- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.824
- 798
- Konu Sahibi turpdomates
-
Konu konuyu aciyor diyelim.. musade ederseniz herkes bakis acisini saygi cercevesi de istedigi gibi dile getirsinYahu ben seni anlıyorum , biliyorum da , kadın Konu açmış kısmet teptim yazmış belli ki üzgün.Burda millet doğurganlıktan dem vuruyor.Kadını iyice aşağı çekiyor.
Haklısın.Konu konuyu aciyor diyelim.. musade ederseniz herkes bakis acisini saygi cercevesi de istedigi gibi dile getirsin
Sen onu en son yazdın , anlamamak değil.
Siz birçok konuda böylesiniz çalışmadığınız için çalışan kadınlarla ilgili yorumlarınız var , kendiniz yaşça büyük biriyle evlendiğiniz için diğer düşüncedekileri ötekileştirme var.Ben doktor onayı ve bilimsel makale paylaşmadım.Dikkatli okuyunuz.Moralim de bozulmadı benim de henüz bebek sahibi olma düşüncem yok.Konu sahibi zaten dertli , herkes üzücü şeyler yazıyor doğurganlıktan vuruyor.Hoş değil.
Tartışma şekliniz bu işte zoruna giden varsa alayına gider , çekemeyen anten taksın türünde cevaplar.Bir tane bile calisan kadinlarla ilgili asagilayan kotuleyen bir yorum yapmadim simdiye kadar. Yaptiysam buyrun yazin ne diyip ötekilestirmisim? Sadece kendimin memnun ve rahat oldugumu belirttim daha cok herkesin yaşami bir degil sizin zorunuza gidiyorsa benim yapabilecegim bisey yok. :)
Ben de onu yazacaktım burada çok kadın konu açıyor eşimin ikinci evliliğiyim arada 15 - 20 yaş varArada 5 yastan fazla farkla evlenen kadin ve erkek arasinda belirli bir statu farki vardir diye dusunuyorum. Ben hic bir zaman kendimden buyuk erkeklerden ciddi anlamda hoslanmadim. Ama iliskim olmasaydi, kendimden >5 yas fazla olan bir erkegi su kosullarda isterdim:
1) Kariyerinde benden cok daha basarili olacak
2) Yakisikli olacak ve yasini pek de belli etmeyecek.
Yine de bu secenek yerine yasitim olan benim benzerim basari duzeyinde ve kendimce cekici buldugum bir erkegi 10 kere yeglerim.
Genc kadin arayan erkekler "genc" kadin bulurlar ama gidip de hem zeki, hem guzel, hem basarili, hem donanimli, hem kafa yapisi uygun vs birisini biraz "ZOR" bulurlar. Genc kadinlar da yasli olan erkekle anlasamiyorlar zaten, adamlarin gercekten asik olarak evlenmedikleri sirf genc kadin buldum kacirmadan evleneyim diye evlendikleri o kadar belli ki. Burada adamin yasli oldugu evlilikleri okuyorum, cogunda erkek karisina asik degil, belki de hic asik olmamis. Yani genc kadinlar yasli bir erkekle evlenirken bir daha dusunsunler, acaba bu adam ben onunla yasit olsaydim da benimle evlenmek ister miydi diye.
Tartışma şekliniz bu işte zoruna giden varsa alayına gider , çekemeyen anten taksın türünde cevaplar.Yalnız size şunu söyliyim bir yerde bir şeyin varlığından çok bahsediliyorsa aslında o şey orada yoktur.Yani sürekli mutluluk pozu paylaşan çiftlerin aslında sürekli kavga etmesi huzursuz olması gibi.Sizin rahatım yerinde demeniz de bunu çağrıştırdı.Çalışan kadınları kıskanmayınız , sizin rahatınız oldukça yerinde ne de olsa.
İkinci paragrafı sonradan eklediniz , doyamıyorsunuz cevap vermelere belli ki.Ona da cevap veriyim ; kendimi avuttuğumu nerden anladınız ? Çocuk istiyorum ama olmuyor mu yazdım ya da bunun gibi bişey. Ben zaten evliyim ve çocuk sahibi olmayı kendi isteğimle erteliyorum.Daha zamanı var yani.Eşimle aramda 1.5 yaş var , çok şükür çalışmaya da ihtiyacım yok ama işimi çok seviyorum.Çalışmayı ve öğrencilerimi de seviyorum.Herkes sizin gibi yaşamak zorunda değil.Farklı yaşam tarzlarının olduğunu kabul etmelisiniz.Bir tane bile calisan kadinlarla ilgili asagilayan kotuleyen bir yorum yapmadim simdiye kadar. Yaptiysam buyrun yazin ne diyip ötekilestirmisim? Sadece kendimin memnun ve rahat oldugumu belirttim daha cok, herkesin yaşami bir degil, bu da sizin zorunuza gidiyorsa benim yapabilecegim bisey yok. :)
Esim benden buyuk diye hangi dusunceyi otekilestirdim ek olarak? Siz kendiniz kendinizi avutmak icin milleti yeriyorsunuz otekilestiren ben oluyorum
Hanımefendi sizin sadece bu cümleleriniz değil genel yorumlarda hep bu tür şeyler yazıyorsunuz , foruma çok girdiğimiz için de takma isminiz gözüme çok takılıyor.Sizi takip etmiyorum yani.Durduk yere " rahatim yerinde " bakin cok rahatim herkes duysun demiyorum.Burasi bir forum ve o konuyla ilgili fikirlerin paylasildigi, calisan kadinlarin da memnuniyetlerini paylastigi alanlarda paylasiyorum bende herkes gibi. :)
Calisan kadin, calismadan duramam, memnunum diyince
Calismayan halinden memnunsa "kesin mutsuz kiskaniyor"
Valla su dusunceyle kim kiskaniyor belli oluyor cidden
İkinci paragrafı sonradan eklediniz , doyamıyorsunuz cevap vermelere belli ki.Ona da cevap veriyim ; kendimi avuttuğumu nerden anladınız ? Çocuk istiyorum ama olmuyor mu yazdım ya da bunun gibi bişey. Ben zaten evliyim ve çocuk sahibi olmayı kendi isteğimle erteliyorum.Daha zamanı var yani.Eşimle aramda 1.5 yaş var , çok şükür çalışmaya da ihtiyacım yok ama işimi çok seviyorum.Çalışmayı ve öğrencilerimi de seviyorum.Herkes sizin gibi yaşamak zorunda değil.Farklı yaşam tarzlarının olduğunu kabul etmelisiniz.
Herkes siz gibi yaşamak zorunda değil.Kendinizden yaşça büyük biriyle evlendiğiniz için 30lu yaşlardaki kadınları doğurganlıkla vuruyorsunuz ve o kadınların da siz gibi kendinden büyük yani 40lı yaşlardaki adamlara mahkûm olması anlamına gelecek şeyler yazıyorsunuz.Sonra da ben çocuk sahibi olmak istemiyorum zaten gibi şeyler yazıyorsunuz.Satır aralarından anlaşılıyor bazı şeyler.Bir insan kendinden küçük büyük kendisiyle aynı yaşta biriyle evlenebilir.Sürekli kendinizden örnekler verip hayatınızı örnek bir hayat gibi göstermeniz aslında bazı şeylerin yokluğunu çektiğinizi ele veriyor zaten.Sevgiyle kalın.Siz kimin mutlu, kimin mutsuz, kimin kiskaniyor oldugunu nereden anliyorsaniz ben de oradan anliyorum. :) Siz kendi beklentilerinizi once karsiya uygulayin sonra beklersiniz biseyler.
Herkes siz gibi yaşamak zorunda değil.Kendinizden yaşça büyük biriyle evlendiğiniz için 30lu yaşlardaki kadınları doğurganlıkla vuruyorsunuz ve o kadınların da siz gibi kendinden büyük yani 40lı yaşlardaki adamlara mahkûm olması anlamına gelecek şeyler yazıyorsunuz.Sonra da ben çocuk sahibi olmak istemiyorum zaten gibi şeyler yazıyorsunuz.Satır aralarından anlaşılıyor bazı şeyler.Bir insan kendinden küçük büyük kendisiyle aynı yaşta biriyle evlenebilir.Sürekli kendinizden örnekler verip hayatınızı örnek bir hayat gibi göstermeniz aslında bazı şeylerin yokluğunu çektiğinizi ele veriyor zaten.Sevgiyle kalın.
Ben de onu diyorum işte.Örnek olarak kendi hayatını göstermemek gerek@RIVAVIRA kabak niye sana patladiki kuzuulutfen insanlar bi fikri paylastiklarinda kisisel olarak saldirmaktan vazgecin. Hadi @RIVAVIRA nin herifi buyuk oyle konusuyor benimki oyle degil ama ayni dusunuyoruz. O cocuksuz ben cocuklu.. yani objektif olmak icin illa kendi yasadigimizimi dogru belleyelim
Yahu ben sana diyorum ki sen kendinden 8 yaş büyük biriyle evlisin diye 30lu yaşlardaki kadınları da buna layık görüp o yaşlardaki kadınlara 40lı yaşlarda adamlar ilgi gösterir gibi şeyler yazdın.Eşim 32 ben 30 yaşındayım , hatta yeni 30 oldum.Bu yaş takıntın nerden geliyor , elindeki tek iyi şey eşinden yaşça küçük olmak mı? Ne diyeyim sen de bununla avunup mutlu oluyorsan böyle yaşa ama insanlara bunu benimsetmeye çalışman hata.Eşimin fit , yakışıklı , kel veya göbekli olması seni neden ilgilendiriyor? Sizinki öyle galiba diye çocukça laf sokmalarını kişiliğine veriyorum.Başkalarının eşiyle neden bu kadar ilgilisin? Ayrıca eşim lisanslı yüzücü ve gayet yakışıklı bir adamdır.Belirtmeden geçemicem. :))Ne diyorsun sen yaKimse kimseyi dogurganliktan vurmuyor. Sadece genc yasta daha dogurgandir kadin dedik. Genc yaşta dogurgansin diye ilerde hic doguramayacaksin diyen yok veya gencsin diye 40 yasinda biriyle evlenmek zorunda degilsiniz butun bunlari nereden cikariyorsunuz?
Eşim benden buyuk ama sizin eşinizle yaşit. 32 yasinda olan siz miydiniz hatirlamiyorum belki karistiriyorum ama neyse. 34 yaşinda esim :) 40li yaşlarinda degil yani kendisi, ayrica kel ve gobekli degil, sizinki oyle heralde.
Iyide bacim sen bu kiza forumdaki genel yorumlarindan ve onun hayatindan vurmaya calistin, ee o da tabiiki kendi hayatindan ornek vererek kendini savunacak?!? Yani burdaki bi cok kadinla ayni seyi savunurken nasil haksiz cikiyoruz ona sasiyorumBen de onu diyorum işte.Örnek olarak kendi hayatını göstermemek gerek
Yahu ben sana diyorum ki sen kendinden 8 yaş büyük biriyle evlisin diye 30lu yaşlardaki kadınları da buna layık görüp o yaşlardaki kadınlara 40lı yaşlarda adamlar ilgi gösterir gibi şeyler yazdın.Eşim 32 ben 30 yaşındayım , hatta yeni 30 oldum.Bu yaş takıntın nerden geliyor , elindeki tek iyi şey eşinden yaşça küçük olmak mı? Ne diyeyim sen de bununla avunup mutlu oluyorsan böyle yaşa ama insanlara bunu benimsetmeye çalışman hata.Eşimin fit , yakışıklı , kel veya göbekli olması seni neden ilgilendiriyor? Sizinki öyle galiba diye çocukça laf sokmalarını kişiliğine veriyorum.Başkalarının eşiyle neden bu kadar ilgilisin? Ayrıca eşim lisanslı yüzücü ve gayet yakışıklı bir adamdır.Belirtmeden geçemicem. :))
Allah herkese gönlüne göre bir eş versin.
Hayır önce o başlattı. :) Ben de o yüzden ordan devam ettim.Haksızsın demedim sana ama her doğruyu her yerde söylemek hele de bu şekilde söylemek doğru gelmiyor bana.Sen duyar kasmak dersin ben empati yapmak derim.Seni severim yoksa , sen hayatındaki olumsuzlukları da anlatıyorsun , bir keresinde eşinin gömleğini sinirlenip aşağı atmışsın mesela okurken kahkaha atmıştım.Burda bazı üyeler sürekli kendinden örnek verip kendini övüyor.Onlara gereken cevabı vermek lazım diye düşünüyorum.Çünkü moral bozup insanları ümitsizliğe sürüklüyorlar ve aslında hayatlarında birçok şeyin de anlattıkları gibi olmadığına eminim.Iyide bacim sen bu kiza forumdaki genel yorumlarindan ve onun hayatindan vurmaya calistin, ee o da tabiiki kendi hayatindan ornek vererek kendini savunacak?!? Yani burdaki bi cok kadinla ayni seyi savunurken nasil haksiz cikiyoruz ona sasiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?