Göbek Diyeti

Canim menun cok iyi istikrarla incecik olursun

selamlar
öğlen yemeğimi yazayım

ton balıklı salata
ayran

ayy ben bayılıyorum tan balıklı salataya ya çok lezzetli geliyor sabah akşam yesem bıkmam ilginç yani anlamadım
Ben de bende
Hatta içine ayrica kirmizi lahana ve azcik misir atinca Enfes oluyor

Ben de bende
Hatta içine ayrica kirmizi lahana ve azcik misir atinca Enfes oluyor

nefisss ben hazır alıyorum salatayı öğlenleri her şey oluyo içinde ımmmhhh yarın yine yiyebilirim

selamlar günlükçüm

akşam yemeğimi yazmadım
tavuk fırın yedim yanında salata ve 2 dilim ekmek

kahvaltım
haşlama 2 yumurta zeytin ve ayran

Gunaydin
Kahvaltim
2 yumurta
Peynir
4 zeytin
Bol yesillik domates

Aaa dun aksami yazmamisim

Aksam
6 kasik patlican tava
1 kase yogurtlu havuc
1 minik seftali

cnm son bır kac haftadır yanma vardı ve sureklı ıshaldım ılac kullanıyorum gecıyo yavas yavas onumuzdekı gunlerde yıyebılecegım ınsallah:)

sabah:
beyaz peynır
patates dılımı 2adet
cay
2 dılım ekmek
sosıs hasama 2 dılım

öğlen
haslama köfte
sehrıye pılavı 1 posiyon

ara

2 adet lahana dolma

aksam
kısır
çay
ıslak kek 1 dılım

su 2 lt
spor yıne yok mısarıfım vardı

kızzz akşama kadar karbonhidrat nişasta almışsın

cnm son bır kac haftadır yanma vardı ve sureklı ıshaldım ılac kullanıyorum gecıyo yavas yavas onumuzdekı gunlerde yıyebılecegım ınsallah:)

geçmiş olsun tatlımmmm iyileş de mahrum bırakma salatadan sebzeden kendini bol bol ye

selamlar kızlar

öğlen yemeğim karışık oldu biraz ama bence çok değildi

mantar çorba 3 kaşık
türlü vardı patateslerinden yemedim diğer sebzelerden yedim ama totalde 4 kaşık bile değildir
2 kaşık cevizli erişte
ve cacık

hiç biri bitmedi daha nasıl tarif edeyim az yediğimi

Selam kızlar
2 saattir yazmaya calisiyorum olmuyor
Nette sorun var sanirim

Dun ogle
Aci sos
2 dilim ekmek
2 salatalik

Ara
Sutlu kahve

Aksam
1 tabak et sote
Ayran
2 kornison tursu

Bu sabah
1 dl ekmek
1 has yumurta
Cokelek
Yesillik domates biber
4 zeytin

Ogle
1 koca kase yayla corbasi
Salata

selamlar millet ;

akşamları yoğın oluyorum gelemiyorum maalesef

napiyosunuz çıtırlar nasıl gidiyor alışabildiniz mi diyete önümüz bayram bomba gibi motivasyonlu olalımda abuk subuk şeyler yemeyelim güzel rahat atlatalım bayramı

dün akşam karışık ızgara ve ayran vardı menümde

sabah tost yedim avuç içim kadar ekmeğe yine yanında yine ayran

öğlen de sebze çorbası et sote ve ayran menüm vardı çorbadan 3 kaşık içtim ayran ve soteyi bitirdim

akşama da Allah kerim bakalım kahvaltı tarzı bir şeyler yapabilirim bunu düşünücem

Bayram İçin Öneriler

Bayramda ikram edilenlere ve içimizdeki “ye” diyen sese “hayır, teşekkür ediyorum” demek zor. Ancak, “ya hep, ya hiç” veya “battı balık…” gibi düşünce kalıpları yerine, “… yaparsam daha iyi” mantığı, bayram sonrası sizi çok rahatlatacak bir düşünce tarzıdır.

Bayramın en güzel yanı birçok kişinin ailesini ziyarete etmesi ve bayram sofralarında en güzel yiyecekleri tüketmesidir. Sohbetler de cabası. Ancak sofrada geçirilen zamanın uzun olması nedeniyle, yemek miktarları fark etmeden artabilir ve yapılan her yemeğin tadına bakma arzusu, yemek bitiminde tıka basa doyup, nefes almakta dahi zorluk çekmemize neden olabilir. Sonucunda mide yanmaları ve bağırsak problemleri de açığa çıkabilir. O nedenle yeme disiplininizi olabildiğince korursanız, bayram sonrası rahat edersiniz.

Genel olarak bayramlarda, yılın hiçbir döneminde olmadığı kadar çok miktarda çikolata ve tatlı tüketimi olmaktadır. (Gelenek olarak şeker ve çikolata ikram ediliyor ve “teşekkür ederim, almayım” dersek, ısrar ediliyor ve reddetmek gerçekten çok zor oluyor). O nedenle, tatlıları takip eden öğünlerin hafif ama sağlıklı yemeklerden oluşması önem kazanıyor. Bayramlar kalp hastalığı, şeker hastalığı, tansiyonu olanlar için daha büyük risk taşıdığından, bu kişilerin beslenmelerine daha fazla önem göstermesi doğaldır. Çikolata ve tatlı tüketimi çocuklarda aşırı tüketim nedeniyle ishale, kusmaya neden olabileceği ve doygunluk hissi nedeniyle ana öğün tüketimini kısıtlayacağı için, mümkünse yemekten sonra çocuklara, meyve tatlıları, dondurma ve pudingler sunmak yardımcı olabilir.

Bayramda fayda yaratacak öneriler
  • Ziyaretlere yürüyerek gidebilir, asansör yerine merdiven kullanabilirsiniz.
  • Şerbetli tatlılardan vazgeçemiyorsanız, bayram süresince mümkün olduğu kadar arzuladığınız miktarın yarısını yerseniz ve izleyen öğünde de sebze ağırlıklı beslenirseniz, daha az kalori almış olursunuz. İleride bu fazlalığı eritmek de daha kolay olacaktır.
  • Bayram ile birlikte yeniden tüketilmeye başlanılan alkol miktarında dikkatli olmak, karaciğer sağlığı için önemlidir.
  • Bayram sofrasında tüm yemek çeşitlerinden atıştırmak yerine, tabağa alıp onları bitirmeye çalışmak, ne miktar yendiğini görmeye yarar. Böyle yaparak, midenin yanında gözün doymasını da sağlamış olur. (Normalden küçük tabaklar da yardım eder).
  • Bayram nedeniyle, çay, kahve, soda, meşrubat gibi normal günden fazla tüketilen sıvıların yanında, su tüketimini dengelemeyi hatırlamak da faydalı olacaktır.

Iyi aksamlar citirlar
Bayram temizligi ve son bahar temizligi birbirine karisti
Neyse ki yarin bitiyor

Dun aksamdan baslayayim
6 kasik sebzeli firinda tavuk
2 kasik pilav
Ayran

Bu sabah
1 dilim kizarmis ekmek
1 yumurta
Bolca Cokelek
Domates salatalık biber
5 zeytin

Ogle
2 parca tavuk pirzola
Bolca salata
Yogurtlu havuc

Ara
1 muz ustune azcik bal doktum tatli krizim tutmustu

Aksam
1 seftali
1 galeta
2 parca salam
Azicik suzme peynir
Salatalik

Cok siki bir diyet degil ama giderek daha iyi olacak hiç degilse onceki gibi ne bulursam yemiyorum
Mesela bugun esimin Cigköfte onerisini geri cevirdim
Bakalim bayramda bol protein yedik mi tamamdir

Tatlim ne faydali bilgiler paylasmissin
Kesinlikle uymaya ozen gostericem

kızlar cok yogun oldugum ıcın cok gıremıyorum ama bakıyorum sayfa hıc ılerlememıs herkes bayram temızlıgınde herhalde:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…