Gizli Bütçe

ben çalıyorum hemde yıllardır.
ama borçlardan sıkıntılardan hiç cüzdanım para görmez.
eşimden çocuk gibi harçlık alırım.
verir sağolsun ama o fazlasını vermeye taraftar değildir.
fazlası ne olabilir iç çamaşırı alırsın bilmem bir şeyler alırsın.
ondan böyle şeylere para isteyince fuzuli gelir ve sıkıntı yaşarım.
onun için benim çantamda bir yerlerde gizli arttırdığım param olur, hatta dahasını da yapar evde biriktiririm. altın falan aldım yıllarda oğlum büyüdü kız istemeye gidecez bu kabak gibi ortada neyle gideriz demeye başladı.
oysa bennnnnnnn
artırdıklarımı çıkarttım ortaya nişan çarşısı yapabildik.
kötü mü oldu dersiniz.

ha belki diyeceksiniz ki şimdi
haketmemiş vermiyecektiniz.
eh hayat
geçim olsun diyorsanız, erkeğe bazen böyle pembe yalanlar söyleyeceksiniz.
pembe çünkü onu başka yollara harcamadım yine kendisine yuvamıza harcadım çocuklarıma
geçim için anlıyacağınız yani

valla sahrud arkadaşım çok iyi bi konu açmışsın bazı arkadaşlar saçma bulsa da ben sana kesinlikle katılıyorum kadın birikim yapmalı..eşinin durmuna göre gizli yada aleni...ama yarın ne olacağımız bilinmez, herşey insanlar için ve başımıza her şey gelebilir.çok sevdiğimiz eşimiz bırakıp gidebilir yada kaza geçirebilir,hastalık vs.. dünyanın bin türlü hali var.dolayısıyla kadının birikimi her durumda kurtarıcıdır

Teşekkür ederim desteğin için
Anlatmaya çalıştıklarıma tercüman olmuşsun
Saçma bulmak ne kelime kızanlar bile oldu bilmiyorumkismile
Ama başına gelmeyenin anlaması zor bi durum
Allah kimsenin başına vermesin

yorumların çoğunu okudum,
bazı arkadaşlara tuhaf gelmiş konu, eleştirenlerde olmuş..
Bence çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım..
İnsanoğlu başına her iş gelebilir,
Ben 10 yıllık evliyim, ev hanımıyım... eşim saolsun her istediğimi yapar para istememe gerek kalmadan kendisi verir..
ama kendisi pek para tutmayı biriktirmeyi beceremez..Şu sıralarda borç ödüyor... Bende onun bana verdiği harçlıkları atıyorum kenara..
Bazen alışverişten kalan parayı, bazen kuaför paramı artırıyorum... Bu şekilde biriktiriyorum..
Eşime söylemiyorum çünkü biliyorum söylesem o para eriyecek, ben zor günlerim için biriktiriyorum...
eşimin başı sıkışınca, paraya ihtiyacı olunca tak diyede çıkartırım..Hemde o para kendimi güvende hissettiriyor..
Bi çok arkadaşın yazdığı gibi bende yazmak istiyorum her kadının kıyıda köşede bir miktar parası olmalı..

Yorumun için teşekkür ederim
Benim gibi düşünen kadınları görmek beni mutlu ediyor
Ben bu konuyu açtıktan 1-2 ay sonra ne kadar haklı olduğumu gösteren şeyler yaşadık eşimle
Eşim basit bi ameliyat için hastaneye yattı hesapta iki günde taburcu olacaktı
Ama ameliyatta bişeyler ters gitti ve eşim 1 buçuk ay kadar komada kalıp 2 ayda taburcu olabildi
Bu süre içinde hastane ve geçim masraflarımız 40 bin lirayı buldu çünkü özel hastanedeydik
Eşimin ailesi telefonla bilgi almayı tercih etti benim ailem daha düğün borçlarını bitirememişti
Ve benim eğer kendime ait param olmasa şimdi eşim yaşamıyor olabilirdi
Bana bi çok kadın ben eşime güveniyorum neden gizleyeyim neden ayrı hesap açayım ki dedi
Bende eşime güveniyordum ama güven hastalığı engelleyemedi
İnsanoğlunun başına herşey gelebiliyor eşimiz iyi kazanıyor olabilir dünyanın en güvenilir adamı olabilir
Ama bigün öyle bi olay geliyor ki başımıza
Yapayalnız kalabiliyoruz

bizde de benim adıma açılmış bir hesap var (eşim bankacı).eşim ödemelerden harçlığından kalan kısmı bana yatırır.bende maaşımı çeker oraya yatırırım.amaaaaaaa tırtıklanmış bir halde tabiii ev için gerekli harcamaları ordan yaparım alışveriş vs bana aittir.arada yatan ikramiye-ek ödeme varsa söylemem beğendiğim bişeyi alırım yada biriktiririm.şimdi 10 tane küçük altınım oldu.mutfaktaki kavanozda biriktirdiklerim de var.yılbaşına kadar 15 altına tamamlamayı düşünüyorum.eşimin sadece 3 tanesinden haberi var.eşime güvenmediğimden değil.zaten güvenmesem onunda bankadan takip edebileceği hesaba maaşımı aktarmam.
çevremde son dönemde fazlasıyla olumsuz şeyler gördüm evliliklerde.yani kimin ne olacağı belli olmuyor.bide kendime güvenim daha bir fazla oluyor.allah zora düşürmez birikimime el değdirmezsem kızıma lazım olur diye düşünüyorum.şimdi 5.5 yaşında.onun için birikmiş olur.fenamı ??

Tebrik ediyorum seni tutumluluğundan dolayı
Ayrıca kızında çok şanslı daha şimdiden geleceği için hazırlık yapan bi annesi var
Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah

Tebrik ediyorum seni tutumluluğundan dolayı
Ayrıca kızında çok şanslı daha şimdiden geleceği için hazırlık yapan bi annesi var
Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah

amin canım allah hepimize sağlıklı huzurlu uzun bir ömür versin.evlatlarımızla birlikte..(senin bebiş varmı bilmiyorum canım yoksa da allah sanada nasip etsin anne olmayı)

amin canım allah hepimize sağlıklı huzurlu uzun bir ömür versin.evlatlarımızla birlikte..(senin bebiş varmı bilmiyorum canım yoksa da allah sanada nasip etsin anne olmayı)

Bende koca bebek var canım eşim
Sağlık sorunlarından dolayı henüz minik bebeği düşünmeye fırsat bulamadık
Geç olsun da sağlıklı olsun diyoruz

öyle sorumsuz eşler varki insanın biriktirmesi gerekir.mesela şuan benim eşim çalışmıyor.iyiki ben çalışıyorum.çok zor durumlara düşüyoruz.iş de beğenmiyor.ne yapacağımı şaşırdım.bi de ev alacaktık.hayallerim suya düştü.zaten kışın 8 ay işsizdi.yine işsiz kaldı.ufak işleri beğenmiyor.evde kira. bakıcı parası falan... gider çokk.benim maaşımla küçük bi ev alalım diyorum yanaşmıyor.biraz birikimimiz var.sırtını bana yaslamış gibi geliyor bana.ailemize söylememizi istemiyor.çıkmazdayımm....

[/B]canım eğerki eşinin daha evvelki iş durumu çok iyise(yani müdürlük pozisyonunda yada kendi işini yapıyorsa) herhangi bir işi yapmakta zorlanıyor olabilir..
İnşallah Allah gönlüne gör bir iş verirde , sende bu çabalarının karşılığını alırısnn[/B]

Durumun gerçekten zor allah yardımcın olsun
Bu durumda eşinin çalıştığı elinizin rahatladığı dönemlerde kendi adına eşine çaktırmadan birikim yapmak sana farz olmuş :26:
Birikimi bilmezse ona sırtını yaslaması mümkün olmaz
İşsiz kaldığı dönemlerde de sen de en azından biraz rahat edersin

müdürlük pozisyonunda çalıştığı için eleman olarak çalışmak ona zor geliyor.ama yapacak bişi yok.bende birikimlerimi ona göre yapacağım : ((

bende yeni evliyim borçları kapattk sonunda maaşıma zam alınca miktarını eşime sölemeyi düşünmüyorum o farkı direk bankaya atıcam ayrıca bozuklukları da biriktiriyorum her ay ortalama 100 tlyi buluyor onu da tatil paramız yapıcağız 1 sene de 1000 1200 yapar bozuklar ayrı bütçe ayırmama gerek kalmaz

kumbaram var bozuk paraları biriktiriyorum. eşimin haberi var hatta oda cebinden bozukluk çıktımı bana verşr kumbarama koyayım diye. ama gizlidir o kumbara valla yerini bilse bozukluk kalmayınca hemen kumbaraya saldırıyo cebindekini bozdurmayıp haliyle birikmiyo para bende sakladım oooh iyi oldu

biz fazlasını biriktiremiyoruz çünkğ ev kredsi ödüyoruz. ama şu kredi bittiğinde kenara kazandığım paranın bir kısmını atacağım.eşim yine bilir biriktirdiğimi ama sorasa ne kadarvar kenarda diye söylemem. çünkü o parayla ilgili hayal kurmayacak plan yapmayacak. ben ihtiyacımız olduğunda sıkıştığımızda ve başka yol kalmadığında zaten o parayı ortaya koyarım. Biriktirdiğim para benim kendi keyfi harcamalarımdan kısarak yaptığım bir birikimdir. eğer yapmasaydım o paraolmayacak ve ilerde öle anlarda geldiğinde kurtarıcımız olamayacaktı...

Annemde hep yapmıştır hala da yapar. babam hep bilir para biriktirdiğini ama hiç bir zaman sormaz ne kadarın var diye... babam 2000deki krizde büyük yara almıştı iflasın eşiğinden annemin birikimiyle kurtuldu... haa babamda sonradan ödedi rahatlayınca. aldığı parayı hep borç olarak almıştır çünkü o para hep teminatları oldu hep kurtarıcıları oldu. 2 yıl önce ortağından ayrıldı ona ciddi bir ödeme yapmak zorunda kalmıştı ve annem yine o zaman parasını verdi. o para ablama dayılarıma hep ev peşinatı oldu ev aldırttı. o para sadece kendi ailesine değil aslında herkese yardım etti. bütün aileyi gezdi durdu...

eşimin işsizlik streslerini yaşıyoruz.akşam tartıştık.bi arakadaşının yanına gidiyor.hem yardım ediyo hemde iş ilanlarına bakıyo netten ama beş kuruş para vermiyo.ben çok yıpranıyorum.eve gel çocuğu bakıcıdan al.yemek yap.akşam sekizde geliyo.tartıştık.konuşmuyor benimleeee.

Takvimcim Allah sabır versin cnaım,
benim bir arkadaşımda senin durumunda, onun eşide belediyede müdürdü, sonra belediye el değiştirince işsiz kaldı,
2 senedir işsiz, hiç bir iş beğenmiyr, arkadaşım [Bın işi iyi güzelde para kazanıyor ama eşi çalışmayınca evi anca geçindirebiliyor.Eşi sigara içiyor onuda arkadaşım veriyor...Geçn konuştuk benimde hakkım diyor, çevremdekiler hep keyfi harcama yapıyor ben 3 kuruşun hesabını yapıyorum dayanamıyorum diyor.. Allah yardım etsin onada sanada çok zor...
[/B]

canım maşallah sanada annede,
çok güzel düşünmüşsün, erkekler hazırda para olunca bulmuş gibi oluyorlar hemen harcamak istiyorlar, ama kenardaki para zor günler içiin olmalı, harcamk için değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…