- 4 Mayıs 2015
- 2.258
- 3.734
- 133
- 39
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Aslında konumun içeriği kızmanızı haksız çıkarıyor. Eşime kırıldım ama aslında kırgınlık değil içimdeki tarifsiz bir duygu oldu onu yazdım benim bildiğim bir şeyi eşim söyleyince üzüldüm nebilim sevdiğin adama kötü gözükmek falan. Rahatsız olduğum durumlar var ve yavaş yavaş değişmek istiyorum aslında birçok konumun içeriği buBence dert arıyorsunuz kendinize sürekli. Konularınızı görüyorum, çok farklı şeylere takılıyorsunuz. E almıyorum beceremiyorum diye yazıyorsunuz hem de eşime kırıldım diyorsunuz. Adamın para biriktirip size alışveriş yapmak istemesinde de bir şey yok. Benim hoşuma giderdi.
Önceden daha rahat alışveriş yapardım, evlendikten ve çocuk olduktan sonra ben de kendime pek bir şey almadım. Ama ihtiyacım olduğunda, hoşuma gittiğinde alırım/alıyorum. Para biriktirmek için her şeyden bu kadar kısmak saçma bence. yarın öbür gün paranız olacak belki ama beğendiklerinizi giyecek yaşı geçeceksiniz veya vücudunuz müsade etmeyecek. Varlık içinde yokluk çekmeye ne gerek var?
Yavaştan bende bakıyorum ama alasım yokCanım ne zamana kadar kenara at dıceksin öyle hayatmı geçer canım.Modayı takıp etmıorum neyin bana yakıştığını hissedersem onu alırım.
He ben o dolaşıp dolaşıp o sütyeni almam mesela o tipim. Siz yine almışsınız yani güzel ama bende artık değişmek istiyorum çok almasam da gerekli olanı almak mantıklı dün gittik mesela kızıma bebek baktım eşim kızdı yapma şunu diye ben bir garip oldum valla sezaryen doğumda beyin ameliyatı oldum herhalben de boyleyim ya. ve nefret ediyorum. sadece ben birikim yapmiyorum. param olup alisverise ciktigimda seksen tane magaza geziyorum. yorgunluktan bi sey bile begenip alamadan eve donuyorum yada sacma sapan bisey aliyorum.
misal gecen dedim gidicem soyle parasina acimadan pentiden ic camasiri alicam dedim. internetten o kadar model baktim. ama gittim avmye bi sutyene o kadar para vermiyim lcwye de bakiyim dedim. en sonunda 40 liraya bi sutyen aldim geldim
Şimdi elimizde çok para var diyemem öyle maddi olarak çok iyi değiliz ama çalıştığımız için paramız var. Dün sarara gittim yardımcı olma konusunda ama çok pahalı geldi aşırı hemde o yüzden vazgeçtim instagramda bakacağım trendyol falanParasizlik baska cimrilik baska.
Para yoksa 20 yillik esya da kullanilir. Cimrilikten paspal gezmek, demode gezmek, her gün ayni seyi giymek kimsenin hos karsilayacagi bir sey degildir.
Tarz sahibi degilseniz bi tik elit magazalara gidin. Calisanlar cok yardimci oluyor. Onlardan aldiginiz taktiklerle bir dahaki seferlerde daha basarili olursunuz.
Şimdi yavaş yavaş başladım bakıyorum en ihtiyaç duyduğum çanta şuanBende cok alışveriş yapmayı sevmem, ama ihtiyaçlarımızı alıyorum kendime eşime ve çocuğa, her ay olmasada bazi aylar alışveriş yapıyorum. Mesala eşofman takimim mi eskide bir takim iyisinden aliyorum, esimin mi eskide iyi bir takim aliyorum. Evde genelde giymek icin magazalarin indirimdeki 10 tlye dusen tşörtlerinden aliyorum ama onlarida gunduz evde giymiyorum esim isten gelmeye yakin ustume onlari giyorum ki inlarda cabuk eskimesin. Evde disarda giydigimiz kiyafetleride giymeyiz eşimde benimle ayni sekilde. Yani kisacasi eskiyen seyleri atip yeni yenisini almalisin bu canta ve ayakkai icin ozellikle, internette cok uygun fiyatta urunler bulabilirsin. Toplu almak zorunda degilsin, ilk olarak ayakkabi ve cantani takim olarak sec mesela taba rengimi aldin yada beyaz ona uygun iki pantolon al sonraki ay bir gomlek mesala diger ay esoman al , magazalarin indirim reyenlarindan gunluk evde giyecegin tsortlerini bulabilirsin. Seni cok iyi anliyorum para azda olsa cokta olsa bende bir turlu alisveris yapmazdim eskiden evlenince mecbur is başa dustu eskiden ablam alirdi bana ben alamiyirum diye
Baktık öyle eşim daha şık giysiler beğendi klasik tarzda ama çok ciddi pahalı olduğu için o işe gitmedim sonra giysi atarım bak bakalım vs dedim öyle anlaşıp çıktık mağazalardan yoksa o pahalı giysileri alacaktı ama ben bir anda harbi kıyamam. Bir Jean 290 tl falanEşine bırak o seçsin sen dene bakalım bugün ne olacak ?
Ayy istemsizce güldüm kusura bakmaKızlar eşimle bir tartışma yaşadık. Gerçi bu aralar çok tartışır olduk ama neyse. Bana" giyinmiyorsun, kendine yeni hiçbir şey almıyorsun, bir çantayı 5 yıldır kullanıyorsun, tarz hoş şeyler almıyorsun üzülüyorum" dedi. Bense olaya fazla maddi bakıyorum. Birde tercihleri çok belli olmayan birisiyim. Ne alsam karar veremiyorum çok alamıyorum da belkide alışamadım almaya bir şeyler ihtiyaç olarak görmüyorum. Mesela o para bana göre kenarda dursun kötü gün için vs hep. Eşimse buna kızıyor." Boşuna o çalışıyoruz kendine en son ne zaman bir şey aldın ya" dedi kızdı saçma sapan. Bense ona biraz kırıldım he birde bunun içinde giyinmeyi bilmiyorsun ifadesi vardı evet cidden bilmiyorum çok kararsız kalıyorum ama bu hep maddi düşündüğüm için. Benim için para biriktirmiş bugün için bir şeyler almaya gideceğiz diye emrivaki yaptı. Gitmek istemiyorum eşime kırıldım ben sanki. Şunu sormak istiyorum giyinme konusunda ne yapıyorsunuz. Nasıl ve nereden giysi alıyorsunuz ben bu hep para dursun kısmını nasıl aşarım. Birde siz bu durumda eşinize kırılır mıydınız?
Yani birçok yorumda da bu geçmiş erkekler bakımlı bayan istiyor heo eve bakan değil bunun farkındayım aslında sadece içimdeki bazı duyguları kırmam lazım yavaş yaba başladım kırmayayaaa sizde haklısınız bi nebze ama sürekli sürekli de ileriye dönük planlar yapmak çokta mantıklı değil sıkar insanı mesela ben misafir için aldığım tabak çanakları bile Kullanıyorum valla ölümlü dünya neticede ye iç giy gez tadını çıkar...
Sosyal medya da kadının biri çay içmeye tatlı yemeye para vermek istemem kıyamıyorum gibi gibi bi yorum yazmış cevapların çoğu senin kıyamadığın kocanın parasına öyle bi kıyarlar öyle bi yerler ki yazılmış(yemeyenin malını yerler hesabı) ..Eşin ne istiyorsa onu yap..al diyosa al demek ki seni öyle görmek istiyor adam ..sonra sıkıntılar böyle baş göstermeye başlar bakımlı değilsin almıyorsun satmıyorsun hesabı ..Allah korusun
Dersin olduğu için geç çıktık. Birkaç parça aldım ama öyle çok değil. Biraz netren bakacağım bakalımÖglen oldu daha çıkmadıniz mı alısverişe Allah aşkına
Düşünmeyin artık bir iki magaza gezince zaten begendiginiz bişeyler çıkar
Para biriktirmek güzel kötü günler için ama o parayı belkide harcayamadan ölcez nerden bilelim..harca gitsin
Yok artık bende bir kıyafete o kadar vermem benim alt üst tamamen bir kombinim o kadar tutuyorBaktık öyle eşim daha şık giysiler beğendi klasik tarzda ama çok ciddi pahalı olduğu için o işe gitmedim sonra giysi atarım bak bakalım vs dedim öyle anlaşıp çıktık mağazalardan yoksa o pahalı giysileri alacaktı ama ben bir anda harbi kıyamam. Bir Jean 290 tl falan
Baktık öyle eşim daha şık giysiler beğendi klasik tarzda ama çok ciddi pahalı olduğu için o işe gitmedim sonra giysi atarım bak bakalım vs dedim öyle anlaşıp çıktık mağazalardan yoksa o pahalı giysileri alacaktı ama ben bir anda harbi kıyamam. Bir Jean 290 tl falan
Eşin senden bakımlı olmanı şık olmanı istiyor.Dışarda millet şıkır şıkır giyiniyor tabi adam diyor bir de benim karıma bak.Kızlar eşimle bir tartışma yaşadık. Gerçi bu aralar çok tartışır olduk ama neyse. Bana" giyinmiyorsun, kendine yeni hiçbir şey almıyorsun, bir çantayı 5 yıldır kullanıyorsun, tarz hoş şeyler almıyorsun üzülüyorum" dedi. Bense olaya fazla maddi bakıyorum. Birde tercihleri çok belli olmayan birisiyim. Ne alsam karar veremiyorum çok alamıyorum da belkide alışamadım almaya bir şeyler ihtiyaç olarak görmüyorum. Mesela o para bana göre kenarda dursun kötü gün için vs hep. Eşimse buna kızıyor." Boşuna o çalışıyoruz kendine en son ne zaman bir şey aldın ya" dedi kızdı saçma sapan. Bense ona biraz kırıldım he birde bunun içinde giyinmeyi bilmiyorsun ifadesi vardı evet cidden bilmiyorum çok kararsız kalıyorum ama bu hep maddi düşündüğüm için. Benim için para biriktirmiş bugün için bir şeyler almaya gideceğiz diye emrivaki yaptı. Gitmek istemiyorum eşime kırıldım ben sanki. Şunu sormak istiyorum giyinme konusunda ne yapıyorsunuz. Nasıl ve nereden giysi alıyorsunuz ben bu hep para dursun kısmını nasıl aşarım. Birde siz bu durumda eşinize kırılır mıydınız?
iyi bir markadan bakıyorsanız ki iyiden kastım mavi jeans gibi bir marka, 290 tl çok normalki.
uzun zamandır alışveriş yapmıyorsanız size uçuk gelir rakamlar ama bu dolar ve euro kurunda aslında mecburen normal olan fiyatlar bunlar.
ben mesela en iyi markadan iyi paraya almayı tercih ederim, çünkü ucuzdan pahalı yoktur. 30 tl lik kot 3 ay sonra giyilmez ama kaliteli 2 kot 2 sene giyilir. biraz fiyat/fayda oranını göz önüne almak lazım.
tabi şu da var, mesela ben twist ve ipekyol çok alırım. ama gider beğendiklerimi dener bedenleri netleştiririm. indirim döneminde internetten alırım. ki indirimlerinde fiyatlar ciddi oranda düşüyor. ve zaten çok sık indirim oluyor artık her markada. eskiden senede 2 kez falan olurdu. artık 2 ayda bir indirim var.
bir de anladığım kadarıyla sizin bir tarzınız yok. ne alacağınız konusunda kararsız olduğunuz için de alışveriş yapmak keyifsiz gelir.
öncelikle instagram yada youtube da iyi isimlerin önerilerini okuyun, dinleyin. kendinize bir tarz yaratmaya çalışın. o zaman en azından nerede ne arayacağınızı bilirsiniz.
bu arada mavi jeans iddialı reklamla kendini şişiren 1 markadır, kalitesi tartışılır. Çok iyi ürünleri yok değil ama bazıları da üzer..
Mavi pahali degil gayet orta butun pantolonlari 300lira degil zaten 150-250 bandinda çok fazla secenek var, orta direk markalarda da(zara, mango) daha uyguna jean bulunmaz hemen hemen cogu yerde fiyatlar bu şekilde zaten.
Ben maviyi seviyorum, kullaniyorum yine de
iyi bir markadan bakıyorsanız ki iyiden kastım mavi jeans gibi bir marka, 290 tl çok normalki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?