- 19 Eylül 2015
- 480
- 402
- 103
- 46
- Konu Sahibi serzeniss3
-
Aman yarabbi bu ne tuhaf düşünceler...yahu kayınpeder görümcenin BABASI...yedirirde giydirirde içirirde hesapsızca parada verir..Merhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye fikirlere ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından ve dolayısıyla ailesinden yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi şımartmışlar pofpoflamışlar her istediğini almış yemiş giymiş vb..Evli farklı ilde oturuyor ama yetişiyor hertürlü.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunsalım samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde..
Samimiyetsizliğine bir örnek; görümce geçenlerde bize geldi tüp bebek ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım hiç gelemem diyerek(Çok zamansızdı ziyaret ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim iyiniyetimle)..ama hatun bildiğiniz 2 gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan bilmem ne..sözde..ilgi çekmek..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış biz çalıştığımızdan evde yalnız kalmak istemedi.Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde,hem maddi hem manevi.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kayınpederle geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde bambaşka oluyor.Hepsini yönlendiren görümce.Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmie ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.
Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor vs onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar..İlk torunları var güya..arada köprü olmaktan yoruldum bunların hallerinden yoruldum..Sıtkım sıyrıldı bazen ciddi ciddi köprüleri yakasım var sonra çocuğum eşim ailesi ne olursa olsun diyorum..Bu görümce maddi anlamdada destek görüyor..bize zırnık yok söylem yok soran yok.
Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..torunları için.Eşim minnet etmiyor umursamıyor..Ben umursuyorum çünkü benim evladım var geleceği var.Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli e yiyorda bunları her istediği yapılıyorda benim evladıma niye yapılmasın..Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda??
Evlat ayrımı durumunu mesajlarımda belirttim, dikkatlice okursanız tüm mesajlarımı anlarsınız.
1. O adamın kızı o, kızıyla daha samimidir, daha yakındır, seviyordur bu kimseyi ilgilendirmez, oğluna karşı öyle olmak zorunda değil. Evlatları arasında ayrımcılık yapıyorsa da bu adamın kendi ayıbı. Bir şey diyemezsiniz demek istiyorum. Ayrıca eğer ki bir tepki gösterilip bir beklenti duyabilecek olan kişi varsa bu eşinizdir siz değil, eşiniz onların evladı. Benim de babam bana tabi ki gelininden daha çok samimi olacaktır, oğlu soğuksa bu da onun tercihidir. Ki kayınbabanız kendi kendinize yettiğinizi görüyorsa o yüzden böyledir. Ama dediğim gb bu onun seçimi, evlat arasındaki ayrımcılık. Kimse yargılayamaz. Babalar kızlarına daha düşkün ve ilgili olurlar. Eşiniz zaten tamahkar değilmiş ve uzakmış yani böyle olması gayet doğal, burada size düşen bir şey olmadığını izah ettim. Bu kadar kasmanıza gerek yok.
2. Size verilecek öneriler zaten mesajlarım içinde mevcut. Görümcenize kârşı aşırı ve gereksiz bir tepkide olduğunuzu belirtmek, bunun olmamasını düşündüğüm anlamına gelir. Ayrıca kayınbabanızdan da bir beklenti içine girmenizin doğru olmadığını söyledim. Bütün mesajlarımı olursanız, anlarsınız.
Ha eğer ki öneriden kastınız sizin GB düşünüp sizin düşüncelerimize uygun öneriler vermem ise maalesef, bu tarz bir öneri veremem, işinize yaramaz. Çünkü sizi haksız buldum.
Eşim rahatsizki bunlardan dolayisiyla bu benide uzuyor..Niye ayrimcilik yapiliyor diye..Zaman zaman dile getiriyor..Yazdiysaniz bununla ilgili okudugum mesajda gormedim..Adamin parasi istedigine harcasin tabi gonlunun istedigi gibi..Kii bizimde destegimiz olmustur oyle veya boyle..Birlik olmak bu demek degil..bana ters..kendime dusuncelerime yandaş aramiyorum karşilikli fikir paylasiyor yorum yapiyoruz herkes ayni dusunemez dusunse sorun."Armut piş ağzıma düş yorumunu görümcem için de söyleyebilir misiniz? " demişsiniz ya bir arkadaşa alıntı olarak: Siz gelinsiniz, eşinizde de bir talep yok babasına karşı. E adamın kızına verip, harcamasından size ne? O adamın kızı tabi ki size değil ona harcayacak. Oğlu da yakın değilse. Buna karışacak kişi siz değil, eşiniz. Görümceniz de babasının parasından beklenti içinde oluyorsa bu da baba-kız arasındaki mesele. Yine sizi ilgilendirecek bir şey değil.
Siz cidden böyle mi düşünüyorsunuz, hayretler içerisinde kaldım. Çok cüretlisiniz bence, babası ve kızı yani. Sizin paranızı harcasa, eşinizinkini harcasa sonuna kadar hak vereceğim ama kayınbabanızın parasından, harcamalarından size ne?
Aynen öyle o yüzden diyorum fazla beklenti sizi üzer sadece. Akışına bırakın. En azından ilerde bir şeye müdahale ederlerse söyleyecek sözünüz olur. Ayrımcılığa ben de karşıyım ama dediğim gibi adamın kendisinin düşünmesi lazım. Eşiniz çok rahatsızsa babasıyla konuşlabilirEşim rahatsizki bunlardan dolayisiyla bu benide uzuyor..Niye ayrimcilik yapiliyor diye..Zaman zaman dile getiriyor..Yazdiysaniz bununla ilgili okudugum mesajda gormedim..Adamin parasi istedigine harcasin tabi gonlunun istedigi gibi..Kii bizimde destegimiz olmustur oyle veya boyle..Birlik olmak bu demek degil..bana ters..kendime dusuncelerime yandaş aramiyorum karşilikli fikir paylasiyor yorum yapiyoruz herkes ayni dusunemez dusunse sorun.
Bütün mesajlarına baktım bana göre her halükarda haksızsın sizin istediğiniz cevabı veremeyeceğim.Kusura bakmayınSanirim yorum yapanlarin çoğu gorumce!.Ne dilencilik kalmış ne ne olmuş gelmiş gezmiş gorumce vs.ler.Gelip gezmesi tozmasi bana dert degil zaten o çocuğun(gorumcenin)suçu yok onu bu hale getiren benmerkezci yapan ailede sorun.Çocuk napsın oyle gormuş..ben güneşim dünya 360derece etrafimda dönsün..Herkesi almış ele yonlendir dur.Şu sözü ağzından bizzat çıkmıştır ben mutlu degilsem kimsede olmasin...
İşten eve gelip birde onlara yemek hazırla arkalarını topla.. kv yle akşama kadar oturuyolar kp ile gelince hic oyle davranmiyor kv..Birakiniz yapsinlar biz yokken nasil idare ediyorlarsa dusuncesi.
Evlendiginde ve sonrasindada cekilen krediler..oğlana bisi yok..Eşim belli ediyor rahatsizligini ayrimciligi goruyor ve hazmedemiyor o yuzdende tenezzul etmiyor.Zamaninda durumlari kotuymus okuma hakkini ablasina tanimis kendi okuyamamis evine destek olmus calismis.
Kendi aile yapima gelince bizde gelinlerimiz herturlu maddi manevi destegi gormuslerdir gormektedirler.Cocuklarda dahil.Elkızı gozuyle bakilmamistir.
Onlar sag biz selamet.Allah herkesin gonlune gore versin.
Dogru tespit.Istemem cocugum boyle birsey yasasin.
Uzak yerlerde oturduklari icin ozlem duymasinlar cocugumda buyuklerini bilsin diye goruntulu arayip gorustururum.Benim babam yok cunku hic tanimadi cocugum.Dedesini bilsin tanisin yeni yeni akli eriyor.
Kendi aileme bakmaz olurmuyum haksiz durum olunca orayida elestiririm hic merak buyurmayin.
Sineye çek otur köşende yani.Ben mutlu degilsem kimsede olmasin diyen bir gorumceden bahsediyoruz.Kıskançlık fesatlikla dem vurmuşsunuzda dişe dokunur duzgun bir oneriniz olmamış.Mesela evlat ayrımı durumunu hiç görmemişsiniz.
Tum samimiyetimle elbette derdim ben durustluk samimi adil kuvvetli bir bağ olsun istiyorum.Mevzu illa cocuga versin degil.Bazi seyler dusunulur yapilir bu zamana kadar olmadi.Dusuncem yanlismis kabul ediyorum.
Buna sadeceyorumlari okumanizi tavsiye ederim.
Bütün mesajlarına baktım bana göre her halükarda haksızsın sizin istediğiniz cevabı veremeyeceğim.Kusura bakmayın
Calisip kazaniyorum.ayni yorumu armut piş agzima duş yorumunu gorumce icinde soyleyebilirmisiniz..
Biz gecindirip geciniyoruzda sukur.Asla kiyas yapmam Allah oyle olma ihtimali varsa bile hatta evlat ayrimi yaptiracak ihtimali yazdiysa bozsun.En gicik oldugum insan tipi.
O mantik kesinlikle var insanlarimizda..O etmiyorsa ben hic etmiyim.Ama uzuluyorumda bu ayrimciliga dış kapinin mandaliymis gibi tavirlarindan eşim çok rahatsiz belli ediyor.
Amin amin ne de guzel ozetlemissin.
Bu zamana kadar agzimi acip hicbirsey istemedim bayramlarda gelini olarak bana dönüp harclik verdiginde bile almayacak kadarda omurgaliydim rahat olun.
Bi yerden cekipte anlatmayin kendinizi.Konuyu ve yorumlari butunuyle dikkate alip soylemde bulunursaniz daha hoş olur
içime fenalık geldi benim de kk da bu sorunsal lafından :)Sorunsal
Evet bende bir görümceyim, iki tane yengem var, düğünlerinde iğnelerine kadar alındı, istedikleri altın takıldı, takılmasa alınmasa bile sizin gibi yapmazlardı eminim... Bırakın para istemeyi , zor duruma düştüklerinde bile kimseye belli etmediler... Ailem para basıyor olsa bir kuruşumuza tenezzül etmezler çünkü bize güvenerek yola çıkmadilar. İki kardeş dükkan açtılar işletiyorlar eşlerine destek oluyorlar bir yandan da çocuk büyütüyorlar. Şaka gibisiniz, size kalmadı o aileden para istemek. Siz tüp bebek 500 lira ile olup çıkıyor zannediyorsunuz herhalde ? Bugün özelde bir doğum bile 1500 liradan başlıyor varın siz düşünün harcamaları... Allah sizi bu kıskançlıktan Kurtarsın yoksa fazla yaşamazsniz...Sanirim yorum yapanlarin çoğu gorumce!.
Merhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye fikirlere ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından ve dolayısıyla ailesinden yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi şımartmışlar pofpoflamışlar her istediğini almış yemiş giymiş vb..Evli farklı ilde oturuyor ama yetişiyor hertürlü.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunsalım samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde..
Samimiyetsizliğine bir örnek; görümce geçenlerde bize geldi tüp bebek ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım hiç gelemem diyerek(Çok zamansızdı ziyaret ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim iyiniyetimle)..ama hatun bildiğiniz 2 gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan bilmem ne..sözde..ilgi çekmek..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış biz çalıştığımızdan evde yalnız kalmak istemedi.Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde,hem maddi hem manevi.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kayınpederle geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde bambaşka oluyor.Hepsini yönlendiren görümce.Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmie ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.
Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor vs onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar..İlk torunları var güya..arada köprü olmaktan yoruldum bunların hallerinden yoruldum..Sıtkım sıyrıldı bazen ciddi ciddi köprüleri yakasım var sonra çocuğum eşim ailesi ne olursa olsun diyorum..Bu görümce maddi anlamdada destek görüyor..bize zırnık yok söylem yok soran yok.
Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..torunları için.Eşim minnet etmiyor umursamıyor..Ben umursuyorum çünkü benim evladım var geleceği var.Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli e yiyorda bunları her istediği yapılıyorda benim evladıma niye yapılmasın..Siz olsanız ne yapardınız böyle bir durumda??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?