Gizli Bütçe

herkesin kendi düşünceside bence eşten ayrı para biriktirmek hoş bi davranış değil eşim benden habersiz biriktirmiş olsa ben çok kızarım bozuk paraları biriktirmek masumcada öyle ayrı hesap işleri falanda bana göre değil evlenirken bi hayatı paylaşmak için evlenmiyoruz mu araya yalan girdiken sonra o evlilektende paradanda hayır gelmezlmaz:

şu an için böyle bir durumum yok,zaten borç ödüyoruz,üç beş kuruş kalırsa elimde onu da nereye harcayacağımı şaşırıyorum:))))bu borçlarımız bittiğinde ev için falan borçlanırız muhtemelen.böyle de sürüp gider.ama belimizi biraz doğrultabilirsek her ay (miktarı önemli değil) altın almak istiyorum,eşimden gizli değil tabi,işe yarayacağı bi zaman gelir mutlaka.
bayanların birikiminin olmasına da karşı değilim,şu an elimize geçen her kuruş bi yerlere bağlı,hesapsız harcayamıyorum,eşimden habersiz ona bir hediye bile alamıyorum mesela,bu en basit örneği.

eşim benden gizli para biriktiriyor olsa idi ,
ona dünyayı zehir edeceğim için ,
ben de böyle bir girişimi kendi adıma onaylamıyorum..
neyimiz varsa ortada olmalı:hulya:

Uzun yıllardır çalışma hayatının içindeyim ufak ufak kenara attığım birikimlerim olmuştur bu demek değil ki eşimden kazandığımı esirgiyorum, hesapta olmayan bir masraf çıkar benim birikim ortaya çıkar eşimle güleriz bu duruma zaman zaman bana takılır senin vardır kenarda köşede birşeyler o da öğrendi biriktiriyor benden gizli, yaz ayında aniden apandist ameliyatı oldum o para bize ilaç gibi geldi bilmiyorumkismile aramızda senin paran benim param mevzusu olamaz maaşlar alınır ortak harcama yapılır paranın yeri bellidir kimin ne ihtiyacı varsa oradan alır harcar kaydirigubbakcemile5

eşim benden gizli para biriktiriyor olsa idi ,
ona dünyayı zehir edeceğim için ,
ben de böyle bir girişimi kendi adıma onaylamıyorum..
neyimiz varsa ortada olmalı:hulya:

Ben paramın hesabını vermem şunu kazandım bunu harcadım demem
Çünkü eşim istemez ama birikimden haberdar
Hatta onun adına da bi hesap açtım o da biriktiriyor
Peki eşin savurgan yada seni mağdur eden bi adam olsaydı
Ki allah böylesinden hepimizi korusun :Saruboceq:
O zaman insan maalesef mecbur kalıyor
Evinin geçimini sağlayabilmek için
Kimse fesatlığından yada art niyetinden eşinden para gizlemiyor
Hayat yada eşin sunduğu şartlar kadını buna zorluyor :1no2:

bence kadının her ne kadar ortak hesabı, esıne guvenı vs ne olursa olsun ayrı bır parası olması lazım dıye dusunuyorum
benım esımle ortak hesabım oldugu gıbı evlenmeden evvelkı ya da aılemden gelen desteklerın ayrı bır hesabı vardır
bunu esım aılem herkes bılır ama kımse mudahale etmez

annem sımdıye kadar hıc calısmamıs bır bayandır
ama annemın benı ıkıye katlayacak ayrı hesabı vardır
babam bunu cok ıyı bılır harclıklarını ona gore verır ve yatırımlarında ıhtıyac halınde annemden destek ıster
bunun gıbı masumane seyler kastettıklerım

kesinlikle haklısın.

aynen katılıyorum alkisalkisalkis alkisalkisalkis

ayrı hesap şart!
ınsan beşer, Kuldur Şaşar dememişler boşuna..
Geleceğin garantisi hiç yok
ıster gizli, ister bilindik bir hesap olmalı
zor durumda başkasına minnet etmek daha mı iyi ?
ve gizli bütçe( türkiyede bir bayan olarak yaşanıldığı düşünülürse) çok mu kötü bişey yani :umursamaz:

benim de malasef kenara para atmak gibi bi lüksüm olmuyo maaşım kıt kanaat bana yetiyo ev kredisi kart borçları derken çoğu zaman ay sonunu zor getiriyorum evliliğin ilk aylarında her ay bi çeyrek koyardım kenara sonra onlar da eşime lazım olunca gitti zaten benim pek de takım yoktu 2 bilezik bi kaç çeyrek ev için kullandık. kumbara da biriktiyorum şimdi her ay nerdeyse 50-60 çıkıyo eşimde ben de bozukları atıyoruz birikeni de doğru kartlara. annem çok tutumlu bi kadındı ekonomik özgürlüğü yoktu ev hanımıydı. eve bişey aldıysa 3 e alsa 5 e aldım der kalanını saklardı arttırırdı onları da yine eve ya da bize harcardı. ama düşünüyorum da bugün bişey olsa babama üzerine bi emekli maaşı bile yok kalacak. her kadın kendini düşünmeli dünya hali başa ne geleceği belli olmaz. gizli değilse bile mutlaka zor günler için 3 kuruş para olmalı kenarda.

Maalesef bazıları için çok kötü
Gizli dediğim için bi taşa tutulmadığım kaldı nerdeyse
Tek dileğim bigün allah kimseyi pişman etmesin
Güven önemli hatta zorunlu ama
Hayat şartlarının garantisi yok ki
Bi tanıdığım karı koca memurlardı iyi de geçiniyorlardı
Bigün adam aniden hastalandı yoğun bakımda canıyla uğraşırken
Kadın tedavi için gerekli parayı bulamadı
Çünkü birikim hesabı adamın adınaydı ve kadın parayı çekemedi
Arabayı satmak istedi ama bu ülkede kadın olunca zorluk çoktur
Dolandırıldı araba gitti bu süre içinde adamın durumu ağırlaştı
Derken konu komşu eş dost bişeyler toplandı adam tedavi edildi
Şimdi bu kadının kendi adına parası olsaydı bu zorlukları çekermiydi
Bazı arkadaşların göremediği olay budur işte
Evet kocamıza güvenelim yalan dolan olmasın
Ama insanoğlunun başına ne geleceği belli değil
Bugünün yarınını da düşünmek zorundayız

bence yastık altında herzaman kadının bı seylerı olması lazım eşine ne kadarda guvensen insanoglu once kendı nefsını duşunur

keske kimse esinden gizli para saklamak zorunda kalmasa.ama evlenirken de herkez cok mutlu olacagini zannedip sonra bosanmiyor mu?bence kadinin her zaman kendine ait esinin bilmedigi bir bütcesi olmali.bunun ne kadar gerekli oldugunu ben cok iyi biliyorum ve de yasadim.

Bekarken hep biriktirirdim.. .Bayağı bi topladım .Çeyizime bayağı bi katkısıda olmadı değil
Yanlız artk biriktiremiorum . . kiraydı taksitti alışverişti derken hiç artmıo . .
Şu sıralar eşim bi kumbara yaptı . .Elimde oldukça atmaya çalışıorum :) Eşim sigara parasını attığı için onun katkısı daha çok oluo. .Biriken paralarlada altn alıp kenara koyucaz dio

bence de olmalı benim annem ile babamın ortak hesabı var fakat babam onu hıc ellemez annem tutumlu bır kadın olduğu için elinden geldiği kadar kendince birikim yapar ama ne olursa olsun ben eşime ne kadar güvenirsem güveniyim insan oğlunun durumu ne olacağı belli olmadığı için yatırım yaparım.Hatta tüm birikimlerimizi kendi adıma yaptırmaya calısıyorum daha evlenmeden nedenine gelince bizim bı yazlık komşumuz vardı eşi ve kendisi öğretmendi bayada eşinin babasından kalma mal varlığı vardı.çcocukları olmadığı için adamın yiğenleri mal varlığını paylaşabılırler ve kadına tek hak verme durumu ortaya çıktı adam öldüğünde ve kadına cok az anca geçinebilecek kadar mal kaldı.bı hastalansa durumu ne olur bılınmez eşe güvenmemek değil olay kadının koşulları ağır buna göre davranmak gerekiyor.

Bencede olmasi gerek. Yarin öbürgün ne olacagi belli olmaz. Elbetteki hickimse bosanmak icin evlenmiyor ama bazende güvendigimiz daglara cok cabuk karlar yagabilir..

konuya belkı ornek teskıl eder dıye yazıyorum
cok yakın zamanda oldu ve dun aksam yıne bu mevzu konusuldu

arkadasım cok severek bır aılenın tek oglu ıle evlendı
damadın aılesı arkadasımı o kadar cok sevıp kabullendıler kı ne ısterse yapıyorlardı
zaten dugununde tum masrafları karsılayacak kadar hatrı sayılır bır takısı olmustu
maddı durumları oldukca ıyı bır sevıye seyredıyor bır gıydıgını bır daha gıymıyordu neredeyse
ıkı tane de cocugu olunca artık evlılıgı yıkılmaz zannedıyordu

esıne, aılesıne ve mal varlıgına guvenen arkadasım hıc kenara ayrı para atmadıgı gıbı altınlarını bıle kayınvalıdesının evınde tutuyordu o derecede guven vardı aralarında
ama araya gıren anlasmazlık, yanlıs anlama vs ne ıse arkadasım evınden ev terlıgı ve pıjamaları ıle bır cıktı bır daha kendı evıne hıc donemedı
5 kurus parasız kaldı
hala bosanamadı mal varlıgı ıstedıgı ıcın
ama esı hemen ıflas gosterdı sırketı, uzerınde hıc mal bırakmadı babasına devrettı, altınlarından hıc haber yok zaten
sımdı calısarak asgarı ucretle gecınmeye calısıyor tek basına

ortak para, guven evet hepsı cok guzel ama mutlaka bır kadının ayrı bır parası olmalı bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…