Görevini yerine getirmeyen personel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birde şöyle birsey var. Kadin isteklerin devaminin geleceğini düşünüyor olabilir. Zamaninda bir ofise is gorusmesine gittim. Isverenle gorusme kisminda tavrindan hoslanmadim ancak bölüp kalkamadim. Sessizlgimden ve yasimin genc olmasindan dolayı tecrubemin az oldugunu dusundu herhalde ancak cok daha iyi bir yerde iyi bir maasla calismistim olmasi gerekenleri biliyordum, işimde de iyiydim bana is ogretmesi gerekmiyordu yani.
Ana işim dışında, ofis temizligi, ziyaretcilere cay kahve ikrami, disarida takip edilmesi gereken isler olarak listeyi uzatti. Karsiliginda sigorta yok, asgari ucretin 200tl üstü maas, yol ve yemek yok. Sartlariniz bana uygun sizi arayacagim deyip aramadim. Orada ise girsem eminimki baska islerede beni kosturacakti.

Konu senin anlattığın gibiyse ki öyle olduğunu düşünüyorum, senden naif bir insan enerjisi aldım. Kendisi dahil 5 kişinin çalıştığı bir yerde, haftada 1 gün paspas yapmak, sadece öğle yemeği yapmak ve çay servisi yapmak çok zor olmasa gerek, kaldı ki çalışanlardan 3 tanesinin sadece 2-3 bardak çay içtiğini ve çoğu zaman çaylarını kendilerinin aldığını da belirtmişsin. Kusura bakma ama, ülkemizde onun aldığı paraya, hatta daha aşağısına yerin onlarca metre altında madenlerde çalışan yüzlerce eli öpülesi emekci varken, ayda sadece birkaç gün mesai sonrası aperatif bir şeyler hazırlayamam, tazminatımı verin çıkayım demek, üzüm yemek değil bağcı dövmektir. Ve bu işsizlikte o tazminata ihtiyacı olmayan veya yeni işi hazır olmayan kimse bunu söylemez/söyleyemez. Aileden biri olduğunu falan da hiç saymıyorum bile.

Bu arada, mesaisini verin yapsın diyen arkadaşlar, fikirlerinize saygım var. Fakat, onun ayda alacağı 100-150 lira konu sahibine dokunmayacağı gibi, onu da zengin etmez, çalışanlar da bana hak verecektir ki, günün en az 1/3' ünü geçireceğin huzurlu bir iş yerinde çalışmanın değeri parayla ölçülmez.

Siz de çözüm arıyorsanız orta yolu bulunur

Çok mantikli

Ya ne kadar kibar reddetmişsin Bana koskoca türkiye devi ilaç firmalarından biri yeni mezun görüp saçma sapan bi teklif yapmıştı (beyaz yaka iyi de bi departman hem de ) , mesai var ama mesai ücreti yok , asgari ücretin 100 lira fazlası, servis aynı şehir içinde bile yok ki bana utanmadan taşınıcaksın kiralar da 1500-1800 çok bişey değil dedi sjsjsjs (verdiği maaşla kıyasla bi de) saydı saydı en son ben suratına karşı hesap kitap yapınca e yeni mezunsun olur öyle annen baban yardım etsin yapıcaklar artık o kadarını dedi hadsiz sonra bi de teklife cevabımı sordu çok afedersiniz kendimi tutamadım dönüp de “ben almıyım ama anana bi teklif et” deyip çıktım

peki yapacağı iş karşılığında ona ekstra mesai ücreti gibi bişey ödemek aklınızın ucundan geçti mi ya da geçer mi?

Benden once mulakata giren kız 1000tl fazla istemis, kizin arkasindan enayi dedi. Bende once umitlendirip sonra hayallerini yikmak istedim
Seninki daha fenaymis. Ailene kadar karismis hadsizler. Nasilsa yeni mezun, is ogretcez diye bedavadan calistiracaklarmis, terbiyesizler

Madem cebinizden para çıkması sorun değil, ara sıra da olacak bir şeymiş mesai, sürekli değil dışardan yemek söyleyin ya da yemek kartı verin diğer personele. Olmaz mı öyle?

Teşekkür ederim yorumunuz için.

Nesi haklı çalışanların?
Siz ne minnoşsunuz
Sizi üzerler böyle
Madem mesai ayda 2 3 kere olacak
2 3 kez aynı yemeği yesinler
İstemeyen dışarıdan söylesin
ya ben üç günlük dünya kimsenin kalbini kırmayayım modundayım, kendi halinde istihdam sağlayıp kendimizi geçindirmeye çalışıyoruz, bilemiyorum ya hayırlısı bakalım , teşekkürler yorum için

aa yok bu bildiğiniz sahtekarlık, böyle bir durum söz konusu değil kesinlikle.

Yalnız çok hoş bir işverensiniz umarım iyi çalışanlarınız olur hep.

yorumunuz için teşekkür ederim, herkesin görüşüne saygım var zaten o yüzden açtım bu konuyu da, yaklaşık düşüncelerim bu yönde ama olay mesai ücretiyle düzelecekse düzelsin modundayım açıkçası, bakalım hayırlısı

peki yapacağı iş karşılığında ona ekstra mesai ücreti gibi bişey ödemek aklınızın ucundan geçti mi ya da geçer mi?
üstteki yorumlarda konuştuk bunu, teklif ettim düşüneceğini söyledi, sanırım eşiyle konuşacak

En doğrusunu yapmış bana göre de. Bunun sonu olmaz çünkü siz de garanti veremezsiniz ki mesainin az veya çok olacağına. Demekki zorlanacak anlamak lazım onu. En baştan kestirip atması sizin açınızdan da iyi olmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…