Gıda Terörü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah Allah bak sen şu Allahın işine? Kim o,yeryüzü doktoru falan mı?
Hiçbir aşıyı mı vurdurmadı yoksa belli başlı aşıları mı??(bir dönem ülkemize yurtdışından gelen ne idüğü belirsiz aşılar vardı,sanırım domuz gribi patladıgında bu çok spesifik bir durum ama) detaylı anlatın!

Kendinize çok doğru bir nick seçmişsiniz bunun için tebrikler öncelikle.
Yazılanların arasından hoşuna gitmeyenleri cımbızla çekip sağa sola bükerek konuşan insanları muhattap almıyorum.
Zeytinyağ sabununu kendim de kullanırım,ama 1800’lerde yaşar gibi takılmıyorum.
Velhasılıkelam düsturum şudur;Alma camla taharet yırttırırsın etme cahille sohbet fıttırırsın.
Haydi eyvallah.

Evet ilaç sektöründeki büyük oyunu da görmüşsünüz, ondan da kusur kalmamışsınız

Bence de etmeyelim sohbet her şeyi bildiğini düşünüp önüne gelene cahil demek sizin modern dünyanızın modası ne de olsa.
Ve ben modayı takip etmem

Ben aşı karşıtı değilim fakat Bağışıklık sistemine ve Aşının türüne göre değişebilir bu fikrim.
Kuduz aşısıyla grip aşısı diye sonradan empoze edilen aşı tabi ki bir değil.

Bence de etmeyelim sohbet her şeyi bildiğini düşünüp önüne gelene cahil demek sizin modern dünyanızın modası ne de olsa.
Ve ben modayı takip etmem
Hanımefendi önüme gelene cahil demiyorum saçma sapan arap isimlerindeki tiplerin yazılarını gösterip aha size kaynak bakın aşı ne kadar zararlı,kendi ülkesinin gıda politikasını eleştireceğine dış mihraklar evlatlarımızı zehirliyor tarzında konuşup duran insanlar hedef kitlem.siz moda nedir ne değildir çok yanlış anlamışsınız.
Bir önceki posttaki düsturumu tekrarlıyorum.

Ben sabunlara da temkinli yaklaşıyorum bazılarının içeriği cok fena asiri köpüruyor.

El yapımı hakiki zeytinyağlı ve defne sabunlu olanları saçlarım için kullanıyorum..Onları da çok zor buluyorum açıkçası. .

He he tamam tekrarla

Benimde halam üretiyor zeytinyağlı sabun ondan alıyorum. Markettekilere güvenmiyorum. Defne sabununu nerden buluyorsunuz. Bi tane marka var çok iyi diyorlar ama çok pahalı alacaktım vazgeçtim.

Benimde halam üretiyor zeytinyağlı sabun ondan alıyorum. Markettekilere güvenmiyorum. Defne sabununu nerden buluyorsunuz. Bi tane marka var çok iyi diyorlar ama çok pahalı alacaktım vazgeçtim.
Diyorum ya çok zor buluyorum..Uzun süre Kilyosta el yapımı sabun yapan bir arkadaştan temin ettim.
Şimdi ise memleketten yine sadece kendileri ve çevreleri için çok güzel zeytinyağlı, defneli sabunlar yapan bir tanıdıktan alıyorum. Çokta memnunum açıkçası..Ama marka hakkında fikrim yok.

Ben bu mesaji konunun basinda paylasmistim ve daha halen "yok seminer veriyor, yok davalari var" diye tutturuluyor. Eh ama veriler ortada. Gida terörü diyorsun ama yerel tohum yasagina birsey demiyorsun, Türkiyede gida konusundaki kurallar çok hafif oldugu,.. En basit gidip yurt disinda fanta iç, Türkiyede fanta iç. Rengi bile farkli çünkü istedigi katki maddeleri koyabiliyor. Bunun suçlusu gidayi üretin mi? Hükümet mi? Cevap yok.

Keşke benimde doğal sabunlar yağlar üreten tanıdıklarım olsa bi halam var işte. Bende onun yaşadığı şehre yerleşicem nasipse. bende ondan öğrenebilirim belki.
Ama o yörelerde yaşayan tanıdıklarınızın olması çok iyi
Bir de defne sabunundan memnun musunuz saçta etkisi nasıl dökülmeye falan. çok kolay bitiyormuş diye okudum öyle mi gerçekten zeytinyağlı sabun baya gidiyor mesela

Açıkçası paketli ürünlerin hiçbirini kullanmayın diyor..
Ve arada ki farkları görün diye paylaşımlar yapıyor. .

Açıkçası paketli ürünlerin hiçbirini kullanmayın diyor..
Ve arada ki farkları görün diye paylaşımlar yapıyor. .

Paketli ürünler her yerde kötü. Ben yurtdisinda yasiyorum, burdaki paketli ürünler süper biolojik saglikli degil zaten. Ve benimde tulumbachen in paylastigi verilerden belli oluyor ki bu twister konusunda en azindan o kadar fark yok. Olsa dahi zaten besin degeri yüksek bir gida degil.

Ben o paylasimciyi biliyorum ve halki ne yedigi üzerine bilgilendirmesi iyi birsey. Ancak bu paylasimi ile iyicine saçmalamis. Kimse Türkiyedeki çoçuklari zehirlemeye çalismiyor. Hadi öyle diyelim, devlet, hükümet ne güne duruyor?

Almanyadada var bu tür bir kitle...flatearth teorisine bile inananlar var...
Hele antivax konusu beni benden aliyor.
Gida konusu almanyadada sorunlu...ucuz etin yahnisi misali. Bende 4747738382 takla atiyorum sağlıklı beslenme adina. Obezlik konusunda 2. Siradayiz. Sebepsiz infertile zaten almış başını gitmiş.
Paketli gıdaların HEPSI sağlıksız. İcine gül, bal cicek koysalar bile sorucda koruma maddesi mecbur ekliyorlar...en azindan plastik/ alüminyum ambalaj sorunlu.
Cola vs. Zaten icmiyorum....ne trde ne burda.
Almanyada 100 ml icinde 10,6 gram şeker var...bir bardak cola (300ml desek) 33 gram şeker demek...
Beyine kurşun sıkmak bence daha sağlıklı.

Aynı şeyleri konuşuyoruz aslında. .Yasa düzenleyiciler önlem almadığı sürece iki ileri bir geri...devam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…