- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi turpdomates
-
Hayir degil: ) benim cevabimla esimin yasi ne alaka:)Senin eşin senden yaşça büyük galiba.Çok ateşli savunuyorsun Tont.
Senin eşin senden yaşça büyük galiba.Çok ateşli savunuyorsun Tont.
Şöyle ki sen ve bir üye sürekli erkeklerin kendinden genç kadınla evlenmesini rasyonelleştirmeye çalışıyor , doğurganlık gibi kadının elinde olmayan bir nedenle yapıyorsunuz bunu.O üye eşinden 10 yaş kadar küçükmüş.Nedense senin de öyle olduğunu düşündüm.Herkes kendi aklını beğenir ne de olsa.O bakımdan.Bu arada evet doğurganlık kadından kadına değişen bir şey yaşa ve diğer sebeplere de bağlı olarak tabii.Sadece yaşa bağlı değil , evet yaş önemli bir etken ama sadece yaş tek etken değil.Hayir degil: ) benim cevabimla esimin yasi ne alaka:)
Hemşire almışsın genç adamı , burda bekarların moralini aşağı çekme.Simdi anladim:)) ama esim benden 1 yas kucukben kendime gore konusmuyorumki, genel bakis acisi bu degil mi? Ben genele gore konusuyorum..
Hayir ben oyle yapmam, genel olani soyluyorum.. benim bakis acim degilki bu.. bi gercekler var ve toplumda kabul gorulen seyler var.. aciklamami yaptim ustteki posttaŞöyle ki sen ve bir üye sürekli erkeklerin kendinden genç kadınla evlenmesini rasyonelleştirmeye çalışıyor , doğurganlık gibi kadının elinde olmayan bir nedenle yapıyorsunuz bunu.O üye eşinden 10 yaş kadar küçükmüş.Nedense senin de öyle olduğunu düşündüm.Herkes kendi aklını beğenir ne de olsa.O bakımdan.Bu arada evet doğurganlık kadından kadına değişen bir şey yaşa ve diğer sebeplere de bağlı olarak tabii.Sadece yaşa bağlı değil , evet yaş önemli bir etken ama sadece yaş tek etken değil.
Anliyorum tabi siz tedavi olmus olabilirsiniz 31 yasinizda (Tebrikler bu arada:) ). Benim arkadasim da 26 yasinda dusuk yapti, "yasliyim ondan zor toparladim dusukten sonra" dedi. Yani herkes bu konularda basarili olmayinca yastan dolayi oldugunu dusunuyor, eger biraz daha genc olsa boyle bir sorun yasamayacagini ongoruyor. Ama gercek istatistiklere baktigimizda 20li yaslarda dogurmayla 40li yaslar arasinda dusunuldugu kadar bariz bir saglik sorunu farki yok. O doktorlar konusurken bence o istatistiklerin yer aldigi bilimsel makaleleri de gostersinler. Cunku oyle belli bariz bir fark yok. Olsa zaten o akademik calismalari gozumuze sokarlardi her yerde ki tum kadinlar 20lerinde hemen evlenip cocuk dogursun. Yoksa 20li yaslarda da bir cok kadin var hamile kalamayan veya cocuk doguramayan.
Açıklamanı okudum.Genel öyle değil.Senin etrafındaki genel öyle olabilir.Burda yazdığımız her yorum okunuyor ve bazı bekarların moralini bozabilir.İnsanları karamsarlığa sürüklememek gerektiğini düşünüyorum.Hayir ben oyle yapmam, genel olani soyluyorum.. benim bakis acim degilki bu.. bi gercekler var ve toplumda kabul gorulen seyler var.. aciklamami yaptim ustteki postta
Hemşire almışsın genç adamı , burda bekarların moralini aşağı çekme.
kimse realist olmaya gelemiyor demek.. neyseHemşire almışsın genç adamı , burda bekarların moralini aşağı çekme.
Açıklamanı okudum.Genel öyle değil.Senin etrafındaki genel öyle olabilir.Burda yazdığımız her yorum okunuyor ve bazı bekarların moralini bozabilir.İnsanları karamsarlığa sürüklememek gerektiğini düşünüyorum.
Birde sen benim yazdiklarimi ya okumuyorsun ya da cok cok yanlis anliyorsun.Anliyorum tabi siz tedavi olmus olabilirsiniz 31 yasinizda (Tebrikler bu arada:) ). Benim arkadasim da 26 yasinda dusuk yapti, "yasliyim ondan zor toparladim dusukten sonra" dedi. Yani herkes bu konularda basarili olmayinca yastan dolayi oldugunu dusunuyor, eger biraz daha genc olsa boyle bir sorun yasamayacagini ongoruyor. Ama gercek istatistiklere baktigimizda 20li yaslarda dogurmayla 40li yaslar arasinda dusunuldugu kadar bariz bir saglik sorunu farki yok. O doktorlar konusurken bence o istatistiklerin yer aldigi bilimsel makaleleri de gostersinler. Cunku oyle belli bariz bir fark yok. Olsa zaten o akademik calismalari gozumuze sokarlardi her yerde ki tum kadinlar 20lerinde hemen evlenip cocuk dogursun. Yoksa 20li yaslarda da bir cok kadin var hamile kalamayan veya cocuk doguramayan.
Realistlik bu değil ki.Sen evlenmişsin çocuk da doğurmuşsun ne diye diğer kızların moralini bozucak yorumlar yapıyorsun ki? Doğurganlıkta yaş çok önemli bir etken ama tek etken değil.Bak biraz önce de genç anne olmak daha kolay yazmışsın.Bi' doğurganlık diyorsun bir genç anne olmak diyorsun.Kadınlar neden genç yaşta evlenmeli , tek amaç çocuk doğurmak mı bir kadının hayatında? Okulumda 30 küsür tane kadın öğretmeniz hepsinin ya 1 ya 2 çocuğu var.30a yakın yaşlarda ve 30dan sonra evlenenler de o kadar çok ki içlerinde.Zaten çoğu çocuklarını 30dan sonra kucağına almış.Yani demem o ki kimse eski kadınlar gibi 4 5 çocuk yapmıyor 2 tane yapıyor , 30 yaştan sonra evlenip 2 çocuk doğurmak için de zamanı var kadınların.Hayat şartları değişti artık.kimse realist olmaya gelemiyor demek.. neyse
Şöyle ki sen ve bir üye sürekli erkeklerin kendinden genç kadınla evlenmesini rasyonelleştirmeye çalışıyor , doğurganlık gibi kadının elinde olmayan bir nedenle yapıyorsunuz bunu.O üye eşinden 10 yaş kadar küçükmüş.Nedense senin de öyle olduğunu düşündüm.Herkes kendi aklını beğenir ne de olsa.O bakımdan.Bu arada evet doğurganlık kadından kadına değişen bir şey yaşa ve diğer sebeplere de bağlı olarak tabii.Sadece yaşa bağlı değil , evet yaş önemli bir etken ama sadece yaş tek etken değil.
O iş öyle değil derken hangi iş öyle değil? Belirsiz söylemler bunlar.Argüman bulamayınca sığınılan kalıp cümleler.Senin yorumları genelde severim ama bu konuda sana katılamayacağım.O is oyle degil bu konuyu ben cok uzatabilirim istersem:)) ama uzatmak istemiyorum. moral bozacak bu konu mu var sadece? Her kesimden erkek kadin mevcut denk gelirse
Siz birçok konuda böylesiniz çalışmadığınız için çalışan kadınlarla ilgili yorumlarınız var , kendiniz yaşça büyük biriyle evlendiğiniz için diğer düşüncedekileri ötekileştirme var.Ben doktor onayı ve bilimsel makale paylaşmadım.Dikkatli okuyunuz.Moralim de bozulmadı benim de henüz bebek sahibi olma düşüncem yok.Konu sahibi zaten dertli , herkes üzücü şeyler yazıyor doğurganlıktan vuruyor.Hoş değil.Hala ayni yerdesiniz.tontriko zaten belli yaştan sonrasi kesinlikle doguramiyor, kesin sikinti cikiyor demiyor. Sizin dediginizi diyor "Yaşin da etkisi var dogurganlikta" diyor alti ustu.
Bu arada dogurmadim, dogurma dusuncem de yok benim.
Kendi moralinizi yukseltmek icin, sizin istediginiz gibi olmayan daha dogrusu sizin gibi olmayan ciftlerin uzerinden degisik degisik bin tane yakistirma yapiyorsunuz. İş kendize dönünce doktor onayi ve bilimsel makaleler aramaya basliyorsunuz, soylenen her lafa moraliniz bozuluyor.
Yaw gorende beni 19 yasinda evlendim sancak:)) senle syni yasta evlendim .. sanirim 27 yasindaydim.. 31de anne oldum. Ben hep daha erken evlenseydim ve cocuk yapsaydim dedim bir yandan diger yandanda hala evlilik icin erken gibi geldi.. herkesin kendi bilecegi bir is bu. Ben okudum isimi elime aldim oyle evlendim. Eger onlari beklemeseydin erkende evlenebilirdim. Yani durumum cogu kadindan farkli degil..olmayacak sey degil gene yaparsin cocuk belki biraz ugrastirir ama nasipte varsa olur. Diyorum ben ayni seyleri yasadim.. su gerceklere goz yummak neden? Iyi o zaman herkes super super olur olur diye yorum yapsin.. benim yasadiklarim baska olabilir birde gercekler.. sirf boyle duyar kasanlar yuzunden yazmayanlar var buraya..Realistlik bu değil ki.Sen evlenmişsin çocuk da doğurmuşsun ne diye diğer kızların moralini bozucak yorumlar yapıyorsun ki? Doğurganlık da yaş çok önemli bir etken ama tek etken değil.Bak biraz önce de genç anne olmak daha kolay yazmışsın.Bi' doğurganlık diyorsun bir genç anne olmak diyorsun.Kadınlar neden genç yaşta evlenmeli , tek amaç çocuk doğurmak mı bir kadının hayatında? Okulumda 30 küsür tane kadın öğretmeniz hepsinin ya 1 ya 2 çocuğu var.30a yakın yaşlarda ve 30dan sonra evlenenler de o kadar çok ki içlerinde.Zaten çoğu çocuklarını 30dan sonra kucağına almış.Yani demem o ki kimse eski kadınlar gibi 4 5 çocuk yapmıyor 2 tane yapıyor , 30 yaştan sonra evlenip 2 çocuk doğurmak için de zamanı var kadınların.Hayat şartları değişti artık.
O iş öyle değil derken hangi iş öyle değil? Belirsiz söylemler bunlar.Argüman bulamayınca sığınılan kalıp cümleler.Senin yorumları genelde severim ama bu konuda sana katılamayacağım.
Yahu ben seni anlıyorum , biliyorum da , kadın Konu açmış kısmet teptim yazmış belli ki üzgün.Burda millet doğurganlıktan dem vuruyor.Kadını iyice aşağı çekiyor.Yaw gorende beni 19 yasinda evlendim sancak:)) senle syni yasta evlendim .. sanirim 27 yasindaydim.. 31de anne oldum. Ben hep daha erken evlenseydim ve cocuk yapsaydim dedim bir yandan diger yandanda hala evlilik icin erken gibi geldi.. herkesin kendi bilecegi bir is bu. Ben okudum isimi elime aldim oyle evlendim. Eger onlari beklemeseydin erkende evlenebilirdim. Yani durumum cogu kadindan farkli degil..olmayacak sey degil gene yaparsin cocuk belki biraz ugrastirir ama nasipte varsa olur. Diyorum ben ayni seyleri yasadim.. su gerceklere goz yummak neden? Iyi o zaman herkes super super olur olur diye yorum yapsin.. benim yasadiklarim baska olabilir birde gercekler.. sirf boyle duyar kasanlar yuzunden yazmayanlar var buraya..
Sen onu en son yazdın , anlamamak değil.Olabilir katilmak zorunda degilsin. Yanlis birsey soylemedim ben. 20 li yasli
Kadinlar 30 lara gore daha dogurgandir. Dikkat dikkat ben 31 de snne oldum.. bu cumlelerimin nesini anlamiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?