- 15 Şubat 2015
- 13.371
- 47.204
- 798
- Konu Sahibi mesirmacunu
-
Siz de çözüm arıyorsanız orta yolu bulunurbir üstteki yorumu okursanız orda da belirttim, böyle bir konu aramızda geçmedi aklıma da gelmedi, mesai saatleri içinde çalışacağı için.. Ama teklif edeceğim . Kabul ederse bu bizim için çözüm olur inşallah. İki tarafta mutlu bi şekilde hayatına devam eder.
Çok mantikliMerhaba bu kadar çabuk tazminatımı verin çıkayım dediyse muhtemelen çıkmayı kafaya koymuştur ve bahane arıyordur. Ayrıca öğlen yemeği fazla yaptırın akşam da yiyin neden extra yemek istiyorsunuz ki
Ay aynısını düşündüm aileden de olsa çok da sevse hayır diyebiliyor bende bayıldım darısı başımakadına bayıldım hayır diyebiliyor
Ya ne kadar kibar reddetmişsinBirde şöyle birsey var. Kadin isteklerin devaminin geleceğini düşünüyor olabilir. Zamaninda bir ofise is gorusmesine gittim. Isverenle gorusme kisminda tavrindan hoslanmadim ancak bölüp kalkamadim. Sessizlgimden ve yasimin genc olmasindan dolayı tecrubemin az oldugunu dusundu herhalde ancak cok daha iyi bir yerde iyi bir maasla calismistim olmasi gerekenleri biliyordum, işimde de iyiydim bana is ogretmesi gerekmiyordu yani.
Ana işim dışında, ofis temizligi, ziyaretcilere cay kahve ikrami, disarida takip edilmesi gereken isler olarak listeyi uzatti. Karsiliginda sigorta yok, asgari ucretin 200tl üstü maas, yol ve yemek yok. Sartlariniz bana uygun sizi arayacagim deyip aramadim. Orada ise girsem eminimki baska islerede beni kosturacakti.
Benden once mulakata giren kız 1000tl fazla istemis, kizin arkasindan enayi dedi. Bende once umitlendirip sonra hayallerini yikmak istedimYa ne kadar kibar reddetmişsinBana koskoca türkiye devi ilaç firmalarından biri yeni mezun görüp saçma sapan bi teklif yapmıştı (beyaz yaka iyi de bi departman hem de ) , mesai var ama mesai ücreti yok , asgari ücretin 100 lira fazlası, servis aynı şehir içinde bile yok ki bana utanmadan taşınıcaksın kiralar da 1500-1800 çok bişey değil dedi sjsjsjs (verdiği maaşla kıyasla bi de) saydı saydı en son ben suratına karşı hesap kitap yapınca e yeni mezunsun olur öyle annen baban yardım etsin yapıcaklar artık o kadarını dedi hadsiz sonra bi de teklife cevabımı sordu çok afedersiniz kendimi tutamadım dönüp de “ben almıyım ama anana bi teklif et” deyip çıktım
Madem cebinizden para çıkması sorun değil, ara sıra da olacak bir şeymiş mesai, sürekli değil dışardan yemek söyleyin ya da yemek kartı verin diğer personele. Olmaz mı öyle?bir üstteki yorumu okursanız orda da belirttim, böyle bir konu aramızda geçmedi aklıma da gelmedi, mesai saatleri içinde çalışacağı için.. Ama teklif edeceğim . Kabul ederse bu bizim için çözüm olur inşallah. İki tarafta mutlu bi şekilde hayatına devam eder.
Teşekkür ederim yorumunuz için.Bana kadin işten çıkmak istiyor ama hem.işsizlik maaşı almak hemde tazminatını almak istiyor gibi geldi..mutfak personeli olarak görev yapıyor ve mesaiye kalmadan, calistigi saatlerde yemek yapacaksa bence siz haklisiniz...avukata sormak en iyisi..
Bu arada kaç yildir çalışıyor?
ya ben üç günlük dünya kimsenin kalbini kırmayayım modundayım, kendi halinde istihdam sağlayıp kendimizi geçindirmeye çalışıyoruz, bilemiyorum ya hayırlısı bakalım , teşekkürler yorum içinNesi haklı çalışanların?
Siz ne minnoşsunuz
Sizi üzerler böyle
Madem mesai ayda 2 3 kere olacak
2 3 kez aynı yemeği yesinler
İstemeyen dışarıdan söylesin
aa yok bu bildiğiniz sahtekarlık, böyle bir durum söz konusu değil kesinlikle.Birde şöyle birsey var. Kadin isteklerin devaminin geleceğini düşünüyor olabilir. Zamaninda bir ofise is gorusmesine gittim. Isverenle gorusme kisminda tavrindan hoslanmadim ancak bölüp kalkamadim. Sessizlgimden ve yasimin genc olmasindan dolayı tecrubemin az oldugunu dusundu herhalde ancak cok daha iyi bir yerde iyi bir maasla calismistim olmasi gerekenleri biliyordum, işimde de iyiydim bana is ogretmesi gerekmiyordu yani.
Ana işim dışında, ofis temizligi, ziyaretcilere cay kahve ikrami, disarida takip edilmesi gereken isler olarak listeyi uzatti. Karsiliginda sigorta yok, asgari ucretin 200tl üstü maas, yol ve yemek yok. Sartlariniz bana uygun sizi arayacagim deyip aramadim. Orada ise girsem eminimki baska islerede beni kosturacakti.
Yalnız çok hoş bir işverensiniz umarım iyi çalışanlarınız olur hep.a yok öyle bir durum kesinlikle yok, ben ayda belki iki kere olabilecek bir şey için söylüyorum bunu , yemek yapıyor haftada 1 gün ofisin yerine paspas yapıyor, haftasonları ben genel temizlik yapıyorum ofis için , 3 beyaz yaka var onlar da gün içinde en fazla bir iki çay içiyor bazen kendileri alıyor, kafanızda köle gibi kullanılan bir çalışan canlanmasın üzülürüm.
yorumunuz için teşekkür ederim, herkesin görüşüne saygım var zaten o yüzden açtım bu konuyu da, yaklaşık düşüncelerim bu yönde ama olay mesai ücretiyle düzelecekse düzelsin modundayım açıkçası, bakalım hayırlısıKonu senin anlattığın gibiyse ki öyle olduğunu düşünüyorum, senden naif bir insan enerjisi aldım. Kendisi dahil 5 kişinin çalıştığı bir yerde, haftada 1 gün paspas yapmak, sadece öğle yemeği yapmak ve çay servisi yapmak çok zor olmasa gerek, kaldı ki çalışanlardan 3 tanesinin sadece 2-3 bardak çay içtiğini ve çoğu zaman çaylarını kendilerinin aldığını da belirtmişsin. Kusura bakma ama, ülkemizde onun aldığı paraya, hatta daha aşağısına yerin onlarca metre altında madenlerde çalışan yüzlerce eli öpülesi emekci varken, ayda sadece birkaç gün mesai sonrası aperatif bir şeyler hazırlayamam, tazminatımı verin çıkayım demek, üzüm yemek değil bağcı dövmektir. Ve bu işsizlikte o tazminata ihtiyacı olmayan veya yeni işi hazır olmayan kimse bunu söylemez/söyleyemez. Aileden biri olduğunu falan da hiç saymıyorum bile.
Bu arada, mesaisini verin yapsın diyen arkadaşlar, fikirlerinize saygım var. Fakat, onun ayda alacağı 100-150 lira konu sahibine dokunmayacağı gibi, onu da zengin etmez, çalışanlar da bana hak verecektir ki, günün en az 1/3' ünü geçireceğin huzurlu bir iş yerinde çalışmanın değeri parayla ölçülmez.
üstteki yorumlarda konuştuk bunu, teklif ettim düşüneceğini söyledi, sanırım eşiyle konuşacakpeki yapacağı iş karşılığında ona ekstra mesai ücreti gibi bişey ödemek aklınızın ucundan geçti mi ya da geçer mi?
zaten çözüm yolu bulamazsak malesef yollarımızı ayıracağız, teşekkürler yorumunuz için.Sizi alttan tehdit etmiş
Çok zorlamayacaksa tazminat verir yollardım
Belki hayatı boyunca bir tas yemek uğruna daha zor şartlarda çalışacak
çok teşekkür ederim, hep iyiler olsun hayatımızdaYalnız çok hoş bir işverensiniz umarım iyi çalışanlarınız olur hep.
En doğrusunu yapmış bana göre de. Bunun sonu olmaz çünkü siz de garanti veremezsiniz ki mesainin az veya çok olacağına.Selamlar hanımlar, sorum hukuksal bir konu , ilgilenmek istemeyenler vakit kaybetmesin diye baştan söyleyeyim , küçük bir aile şirketimiz var , yemekhanede çalışan personelimiz yemek yapıp bulaşık çay kahve işlerine bakıyor, bazen mesaiye kalıyoruz, kaldığımızda ondan pratik sayılabilecek , makarna gibi bir şeyler hazırlamasını rica ettik, yine normal saatinde çıkacak ama çıkmadan önce böyle bir hazırlık yapacak, kendisi bunu kabul etmediğini ve sorun olacaksa tazminatını verip onu işten çıkarabileceğimizi söyledi, biz ona gereken özveriyi sağlıyoruz, aylık ücreti asgari ücretin %30 üstünde, mola saatlerini işine göre belirliyor , kesinlikle şurayı sil şurayı temizle gibi ifadelerde bulunmadık bugüne kadar, ondan istediğimiz nadiren olabilecek bir şey için böyle bir cevap aldık ve ister istemez bu bizi rahatsız etti, farklı bir durum olsa tabi ki tüm hakları ile çıkışı sağlarız ama burada bizim istediğimiz işi yapmadığı için çıkardığımızda ona tazminat ödemek durumunda mıyız?
Şimdiden yanıtlar için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?