- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.497
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Görücü usulü çok eskiden kızı Erkeğin ailesinden biri görür erkeği de Kızın ailesinden biri görür ve gelen görücü kişi beğenirse evlensinler der kız ve erkek birbirini görmeden evlenirmiş.Hayati karmasik ve cozulmez yapan kural tanimamasidir su anlamda ahlak olarak degil olay orguleri acisindan..
Belki ruh esi gorucu usulu ile bulunacaktir.
Hayat vesile yapar.
Arkadas tanistirmasi da gorucu oluyor.
Tanistirma ile yapilan iki kisiden bagimsiz her iliski gorucu usuludur.
Burada sevgilisiyle kendi tanisan kac yillik sevgili olduk ayrildik konulari cok aciliyor.
Gorucu usulu evlendim basta sevdim simdi ayriliyoruz konulari da aciliyor.
Bu islerin kurali yok gorucu usulu tanisan muhafazakar olmayan cok memnun kisiler de var.
Kendi tanisan bulan mutlu olan da var.
Hayatin bir kurali yok.
Paragraf gayette Ayrıntılı.
Hayır ben Değilim kuzenim.değil.
ne uzatıyorsunuz allah aşkına.
vizyonsuz dedim he deyin geçin. konudaki kız siz misiniz?
Gorucu usulu evlendim kuzenlerim falan da gorucu usulu evlendi ama kiz annesinin gidipte kizimi sunla tanistiralim dedigini hayatimda hic gormedimTabi öyle de görücü usulünde işler böyle ilerler zaten.
6 aya evlensinler demiyor. Tanıştır anlaşırlarsa evlenirler Demiş şartlar müsait olduğunda.
Kızın üzüldüğü nokta zaten yengesinin sözleri.
Oğlumun konuştuğu var diyebilirdi yaşı küçük beni karıştırmıyor derdi daha şık olurdu bir kızı bin kişi ister biri alır babaannem gök boncuk yerde kalmaz biri alır kolye yapar derdi .Merhaba hanımlar ,
Çok samimi Olduğum 24 yasında bir kuzenim var. Kız güzel bir ünv de işletme okudu şu An master yapıyor. Çalışmıyor. Tek çocuk annesi de gözü arkada kalmasın ilerde diye güvendiği , iyi aile olduğuna inandığı biriyle evlendirmek istiyor her anne gibi kızının iyi bir evlilik yapmasını istiyor. Yengemizin Kardeşinin oğlu var o da 24 Yaşında tıp okuyor henüz bitirmedi kuzenimin annesi tanışmalarını istemiş. Ve yengeden de rica etmiş senin yeğenin olduğu için tanıştırır mısın diye yenge de " sizin kız nerede benim Yeğenim nerede. Sizin kız kendi kariyerine göre birini bulsun. Yeğenim Prof olacak eşi İşletme mezunu denk değiller. Dengini bulsun. Kızın atanıp atanmayacağı belli değil. " Demiş.
Kuzenimde bu sözleri duyup üzülmüş çocuğu istediği için değil de yengesinin Sözlerine bozulmuş beni hakir gördü diyor. Annesi de yengesine saygısız davranmasın yine konuşsun diyor. Ne fikir vermeliyim ?
Sordum ben onu kuzen annesine o aileyi beğeniyorum. Tıp değil başka bir okul okusa da isterdim dedi.Kuzeninin annesi çok saçma bir şey yapmış
Aklıma şu takılıyor o çocuk tıp değil de tarih okusaydı acaba gidip yine kızı için konuşur muydu yoksa o da tarih okuyanı master yapan kızına yakıştırmaz mıydı ?
Bir de her iyi ailenin çocuğu iyi olacak diye bir kaide yok.
Hatta çok iyi bir insan bile çok iyi bir eş olmayabilir.
Bir de yenge klasik yenge yani çıkıp sokağa sorsan tıp öğrencisi mi daha kariyerlidir işletme profesörü mü %70 tıp öğrencisi der.
Erkek anneleri mi görüp sizi beğendiGorucu usulu evlendim kuzenlerim falan da gorucu usulu evlendi ama kiz annesinin gidipte kizimi sunla tanistiralim dedigini hayatimda hic gormedim
Ileteyim izlesinler.Oğlumun konuştuğu var diyebilirdi yaşı küçük beni karıştırmıyor derdi daha şık olurdu bir kızı bin kişi ister biri alır babaannem gök boncuk yerde kalmaz biri alır kolye yapar derdi .
Böyle kişilere kendini yaralatmaya gerek yok kadın çok büyük konuşmuş elbette karması karşısına çıkacaktır.
Böylesi Kişiler için üzülmeye gerek yok makam mevki yerine insan aramanın ne kadar doğru olduğunu Zaman gösterir ayrıca Dr ve annesi böylesine zehir sözlü koca yerine Çalışkan beni el üstünde tutan birini yeğlerim bir film vardı Avukatın karısı diye müjde ar ve Tarık Tarcan oynuyordu onu izlemenizi öneririm.
Sordum ben onu kuzen annesine o aileyi beğeniyorum. Tıp değil başka bir okul okusa da isterdim dedi.
Eğitimini küçümsediği için yengesinin sözüne daha çok üzülmüş.Kız annesinin kurbanı olmuş.
Diğer tarafın da totosu kalkık gerçi ama olabilir de yani, tıp kazanmak tıp okumak vs bence de çok havalı
Tek meslekten değil demişsin de, illa ki etkisi vardır. Ellerinde patlamış. Kuzenin milletin lafına değil onu rezil eden annesine kızmalı.
Birisi haber verdi esimin ailesi geldi sonra begendiler esimle birbirimizi gorduk konustuk zaten gorur gormez vuruldum diyebilirim .cok sukur evliligimde cok mutluyum.esimden once gelenlerle de gorustum esimde hissettiklerimi onlarda hissedemedigim icin olmadi.yani benim cevremde gordugum gorucu usulu boyleErkek anneleri mi görüp sizi beğendi
Eğitimini küçümsediği için yengesinin sözüne daha çok üzülmüş.
Birisi haber verdi esimin ailesi geldi sonra begendiler esimle birbirimizi gorduk konustuk zaten gorur gormez vuruldum diyebilirim .cok sukur evliligimde cok mutluyum.esimden once gelenlerle de gorustum esimde hissettiklerimi onlarda hissedemedigim icin olmadi.yani benim cevremde gordugum gorucu usulu boyle[/QUOTE. Tamam buradaki de farklı değil ki
Kız hem çalışıp hem okudu okul Döneminde şimdi Çalışıyor devlette de çalışmayı düşünmüyorum diyor. Iyi bir eğitim Aldı birkaç tane yabancı dil biliyor. Ama yengesi ona sanki hiç okumamış gibi yaklaştığı için kırılmış.aslinda burada eltiye laf da dusmez yani, ona ne ki o karar veriyor.
ya tamam haber vereyim demeliydi,
ya da ben bu tarz islere karismiyorum demeliydi.
kuzeniniz niye uzuluyor ki, sonucta boyle dusunen bir cok insan var, yengesinin huyunu/dunya gorusunu zaten biliyor olmasi gerekirdi. Birinci dereceden yakinlarimiz kiz kardesim atanamadiginda neler neler dediler, hic de uzulmedik, zira zaten hamurlari belliydi yani.
Kız hem çalışıp hem okudu okul Döneminde şimdi Çalışıyor devlette de çalışmayı düşünmüyorum diyor. Iyi bir eğitim Aldı birkaç tane yabancı dil biliyor. Ama yengesi ona sanki hiç okumamış gibi yaklaştığı için kırılmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?