gizli narsistten boşanmak...

Velayeti niye veriyorsunuz, haklarınızı neden almıyorsunuz enteresan bir konu. Büyük bir açığınız mı var onun elinde onunla mı tehdit ediyor sizi kusura bakmayın başka bir şey aklıma gelmedi çünkü. Boşanmaz diyorsunuz eninde sonunda boşanacak. Benim ki de şiddete eğilimliydi şikayet ettim uzaklaştırma aldım şu an tutukladılar. Korkmuyor muyum ölümüne korkuyorum ama bütün haklarımıda sonuna kadar kullanırım. Bana yaşattığının bin türlüsünü yaşasın.

Velayeti niye veriyorsunuz, haklarınızı neden almıyorsunuz enteresan bir konu. Büyük bir açığınız mı var onun elinde onunla mı tehdit ediyor sizi kusura bakmayın başka bir şey aklıma gelmedi çünkü. Boşanmaz diyorsunuz eninde sonunda boşanacak. Benim ki de şiddete eğilimliydi şikayet ettim uzaklaştırma aldım şu an tutukladılar. Korkmuyor muyum ölümüne korkuyorum ama bütün haklarımıda sonuna kadar kullanırım. Bana yaşattığının bin türlüsünü yaşasın.
Cidden bir kadın 2 yaşındaki çocuğun velayetini istese mahkeme her türlü anneye veriyor ne diye babaya bırakmış anlamıyorum. Ya mal mülk için ya da cidden bir koz var adamın elinde. Her iki türlüsü de kötü.

merhaba,

bilenler bilir eskiden aldatıldığıma dair konu açmıştım iki yıldır inkarlarla 15 ve 2 yaşındaki çocuklarım için evliliğimi devam ettirmeye çalıştım ama olmadı yürümedi aksine ben değersiz katlanılması zor biri gibi göründüm. 15 yaşındaki evladımda anne madem babam gitmiyor evi bize vermiyor biz artık gidelim dedi. Annemin evine geldik evlerimiz çok yakın bu arada bugünde gittik anlaşmalı boşanma için dilekçe verdik. ev, araba ve çocukların velayetini almak şartı ile boşanırım ancak dedi tamam dedim. (velayet onda olacak ancak çocuklar benimle annemde kalacaklar. ) şimdi diyeceksiniz ki safmısın 18 yılın emeği sende çalışmıssın işte öyle olmuyor arkadaşlar, karşısınızdaki gizli narsistse size yapamayağını kötülük, rezil etmeyeceği ortam ve manipülasyon yok. arkamda sadece annem var babamı bir yıl oldu kaybedeli annemle çocuklarımdan başka kimsem yok yeter ki kurtulayımda lanet olsun her şey onun olsun dedim, çocuklarımla tehdit ettiği için boşanamadım ve bugün dilekçe verirken bile mutlu musun beni çocuklarımdan ayırdın ben onlarsız yok olurum sen zaten benim için yoksun dedi, zoruna gidiyor insanın arkadaşlar 18 yılım boşa gitti size diyeceğim o ki aman lütfen evleneceğiniz insanı çok çok iyi seçin yıllar sonra gizli narsist olduğunu öğrenip benim gibi yıkılmayın.
çok yazık etmişsiniz kendi ve çocuklarınızı haklarına. Nolurdu çekişmeli dava açsaydınız?
zaten velayet size verilecekti, haklarınızı da iyi bir avukatla alabilirdiniz. Beni yanlış anlamayın yaranızı deşmek istemem eminim kurtulayım da ne olursa olsun diye düşündünüz ancak bu ülkede hak var hukuk var. Neden böyle bir şey yaptınız?
Adam sizi rahatsız edecek hali yok ya, etseydi de iyi olurdu mahkemede kullanırdınız.
Çocukların ve kendi hayatınızı garantiye alsaydınız keşke. Eğitim masraflarını karşılar umarım çocuklarına o kadar vefasız değildir diye iyi niyetli düşünmek istiyorum.

Herseyi neden kabullendinizki cekismeli olsun ne olacak hele cocuklarin velayetini nasil verebiliyorsunuz iki yasinda olani sizden alip goturse ne yaoacaksiniz? Mantikli dusunemiyosunuz bence

Sizin sakladığınız birşey mi var, bu kadar elinizi güçsüz görüyorsunuz?

Tekrar merhaba, hayır sakladığım bir şey yada onun elinde kozum yok sadece babamı yeni kaybettim peşine onun sürekli psikolojik şiddet uygulaması kendi ailesine etrafına yaptığı kötülüklere bakarak bana anneme neler yapmaz en iyisi kurtulayım diye düşünmüştüm ama şu an vazgeçtim avukatımla konuştum çekişmeli davaya çeviriyoruz.

Maalesef o kadar kolay değil işte karşınızda o kadar zararlı biri var ki uzaklaşma aldırmam evden kovmam vs hiç bir işe yaramayacağı gibi iyice sinirlenip benim üzerime gelecek ve bana vereceği her zarar çocuklarıma dokunacak keşke anlayabilseniz
korkuyorsunuz. sizi anlıyorum. haksız bulmuyorum ama bence de çekişmeli açsaydınız daha iyiydi. psikolojik tedavi görmüş eşiniz. hakim ihtiyaç duyarsa o psikolog yada psikaytirstten bilir kişi raporu bile isteyebilir. 15 yaşında olana sorarlar zaten anne mi baba mı diye velayet için. diğeri de 2 yaşında. direk anneye verirler velayeti. 0-6 yaş çok kötü imkanlar olmadığı sürece zaten direk anne. yani sonra mahkemede çocuklarını bile istemedi diyebilir. bende kalacak diyorsunuz ama velayet sizde olmadan polis gönderse kapınıza çocukları kaçırdıya kadar gider olay. baştan aklınızda olsun.

Her yere aynı şeyi yazmışsınız. Amaç? Artık gündelik kullanıma bile düşmüş bir kelime zaten. Psikiyatrist misiniz? Bu konunun uzmanı mısınız? Yazın da biz de siz de rahatlayalım 😂

Zaten sorun kendisine kotu davranan partneri olan herkesin esim narsist diye iddia ederek, kelimenin anlamini bosaltmasi. Birkac psikolog narsistlerle alakali video yapti diye bir anda herkes yanlis olarak kullanir oldu.

Narsist kisilik bozuklugu dunya nufusunun yalnizca %1-5 arasinda gorulen nadir bir kisilik bozuklugudur, kisilik bozuklugu tanisini uzmanlarin bile koymasi cok kolay degilken herkese narsist denmesi durumun ciddiyetine indirim yapmak oluyor.

Huyu kötü olan ve sorunlu olan herkese narsist demek de moda oldu.narsist midir bilemem de manipülatif olduğu kesin.neden her manipülatif ve bencil olan herkese narsist derler anlamam.narsist kendini aşırı beğenen kişiye denir.tam örtüşmüyor ki.narsist demek yerine sorunları daha kapsamlı anlatsanız da biz karar versek daha doğru olacak sanki.bence iyi bir profil değil anlattığınız kişi.başlarda zor olacak ama doğru karar bence.
Bir narsisti tarif etmek anlatılmaz yaşanır ancak . Üstelik bir de pasif agresifse tadından yenmez yani neye uğradığını anlayamazsın kimseye hatta kendine bile içinde bulunduğun durumu anlatamazsın . Bir insanın narsist yapan en önemli etkenlerden biri anne ve babasından birinin onu çok sevip değer vermesi diğerinin önemsememesi ya da kötü davranması . Bu da bizim ülkemizde çok sık yaşanan bir durum ve bu yüzden tahmin edebileceğimizden çok daha fazla narsist var .

Hadi ev neyse de velayeti adama veriyorsunuz. Bu adam boşandıktan sonra da hayatınızı kontrol edecek ve her anlaşmazlığa düştüğünüzde "velayet bende, istediğimi yapmazsan çocukları alırım" diyecek farkında mısınız? Kendi elinizle dinamit veriyorsunuz adamın eline.

Bu yorumdan sonra ekleme yapmak istedim. Avukatim bana velayete birkez karar verildikten sonra degistirilmesi icin ciddi bir sebep olmasi lazim demisti. Velayet babaya verilirse de ayni durum gecerliymis.

Ozellikle 2 yasindaki cocugunuz icin konusacagim konu sahibi. Benim ortak velayet ama hakim bizlerden izin alarak protokolde duzenleme yapti ve babada yatili kalacagi ve yazlari 1 ay alabilecegi maddelerini kaldirdi. Ortak velayet olsa bile su an babasina musaade etmedigim surece cumartesi gunu saat 17.00'den sonra cocugu getirmezse basina iş alir. Cocugu protokolden bagimsiz olarak daha fazla goruyor babasi. Ancak dunyanin binbir turlu hali var. Hiç istemem ama bir sorunla karsilasirsam yapacagim ilk iş protokol maddesini uygulamaya koymak olur. Protokol bir güvencedir, anlatabildim mi bilmiyorum.

Panda sizin ortak velayet olmasina sasirdim. Esin mi istedi oyle olmasini, ileride okul zamani icin haftanin gunlerini mi bolustunuz? Turkiye'de ortak velayet yenj yeni uygulaniyor, genellikle cocugun bir evi/odasinin olmasinin daha iyi olacagi dusunuldugunden.

Tekrar merhaba, hayır sakladığım bir şey yada onun elinde kozum yok sadece babamı yeni kaybettim peşine onun sürekli psikolojik şiddet uygulaması kendi ailesine etrafına yaptığı kötülüklere bakarak bana anneme neler yapmaz en iyisi kurtulayım diye düşünmüştüm ama şu an vazgeçtim avukatımla konuştum çekişmeli davaya çeviriyoruz.

Hicbir hakim, ozellikle iki yasindaki cocugu, anne ben velayeti istiyorum dedigi surece babaya vermez sizin durumunuzda. Ne yapip edin hakime gerekirse durusmada bana baski altinda bu anlasmayi imzalatti, ben cocuklarimin velayetini istiyorum deyin ve kabul etmeyin.

Zaten sorun kendisine kotu davranan partneri olan herkesin esim narsist diye iddia ederek, kelimenin anlamini bosaltmasi. Birkac psikolog narsistlerle alakali video yapti diye bir anda herkes yanlis olarak kullanir oldu.

Narsist kisilik bozuklugu dunya nufusunun yalnizca %1-5 arasinda gorulen nadir bir kisilik bozuklugudur, kisilik bozuklugu tanisini uzmanlarin bile koymasi cok kolay degilken herkese narsist denmesi durumun ciddiyetine indirim yapmak oluyor.
Bizim Türk erkeğinde ben de narsistliğin çok olduğunu düşünmüyorum narsist özellikler vardır illaki ama narsist demek çok zor. O en fazla aşağılık kompleksidir, pasif agresif tavırlar, iletişim kurmamak, sevmeyi sevilmeyi bilememektir. Bunlar maalesef insanımızda çok var.

merhaba,

bilenler bilir eskiden aldatıldığıma dair konu açmıştım iki yıldır inkarlarla 15 ve 2 yaşındaki çocuklarım için evliliğimi devam ettirmeye çalıştım ama olmadı yürümedi aksine ben değersiz katlanılması zor biri gibi göründüm. 15 yaşındaki evladımda anne madem babam gitmiyor evi bize vermiyor biz artık gidelim dedi. Annemin evine geldik evlerimiz çok yakın bu arada bugünde gittik anlaşmalı boşanma için dilekçe verdik. ev, araba ve çocukların velayetini almak şartı ile boşanırım ancak dedi tamam dedim. (velayet onda olacak ancak çocuklar benimle annemde kalacaklar. ) şimdi diyeceksiniz ki safmısın 18 yılın emeği sende çalışmıssın işte öyle olmuyor arkadaşlar, karşısınızdaki gizli narsistse size yapamayağını kötülük, rezil etmeyeceği ortam ve manipülasyon yok. arkamda sadece annem var babamı bir yıl oldu kaybedeli annemle çocuklarımdan başka kimsem yok yeter ki kurtulayımda lanet olsun her şey onun olsun dedim, çocuklarımla tehdit ettiği için boşanamadım ve bugün dilekçe verirken bile mutlu musun beni çocuklarımdan ayırdın ben onlarsız yok olurum sen zaten benim için yoksun dedi, zoruna gidiyor insanın arkadaşlar 18 yılım boşa gitti size diyeceğim o ki aman lütfen evleneceğiniz insanı çok çok iyi seçin yıllar sonra gizli narsist olduğunu öğrenip benim gibi yıkılmayın.
Hem geçmiş olsun hemde Allah kurtarmış. Evlilik cidden kumar işi insan evin içine girmedikce bilemiyor nasıl biriyle yasayacagini. Evet senelerinizi yemiş ama kurtulmak için her şeyi ona vermişsiniz başka çare bırakmamış belli ki çok iyi manipüle ediyor. Sıkmayın canınızı Allah bağışlasın iki güzel evladiniz var çocuklarına çok kıymet veren bı baba olsaydı annelerini mutlu etmeyi bilirdi o yüzden ajitasyonlarına takılmayın. Ve hiç bir şey için geç değil sıfırdan çok daha huzrlu güzel bı hayatiniz olabilir öteki yazınızı bilmiyorum çalışıyor musunuz ya da ev hanımı falan misiniz ? mesleğiniz varsa devam edin yoksa bile kendiniz için çabalayin ekonomik özgürlüğünüz olsun. Yeni hayatiniz size güzellikler getirsin 🌸🤲

Panda sizin ortak velayet olmasina sasirdim. Esin mi istedi oyle olmasini, ileride okul zamani icin haftanin gunlerini mi bolustunuz? Turkiye'de ortak velayet yenj yeni uygulaniyor, genellikle cocugun bir evi/odasinin olmasinin daha iyi olacagi dusunuldugunden.
Evet eşim istedi ama durumumuz biraz farkli.inatla, zorla bisey yapmaz. Konusarak karar veriyoruz herseye. Cocuk psikiyatristi onaylamadigi surece babasi yatili almayacak.
Ikinci olarak babasinin isyeri, evi, benim evim, kizimin halalrinin evinin arasindaki mesafe 5 dakika, ortak velayeti kabul etmemdeki diger etmen budur.
Okul durumunu henuz konusmadik ama o zamanlara gelince kizimizin istekleri ve psikiyatristin önerisi bizim icin onemli olur. Doktor onaylarsa Babamda kalacağım dediginde kalabilir.
Yani ozetle hersey doktora bagli ne derse onu yapacağız.
Yalniz ozellikle bdv'deki kadinlara ortak velayet onermiyorum bu arada.

Bizim Türk erkeğinde ben de narsistliğin çok olduğunu düşünmüyorum narsist özellikler vardır illaki ama narsist demek çok zor. O en fazla aşağılık kompleksidir, pasif agresif tavırlar, iletişim kurmamak, sevmeyi sevilmeyi bilememektir. Bunlar maalesef insanımızda çok var.

Narsizm sosyopatlık benzeri bir hastalık bunun bütün toplum erkeklerinde olması zaten imkansız. Bizim erkeklerde kültürden kaynaklanan sorunlar var, her şeyden önce şiddet var. sadece fiziksel değil, Türkiye'de kadına bolca sözlü ve psikolojik şiddet var, en basitinden ayrılıcam diyen genç kzıa bak ailene söylerim diyen 18lik çocuklar var :KK51: Sonra boşanırsan çocuklarını alırım diye tehdit var, kısacası erkeklerimizin dilinden tehdit, şantaj türü cümleler asla eksik olmuyor. Onun dışında sosyal hayatta da kadınlar zaten eşit değil, yasaların önünde hiç değil (bu bambaşka bir konu). Başka bir toplumda yaşayan biri olarak şunu net söyleyebilirim ki Türkiyede kadın olmak vatandaş veya insan olmak değil, 2. sınıf canlılar grubundan olmak demek:KK51:

Narsizm sosyopatlık benzeri bir hastalık bunun bütün toplum erkeklerinde olması zaten imkansız. Bizim erkeklerde kültürden kaynaklanan sorunlar var, her şeyden önce şiddet var. sadece fiziksel değil, Türkiye'de kadına bolca sözlü ve psikolojik şiddet var, en basitinden ayrılıcam diyen genç kzıa bak ailene söylerim diyen 18lik çocuklar var :KK51: Sonra boşanırsan çocuklarını alırım diye tehdit var, kısacası erkeklerimizin dilinden tehdit, şantaj türü cümleler asla eksik olmuyor. Onun dışında sosyal hayatta da kadınlar zaten eşit değil, yasaların önünde hiç değil (bu bambaşka bir konu). Başka bir toplumda yaşayan biri olarak şunu net söyleyebilirim ki Türkiyede kadın olmak vatandaş veya insan olmak değil, 2. sınıf canlılar grubundan olmak demek:KK51:

Aynen oyle bizdeki sorun erkeklerin korkunc bir ataerkillik ile buyumesi, hayatina giren kadini kendine 'ait' olarak gormesi, bir kere hayatina girmesi yeterli ayrilsa bile hala kendine ait oldugunu dusunen bir zihniyet. Narsizm gibi bir patoloji ile aciklanmasi gerekmiyor, erkeklerin sadece cinsiyetlerinden dolayi kendilerini ustun gormesi, her turlu ayricaliga -buna partnerinin yasam hakki dahil- sahip olduguna inanmasi ve toplumun bunu 'namus' olarak aciklamasi zaten davranislarinin aciklamasi icin yeterli.

Aynen oyle bizdeki sorun erkeklerin korkunc bir ataerkillik ile buyumesi, hayatina giren kadini kendine 'ait' olarak gormesi, bir kere hayatina girmesi yeterli ayrilsa bile hala kendine ait oldugunu dusunen bir zihniyet. Narsizm gibi bir patoloji ile aciklanmasi gerekmiyor, erkeklerin sadece cinsiyetlerinden dolayi kendilerini ustun gormesi, her turlu ayricaliga -buna partnerinin yasam hakki dahil- sahip olduguna inanmasi ve toplumun bunu 'namus' olarak aciklamasi zaten davranislarinin aciklamasi icin yeterli.
Çok +++++
Yalnız bu erkekleri doğurup yetiştiren de kadınlarımız. Erkek çocuğu padişah pipisi var soyumuzun devamı vs.
Kadınlarımız da bu ataerkilliği hanzoluğu romantikleştirirler “sahipleniyor “ diye sevinir durur. Eşim çalışmamı istemiyor(hiç bir erkeğin çalışamazsın diye karısını zincire bağladığını görmedim,yeterki haklarımızı bilsek)eşim beni kıskanıyor markete bile salmaz diye bunu aşk zanneden kadınlarımız yetiştiriyor bu erkekleri.
Annelerimizin ablalaımızın eseri

Back
X