Görümce sorunsalı

Aman yarabbi bu ne tuhaf düşünceler...yahu kayınpeder görümcenin BABASI...yedirirde giydirirde içirirde hesapsızca parada verir..
Ben bu konudan şunu anladım görümceni çok fene şekilde kıskanıyorsun..
Görümce kv ve kp oğullarının evine geliyor sende gelinsin kocanın ailesine hürmet edip onları misafir edip rahat ettirmek senin ve tüm gelinlerin görevi aynı şekilde benimde

Eşim rahatsizki bunlardan dolayisiyla bu benide uzuyor..Niye ayrimcilik yapiliyor diye..Zaman zaman dile getiriyor..Yazdiysaniz bununla ilgili okudugum mesajda gormedim..Adamin parasi istedigine harcasin tabi gonlunun istedigi gibi..Kii bizimde destegimiz olmustur oyle veya boyle..Birlik olmak bu demek degil..bana ters..kendime dusuncelerime yandaş aramiyorum karşilikli fikir paylasiyor yorum yapiyoruz herkes ayni dusunemez dusunse sorun.

Aynen öyle o yüzden diyorum fazla beklenti sizi üzer sadece. Akışına bırakın. En azından ilerde bir şeye müdahale ederlerse söyleyecek sözünüz olur. Ayrımcılığa ben de karşıyım ama dediğim gibi adamın kendisinin düşünmesi lazım. Eşiniz çok rahatsızsa babasıyla konuşlabilir

Aman Yarabbi nasıl dusunuyorsunuz siz boyle.Kadin tup bebek yapmis maddi olarak yipranmistir.Siz de calisiyormussunuz .Ihtiyaciniz da yok.Cocugun hesabina para at denir mi kp e .Sayilan degerinizi sifirlarsiniz.Kiskanc konumuna dusersiniz.Babasi annesi ilgilenir .Kocaniz soguk ve geri planda olabilir.Ayrica birlik olmak parayla mi oluyor sadece .Bir söz var eli olanin dili de olur bir kurus almam ben bakarim

Bu cocuk hesaplarini da ayri sacma buluyorum.Ne gerek var ya hu ?Hangimizin hesabi vardi buyuduk yetistik.

Kp ye güvenip mı yaptınız çocuğu?
Çocuğun geleceğini anası babası düşünsün bı zahmet.
Kızmayin ama biraz kıskançlık gördüm sizde. Eşiniz bile umursamiyorken size ne oluyor?

Bu zamana kadar agzimi acip hicbirsey istemedim bayramlarda gelini olarak bana dönüp harclik verdiginde bile almayacak kadarda omurgaliydim rahat olun.
Bi yerden cekipte anlatmayin kendinizi.Konuyu ve yorumlari butunuyle dikkate alip soylemde bulunursaniz daha hoş olur[/QUOTE]

Ne güzel işte bundan sonra da istemeyin
Şimdiye kadar o mu bakmış size? Hayır
Şimdiden sonra da bakmasın
Bayramlarda harçlık vermek mi? Geline mi? Benim kayınpederim bana böyle birşey yapmadı yapamaz belki hediye verir ama para veremez almayacağımı vermemesi gerektiğini bilir
Çocuklarıma verebilir
Sizi Yadırgamıyorum yanlış anlamayın eşimin aile yapısı bu
Mesela bir konuda yazmıştı konu sahibi Annesi damada harçlık vermişti 20 tl
Ben oraya da yazmıştım benim eşime para verecek insan son duasını falan etmiş olmalı çünkü kıyamet kopar ! Biz karı koca olarak bu konuda biraz ortalamanın dışında fikirlere sahibiz
Minnetsiziz ama tavsiye ederim İnanın çok güzel bir yaşam biçimidir!

Karisaniniz yok,sıkıntı yok, kocanızla aranızda bi problem yok... Ailecek sağlığınız yerinde... daha ne olsun kii..

Herkesin maddi zorlukları oluyor.. Borç içinde yuzmuyorsunuz anladığım kadarıyla.. ıki kuruş için kimseyi tepeme cikarmazdim gerek yok. esin minnet etmemekle en doğrusunu yapiyor..

Kızlarına harcadıkları para sizi ilgilendirmez bence.. kimse kolay kolay evlat ayrımı yapmaz annesiniz sizin daha iyi bilmeniz gerekir zannımca..belki de onların daha çok ihtiyacı vardır haberiniz yoktur..Malum tüp bebek fiyatları uçmuş durumda ...

Tavırlı olmayın ve işinize bakın.. Eşinizi de ara konuş diye uyarmaniza gerek yok kaç yıllık ailesi o daha iyi bilir kime nasıl davranacağını. .

Hem miç mic olmaya ne gerek var..İkide bir gelip rahatsız etseler herşeye karissalar bide kocanı doldursalar daha mı iyi olacak..
Keyfine bak ,yuvana bak ,oh miss bela mi arıyorsun ..

Bütün mesajlarına baktım bana göre her halükarda haksızsın sizin istediğiniz cevabı veremeyeceğim.Kusura bakmayın

Zorlama dert konularından biri daha. Zira şu anlattıklarınızdan hiç birinde sorun yok, hele " sorunsal" hiç yok. Takmışsınız eşinizin ailesine, yoktan sorun çıkarıyorsunuz, görünen bu.
Kayınpederden para isteme konusunda diğer yorumculara katılıyorum.
Görümce konusu ayrı bir fiyasko. Kadın yeğenini görmeye geldi, gelmişken çıktı gezdi diye suçlu olmuş. :) Komik. Zaten kk'nın klasığidir bu: görümce, elti vs eş ailesi çocuğunuzu arayıp sormasa, aramaz sormaz, ilgilenmez diye konu açarsınız. Arayıp soranı, sevip öpeni de "samimiyetsiz, aslında umru değil de, seviyormuş gibi yapıyor" diye yaftalarsınız. Yahu bu insanlar size yaranmak için ne yapsın? Şunu bilin ki sorun görümcenizde değil, sizde, sizin bakış açınızda. İçinizi temizleyin ki temiz bakın biraz olaylara. İyi davranışlardan bile kötülük senaryoları çıkaryorsunuz. İyi niyetli bir insan bu duruma " görümcem buraya geldi, yeğenini de özlemiş, geldi hem çocukla hasret giderdi, hem kendi işine baktı" der. Sizin gibi samimiyetsiz deyip şuralara eften püften konu açmaz, ayıp yani.
Bir de, bence siz köprü olma muhabbetini bırakın, şu varolan aile vaziyetlerine çomak sokmayın yeter. Yazdıklarınız kadarıyla, sizin gibi birinden aile bağları için " köprü" çıkmaz, yoktan sorun çıkaran siz varolanı da bozarsınız. Hiç kendinizi kandırmayın yani.

içime fenalık geldi benim de kk da bu sorunsal lafından :)

S serzeniss3 yanlışsınız biçok şeyde
ne demek kp den para istemek

görümceniz gezmeye gelmiş tamam boşverin ne yaparsa yapsın
bu arada aile arasında köprü olmak falan neden karıştınız ki bu kadar

Sanirim yorum yapanlarin çoğu gorumce!.
Evet bende bir görümceyim, iki tane yengem var, düğünlerinde iğnelerine kadar alındı, istedikleri altın takıldı, takılmasa alınmasa bile sizin gibi yapmazlardı eminim... Bırakın para istemeyi , zor duruma düştüklerinde bile kimseye belli etmediler... Ailem para basıyor olsa bir kuruşumuza tenezzül etmezler çünkü bize güvenerek yola çıkmadilar. İki kardeş dükkan açtılar işletiyorlar eşlerine destek oluyorlar bir yandan da çocuk büyütüyorlar. Şaka gibisiniz, size kalmadı o aileden para istemek. Siz tüp bebek 500 lira ile olup çıkıyor zannediyorsunuz herhalde ? Bugün özelde bir doğum bile 1500 liradan başlıyor varın siz düşünün harcamaları... Allah sizi bu kıskançlıktan Kurtarsın yoksa fazla yaşamazsniz...

İlla eşin ailesi kötülenecek. Buraya konu açılacak, konu bir sürü yorum alacak falan filan.
Yahu yazdıktan sonra dönüp yahu ben ne yazmışım diye bi okumadınız mı konunuzu.
Sorun-sal- nerede burada. Kadın gelmiş hem yeğenini görmüş hemde gezmiş. Haaa babası para veriyormuş. Belki de annesine babasına çok sıcak davranıyordur onlarda veriyordur veya tüp bebekten dolayı sıkışıktırlar o yüzden vermiştir.
Sizin çocuğunuz için -sanki adam mecburmuş gibi- kayınpederden para istemeniz ne kadar abes.
Aslında sorun görümce değil de maddiyat gibime geldi.
Evladınızın geleceğini bi zahmet siz yapın. Evlat ayrımı varsa bırakın onuda eşiniz ailesiyle halletsin.

Kadin tüp bebek tedavisi görmüş ki hiç de kolay bir şey değil. maddi manevi çöketir insanı. o da kafasını dağıtmak istemiş kardeşinin evine gelmiş. yok gezdi yok yalan söylüyor ağrısı yok kapris yapıyor. Madem öyle kabul etmeseydiniz evinize hem kabul edip hem arkasından hamile kadına laf söylüyorsunuz.

Çocuğunuz sizin çocuğunuz paranız varsa siz yatırım yapın onun adına kp den beklemeyin. onun kendi parası kime isterse ona verir.

ben tavrınızı doğru bulmadım. görümcenin ölee cok acaip bi tavrı yok su durumda gelmiş gezedebilir yani eşinizle ailesi cok samimi değilmiş hep siz ara ara diyomuşsunuz ya demeyin kardeşim karışmayın ondan sonra yüz göz oluncada tribe giriyosunuz. kp kızına yardımda eder bu sizin sorununuz değil eşiniz bile dert etmiyor ki size ne oluyor anlamadım ondan bişey istemekte yine size düşmez oğlu olarak eşiniz söyler kii bence nasıl minnet edip sölemeyi düşündünüz şaşkınım kızına yardım ediyor diye kıskandınız gibi geldi banada

Herkes kendi evladinin geleceginden sorumludur. Kp sizin kizinizin gelecegine yatirim yapmak zorunda degil...

Ayrica sizniste iken gorumceniz butun gun ev beklemek zorunda da degil gezup dolasmasi gayet nornal. Ha brbegini tiske atiyordur. O da obun vicdansizligi bebegine bir sey olursa da sonuclarina yine kendi katlanir. Gorumcenizden haz etmiyorsanizda bir daha gelecegim dediğinde kabul etmeyin olsun bitsin.

Ben eşim kendi ailesi ile mesafeli ise ara ara demezdim. Kaç yaşında adam ararsa arar aramazsa aramaz kendi bilecegi iş hiç karışmam. Kaynana görümce gibi konularda zaten mesafeli olma taraftariyim. Çok mesafesiz olmak da kötü tabii dozu ayarlamak lazım yani.

Görümceniz tamam yegenimi özledim geldim demiş gezmek için gelmiş o şekilde bahane uydurmus tamam yanlıs. Tamam ama sene de bir kez geliyorsa yani gelme sayısı çok az ise sorun yapmayın derim.

Kayinbabanizdan beklenti içine girmissiniz bu doğru değil. O onun parası istediğine verir. Tabii onun yaptığı yanlış evlat ayırımı yapmamalı ama yapıyorsa da siz doğrusunu ona soyleyemezsiniz. Parayi asla istemeyin bu çok büyük ayıp bana göre. Yapmayın sakin böyle bir şeyi. Evlat sizin. Siz gelecegini ona sağlamak zorundasınız. Beklenti içerisinde olmayın üzülmemis olursunuz.

Benim kayinbaba da tek bir şey almamistir kızıma ama ben hiç ama hiç uzerinde durmadım. Kumar oynayıp eşimden para istemesin de ne yaparsa yapsın hiç bir beklentim yok dedim kendi kendime.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…