Erkek İnfertilitesi Globozoosperm denen illet :(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
biz daha yeni ögrnedik yuvarlak baş oldugumuzu..hep bendeki prolaktinden olmuyor deniyordu. çünkü eşimin diger hastanelerde ki siperm testleri heep normal.bu tupcunun testinde cıktı. neyse hayal kırıklıgı oldu tabii ama cok degil.
ilgin için teşkkür ederim.

ŞİMDİ ASIL SORU DEVLET RAPORU ARTIK ALABİLİRİZ VE 2.TÜP BEBEK DENEMEMİZİ NERDE KİME VEYA HANGİ ÜNİVERSİTEDE YAPTIRALIM ???
BRÜKSEL TÜP BEBEK ?
ANTALYA TÜP BEBEK ?
İZMİR ÜNİV. TÜP BEBE BÖLÜMÜ ??
VE RAPOR NASIL ALINIYOR ?
bizde hep prolaktin yüksek rapor olma.prolaktin ilaçla düşüyor aşılama deneyiün demişlerdi de :)

valla ben rapor işlerini pek bilmiyorum hiç denemedim bayağı uğraştırıyorlarmış. Onunla ilgilenebilecek pek vaktim yoktu. Biz İstanbul Tüp Bebek merkezinde denedik iki kez. İlkinde hiç döllenme olmadığı için ikincisini ücretsiz yaptılar. Merkezden ve doktorumdan çok memnunum. Ama sen İstanbulda değilsin sanırım. umarım güvenebileceğin ve en önemlisi kendini rahat hissedebileceğin bir merkez bulursun. Ama herhalde iki üç ay bekleyeceksin yeni deneme için?

istanbul'dan buraya tasindik ama bir ayagim hep orada :).islerimiz nedeni ile gidip gelmek kolay oldugu icin antalya tup bb.merk. sectim. ilk gsrtugum jinemed teksen bey'di 2. bulent tiras 3. istanbul tup arat miydi neydi ki ermeni hastanesi kadin dokt. tarafindan siddetle tavsiye edilmisti. 4. antalya tup bebeydi. bise yakin die tercih ettim. sartlari makuldu. biz muhakkak cocugumuz olmali diyen bir cift degiliz bir deneyelim tutarsa iyi olur dedik. tutmadi. 2. ciyi denersek oteki yaza. belki hic denemeyiz. cocuk olacak diye kendimi maddi manevi yipraak istemiyorum.

herkese gore farkli dusunup hareket ediyor olabilirim ama durum bu. olmuyorsa olmuyordur. kendimden baskasini zengin etmek istemiyorum. somuruye cok acik bir durum. ve inanin amtalya tup bebe dokt. hasan ney benden daha uzgun konustu. negatif dedi. bende sabah sonucu ilk ben aldim biliyorum. soracaklarim var o yuzden tel bekledim sizden dedim. adami teselli ettim gibiydi :) ben haric hepiniz umitliydiniz ve butun veriler dogrultusunda pozitif beklemek garip olurdu diyince doktorda biz iyimser bakmaya calisiyoruz dedi. ii dedim. ne diyim daha... ben bu isin tutmayacagini taaaa toplamadan hemen sonra dokt. umitli misin diye sordugumda yuzundeki ifadeden anlamistim...merkezin basari oranini dusurdum yazzik oldu :)

bilmeyen gormeyen bir cift degiliz ve bize boyle davranildigi zaman uyuz oluyorum. belki ayni merk. ikinciyi denemek iyi olur die de dusunduk sonucta %100 yuvarlak basi cikartan bunlar oldu. beni yumuslari vs. biliyorlar ve 2.cide daha iyi bir sonuca ulasiriz bbneellkiii?? ne dersiniz ?

icimi doktum :))

iyi yaptın cnm:) arada bir lazım... Yaşın kaç bilmiyorum ama gayet soğukkanlı gördüm seni özendim valla:) Bebekleri oldum olası çok sevmeme rağmen ben de düşünmemek ve kafamı dağıtmak için elimden geleni yapıyorum ama zaman geliyo çocuksuzluk başıma vuruyo. Kucağımda bi bebekle hayal edip duruyorum kendimi. Sanırım biraz hormonal birşey. Ne diyelim Allah isteyen herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın..

yasim 34 esimin 44. bende cocuk severim . hormonal ve ureme icgudusu bizde gerceklere dayali. tabii ben 20-30 yaslarimda boyle degildim. beebbeek diye agladigim da oldu ama olmadi. sonra bir hayalle yasayip kendimi uzmenin bana hiiicc bir faydasi olmadigimi gordum ve gercegi kabul ettim. bizim cocugumuz olmuyor. bunda da bir hayir vardir. belkki Allahin takdiri budur. kabullenmek lazim diye dusunuyorum.. tup bebe doktorumuz bile ki uyardigim halde diger hastalarina takindigi " senin icin uzuluyorum" yuz ifadesini takinip konusuyor. bu bir yalan. samimiyetsiz ve itici. bizim ittire kaktira yasattiklari embriyomozun tutma ihtimali cok azdi.

gyps bazen kucaklar bos kaliyor. bize sadece bunu kabullenmek dusuyor. hele ki bu yuvarlak bas erkek inferlitesin soon noktasiymis. 2.cyi deneriz ogrendik artik dio benimki ama ben pek emin degilim.

Merhaba kizlar bende ara ara girip olumlu bi haber gorurmuyum diye bakiyorum sayimiz artiyo sadece sanirim bizimde fish testi sonucu cikti haploit hücre %88 cikti %7 diploid,%5 anoplaid yapi cikmis hocaya gindermedik daha sonucu ilaclari 2 aydir kullanıyor bakalim ne olacak havada kapali içimde sonumuz iyi olur insallah

Canım bildiğim kadarıyla haploid hücre sayısı ne kadar yüksekse o kadar iyi. Kaan Hoca ayrıntılı yazacaktır. Kullandığımız ilaçlar bizde çok etki etmemişti. DNA hasarı sabit kaldı. Bu arada ben de dondurulmuşlarla yeniden denemek için adeti bekliyorum. Kaan Hocadan cevap geldiğinde bizi de bilgilendir lütfen

Her ay istedigi

soru : dondurulmus embriyolaruniz kac hucreli ? 8 ? 7 ?
bizim 3"gun yasayan embirimiz 7 hucreliydi.
ilaclari keseli 3 gun oldu adet gormeye nasladim. doktor 1 hafta sonra adet goreceksin demisti. sizde bu surec nasildi?

bbu bahsettiginiz testlerin ucretleri nedir? nerede yapilir? kaan aydos olumlu konusuyor diyorsunuz ama konustugu kadar sonuclarda olumlu oluyor mu?

Biz 2 aydir ilaclarini kullanıyoruzkaan hocanin fish testi istedi ilk ayin sonunda 250 lira fiyati sonuca cevabini yazarim biz 3 defa denedik ilkinde 2 embriyo oldu biri 7 ye birisi 12 ye bölünmüştü 3. Gün embriyosuydu ikinci denemede 3 embriyo oluştu ikisi 7 ye birisi 6 ya bölünmüştü sanki benim adetlerim ikisindetest ggününden önce geldi birisi de iki gün sonra olmuştu

soru : dondurulmus embriyolaruniz kac hucreli ? 8 ? 7 ?
bizim 3"gun yasayan embirimiz 7 hucreliydi.
ilaclari keseli 3 gun oldu adet gormeye nasladim. doktor 1 hafta sonra adet goreceksin demisti. sizde bu surec nasildi?

bizim 3 posta halinde toplam 8 embriyo donduruldu biri 12 hücreliydi biri 9. diğerleri de 7 ve 8 sanırım. test gününden 5-6 gün sonra adet olmuştum.

tsk ederim. 7 hucreli embrio ve 2-3. kalite gec ilerleyen- gelisen embrio tutmuyor.
bende de 7 hucreliydi ve sonuc negatif.
doktorumuza sorduk urologa mi gidelim biz ne yapalim dedik? hic bir sey bu sorunu cozmez dedi.urolok vs. gitmeyin verilen ilac- antioksidan-Qenzin ve lestinin gibi takviyeler yer icerseniz bile vucut duzgun sperm uretmeyecektir. uretse bile zor ve az dedi. bizde ne yapmamiz lazim bilemiyoruz

em rio kalitesi hucrenin icindeki hucre artiklarin cogunlugundan-yuvarlaklarin birbirine simetrik dizilmesi- yakinlik- uzakligi vee sekilleri. eger icerdeki yuvarlaklar yamuk yumuksa (bizimki oyleydi) tutmuyor. hucre artigimiz azdi ama yuvarlaklar birbirine cok yakindi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…