Gizli Bütçe

İnşallah Allah yardımcımız olur.yoksa dayanamıyorum artık.ailemem bile anlatamıyorum..

canım maşallah sanada annede,
çok güzel düşünmüşsün, erkekler hazırda para olunca bulmuş gibi oluyorlar hemen harcamak istiyorlar, ama kenardaki para zor günler içiin olmalı, harcamk için değil

Öyle demek kııız benim eşim kenarda 3 kuruşum olsun sevinir
Arada işleri iyi gidince birazını bana verir al buda senin hesabına katkım olsun der

gizlice para birktirmem ama burda her ay bir çeyrek birktirelim diye bir konu var cok hosuma gitti
eşimede söyledim ben bozukları birktircem ne kadar cıkarsa artanınıda o koycak her ay bi tan eceyrek alcaz

Bende alcam artık bir çeyrek her ay valla eşimin verdiklerinden de arttırcam koycam eşimin kendi hesabı var maaşı da oraya yatıyor ee diyprum bu ay ne birikti şu birikti niye az bu kadar şu bu masraf oldu diyor. Bana ksla tüm parayı bana versin ben onun ihtiyacı olan kadarını vereyim gerisini biriktireyim ama öle de istemiyor. Artık bebekte düşünüyoruz benimde kenarımda olsun istiyorum sağolsun ben hiç parasız bırakmaz ama her ay ne kadar kenara koyabildik ben sormadan da söylemez.

Gizli olmadigi taktirde evet olmali bence. Ben sahsen gizlemede bir anlam göremiyorum. Ufak capli bir birikimde olsa kiyida kösede, söylerdim ben.

asla cebinden dökülenleri ne almayı bilirim nede dökmeyi..
herşeyimiz ortaktır.para biriktireceksek birlikte yaparız.
eşimden gizli kuruş koymam kenara.koyduğumu illa söylerim.
haberi olmadan bozuk paraları toplamak mı?yada dökmesini bilmek mi!
asla..

gizli para biriktiren eşlere saygı duyuyorum.
duruma göre elbette.
ben sadece cebinden dökülenleri toplamaya
ve toplamasını bilirim lafına karşıyım!!!

duruma göre elbette.

O işin esprisiydi zaten
Ama bizler 15 sayfadan 1 cümleyi cımbızla seçmeyi çok severiz :26:
Neyse sağlık olsun dilerim bu güveniniz hiç tükenmesin

Bütün iyi niyetimle dilerim aranızdaki güven ve huzur hiç bozulmasın
Ama azcık arka sayfaları okursan insanlar ne zorluklarla yaşıyor
Ve nelere mecbur kalıyor üzülerek görürsün :26:
Bende gizli para biriktirmem, kendi kazancım var ama gelir ayrımı yapmam bütçemiz ortaktır
Ama yapanları da anlamak lazım
Bi kadın eşinden bişey gizliyorsa vardır bi sebebi
Çünkü bi kadının hayatı eşi ve ailesidir

Gizli olmadigi taktirde evet olmali bence. Ben sahsen gizlemede bir anlam göremiyorum. Ufak capli bir birikimde olsa kiyida kösede, söylerdim ben.

Eşin savurgan ise
Kendi işsizse ekonomi yapmayıp senin kazancına göz dikiyorsa
Senden gizli borç yapıp yada birilerine para yedirip seni zor durumda bırakıyorsa insan mecbur kalabiliyor
Anlatabilmek için senin üzerinden örnek verdim ama kusura bakma

ben başında belirttim gizli para biriktirenlere saygı duyuyorum diye ne alaka ki şimdi!
benim dikkatimi çeken ayrı biliyorsunuz..ve ona yönelik mesaj yazdım.
onbeş sayfayı okumak durumunda değilim çünkü karşı deyilim gizli para biriktirenlere..
(eşimin cebinden dökülen bozuk para)kısmına yazdım ve düşüncemi belirtmektede özgürüm.
neyse uzatmayalım.umarım birikimleriniz bereketli olur.
dualarınızada amin diyorum..

duruma göre elbette.

bu mesajda belirtmiştim.
gizli para biriktiren arkadaşlara karşı olsaydım on beş sayfayı okur ona göre yorum yapardım.
ama ben gizli biriktirmem kendi durumumu da izzah ettim
gizli biriktirseydim gizli birikiktiriyorum derdim.
olmayan birşeyi yazamam açıkçası.neyse huzurlu mutlu günler diliyorum...

ben para biriktirirm:82:
evde çerçevenin arkasına toplarsonrada bankaya yatırırım
kıyıda köşede biraz paranız olsn

Bende ev taksitlerini ödüyorum. üzerini vermiyorum eşime.ama çocuğun ihtiyaçları kendi ihtiyaçlarım birde eve aldığım küçük ev aletlerini n borcunu kendim karşılıyorum.yani elime pek fazla geçmiyor. Bankaya talimat verdim 6 aydır 1 gr altın hesabım var baya kar ettim bu arada :))) ocakta maaşlara zam geldiği için 2 gr yaptırıcam. az ama olsun 2,5 yaşında kızım var onun geleceği için damlaya damlaya göl olur. onun dışında artık her ay 50 lira koymak istiyorum kenara. geri kalanıda bana anca yetiyor :)) kaynanada apartman günü varmış gir dedi ama girmicem ne olur ne olmaz :))))

Canım, o altın hesabı nasıl oluyor? Ben de merak ediyorum.
Piyasa fiyatından daha pahalı olmuyor mu altın bankadan alınca?

Henüz öyle bir birikimim olamasada bencede bir kadın yada erkeğin evet bi ayrı hesabı olmalı.Eşlerinin bilmediği.
Öyle zor zamanlar geliyo ki, cepta beş kuruş para yok.Yana döne borç arıyosun.Olsa çıkarıp verceksin ama yok ki.
Bi hocam bana şöyle demişti işe yeni başladığımı duyunca; Ailenin yada eşinin hiç bilmediği bir hesabın olmalı.ayda ne artırabiliyosan koymalısın hatta 10 lirayı bile azımsamadan koymalısın ki yarın özel bir durumda kimseye eyvallah etmeden paranı çıkarabilesin.Kendnden örnek vererek anlattı.Babası vefat etmiş, adetleride çok ağırmış.Köyde cenazemizi kaldırdık dedi.3-4 milyar masrafımız oldu, kardeşlerim borçlu veremediler.Eşimin bilmediği bir hesaptan ben karşıladım hepsini, eğer eşime söyleseydim mutlaka az yada çok bi tepki verecekti tek başıma yüklendiğim için.Bundan haberi olmadı demişti.Belki yanlış ama maalesef bazen gerekebiliyor böyle şeyler.Birde küçük bi arsa almış, ben ölsem zaten eşime ve kızıma kalacak.Aslında gizli birikimim onlar için, gizli olmasa bile ben aklıma koyup yapacaksam onların o ayki rızkından gidecek.Böylelikle ne rızıklarından alıyorum ne gönül kırıyorum demişti.

Gizli kapaklı olan durum çok hoş olmasada anlattığında hak vermiştim.Umarım birgün bizde yapabilriiz.

Canım, o altın hesabı nasıl oluyor? Ben de merak ediyorum.
Piyasa fiyatından daha pahalı olmuyor mu altın bankadan alınca?

canım ben halkbankasına talimat verdim her ay 1 gr altın parası maaşımdan düşülüyor. Cuma günü çektim 410 lira 6gr olmuş. 3 tane çeyrek aldım koydum kenara. kalanınıda başka bi kenara koydum. Bu ayın 15inden itibaren 2 gr parası birikmeye başlıcak. uzun vadeli düşündüğüm için zarar edeceğimi sanmıyorum. istediğin zamanda çekebiliyosun. Dışardan pek bi farkı olmuyo. pahalılığı konusunda yani. hatta kuyumcuya grnekadar demiştim 67 demişti ama banka 68 küsür liradan verdi.daha hesaplı diyebilirim.

bende su an calışmıyorum..evdeyım bebısımle bırlıkte esımın maası yetıyor bıze.. eksıgımıde o alır ama her maasından ısterım bana 20 lira yada 50 lira ver falan dıye ..alırım ama bısey alcamdan degıl atarım köşeye....

gizli bütçe yapan kadınlar neden ayıplanmış anlayamadım, kişisel tercih meselesi, köşeye atmak kadar atmamakta doğal bence
belki kadın eşine güvenmiyodur, belki söylese eşi savruk bi insan olduğu için harcayacak bi yer bulacak, sanırım ikinci dediğim daha kuvvetli bi ihtimal, bazı insanlar bugun kazanır bugun yer, ee bu da kadında bi gerilim yaratabilir

para bırıktırmek gızlı olsun yada olmasın ıyı bısey bence her ne sebeble olursa olsun...esi savruk olanda olabılır esine guvenmeyende olabılır yada esınden habersız bu da benım olsun dıyende olabılır kımsınıde kafasında vardır planları esıyle sorunu oldugu ıçın degılde planları ıçın atar bı köseye...bazen kadının dusundugunu erkek erkegın dusundugunude kadın dusunemeyebılıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…