- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.390
- 248
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklısın çünkü çok çaresizim , hiç bilmediğim bi şehirde tek bir akrabam olmadan yaşıyorum.. ailem 9 saat uzaklıkta olduğu için onlar üzülmesin diye hastalığımı da söylemedim... eşimde hiç destek vermiyor bana... mesela ben dışarı çıkalım birşey yapalım diyorum.. dışarda ya hastalanırsan ? Diyor bana... bilmiyorum kafam çok karısıkİnsan depresyondayken kendinde değildir, sağlıklı düşünemeyebilir, kendine yetemeyebilir. Çok normal değil mi böyle ağır bir dönemde bu kadar hayati bir karar almamak?
Panikatak bende 8 yıldan beri war arada nüks ediyor 2 sene de bir bazen sene de bir.... eşimi tanımadan öncede wardı... hastalığımın evlilikle bir alakası yok... ayrıca hastalığım beyinden kaynaklanan bir hastalık genetik olduğu düşünmeye başladı drlar.. 1 buçuk yıldan beri evliyim... panikatak-anksiyete-depresyon zaten kardeş hastalıklardır hepsi birbirini tetikler...
Söyleyin, yardım istemekten çekinmeyin. Aileniz elbette üzülür ama şuan sizin kadar üzülemezler. Destekleri bile yardımcı olur size, böyle zamanlarda insan en çok destek ve anlayış istiyor biliyorum. Eşinizle ya konuşup anlaşmaya bakın, ya da bilemiyorum.. Yaptığı çok yanlış.Haklısın çünkü çok çaresizim , hiç bilmediğim bi şehirde tek bir akrabam olmadan yaşıyorum.. ailem 9 saat uzaklıkta olduğu için onlar üzülmesin diye hastalığımı da söylemedim... eşimde hiç destek vermiyor bana... mesela ben dışarı çıkalım birşey yapalım diyorum.. dışarda ya hastalanırsan ? Diyor bana... bilmiyorum kafam çok karısık
Şöyle bir alakası olabilir mi?İnsan depresyondayken pek sağlıklı kararlar veremez. Yorgun Savaşçı'nın sorusu yerinde bir soru.
İnsan depresyondayken kendinde değildir, sağlıklı düşünemeyebilir, kendine yetemeyebilir. Çok normal değil mi böyle ağır bir dönemde bu kadar hayati bir karar almamak?
Konu sahibinin cevabıyla ilgili değil bizim söylediğimiz.Konu sahibi evlilikle ilgili kararını depresyondayken aldığından bahsetmemiş.
Gelen soru da “depresyondaysan neden evlilik yaptın?”
Soruyu soran kişi zaten bana cevaben, evliliğin sorumluluğundan vs bahsetti. Sizin söylediğiniz açıdan yaklaşmamış yani...
Kaç defa yazdım bilmiyorum ama, sebep ne olursa olsun, neden evlilik yaptın sorusunun bir mantığı olabileceğini düşünmüyorum. Olmuş bitmiş artık, konu sahibi başka birşey soruyor.
İyi ama depresyona neden olan etmen belki ailesiyle ilgili sorunlardı ve uzaklaşmak adına evlendi. Ya da daha fazla beklemeyip evlenmesi için başka sebepler vardı...
Evlenmek size göre sorumluluktur, depresyonu ağırlaştırır. Ama belki başkasına göre depresyonuna iyi gelecek şekilde ilerleyebilir. Bilemezsiniz...
Evlenmemiş olsa tavsiyenizin belki bir etkisi olabilir ama artık evlenmiş ve üzerine konuşulacak birşey yok.
Çözüm der daim erkek milleti öküzdür ... odunu yontmaktır... ben bunu anladım 6 senedir... ama bazı odunları yontmak zordur...
Yukarıda yazılanları konu sahibinden bağımsız değerlendireceğim,lütfen okuyanlar objektif değerlendirsin;
birisi bizimle yukarıda belitrilen sebeplerle evlense normal karşılayabilir miyiz?
Ve katıldığım nokta evlilik gerçekleşmiş artık çözüme bakmak gerekir.
Evlenmeden önce depresyonum yoktu ... panikbozukluk hastasıyım.. arada mevsim geçişlerinde, depresyon ve panikatak yaşabiliyorum..
Biraz sakin çok sert cevaplar varıyorsunuz burda insanlar size yardımcı olmaya çalışıyor yoruma açık değilseniz konu acmamaniz gerekiyor Allah sağlık şifa versin empati kuruyorum esin konusunda çok haklsin inş düzene girer herseyEvlenirken depresyonda değildim... düğünüm 3 gün 3 gece oldu... depresyonda olan biri panikatak anlsiyetesi olan biri bakkala zor gider.... kendi düğününü nasıl yapsın???
Merhaba arkadaslar, 1senelik evliyim..1aydır anksiyete ,panikatak,depresyon tedavisi görüyorum.. bu aralar durumum kötüleşti.. bugün zorzarına yemeğimi çorbamı yaptım ... aksam eşim geldiğin de halim yoktu.. sen koyuver kendine yemeğini ben yedim dedim.. sen koyarmısın dedi bende lütfen dinlenmek istiyorum dedim.. (1haftadan beri böyleyim önceden ben hazırlardım) 1 haftadan beri aynı sey kocagün evdesin ne iş yapıosun vs birbirimize söylendik.. hastayım dedim .. Bana S...tir git sçtrma bi tarafına dedi.. bu lafı nasıl hazmedicem ben ? Bende sen s.. git dedim onun seviyesine inerek.. ama hazmedemiyorum.. kızlar akıl verin.. ne yapayım... daha önce birbirimize böyle hakaret etmemiştik... bir süre evden ayrılmalımıyım.. çünkü inanın çok yoruldum anlayış göstermekten.. ben mi hastayım omu hasta anlam veremedim.. tam tersine ben onu sakinleştirir hale geldim
Evet evet... aslınsa psikyatr bilim dalı diye birşey de yok ..Eşinizin küfrüne katılmıyorum ama depresyondayım diyip de 7 gün boyunca yatıp uyuyup işten gelen bir insana çorbanı kendin koy demek bana acaip geldi, benim de hiç tahammülüm yoktur kendini salmış bırakmış kalkmaya mecali olmayan insana. Birinin sızlandığını sürekli uyuduğunu gördüğümde sinir olurum.Kendi ailem olsa dahi.
Bence konu başka yere gitmiyor. Durum açık olmazsa gerçekçi yorum ve doğru çözüm önerisi olamaz ki,kızmayın lütfen.İçim şişti ... konu başka yere gidiyor.. lütfen konum kapatılsınMune
Evet evet... aslınsa psikyatr bilim dalı diye birşey de yok ..