Görücü usulu görüşsem mi?

Merhaba arkadaşlar.

Normalde görücü usulune karşı olan biriydim. 1 2 yıldır uzaktan bir akarabamız yiğeni ile tanısştırmak istiyordu beni fakat okulumun bitmesini bekliyordu. Ben o zamanlar olmaz diyordum. Bir kaç gün önce ciddi bir şekilde yine teklif etti. Çocugun annesi de görüşmemizi istiyormuş . fakat şöyle bir durum var. Benim hiçbir sosyal medya hesabım yok ve fotoğrafımı görebilecek bir imkanı da yok.

Bu çocuklaaynı memlekettiniz ama o doğma büyüme çanakkaleli. Tıp okumuş. Bir sürü ülke görmüş. Yabancı dil biliyor. Bayağı sosyal biri. Bende köy gibi bir yerde yaşıyorum. Yakın şehirler dışıda hiçbir yeri görmedim. Arkadaş çevrem yok denecek kadar az. Ve çekingen utangaç biriyim. Ve gördüğüm kadarıyla çocuğun pek çekingen olabilme ihtimali yok.

Anlamadığım böyle bir insan nasıl kendi çevresinden bir kız arkadaş edinmez de annesinin teyzesinin uygun bulduğu bir kızla tanıimak ister. Üstelik fotoğfamımı görmemesine rağmen. Belki çok çirkin biriyim ona göre.

Annem babam tanışmam için çok ısrar ediyor. Fakat ben bu duruma pek anlam veremedim. Sanki çocuk beni görünce hayal kırıklığına uğrayacak gibi hissediyorum. Ve soğuk biriyim maalesef. Annesi falanda görünce vazgeçeçek gibi hissediyorum.

Sizce ne yapmalıyım kabul edeyim mi görüşmeyi ? Üzülen ben mi olurum?
Geçici olarak bi sosyal medya hesabı acabilirsiniz görüntü önemliyse illa.siz onu gorürsunüz oda sizi.bak kız bu derken verdiği tepkiyi görmemiş olursunuz.olmicaksa o dk olmaz.bunun haricinde komplekslerinizden sıyrılmaya çalışın.isterseniz ayak uydurabilirsiniz karsınızdaki kisiye

Herşey nasip kısmet bi görüşün yani hem adı görücu usulü diye hemen evlenmicen ki tanıcan sever beğenirsen devam edersin zorla değil ya

Birbirnizi tamamlamıs olursunuz sen cekingen o girşken o sosyal sen asosyalsin bana görücü geldiğinde ben buna bakardım ben çekingen biriyim esimde çekingen olsa napardım girişkn olup olmadiğina özellkle bakardım
Bende öyle düşünüyorum yani iki çekingen insanın hayatı felaket olurdu herhalde.

Yaaa cok şekersin. Ama ben bu durumu söyle düşündum biraz olumsuz olabilir ama.

Şimdi bu insanlar erkek iş mi yaparmış cık cık diyerekten ilk oğlanın evliliginin boşanmaya giderken resmen canak tutmuslar. Bunu sence senin cocuk farketmedi mi ?
Farketti ve buna raģmen hala anasının uygun gordugu kızla gorucu usulu tanismaya az bucuk okey diyosa o da annesinin sozunden cıkamiyo demekki.
Yani bu benim fikrim. Ama bana sorarsan tanış ben olsam tanışırdım.
Bilmiyorum. 7 8 yıldır ailesinden ayrı yaşıyormuş.abisi evlendiğindede evdeki olan bitenden habrri olmamış olabilir. Kafam yandı düşünmekten yaa

Geçici olarak bi sosyal medya hesabı acabilirsiniz görüntü önemliyse illa.siz onu gorürsunüz oda sizi.bak kız bu derken verdiği tepkiyi görmemiş olursunuz.olmicaksa o dk olmaz.bunun haricinde komplekslerinizden sıyrılmaya çalışın.isterseniz ayak uydurabilirsiniz karsınızdaki kisiye
Ben onun instgramına baktım arkadaşım vesilesiyle de o beni görmedi. Ama henüz bi fotoğraf falan istenmedi karşı taraftan. Anlamadım brnde buçocuk hiç tipini bilmediği biri için mi o kadar yolu gelecek. Çok saçma ya

Belki o sizi kabuğunuzdan çıkaracak kişidir. Evlenenler illa birbirine benzeyecek diye birşey yok, sizin anlattığınız haricinde ortak noktalarınız vardır belki. Bir şans verin bence (bizi de haberdar edin, merak ediyorum gidişatı)

Belki o sizi kabuğunuzdan çıkaracak kişidir. Evlenenler illa birbirine benzeyecek diye birşey yok, sizin anlattığınız haricinde ortak noktalarınız vardır belki. Bir şans verin bence (bizi de haberdar edin, merak ediyorum gidişatı)
Eğer görüşürsem ilk işim buraya yazmak olacak =)

Merhaba arkadaşlar.

Normalde görücü usulune karşı olan biriydim. 1 2 yıldır uzaktan bir akarabamız yiğeni ile tanısştırmak istiyordu beni fakat okulumun bitmesini bekliyordu. Ben o zamanlar olmaz diyordum. Bir kaç gün önce ciddi bir şekilde yine teklif etti. Çocugun annesi de görüşmemizi istiyormuş . fakat şöyle bir durum var. Benim hiçbir sosyal medya hesabım yok ve fotoğrafımı görebilecek bir imkanı da yok.

Bu çocuklaaynı memlekettiniz ama o doğma büyüme çanakkaleli. Tıp okumuş. Bir sürü ülke görmüş. Yabancı dil biliyor. Bayağı sosyal biri. Bende köy gibi bir yerde yaşıyorum. Yakın şehirler dışıda hiçbir yeri görmedim. Arkadaş çevrem yok denecek kadar az. Ve çekingen utangaç biriyim. Ve gördüğüm kadarıyla çocuğun pek çekingen olabilme ihtimali yok.

Anlamadığım böyle bir insan nasıl kendi çevresinden bir kız arkadaş edinmez de annesinin teyzesinin uygun bulduğu bir kızla tanıimak ister. Üstelik fotoğfamımı görmemesine rağmen. Belki çok çirkin biriyim ona göre.

Annem babam tanışmam için çok ısrar ediyor. Fakat ben bu duruma pek anlam veremedim. Sanki çocuk beni görünce hayal kırıklığına uğrayacak gibi hissediyorum. Ve soğuk biriyim maalesef. Annesi falanda görünce vazgeçeçek gibi hissediyorum.

Burdan doktorların çoğunu tenzih ederim ama azıcık dengesiz olabiliyorlar zaten onların çoğu da asosyal gözünde büyütecek kadar değiller

sımdıkı gorucu usuller eskısı gıbı degıl sımdı modern

bır akrabanın tanıdıgı bır yerde oturup cay kahve ıceceksınız baska zaman da bır yemege gıdersınız bıraz gezer dolasır konusursunuz bulustunuz dıye evlenmek zorunda da degılsınız resıme bakmaktansa dırek gorusmeye gıdınce gormek daha ıyı olur hem.

bır gorusun ne olacak kı

Eğer görüşürsem ilk işim buraya yazmak olacak =)

Tatlım bak benim iş arkadaşımı anlatayım sana. Kız Allahım günah yazmasın ama çirkin bir kız, asosyal, nerde ne konuşacağını bilmeyen, bakımsız yani nasıl desem cık yani. Tek özelliği eline erkek eli değmemiş. Neyse bu kocasını hep öve öve bitiremez yani bu adam nasıl oldu da benimle evlendi Allahımmm çatlayın modunda. Neyse eşi 17 sene Rusya da yaşamış bir adam, e pek tabi ki 17 senede sadece çalışmamış..Kızı istiyorlar adam görmeden kabul ediyor falan filan, balayına giderken adam dökülüyor eski pisliklerini. Kızla aynı burada tahmin edilen sebepten ötürü evlenmiş, hiç bir ortak yanları yok, evde kv ile yaşıyor ve sadece çocuk doğurmak, ütü, temizlik ve para kazanmak görevi var.

İçlerine girdikçe kıza çok üzülmüştüm ama baktım ki onun da istediği bu zaten, tencere kapak olmuşlar. Sen bunu istemiyorsun anladığım kadarıyla, çocuğu bilemem ama kv adayın felaket onu söyleyeyim. Ama gene de görüş sırf deneyim olsun diye bence.

Burdan doktorların çoğunu tenzih ederim ama azıcık dengesiz olabiliyorlar zaten onların çoğu da asosyal gözünde büyütecek kadar değiller

Yalnız burda tam tersi söz konusu.Dr oğlumuz sosyal,yurtdışına çıkan,gezen tozan bir tip.Aksine konu sahibesi küçük bir yerde yaşıyorum,çevrem pek yok demiş

Fotoğrafınızı bile görmeden geliyorsa garip değil mi sizce de? Annesinin isteklerine göre mi hareket eden birisi acaba? Sonuçta belki beğenmeyecek siz de şüphecisiniz ama tanışmadan da bilinmez bu da bir gerçek kalbinizin sesini dinleyin bence

Merhaba arkadaşlar.

Şu doktorlar ne cekti be

Denklik önemli tabii ama sen de kendini böyle eksik, ezik, yetersiz pozisyonda görme.. Özgüvensiz bi şekilde çıkma milletin karşısına.. Sen gidip teklif etmedin sonucta..
Bir de, doktor, avukat, pilot, astronot vs beni hiç etkilemez, eski esimin isi milletin vaov dedigi bi meslekti mesela ama insanlik olarak denklik yokmus aramızda, gozum gormedi bile o unvanini, kariyerini, 1 yil sonunda bosandim..
Öğretmen olup bazi tipleri taniyinca zamaninda ogretmenlerime duydugum saygiyi kaybettim mesela..
O yuzden şu meslek gruplarini abartmamak lazim.. Görgüsü, ailesi, ahlaki, hayata bakış açısı, duruşu vs onemli en once..

Back
X