Görücü usulu görüşsem mi?

Normalde görücü usulune karşı olan biriydim. 1 2 yıldır
Adamın 'gencligimi dolu dolu yaşayayim, evlenme cagim gelince annem bana köyden gözü açılmamış bakire bir kız alir' deme ihtimalimi cooooook yüksek.
Bizim ülkenin bir gerçeği maalesef. Ben bile kaç insandan duydum buna benzer cümleleri ki arkadaş ortamim öyle gelenekçi insanların olduğu bir ortam değil. Ona rağmen...
Bence bu ihtimale coook dikkat et. Eğer seni gerçekten 'saf' diye 'alirsa' bir süre evin hizmetçisi,çocukların anası olarak gözü yolda adamı beklersin...
Ki örnekleri çook fazla KK'da

İkinci olarak da tıp okuyor dedin. Bazı zor bölüm okuyan erkekler,öyle çok da yakışıklı degilse kızlar konusunda çok atak olamıyorlar. ( Bu da benim gözlemim)
Lisede - üniversitede ders çalışmaktan , sınavlara hazırlanmaktan sosyalleşmemiş,daha sonra da olayı bir yerden kaçırınca hepten içine kapanmış biri olabilir. Benim aynı şekilde konuştuğum bir çocuk vardı, o zaman 26 yaşındaydı , kesinlikle flortun f'sinden haberi yoktu. Hayatı bir yerde kaçırmış.. aynı şekilde başka bir arkadaşım var. Devlette üst düzey çalışıyor, yılın belli zamanlarinda başka ülkede yaşıyor. Boyu posu da var,yaşı da otuzlarin basi. Huyu da güzel yanı, evi deniz manzarali,arabası var... Ama çocuğun hayatina hiç kimse girmemiş. sırf birileriyle tanışmak ümidiyle kurs kurs geziyor ama yok yani.
Olmayınca olmuyor. O da mesela artık ailesine söylemişti 'siz de bir bakınin' diye.
Umarim senin çocuk da bu ikinci kategoridendir:KK37:
Ama ilkinden olma ihtimali de yüksek. Sen sen ol iyice emin olmadan yüzük falan takmaya kalkma

Son düzenleme:
Orasıda öyle pek fazla arkadaş çevrem yok. Evlenmeyi düşümüyorum ama lafamı karıştıran şeyler var işte. Eğer annesinin zoruyla falan geliyorsa gidip kendimi rezil etmek istemiyorum
tip okumus adamin akli vardir herhalde istemeyecegu bisi yapmaz demek o da istiyor bi tanisayim demis.

Sizi neye istinaden birbirinize yakıstırıp görüştürmek istiyorlar ki ?
Ayrıca belki cocugun haberi bile yok ailesinin ısrarıyla görüşücek belki sevgilisi veya sevdigi vardır ama ailesine söylememiştir vs

yaslar cok kucuk galiba,

ust yaslar icin gorucu usulunu daha olumlu buluyorum, hani insanin karsina cikmamistir uygun kisi, bir de bu yontemi deneyim der, amenna.

ama gencecik insanlar bence gorucu usulune prim vermesinler ya,
ne karsinizdaki kisi icin ne de sizin icin birileri ile tanismak icin dogru yontem degil bence,
hadi arkadas vs tanistirir neyse de, aileler bu kadar erken isin icine girmemeli.

hem nasil emin olacaksiniz, sizi sevdigi icin mi yoksa annesi sizi sevdigi icin mi sizinle gorusmek istiyor.

Merhaba arkadaşlar.

Normalde görücü usulune karşı olan biriydim. 1 2 yıldır uzaktan bir akarabamız yiğeni ile tanısştırmak istiyordu beni fakat okulumun bitmesini bekliyordu. Ben o zamanlar olmaz diyordum. Bir kaç gün önce ciddi bir şekilde yine teklif etti. Çocugun annesi de görüşmemizi istiyormuş . fakat şöyle bir durum var. Benim hiçbir sosyal medya hesabım yok ve fotoğrafımı görebilecek bir imkanı da yok.

Bu çocuklaaynı memlekettiniz ama o doğma büyüme çanakkaleli. Tıp okumuş. Bir sürü ülke görmüş. Yabancı dil biliyor. Bayağı sosyal biri. Bende köy gibi bir yerde yaşıyorum. Yakın şehirler dışıda hiçbir yeri görmedim. Arkadaş çevrem yok denecek kadar az. Ve çekingen utangaç biriyim. Ve gördüğüm kadarıyla çocuğun pek çekingen olabilme ihtimali yok.

Anlamadığım böyle bir insan nasıl kendi çevresinden bir kız arkadaş edinmez de annesinin teyzesinin uygun bulduğu bir kızla tanıimak ister. Üstelik fotoğfamımı görmemesine rağmen. Belki çok çirkin biriyim ona göre.

Annem babam tanışmam için çok ısrar ediyor. Fakat ben bu duruma pek anlam veremedim. Sanki çocuk beni görünce hayal kırıklığına uğrayacak gibi hissediyorum. Ve soğuk biriyim maalesef. Annesi falanda görünce vazgeçeçek gibi hissediyorum.

Sizce ne yapmalıyım kabul edeyim mi görüşmeyi ? Üzülen ben mi olurum?
Ben olsam önce bir fotoğrafımı görmesini isterdim iki taraf ta umutlanmamış olur böylece

Sen bu adamla tanışırsın hatta evlenirsin bile .Ama çok kaptırma kendini bu evlilik olmasa üzülecekin gibi duruyor yazdıklarından.Allah gönlüne göre versin

belki ailesi (annesi) ogluna cok baski yapiyodur, illa tanis diye. seninle ayni durumda olabilir o konuda.
anladigim kadariyla aslinda gonlun istiyor ama mantigina sigdiramiyosun. tanimadigin surece nedir ne degildir bilemezsin ki. tanis. gorus. belki begenmiicek evet, belki de sen begenmiiceksin. her iki durumda hafif bi hayal kirikligi olusacak, bunu goze alip gorus bence.

Kızlar yeni aldığım habere göre bizim köyden bi kızı daha söylemişler çocuğa ve öocuk kızın fotoğrafını görüp beğenmemiş. 1 2 ay önce olmuş bu olay.
Görücülü usulu dedikleri şey kendimi kurbanlık koyun gibi hissettirdi şimdi. Sanki sırayla kız sunuyorlar çocuğun önüne ve o evet hayır diyor. Ben de o kızlardan biriyim

belki ailesi (annesi) ogluna cok baski yapiyodur, illa tanis diye. seninle ayni durumda olabilir o konuda.
anladigim kadariyla aslinda gonlun istiyor ama mantigina sigdiramiyosun. tanimadigin surece nedir ne degildir bilemezsin ki. tanis. gorus. belki begenmiicek evet, belki de sen begenmiiceksin. her iki durumda hafif bi hayal kirikligi olusacak, bunu goze alip gorus bence.
Kesinlşkle çok güzel özetleniz. çocuk hoş biri aslında ama mantığım almıyor olayı

yaslar cok kucuk galiba,

ust yaslar icin gorucu usulunu daha olumlu buluyorum, hani insanin karsina cikmamistir uygun kisi, bir de bu yontemi deneyim der, amenna.

ama gencecik insanlar bence gorucu usulune prim vermesinler ya,
ne karsinizdaki kisi icin ne de sizin icin birileri ile tanismak icin dogru yontem degil bence,
hadi arkadas vs tanistirir neyse de, aileler bu kadar erken isin icine girmemeli.

hem nasil emin olacaksiniz, sizi sevdigi icin mi yoksa annesi sizi sevdigi icin mi sizinle gorusmek istiyor.
Yaşlar 27 küçük sayılmaz .

Sizi neye istinaden birbirinize yakıstırıp görüştürmek istiyorlar ki ?
Ayrıca belki cocugun haberi bile yok ailesinin ısrarıyla görüşücek belki sevgilisi veya sevdigi vardır ama ailesine söylememiştir vs
İkimizinde universite mezunu olması. Ve hemsehri olmamız onların ailesine daha iyi uyum sağlayacağımı düşünüyorlar büyük ihtimalle

İkimizinde universite mezunu olması. Ve hemsehri olmamız onların ailesine daha iyi uyum sağlayacağımı düşünüyorlar büyük ihtimalle
Görüş gitsin o zaman
Kendinide ezikleme gezmemiş veya daha iyi bölüm bitirmemiş veya kücük yerde yasıyor olabilirsin ancak sana gelen onlar demekki bişey görmüşlerki istiyorlar

Normalde görücü usulune karşı olan biriydim. 1 2 yıldır
Adamın 'gencligimi dolu dolu yaşayayim, evlenme cagim gelince annem bana köyden gözü açılmamış bakire bir kız alir' deme ihtimalimi cooooook yüksek.
Bizim ülkenin bir gerçeği maalesef. Ben bile kaç insandan duydum buna benzer cümleleri ki arkadaş ortamim öyle gelenekçi insanların olduğu bir ortam değil. Ona rağmen...
Bence bu ihtimale coook dikkat et. Eğer seni gerçekten 'saf' diye 'alirsa' bir süre evin hizmetçisi,çocukların anası olarak gözü yolda adamı beklersin...
Ki örnekleri çook fazla KK'da

İkinci olarak da tıp okuyor dedin. Bazı zor bölüm okuyan erkekler,öyle çok da yakışıklı degilse kızlar konusunda çok atak olamıyorlar. ( Bu da benim gözlemim)
Lisede - üniversitede ders çalışmaktan , sınavlara hazırlanmaktan sosyalleşmemiş,daha sonra da olayı bir yerden kaçırınca hepten içine kapanmış biri olabilir. Benim aynı şekilde konuştuğum bir çocuk vardı, o zaman 26 yaşındaydı , kesinlikle flortun f'sinden haberi yoktu. Hayatı bir yerde kaçırmış.. aynı şekilde başka bir arkadaşım var. Devlette üst düzey çalışıyor, yılın belli zamanlarinda başka ülkede yaşıyor. Boyu posu da var,yaşı da otuzlarin basi. Huyu da güzel yanı, evi deniz manzarali,arabası var... Ama çocuğun hayatina hiç kimse girmemiş. sırf birileriyle tanışmak ümidiyle kurs kurs geziyor ama yok yani.
Olmayınca olmuyor. O da mesela artık ailesine söylemişti 'siz de bir bakınin' diye.
Umarim senin çocuk da bu ikinci kategoridendir:KK37:
Ama ilkinden olma ihtimali de yüksek. Sen sen ol iyice emin olmadan yüzük falan takmaya kalkma
İnstgram hesabına bakınca sosyal biri gibi görünüyor.dolu dolu yaşıyor gibi bir izlenim veriyor. Galiba 1. Anlattığınız kısıma daha uyum sağlıyor

Siz.ne mezunusunz neden üzulecek taraf olacaginizi dusunuyorsunuz ki belki de siz begenmeyeceksinz?

Back
X