Gizli Bütçe

ben henüz 20-21 yaşındayım ama bu yaşta olmama rağmen birikimin ne kadar büyük bir güvence olduğunu biliyorum.benim annemde daima kadının gizlide olsa arkasında bir miktar para olması gerektiğini savunmuştur.ve banada bunu daima aşılamıştır e tabi banada tesir etmiştir.kendimi bildim bileli çoçukluğumdan bu yana birikim yaparım.tabi bu zamana kadar elle tutulur bişey olmamıştır ama.son bir yıldır gayet gayretli ve sonucu memnun edici birikimlerim olmuştur.bende gizli bütçe taraftarıyım gizli bütçeye EVETTTkaydirigubbakcemile3

bence de biriktirmek her zaman iyidir. bir gün o gizli bütcenizi yeri gelir kocanızın borcunu kapatmak icin kullanırsınız.
benim annem 16 yasında gelin gelmis istanbula. babam zaten evde yokmus cogu zaman uzak yol kaptanı. annem cocuk yasta gelin oldugundan eline para gecmiyormus, babam amcama gonderirmis, amcam babamın parasını kendine harcar annemle babaneme 3 kurus para verirmis. belki de o yılların etkisi ile annem hep biriktirmistir parasını ben de hep arttırır biriktiririm. nisanlandım ben annem cıkardı verdi para al git lazım olanları die o da bir kosede biriktirmis hep ben evlenince lazım olacak diye. hatta bundan 3 4 sene önceydi, bana birikirtigi bir miktar parayı verdi, git bunu bankaya yatır adına hesap ac dedi, biz yaslıyız ( ben gec gelmis bir cocugum) bize bir anda bir sey olabilir aç da açıkta kalma kimseye muhtac olma dedi.

Anladığına sevindim teşekkür ederim
Ben 6 yaşında başlamışım birikime halının altına saklardım paraları
Annem bulur babama gösterirdi sonra babam bi kumbara aldı geldi
Biraz büyüdükten sonra götürdüler beni bankaya bi hesap açtılar
Hiiç dokunmadım o paralara büyüdü büyüdü paracıklarım
Evlenirken babam o para senin geçmişin birikimin emeğin dokunma ben ne eksiğin varsa alırım dedi
Düğünden sonra eşime borçları kapatalım bu parayla dedim o da dokunmadı
Hatta altınları ekledi üzerine
Seneye ev alıcaz zemuszemus

Annen umarım hayattadır sağlıklıdır
Ama valla bravo tebrik ettim anneni alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis
Bazı arkadaşlar yanlış anladılar evlilikte gizlilik mi olur dediler ama
İnsan mecbur kalınca maalesef gizli de yapıyor saklı da birikimi
Allah onları mecbur etmesin de anlamasalar da olur :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

yaşayan bilir gerçektende davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş.

bu arada sahrud72 ev alacakmışsnız tebrik ederim. alkisalkisalkis

eşinden gizli bütçe yapmak bencillik ve güvensizlikten başka birşey değil. tabi eşi sorumsuz olanları hariç tutuyorum. eşi böyle olan bayanlar için bu kaçınılmazdır zaten.
çok şükür eşimle herşeyimiz ortak. ikimizde çalışıyoruz. birlikte yer içer, alışverişleri birlikte yaparız. hemde büyük keyifle. yatırımlarıda birlikte düşünür birlikte yaparız. evlilikte bu değilmi zaten bir bütün olmak.

ay canım çok sevindim alırsınız inş.gönlünüze göre güzel bi ev hayırlı olur inş.ve inş bende senin gibi ev alabilecek kadar para biriktirebilirim.hayırlısı ne diyelim :)

ay canım çok sevindim alırsınız inş.gönlünüze göre güzel bi ev hayırlı olur inş.ve inş bende senin gibi ev alabilecek kadar para biriktirebilirim.hayırlısı ne diyelim :):dance:

ay canım çok sevindim alırsınız inş.gönlünüze göre güzel bi ev hayırlı olur inş.ve inş bende senin gibi ev alabilecek kadar para biriktirebilirim.hayırlısı ne diyelim :):dance:

Benim birikim 23 senelik üstelik sadece demir paralar :kedi:
Ama sen daha kısa zamanda alırsın inşallah :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:
Ciddi ciddi birikim yapılınca sonuca daha çabuk ulaşılır

anam okadar çok borç var ki sağolsun eşimin ailesi kötükedihüso
tam hatrı sayılır bi para birikiyo pat bi borç çıkıyo çıkartıp veriyorum
hele şu sıralar birikim çok zor
eşim şaşırır her zaman gizli saklı bulunur biraz param
eşim bütün parayı kuruşu kuruşuna bana verir asla cebinde para bulunmaz 7/24 beraber olduğumuz için ihtiyaç oldukça benden ister
beraberde çalıştığımız için akşam kasayı ben kapatırım çantama atarım
yapabildiğim kadar birikim yapmaya çalışırım

Birden hesapta olmayan bi ödeme çıktığı zaman o birikim ilaç gibi geliyor dimi
İnşallah onlarda en kısa zamanda imana gelirde sizde rahat edersiniz

Son düzenleme:
herkes kendine göre birşeyler yazmış... hayatındaki erkeklere göre bişiler yazmış...

evlilikte dertler -tasalar ;neşeler sevinçler ; kazançlar hep paylaşılıyor... paylaşılmalı da ...çünkü evlilik birlikte bir hayat paylaşmak demek ...

ama o birlikte yaşanan hayatı erkek arkasına bakmadan yıkıp gidebiliyor... işte o zaman ahlar vahlar etmek ; pişmanlıklar duymak hiç birşeye çözüm değil... buna itirazı olan var mı acaba merak ederim...

örnek vereyim ben de ; kuzenim 2 çocuğuyla eşinden boşandı... alması gereken tazminatı eski eşi ödemediği için şu an kendine ait bir düzen kuramıyor... ailesi ile aynı evde yaşamak durumunda kaldı ve bu zaten zor olan hayatını daha da zorlaştırıyor... ama ne yazık ki hala eski eşinin eline bakıyor...

yıllara direnen muhteşem evliliğiniz varsa ( ki şu devirde varmıdır ben örneğini göremiyorum ) o birikimi mezara götürmeyeceğiz elbet... kimi arkadaşların yaptığı gibi gerektiği yer ve zamanda eşimize destek de çıkacağız... ama bir erkek yine de ailesine bakmakla yükümlüdür fikrimden vazgeçmem pek mümkün değil...

ben şimdiye kadar hiç yapmadım , inanın 1 liram bile yoktur sote bir yerde mafoldumben Annemden biliyorum ,( halende uygular) biriktirdiği paralarını, evin ekstradan bir şeyi çıkarsa işte bir akrabadan aldım elimiz bollaşınca veririz diye ortaya koyar , iş yapıldıktan 1-2 gün sonrada , falanca parasını istedi bey diye taciz eder babamı...kaydirigubbakcemile3

bu coook guzeelmıs ya annecıgıne bayıldıııım...:lepi:.aslında gızlı yapıp yapmamak eşe gore degısır.çok şukur eşım aldıgını bana getırır beraber harcarız.ıkramıye falan alsa guzel bır yemek yerız gerısını hesabımıza yatırırız.laazım oldugunda da cekerız.1 lıra bıle kendıne harcamaz danısmadan.hiçte sorun yapmaz yapmamalı da.ben çalısırken de parama dokunmazdı ben ıkımızede bakıyorum ne gerek var hayatım derdı.ama sorumsuz bır es olsa tabıkı gızlı bırıkım yapmalı..baska yolu yok...

Anneni ayakta alkışlıyorum alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

benden de senin eşine bir alkış o zaman alkisalkisalkis

biriktirmek güzeldir amaa nerdee biz şuanda ev kredisi ödüyoruz ve bu ay maaş teyecek diye canımız çıkıyo işte bulamadım zaten daha nerde 1 lira bile görsem bırak köşeye atmayıı evin ihtiyaçları için kumbarımıza atarız o yüzden şuan öyle bi lüksüm yok malesef zaten ama annem çok önceden bi 20 euro vermişti sadece o var cüzdanımın bi köşesinde:) ondanda eşimin haberi var zaten ama hiç istemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…