Geri teptiğim kısmetler. Pişmanım.Sizinde başınıza geldi mi ?

Bende çok iyi kısmetleri geri çevirdim, ama çok iyi olup da geri çevirmediklerimle de olmadı yani neymiş sebep senin kararın zannedersin gerçekse nasip olmayışımış. Benim de yaşım 27 makasın açıldığı uçtayım artık. Geçmiştekileri bırak bence biri vardı ki ben çok istemiştim olmamıştı.
Ne demişler nasipte varsa el getirir yel getirir sel getirir.. Allah gönlünüze göre hayırlı birini çıkarsın inşallah tez vakitte

Bana birini söylemişlerdi sosyal medya profilini incelerken şöyle bir yorumunu gördüm arkadaşı:abi evde kaldın, bizim aday: ben kız mıyım evde kalayım erkek adamın evde kalmışı olmaz gel de sinirlenme gel de delirme şimdi lan senin yaşın 40 a dayanıyor sen evde kalmıyorsun da biz 25 i geçince mi kalıyoruz, evde kalmak nedir tam olarak biri bana açıklasın şu kafadaki insanlara da diyeceğim bizde neyi aşağılıyorlarsa Allah da karşılarına onu çıkarsın.

Ayrica 20 li yasli kadinlari neden istiyolar dusundunuz mi? Daha dogurgan olduklari icin

40-50 yas araliginda da artik kadinlar cok rahat dogurabiliyorlar. 25-35 yas araliginda dogumu doktorlar oneriyor diyorlar ama bu aslinda genc kadinlari cok dusunmeden evlenmeye ve cocuk yapmaya zorlamak icin devletlerin uyguladiklari bir politika. Lutfen burada kadinlarimizi yanlis yonlendirmeyelim daha onlerinde cok uzun yillar var cocuk yapmayi dusunmek icin. Tip eskisi gibi degil bir cok metod var. Ki cogu kadin bu metodlara gerek bile kalmadan 40 yaslarinda normal dogum yapiyor. Bunun en basit ornegi 5-10 cocuklu olan ninelerimiz. O zaman tup bebek var miydi? Ama hic hastanelere doktorlara para sacmadan hem de planlamadan sapasaglam dogurdular iste. Ilgili bir linkte soyle denmis:

"40 yaş ve sonrası annelikte sakat çocuk doğum oranı ve hamileliğe bağlı komplikasyonlar artabilir ancak bunlar oldukça düşük artışlardır." https://www.anadolusaglik.org/blog/anne-olmak-icin-gec-degil
ayrica kadin fertilitesi zamanla azaliyorsa erkeginkisi de azaliyor. Bunu ben demiyorum bilim diyor (sadece bir aratin bulursunuz) O zaman 30 yaslarindaki bir kadin belki de 20 yaslarindaki bir erkekle evlenmeli ki cocuk yapma sansi artsin. bakin, ayni bakis acisi. sadece esitlikci bir pencereden bakalim. Turk erkeklerinin 20lik kadinla evlenmek istemesi ataerkil kulturden gelir. O kadin uzun sure dayanir, ben yaslaninca bana bakar, enerjisi yuksek olur iyi ev isi gorur. Sebepler bunlar. Yoksa 30luk kadinlarin bazilari 20liklerden daha genc ve guzel gorunuyor. Turk erkeginin olaya bakis acisi ise sabit, degismiyor. Cunku kendisine es aramiyor, ask aramiyor, yatirim yapiyor. Halbuki kadin gayet dogurur 40 yaslarinda da. Cevremizden duyuyoruz hepsi de normal dogumlar ve saglikli cocuklar.

Yurtdışında yaşayan bir arkadaşım göstermişti bu grafiği. Aklıma geliverdi.

Bu grafigi cizen arkadasin twitter adresi:

Adamin adi Rollo Tomassi, ve gorunen o ki kendisini zamaninda kadinlar tarafindan bolca reddedilmis yasli erkekleri yuceltmeye ve reddeden kadinlarin market degerlerinin ilk genclik yaslarindan itibaren dusecegini gostererek o kadinlari asagilamaya adamis. Burada da bu grafigi cizdigini yazmis zaten: https://therationalmale.com/2013/06/20/smv-ratios-attachment/

Bu tamamen uydurma oldugunu dusundugum (cunku hic bir bilimsel dayanagi yok ve bir universite vs'ye bagli bir makalesi de yok) grafik her yerde karsima cikiyor. Komik olan kisim ise bu grafigin yalan olmasi. 30'lu yaslarda kadinlarin cogu hala gencliginin verdigi cekiciligi korurken, erkeklerin onemli bir kismi kellesiyor, saclari beyazliyor ve boyatmiyorlar, fiziklerine pek de onem vermiyorlar. Yuz bakim ve makyaj urunlerinin cogu 30 yaslarindaki kadinlara gidiyor cunku kadinlar 30 yaslarinda guzelliklerine daha duskun oluyorlar. Yani ben bazi kadinlarin market degerinin 30lu yaslarda arttigini bile dusunuyorum. Ama ne yalan soyleyeyim liseden vs'den tanidigim yasitim olan erkeklerin neredeyse hepsi belirgin derecede cirkinlesti. Halbuki bu sallamasyon grafige gore market degerlerinin zirvesinde falan olmalilar (yas 32). Tabi genel olarak insan insandir. Kadinlari surekli deger kaybeden varliklar olarak gostermek de reddedilmis ezik ve yasli bir erkegin hayal urunudur.

Bahçedeki en güzel gülü arayan adam bütün gülleri soldurup dikene kalmış.

Bende tedaviyle 31 yasinda de anne oldum ilk kez.. 3 cocugum var yani senin bahsettigin o eski zamandan kalma degilim. Jinekologum kendisi 35 ten sonraki gebeliklerin riskli olma ihtimalinin arttigini ayrica kadinin 20 li yaslarda daha dogurgan oldugunu soyledi. Bunu sadece 1 doktorda soylemedi yani. Bunu dile getirmem neden zorunuza gidiyor anlamis degilim. Ortalama olarak hic bir saglik sorunu yoksa 2 kadindan 20 li yaslardaki kadin daha dogurgandir 30 yasindakine gore. Bazi seyleri asin bence artik ve dogruya dogru demesini bilin. Ben tedaviler gordum cocuklarim icin.. halbuki 20 li yaslarda cocuk isteseydim belki bu kadar hormona gerek kalmayacakti. Bilmem asil demek istedigimi anlayabildiniz mi: )

Buarada ben dogurganlik diyorum sen market degeri erkeklerin kelligi diye dem vuruyorsun. Ben bunlardan bahsetmiyorum. Yoksa bende 30 lu yaslarimdayim ve daha disi ve cekiciyim, en azindan oyle hissediyorum

Birde nenelerinin 40 yasinda dogurdugundan bahsetmissin.. sanki baska careleri vardi zavallilarin. 3 normal dogumum var buarada.. tedavisiz gebe kaliyolardi cogu dogruda.. yenilen yiyecekler hormonlar bunlari hic hesaba katmiyorsun.. kisaca bana verdigin cevap ne alaka olmus

Son düzenleme:

Siz aralarinda 5 yaştan fazla olan ciftlerle ilgili baya saglam salliyordunuz. Adam yazip çizince bilimsel dayanak ariyorsunuz.

Bi de hangi ninelermiş o 40 yasinda evlenip 40 yasinda doguruyormus eskiden. Benim bildigim eski nineler 16 yasinda evlenirmiş hep. 5 cocugu olan bir teyze var tanidigim ve 16 yasinda evlenmiş. Daha 30 olmadan 5. cocugu dogurmus zamaninda.
Kimse 30u gectin artik cocugun olmaz demiyor, dogurganliktan bahsediliyor ama ne kadar da gücüne gidiyor bazilarinin.

Ayrica eskiden koydeki yasam ve beslenme ile gunumuz sehir hayati bir degil.

Benim tanidigim bi kadin 4. Ya da 5. Cocugunu 45 te filan dogurmustu ben kucuktum o zaman.. ama ilk cocugu degildi tabiiki:)) kaza kursunuydu cocukyani siyaha siyah demek lazim. Beyaza beyaz.. zorlarina giden nedir.. hic olmaz demiyoruz zaten ama evet adamlar daha dogurgan kadin istiyor bu bi gercek... arkadas zaten alakasiz bi savunma yapmis, anlamis degilim neden

Tabi ki her cesit ornek var yasi genc olup cocugu olmayan da var. Ama dedigin gibi iki saglikli kadindan soz ediyorsak tabi ki genc olan daha dogurgandir.

Tabi ki her cesit ornek var yasi genc olup cocugu olmayan da var. Ama dedigin gibi iki saglikli kadindan soz ediyorsak tabi ki genc olan daha dogurgandir.
Aynen yani bu bilimsel birsey.. itiraz etsekte boyle.. keske boyle olmasada o kadar hormonu vuvudumuza basmasalar

Aynen böyle , Kendi yaşıtlarım 20-28 yaş arasına bakıyor . 47 yaşında biri çıktı , onu da ben istemedim .
32 yaş yaş mı Allah aşkına? Ben 30 oldum eşimle aramızda 1.5 yaş var.Kendinden küçüklerle evlenen yaşıtım olan kadın arkadaşlarım var.47 yaş ne ya? İnsanlarda izan kalmamış.Valla her yönden dört dörtlük kadın arkadaşlarım seçici olduklarından mı neyse hep toplumca geç kabul edilen yaşlarda evlendi.Ben de 28de evlendim ve hala da aslında erken düşüncesi vardı evlenirken bile.Sizin etraf kafayı yemiş.47 yaş ne Ya 50 yaş nerdeyse yuh.İnsan utanır.

30 yaşından sonra erkekler daha kötü oluyor , bu millet neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum saçları dökülüyor göbek gidiyor birçoğunda , kadınlar doğum kilosunu veriyor fit oluyor adamlar salıyor.Sanki bana tüm erkekler Sadettin Saran.

Senin eşin senden yaşça büyük galiba.Çok ateşli savunuyorsun Tont.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…