Geri teptiğim kısmetler. Pişmanım.Sizinde başınıza geldi mi ?

30 yasindan sonra butun adamlarin kel gobekli olacagini kendin yazmistin.
Ordan yazdim. :)

Ayrica kiminle istiyorsaniz onunla evlenin. Kimseyi kolundan tutup ben evlendirmiyorum. İster kabul edin ister etmeyin, kendinden daha kucuk kadinlari tercih eden daha cok erkek var. Sizin cevrenizde farklidir olabilir.

Benim cevreme baktigimda kendinden kucuk kadinla evlenmis veya yasit olanlar var ama daha azlar. Gidin mecbur +40 yasindakiyle evlenin diyen yok. İsteyen oturup beklesin kismetini nedir yani

Senin gibi genelleme yaptım ben de işte , 30lu yaşlardaki erkeklerin kendine bakmayanları öyle diyim o zaman.İşte herkes çevresinden ve kendi yaşantısından örnek veriyor.Zaman değişti , daha da değişicek.Seni kırdıysam affola.Burdaki herkesi seviyorum aslında ama bazı yorumlar rahatsız ediyor , onlara da cevap vermek lazım diye düşünüyorum.Sevgiyle kal.

Senin canin milletin kavgasini okumak istiyor hosuna gidiyor ama kendin yazmiyorsun neden? Cunku hic kavga etmiyorsunuz. eminim. :) Kavgasini yazmayan herseyi uyduruyor oluyor ama senin soylediklerin dogru???

İcin rahatlasin benim de esimle, kaynanayla ilgili konularim vardi, hala olsa aciyorum. Sana denk gelmemis bi daha esimle tartisinca ilk sana yazarim gülersin azcik

Orayi kacirdim ben o zaman.. aynen belki hep acik sozlulugumden kaybediyorumdur

Kavgasız evlilik olmaz , buraya yazılacak ve akıl almaya değecek bir konu olsa neden yazmamayım? Gülecek bir şey yok neden güleyim? Burda sıkıntısını anlatan her üyeye kendimce yorumlar yazıyorum kırıp dökmeden.Neyse kendimi anlatmama gerek yok.Dediğim gibi seni kırdıysam affola.Şimdi çıkmam lazım.Hepinize iyi akşamlar.

Orayi kacirdim ben o zaman.. aynen belki hep acik sozlulugumden kaybediyorumdur

Biyeri kacirmadin. Dogurganlik muhabettini açan ben degilim. Ben sadece senin yazdigi onayladigimi belirttim ve milleti yererek moral bulmayin dedim.
Daha sonra kendisi basladi zaten sen calismiyordun, zaten sen kendinden buyukle evlenmissin, yok kendini ovuyorsun diye. Esimin yasini dahi bilmeden 40 yasinda oldugunu uydurarak yazan...

Gayet kendi baslatti yani.

Seni seven yasina degil kalbine bakar.esimle 36 yasinda evlendim,oda 36 yasindaydi.Arkadasim kendinden 8 yas kucuk bir erkekle evlendi,birbirlerini seviyorlar.Annem babamdan 4 yas buyuk,teyzem esinden on iki yas buyuk.Hala birbirlerini cok seviyorlar
bu şekilde yaşa takılmadan sevip sevilmek ve bunu başarmak çok güzel

Ben millet oraya odaklansin diye yazmamistim bile..erkekleri yermistim bi yerde aslinda..ama bizim kadinlar yine yanlis yere cektiler.

Sarkisi bile var: oglan dura dura koc olur, kizlar dura dura hec olur diye.. biz ne kadar ay benim cevremde boylesi yok desekte maalesef toplumun gercegi bu.

Bu erkeklerın kucuk kadın sevdası
Kendınden 10/15 yas kucuk ısterler seneler gecınce o yas farkı nasıl rahatsız eder farkında degıller
Kısmet ısı evlılık bı bakarsın kendınden 3/5 yas kucuk cıkar bellı olmaz

bence zaman hiçbir şeyi değiştirmiyor. yani yaş avantaj ya da dezavantaj değil. bakış açınız değişmediği sürece yani beklentiler düşmediği sürece evlenmek gençken de zordu 30 larda da zor, eğer kolay elektrik alan ya da beğenen biriyseniz 40 ta da evlenirsiniz. ama gözlemim zor kişilerin geç kaldığı yönünde. bir kişi 30larda hala bekarsa genellikle zor beğenen olduğu için oluyor. bu durum yaş ilerleyince de devam ediyor. kolaylar zaten karşısına çıkan birine armudun sapı üzümün çöpü demeden tamam diyor. yani konu kesinlikle yaşla alakalı değil kişilerle alakalı. o 30 lu yaşlardaki bekarlara sorun yine beğenmediği birine evet demeyecektir.(genç yaşta evlenenlere seçici değil demek istemiyorum sadece daha kolay seviyorlar ya da benimseyebiliyorlar)

Valla bana 27lik bebe gelip yazildi yani ben 32yim
30lu yaslar gayet guzel bence, 20lik de yaziliyor, 30luk da 40lik da sec begen al

Bence de,her şeyin ortası aslında 30'lu yaşlar.Her yaştan insanla flört etme şansın var.Ne çok büyük ne çok küçük derdin olur.Kadınlarımız çok özgüvensiz,gerçekten.Benden küçük olur mu,benden çok büyük olur mu,çocuk istemiyor olur mu.İlişkiye bu sorularla başlayınca bilemiyorum,belki bana göre evlilik sevginin sonucu olduğu içindir,ama bu topraklarda hayatın amacı gibi bir şey.Evlenmediysen başarısız bir insansın,istersen nobel ödülü falan kazan,yine arkandan ''tüh çocuğu da yok yalnız ölecek'' diyen teyzeler çıkar.
İnsanlar bir kahve içmeye bile evlilik amacı için oturuyorlar,şahısların adı da ''kısmet''.Yapmayın,hayat bir tek evlilikten ibaret değil.Oturup böyle şeyler için pişman olacağınıza gidin flört edin insanlarla,kimse birbirine durduğu yerde çekim duymaz.

Bu kafayı ben de anlamıyorum.
Kadının derdi bu,konu açmış,gelen yorumun içeriği ''yaşı düşük olanların doğurganlığı daha fazla,o yüzden tercih ediliyorlar ve edilecekler ''.Eminim konu sahibi çok mutlu olmuştur bu tarz yorumları gördükten sonra,konuyu da bu yorumları görmek için açmış zaten

erkekler erkek egemen sistemde yaşamanın arsızlığıyla genç kadınla evlenmek isterler tabii ki. isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara nolcak. aşırı görsellik gençlik kaygılı bir sektörde çalışıyorum sürekli 30 olmuş o kadın at çöpe tarzı şeyler duyuyorum ama hiç takmıyorum. şimdiki eşimle aramda iki yaş var 31'de sevgili oldum 35'te evlendim. 42'yim istersem doğurmaya da çalışırım var bu yaşta da ilk doğumunu yapan arkadaşlarım. 30'u geçmiş kadını at çöpe diyen erkekler var diye neden üzüleyim ki ben o erkeklere sümüğümü atmam. sığ görüşlü sığ ruhlu hanzolar işte. önümde diz çöküp yalvarsalar gene evlenmezdim böyle biriyle zaten. konu sahibi siz kendinizi evliliğe ve çocuk olayına çeyrek kala korkusuyla yaşarsanız bu korkunuzun kokusunu alırlar ve ona göre ezerler sizi. bence yaşınız bekar olmak için anormal bir yaş değil; gayet normal. ama siz ah vaktiyle şunu bunu reddetmeyecektim ya bir daha önüme çıkmazsa diye dertlenirseniz karşınızdaki erkekler de size, siz kendinizi nasıl görüyorsanız yani çeyrek kala bakmaya başlar. hayatınızı size denk gelen erkekleri değiştirmek istiyorsanız önce kendi kafanızı değiştirin.

Onlar kısmet değilmiş zaten. Henüz gençsiniz ve geriye bakıp vah tüh demenin bir yararı yok.
Bundan sonra hayırlı bir kısmetiniz olur inşallah.

Valla ben olaya hic kismet teptim gozuyle bakmadim. Zamaninda tanistigim ya da tanistirildigim insanlar icime sinmedi ki istemedim. 33 yasinda sevdigim ve sevildigim bir adamla evlendim.

Bana yazilana cevap verdigine gore cevap hakki dogmus oldu. Herkes her zaman pozitif yorum yapiyorda kk da benim mi haberim yok? Ben kadini gommek icin soylemedim onu sizler yanlis anliyorsunuz. Ha buarada burda kac tane konu aciliyor gunde evlenenedim yasim 30 u gecti.. demekki toplumun bi baskisi var.. ee burdaki her kadinda kendisine kalbi icin deger vereni bulamiyorki..gozumuzun onunde oluyor.. adam kadinla beraber oluyor kac yil sonra birden pat ayriliyor citir bi hatunla evleniyor. Bu bir ornek sadece..ha konu sahibine belki agir gelebilir yazdiklarimiz ama herkes ayni seyi yazacaksa konu acmaninda mantigi yok zaten. Halbuki bi msjimdada nasip diye belirttim.

İyi de gerçek hayatınızda böyle mi diyorsunuz tontriko ? Arkadaşınız size bir derdini anlatsa ''canım senin doğurganlık da düşüyor işte yaşla ne yaparsın'' mı dersiniz ? Tabii ki de demezsiniz,bu bir teselli cümlesi falan değil çünkü.
Bazı durumlar vardır söylersiniz bunun adı dürüstlüktür,bazı durumlarda adı patavatsızlık.Derdi olan insanın değiştiremeyeceği bir şey üzerinden yorum kasmanızın bir mantığı yok,can acıtmaktan başka bir işe de yaramıyor,gerçekçi olacağım diye yukarıdaki sınırı geçmenize gerek yok diyorum.Karşıdaki insana yara bandı olmalısınız demiyorum ama bazı şeyleri değiştiremiyor insanlar zaman da bunlardan bir tanesi,kadın zaten kafaya takmış konu açmış,siz de üzerine ''ee ne yapsınlar doğurganlık düşüyor'' diyorsunuz.Konuyu açan kişinin ne düşüneceğini bir düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…