Giyim, görünüm sizce çok önemli mi?

İnsanlar giyimleri ile karşılanır düşünce ve davranışları ile uğurlanır derler. Ben de siz gibiydim tabi düğün dernek meselesinde dikkat ederim ama abartmam. Takıldığınız konuya ben de hep takılırım ama. Sonra fikirlerin daha önemli olduğuna karar verip çizgimde devam ederim.

Norveç degil ama isveç için konuşabilirim. Kimsenin kılık kıyafetine göre saygı göstermiyorlar . Kendilerinin nasi giyindiği degil mesele , yükledikleri anlam.
Bir toplumun bakis acisini cesitliligi de belirler bir yerde. Insanlarin hepsi ayni anda belli bir markanin ayakkabisini veya telefonunu hatta arabasini neden kullanir. Toplumsal baski illa kucumseyici bakislarla , imalarla olmak zorunda degildir. Egitim sistemleri olabilir. Bully olayi cok yaygin cunku bu ulkelerde. Elbette saygilarina diyecek birsey yok ama onlar da farkliliklari baska yollarla torpulemis bana kalirsa.

Bence giyim cok onemli ozellikle evine misafir geliyorsa guzel giyinmek o kisilere gosterdigin saygi demek.maddi acidan pahali olmasi onemli degil ama guzel ve temiz giyinmek gerekir.

Bence giyim cok onemli ozellikle evine misafir geliyorsa guzel giyinmek o kisilere gosterdigin saygi demek.maddi acidan pahali olmasi onemli degil ama guzel ve temiz giyinmek gerekir.
Aynen bazilarini goruyorum dogru gelmiyo bana.. 4/4 luk masa hazirlamis ama kendisi bi dus alip giyinmemis. Hani banane ama ben olsam 2 cesit az yaparim genede biraz daha ozen gosteririm

Aynı senin gibiyim. Nasıl rahatsam öyleyim. Asla kasmam. Açıkca yuzume ne cirkin giyinmissin deseler bile hiiiccc umrumda olmaz. Kimin ne düsünecegini kesinlikle umursamam. Sadece giyim icin degil bircok konuda böyleyim. Elalemden onay almak icin yaşamıyorum. Kendimi böyle kabullendiriyorum.

Elalemi bilmiyorum ama ben giyinip süslenince benim koca el üstünde tutuyor beni,normalde de kaba değildir ama bakımlıysam pervane,ver çocugu eline hazırlancam de duş makyaj fön iki saat bekler beni,deli divane aşık olduğunu söyleyen adam bunu yapıyorsa diyorum ki bakım ve giyim önemli,özen mühim bişey

Yerine göre. Ama her zaman temiz olmalı. Rahatlık tercihim ama yerine göre giyinmek de önemli.

ev gezmelerinde takmam ne giydigime. bir gün teyzemlere gitcektik. isten direkt anneme ugrayip gittim anneme sordum, anne esofmanin verde giyim diye.

teyzemlerde kuzenim baya odasindan gec cikti süslenip püslenip cikmis misafir olan benin, o halimden utandim.

is yerinde önceden cok rahat takilirdim. simdi business tarzi takiliyorum nedense insanlar birden asiri saygi göstermeye basladi.

Giydigim kiyafetin içinde rahatsam içime sinmişse,özgüvenim de fazla oluyor.ama bu demek değil ki dikkat etmiyorum.insan yerine göre giyinmeli.çok abartı olmasına gerek yok kendi tarzınızda da şık olabilirsiniz bu şart bence.terlik konusunda bende önemsemem.öyle rahat edeceksin öyle çıksın

Ha buarada ben cocuklar yokken bazen patlasamda kiyafetin icinde guzel giyinmek gozukmek icin katlanirdim:)) cocuklar dogduktan sonra gene ozen gosteriyorum.. ama rahat parcalar secmeye calisiyorum. .. ve rahatlik demek asla paspallik demek degil. Birseyi cok begensemde icinde rahat edemiyceksem almiyorum.

Bu konuda katiliyorum. Ben giyim konusunda kasmam. Kim ne diyecek umursamam ama birine misafirlige gidiyorsam ya da bana misafir geliyorsa giyimime dikkat ederim. Bu bence karsidakine saygiyi gosterir. Diger zamanlardaki giyimden cok farkli bir anlam tasidigini dusunuyorum. Bir tanidigimiz her gittiigimizde esiyle birlikte esofmanla karsilar bizi ve ben kendimi cok degersiz hissederim. Ev haliyle misafir karsilamak dogru gelmiyor bana.

Bunu biliyorum ama benim ayaklarım için en rahatı spor ayakkabı ve babet.
Çizmelerim bile dümdüz olunca çok rahatım.
Iste bu rahatlik beni modadan falan da koparıyor.

Aslinda suan ki akim rahatlik ustune.
Zaranin yeni sezon pantolonlarina bakin, 80 lerin yuksek belleri ve havuc pantolonlari gorursunuz.
Ben son 6 yildir baya yuksek bel giyiyorum mesela, kv 20 li yaslardayken giymis, saklamis o etek ve sort ve kotlari, bana verdi.
Allahim delirecektim sevincten, tam vintage, oyle rahat, ustune de crop top ya da icine soktugum bi tshirt, altina rahatindan bi spor ayakkabi mis.
Oram buram acilmadan cok guzel giydim, bu senede moda oldu.
Bnde taki sevmem, bi hizmam var bide gobek piercing i, bazen kupe takarim o kadar.
Kendim icin giyinirim, aynaya bakinca iyi hissetmek icin.
Yoksa umrum olmaz kim begenmis kim begenmemis.
Kendimiz icin ozenli olmaliyiz.
Ama su da var ki Turkiye de ozellikle kadin giyim piyasasi kiran kirana savas alani.
Tuketim cok,model cok.
Insanlar birbirini tepeden tirnaga suzuyor.
Ben avrupadayim, burda zaten kim ne giymissin hiiiic sallamaz.

Çok enteresan..
Evine misafir olduğum kişileri düşünüyorum.
Bizi eşofman ile karşılayanların evi daha rahat ettiğim yer.

Misafirlikte güler yüz, imkanlar dahilinde ağırlama varsa ötesine bakmıyorum.
Ben mesela eve gelir gelmez ilk olarak ustumdekilerden kurtulan ölümüne pijamaci biriyim.
Misafir için en fazla salaş ev giyimi yaparım idare etsinler valla :)

Saygı,değer adı altında kimse benim için evinde rahatsız olsun daistemem açıkçası..

Daha bugün altimda çiçekli şalvar, üstünde gri tsort, elimde mavi eldiven gezdim İstanbul'un göbeğinde pisikeltle. Çanta olarak da mor bel çantam vardı. Ayağımda da deniz lastiklerim :))
Tatile giderken bir elbise bir şort, üç tsort götürürüm, kamp yapar, kumla toprakla pislenince beyaz sabunla çamaşırlarimi yıkar asarim
Tatillerde bazı kadınlar görüyorum, her an farklı şık kıyafetle resim çekmekten eğlenmeye vakit bulamıyorlar. Benden çok daha fazla para harcıyorlar , ama eminim benden çok daha az keyifli vakit geçiriyorlardir.

Kıyafetle saygınlık meselesine hiç gelmiyorum bile , benim guleryuzum , hoşsohbetim yeter :) hiç kimseyi süzmem bugün ne giymişler diye, kimsenin de bakışlarından rahatsız olmam çünkü 2 derece miyopum, anlamam bile bana baktıklarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…