Görümce sorunsalı

Ben senin ne demek istedigini anladim. Kp kizinin cocuguna her turlu yardimi yapiyor ama seninkine yapmiyor? Bu dogal olarsk zoruna gidiyor. Sahsen ayri gayri yapilmasindan bende hoslanmam. İnsallah rabbim kimseye muhtaç etmez kimsenin eline düşürmesin. Ayrica gorumcen konusunda yaoabilcegin bir sey yok. Gelmis gitmis

Allah göstermesin ben belki ölürüm ama kayınpederime "her ay benim çocuğuma para ver "demem nasıl böyle birşey düşünürsünüz yemin ederim çok ama çok şaşırdım
Benim çocuklarım bayramda onlara harçlık verildiğinde bile rahatsız oluyorlar şimdi anlıyorum demek ki benim onları yetiştirme tarzımla alakalı şükürler olsun rabbime
Bakın Allah insana kardeş yaratmış onun bile rızkını ayrı yaratmış
Kimseye minnet etmeyin çocuğunuz da sizden bunu görüp o da kimseye minnet etmesin
Kayınpederimin oda dolusu altını olsa bir tane ver demem ! Biraz omurgalı olun

Adam istediğine destek olur size ne ? Kimse siZe para vermek zorunda değil,torunu için diye yumuşatmaya çalışmayın olayı lütfen. Benim eşim böyle bişey dese ciddi soğurdum.. sizinki kıskançlık kusura bakmayın.
Samimiyetine güvenmiyorsanız görümcenizin resmi davranırsınız olur biter.

Biraz omurgalı olun cuk olmuş.

Gorumcen sana bi şey yapmamış istemiyosan kabul etmeseydin. Kimsenin köprüsü olma sanane ki aramazlarsa aramasınlar ne güzel

+1

Gorumcenizi ben gayet samimi içten sempatik buldum..Zaten yalanı olsa gezmeye geldim filan demez.bulantisi da olabilir ayrıca hava desiimi belki iyi gelmiştir.ne kadar su i zanla bakıyorsunuz.belki sizin böyle düşündüğünüzü bilse çok üzülür.ben sizde kıskançlık sezdim açıkçası.k.pederinizden para isteme durumuna da hayret yani diyorum

Ölsem para isteyemem kimseden, kp de görümceye yardım ediyorsa vardır bir bildiği , sizin de maddi durumunuz görümceniz kadar kritikse ( yani parayı adamdan alıp keyfi bankaya yatırmak ne alaka çözemedim) o zaman evlat ayrımı yapması iyi bişey değil tabi.görümcenizi de kıskanmaktan vazgeçin yani rahatınıza bakın. Kadın 2 günlüğüne kardeşinin evine geliyor ne var bunda doğum yaparım birdaha gezemem gelemem de denil zaten

Kadın daha sonra gezemem diye gezmek istemiş şizene canım evde oturup sizi mi beklesin ayrıca kp sizin çocuğunuza destek olmak zorunda değil ihtiyaç olduğunda zaten görür yaparlar boşa kıskançlık sizinki

Arada neden köprü oluyorsunuz ki böyle bi zorunlukugunuz yok sizin.
Aile onun ailesi o size diyor mu anneni ara kardeşini ara diye.Herkes kendi ailesinden mesuldur.
Bence bırakın eşiniz içinden gelirse arar gelmiyorsa aramaz.
Siz de öyle içinizden ne geliyorsa onu yapın ağırlamak isyemiyorsaniz agirlamayin bahaneler bulun.
Zaten farklı sehirlerdesiniz.
Bu kadar dert edilecek bir şey yok.
Parayı da ben asla istemezdim minnet etmezdim eşiniz en güzelini yapıyor.

Sanirim yorum yapanlarin çoğu gorumce!.Ne dilencilik kalmış ne ne olmuş gelmiş gezmiş gorumce vs.ler.Gelip gezmesi tozmasi bana dert degil zaten o çocuğun(gorumcenin)suçu yok onu bu hale getiren benmerkezci yapan ailede sorun.Çocuk napsın oyle gormuş..ben güneşim dünya 360derece etrafimda dönsün..Herkesi almış ele yonlendir dur.Şu sözü ağzından bizzat çıkmıştır ben mutlu degilsem kimsede olmasin...
İşten eve gelip birde onlara yemek hazırla arkalarını topla.. kv yle akşama kadar oturuyolar kp ile gelince hic oyle davranmiyor kv..Birakiniz yapsinlar biz yokken nasil idare ediyorlarsa dusuncesi.
Evlendiginde ve sonrasindada cekilen krediler..oğlana bisi yok..Eşim belli ediyor rahatsizligini ayrimciligi goruyor ve hazmedemiyor o yuzdende tenezzul etmiyor.Zamaninda durumlari kotuymus okuma hakkini ablasina tanimis kendi okuyamamis evine destek olmus calismis.
Kendi aile yapima gelince bizde gelinlerimiz herturlu maddi manevi destegi gormuslerdir gormektedirler.Cocuklarda dahil.Elkızı gozuyle bakilmamistir.
Onlar sag biz selamet.Allah herkesin gonlune gore versin.

evet çok kötü bir fikir hem de,
bikaç ay 3-5 bişey gönderirler gerisi gelmez, bir ömür biz baktık biz okuttuk diye çocuğun başına kakılır.
hiç gerek yok.
Dogru tespit.Istemem cocugum boyle birsey yasasin.

Uzak yerlerde oturduklari icin ozlem duymasinlar cocugumda buyuklerini bilsin diye goruntulu arayip gorustururum.Benim babam yok cunku hic tanimadi cocugum.Dedesini bilsin tanisin yeni yeni akli eriyor.
Kendi aileme bakmaz olurmuyum haksiz durum olunca orayida elestiririm hic merak buyurmayin.

Sineye çek otur köşende yani.Ben mutlu degilsem kimsede olmasin diyen bir gorumceden bahsediyoruz.Kıskançlık fesatlikla dem vurmuşsunuzda dişe dokunur duzgun bir oneriniz olmamış.Mesela evlat ayrımı durumunu hiç görmemişsiniz.

Tum samimiyetimle elbette derdim ben durustluk samimi adil kuvvetli bir bağ olsun istiyorum.Mevzu illa cocuga versin degil.Bazi seyler dusunulur yapilir bu zamana kadar olmadi.Dusuncem yanlismis kabul ediyorum.

Buna sadece yorumlari okumanizi tavsiye ederim.

Calisip kazaniyorum.ayni yorumu armut piş agzima duş yorumunu gorumce icinde soyleyebilirmisiniz..

Biz gecindirip geciniyoruzda sukur.Asla kiyas yapmam Allah oyle olma ihtimali varsa bile hatta evlat ayrimi yaptiracak ihtimali yazdiysa bozsun.En gicik oldugum insan tipi.

O mantik kesinlikle var insanlarimizda..O etmiyorsa ben hic etmiyim.Ama uzuluyorumda bu ayrimciliga dış kapinin mandaliymis gibi tavirlarindan eşim çok rahatsiz belli ediyor.

Amin amin ne de guzel ozetlemissin.

Bu zamana kadar agzimi acip hicbirsey istemedim bayramlarda gelini olarak bana dönüp harclik verdiginde bile almayacak kadarda omurgaliydim rahat olun.
Bi yerden cekipte anlatmayin kendinizi.Konuyu ve yorumlari butunuyle dikkate alip soylemde bulunursaniz daha hoş olur

Tamam sizi anlıyorum evlat ayrımı olmasın kızına yaptığını oğlunada yapsın istiyorsunuz ama bu eşinizin ailesiyle olan sorunu. Burada kv kp ye hesap soracak olan siz değilsiniz herşeyden mahrum kalan eşinizse ister hesabını sorar ister umursamaz yoluna bakar
Sonra yarın bir gün siz suçlu olursunuz bence karışmayın ve talepte bulunmayın
Ek olarak görümceler eleştirmiş demişsiniz görümce değilim

Evlat ayrımı durumunu mesajlarımda belirttim, dikkatlice okursanız tüm mesajlarımı anlarsınız.
1. O adamın kızı o, kızıyla daha samimidir, daha yakındır, seviyordur bu kimseyi ilgilendirmez, oğluna karşı öyle olmak zorunda değil. Evlatları arasında ayrımcılık yapıyorsa da bu adamın kendi ayıbı. Bir şey diyemezsiniz demek istiyorum. Ayrıca eğer ki bir tepki gösterilip bir beklenti duyabilecek olan kişi varsa bu eşinizdir siz değil, eşiniz onların evladı. Benim de babam bana tabi ki gelininden daha çok samimi olacaktır, oğlu soğuksa bu da onun tercihidir. Ki kayınbabanız kendi kendinize yettiğinizi görüyorsa o yüzden böyledir. Ama dediğim gb bu onun seçimi, evlat arasındaki ayrımcılık. Kimse yargılayamaz. Babalar kızlarına daha düşkün ve ilgili olurlar. Eşiniz zaten tamahkar değilmiş ve uzakmış yani böyle olması gayet doğal, burada size düşen bir şey olmadığını izah ettim. Bu kadar kasmanıza gerek yok.

2. Size verilecek öneriler zaten mesajlarım içinde mevcut. Görümcenize kârşı aşırı ve gereksiz bir tepkide olduğunuzu belirtmek, bunun olmamasını düşündüğüm anlamına gelir. Ayrıca kayınbabanızdan da bir beklenti içine girmenizin doğru olmadığını söyledim. Bütün mesajlarımı olursanız, anlarsınız.
Ha eğer ki öneriden kastınız sizin GB düşünüp sizin düşüncelerimize uygun öneriler vermem ise maalesef, bu tarz bir öneri veremem, işinize yaramaz. Çünkü sizi haksız buldum.

"Armut piş ağzıma düş yorumunu görümcem için de söyleyebilir misiniz? " demişsiniz ya bir arkadaşa alıntı olarak: Siz gelinsiniz, eşinizde de bir talep yok babasına karşı. E adamın kızına verip, harcamasından size ne? O adamın kızı tabi ki size değil ona harcayacak. Oğlu da yakın değilse. Buna karışacak kişi siz değil, eşiniz. Görümceniz de babasının parasından beklenti içinde oluyorsa bu da baba-kız arasındaki mesele. Yine sizi ilgilendirecek bir şey değil.

Siz cidden böyle mi düşünüyorsunuz, hayretler içerisinde kaldım. Çok cüretlisiniz bence, babası ve kızı yani. Sizin paranızı harcasa, eşinizinkini harcasa sonuna kadar hak vereceğim ama kayınbabanızın parasından, harcamalarından size ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…