Görücü usulu görüşsem mi?

Doğal haline en yakın fotonu gösterme imkanın yokmudur? Sonra hayal kırıklığı yaşamaman için. Bu devirde ilginç ama neticede evlenip ayrılanların çoğu önceden sevgili olanlar.

Kızlar yeni aldığım habere göre bizim köyden bi kızı daha söylemişler çocuğa ve öocuk kızın fotoğrafını görüp beğenmemiş. 1 2 ay önce olmuş bu olay.
Görücülü usulu dedikleri şey kendimi kurbanlık koyun gibi hissettirdi şimdi. Sanki sırayla kız sunuyorlar çocuğun önüne ve o evet hayır diyor. Ben de o kızlardan biriyim

:olamaz:

O zaman görüşmek istiyorsa kesin senin resmini de bi yerden görmüş ve beğenmiş demektir :)

Niyet gayet acik. Ailesi hemşeri olduğunuz ve yaşlarınız uygun olduğu icin istemişler sizi. Eski gelinlerinin boşanma sebebini anlatarak da mesaj vermişler beklentimiz bu diye. Ev işlerini yemeği dönüşümlü yapmak istemiş hanımefendi ya tuh bak. Kabahati cok büyükmüş. Bence uzak dur.

Bende köy gibi bir yerde yaşıyorum. Yakın şehirler dışıda hiçbir yeri görmedim. Arkadaş çevrem yok denecek kadar az. Ve çekingen utangaç biriyim.

bu yazdığın cümlelerden dolayı tanışmamandan yanayım
bilmem nerelerde bilmem ne okumuş bilmem nereler görmüş adam bu işlere giriyorsa ben kötü düşünürüm düşünmemek için de bir sebep yok onlar eve hizmetçi arıyorlardır yapma bulaşma zaten şimdi öbür mesajını gördüm gelin fazla eşitlikçi diye boşanma olmuş zihniyet belli uzak dur prim verme böyle akbabalara

Bir yorumunuzda diğer gelinleri fazla eşitlikçi olduğu için ayırmışlar gibi bir şey okudum yanlış animsamiyorsam, bence bu uzak durmak için çok büyük sebep. Benim gözümde oğlunu gözü açılmamış biri ile evlendirip, rahatça gelinini yönetmek isteyen bir kişi canlandı. Bu kızın gözü açılmamış, köylü kızı ben istediğim gibi yonlendiririm oğlum da beni dinler diye düşünüyor yüksek ihtimalle. Dediğinize göre çok sosyal de bir insan karşı taraf , mesleği de iyi yani istese kendisi kafasına göre birini çok rahat bulurdu sanki annesinin sözünden çıkamamış gibi. Bu devirde doktor erkeklere karşı yüksek bir ilgi var, çevremde çok doktor tanıdığım var oradan yola çıkarak soyluyorum, istese rahat bulurdu gibi geliyor . Ve ben annesi istemedi diye sevgilisinden ayrılıp, annesinin önerdiği kişi ile görüşüp evlenen bile gördüm gözümle. Bu kadar anne sözünden çıkamayan birini istemezdim ben. Bilmiyorum ama sanki sizi ezmek istiyecekler gibi geldi, tabi bilmeden yargilayamam. Kendi değerinizi bilin, görüşün ama sizi ezmelerine izin vermeyin. Hayırlısı olsun hakkinizda.

anan baban istiyor diye tanışma çocuk doktor diye istiyorlar onlar kızımız rahat yaşar sanıyolar o işler öyle olmuyor bunlar kadınları it gibi çalıştırıp haftalık 50 tl veren tipler bu güne kadar çok örneğini gördüm hiiç de şaşmadı

Arkadaşım da bu şekilde evlendi.Oglan tarafı oldukça zengin ,iyi eğitimli bir aileydi.Dagmat adayı da iyi bir üniversiteden mezun yüksek lisanslı mesleğini yapan işi gücü olan birisiydi.Kayinvalide adayı çok beğenmişti arkadaşımı....Damadımız annesi otur diyince oturan,şurada yeyemek yemeyin diyince yemeyen,bu makarnayı eve alın diyince de alan bir adam çıktı ...
Sanirim bu cokta iyi olmadi:110:

Birbirnizi tamamlamıs olursunuz sen cekingen o girşken o sosyal sen asosyalsin bana görücü geldiğinde ben buna bakardım ben çekingen biriyim esimde çekingen olsa napardım girişkn olup olmadiğina özellkle bakardım

Eğer buluşrusam heyacandan bayılırım diye korkuyorum. :oops:Daha önce hiç kimseyle böyle bir amaç için buluşmadım
Yaaa cok şekersin. Ama ben bu durumu söyle düşündum biraz olumsuz olabilir ama.

Şimdi bu insanlar erkek iş mi yaparmış cık cık diyerekten ilk oğlanın evliliginin boşanmaya giderken resmen canak tutmuslar. Bunu sence senin cocuk farketmedi mi ?
Farketti ve buna raģmen hala anasının uygun gordugu kızla gorucu usulu tanismaya az bucuk okey diyosa o da annesinin sozunden cıkamiyo demekki.
Yani bu benim fikrim. Ama bana sorarsan tanış ben olsam tanışırdım.

Boşanmalarında ki tek neden bu mu bilmiyorum ama çocuğun teyzesi anlatmıştı bana bi kaç yıl önce. Gelin ev işini yemeği temizliği falan eşiyle dönüşümlü yapmak istiyotmuş.ki gelin de yorucu bir işte çalışıyordu istemesi çok normal. Bende yapması gerek ikisininde drmiştim. Öylr şry mi olur falan drmişti teyzesi. yeni nesil bu konularda daha anlayayışlı diyede düşünüyorum . belki bu öocuk öylr drğildir. O kadar dünya görmüş hala taşdevri kafasında değildir herhalde .
Kadın kadının düşmanı diye boşuna dememişler. Ne olsaydı peki deseydiniz ? Kadın hem işe gitsin hem de eve gelince eşek gibi kocasına hizmet etsin. Niye ? Çünkü "ev işi kadının görevi". Bu zihniyetteki insanları duydukça hasta olucam sinirden bir gün. Kısa zaman önce bir tanıdığımda aynı şeyden yakınıyordu. Gelini işten eve gelince eşiyle yemek yapıyormuş ya da çay demliyormuş. Nasıl olurmuş. Kayınvalide hanım istiyor ki oğlu ayaklarını uzatsın gelin de işten gelmiş olsa bile oğluna hizmet etsin. Eğer çocukta bu zihniyette biri ise kaçarak uzaklaşın. Tabi bunu tanımadan bilemezsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.

Normalde görücü usulune karşı olan biriydim. 1 2 yıldır uzaktan bir akarabamız yiğeni ile tanısştırmak istiyordu beni fakat okulumun bitmesini bekliyordu. Ben o zamanlar olmaz diyordum. Bir kaç gün önce ciddi bir şekilde yine teklif etti. Çocugun annesi de görüşmemizi istiyormuş . fakat şöyle bir durum var. Benim hiçbir sosyal medya hesabım yok ve fotoğrafımı görebilecek bir imkanı da yok.

Bu çocuklaaynı memlekettiniz ama o doğma büyüme çanakkaleli. Tıp okumuş. Bir sürü ülke görmüş. Yabancı dil biliyor. Bayağı sosyal biri. Bende köy gibi bir yerde yaşıyorum. Yakın şehirler dışıda hiçbir yeri görmedim. Arkadaş çevrem yok denecek kadar az. Ve çekingen utangaç biriyim. Ve gördüğüm kadarıyla çocuğun pek çekingen olabilme ihtimali yok.

Anlamadığım böyle bir insan nasıl kendi çevresinden bir kız arkadaş edinmez de annesinin teyzesinin uygun bulduğu bir kızla tanıimak ister. Üstelik fotoğfamımı görmemesine rağmen. Belki çok çirkin biriyim ona göre.

Annem babam tanışmam için çok ısrar ediyor. Fakat ben bu duruma pek anlam veremedim. Sanki çocuk beni görünce hayal kırıklığına uğrayacak gibi hissediyorum. Ve soğuk biriyim maalesef. Annesi falanda görünce vazgeçeçek gibi hissediyorum.

Sizce ne yapmalıyım kabul edeyim mi görüşmeyi ? Üzülen ben mi olurum?
Niye kendine özgüvenin yok?

Görüşün bence de.Böyle böyle tecrübe kazanıyor insan.Bir sürü dengesizle tanışıyorsunuz ve normal insanların nasıl bir şey olabileceğini az çok anlıyorsunuz.Kendinizi,seçimlerinizi farkediyorsunuz.Ya da benim gibi "sevgililiğin de ,flörtün de,görücü usulu gelen bu tuhafların da "diyip yalnızlığınızın ne kadar büyük bir nimet olduğunu anlıyorsunuz.:halay:

Gelin ev işini yemeği temizliği falan eşiyle dönüşümlü yapmak istiyotmuş.ki gelin de yorucu bir işte çalışıyordu istemesi çok normal.
Bunu adam sorun etmemistir, annesi sorun etmiştir ve gelinini kötüleye kötüleye boşanmalarini sağlamıştır...imzamı basarım

Back
X