sen o kişileri reddetsen bile, eğer kısmetindeki kişi olsalardı bir şekilde olurdu. Evli olup çok kişiden duymuşumdur, eşimi en başta hiç istemiyordum; ama sonra bir şekilde oldu, sevdik evlendik, hikayelerini. Yani olacak olsa bir şekilde olurdu.
Gelelim şuanki zamana. Bu yaş konusu çok abartılıyor. 32 yaş öyle aşırı büyük, evlenmenin imkansız olduğu bir yaş değil. Ki yaşıtların erkeklerin, hep 25 yaş isteme mevzusu da bir önyargı mıdır bilemiyorum. Nerede yaşadığınızı merak ettim. Küçük bir ilde ya da ilçede yaşıyorsun da böyle önyargılar mı var? Ben de 30 yaşındayım ama yaşıtlarım olsun, yaşımdan küçükler olsun görüşüyorum yani. Yaşımı problem edene de rastlamadım hiç. Hatta benden 2 yaş küçük birini ben istememiştim de o ısrarcı olmuştu. Demem o ki yaşını sen problem eder, bunu karşındakine hissettirirsen, o da problem gibi görür. Kendinden emin olacaksın. Bugüne kadar olmadı, demek ki nasip değildi, aile kurumuna değer verdiğim için ince düşünüyorum, evlenmek için evlenmeyi düşünmedim, deyip adama güzel bir kapak yapacaksın
Zaten seni sadece yaşına göre değerlendiren biri hiiç olmasın. O adamın kalıp yargıları vardır. Mutlu olamazsın öyle biriyle.
Sen yaşından ibaret biri değilsin. Geçmişi düşünüp pişman olmak, seni üzmekten başka bir şeye yaramıyor. O yüzden geçmişi geçmişte bırak, bugüne bak. Allah gönlüne göre, iyi birini çıkarsın karşına inşallah.