Görümce sorunsalı🫤

Ağlamaz eminim. Kuzenlerinin de çocuğuna gitmiş bakmış aylarca kalmış ve gelinleri de konuşuyor… çocuğumu kendim büyütemedim diye.
ahanda anladım

ünv son sınıf bi kız. son senesi. okuduktan sonra kpssye girecek.. çok vakti kalacağını sanmıyorum... okul çağına geldiğinde güzel olur... . minnacıkken nasılsa emecek sizi. sık sık yanında olacaksınız bebeğin. arada da dinlenmek isteyeceksiniz. o anlar yaz tatiline gelirse bakar...

bir çocuğunuz daha varmış. onunda yaşı küçükse gelip bakması sizin için çok daha güzel olur. siz büyükle ilgilenirsiniz. minnaka o bakar.

Bende bunu söylemeye çalışıyorum, cocuk benim cocugumken aylarca kalma isteği bakma isteği ve ben hiçbir yardım talep etmezken benim misafirlerime müdahale etme isteği şaşıp kalıyorm
Doğru okuduysam bir yavrunuz daha varmış.

Misafir kabul etmeme gerekçelerini siz benden daha iyi bilirsiniz.

Ben artık telefonlara bile cevap vermiyorum!

sinirden uyunmayacak ne var anlamadım
ordada deseydiniz annesi babası hayattayken kimseye düşmez

çocuk yetiştirmek istiyorsan evlenip doğuracaksın canım vs

Boş bulunup atlamış. Lüzumsuzca evet ama canınızı sıkmak için çok gerekli bir sebep değil. Boşverin.

Evet abartıyorsunuz. Her lafı bu kadar takmaya gerek var mı? Koştur koştur eşinize de anlatmışsınız. Neticede çocuğunuzu onun yetiştirmeyeceğini böyle bir şeyin mümkün olmadığını biliyorsunuz değil mi? Boş konuşmuş işte. Siz böyle her şeyi sorun haline getirir, eşinizi de dahil etmek için çabalarsanız sonunda o mükemmel eşi mumla ararsınız.

sinirden uyunmayacak ne var anlamadım
ordada deseydiniz annesi babası hayattayken kimseye düşmez

çocuk yetiştirmek istiyorsan evlenip doğuracaksın canım vs
Daha önceleri de olan şeyler olduğu için son noktam bu oldu. Mesela yaşça büyük abisi ile diyaloğu “sen salaksın,sen aptalsın… annesine cahilsin, köylüsün vs” o yüzden o çocuğunuzu ben yetiştireceğim cümlesinin masum olduğuna inanmıyorum…

aslına bakarsanız daha önceden bu gibi söylemlere bende deliriyordum. bir kaç kişiye evlende doğur bak dediğim çok oldu. şimdi arkadaşımın 3 tane minnaği olduktan sonra fikrim değişti. hele büyük ilgi bekleğince daha da değişti. o üç bebeğe tek başına yetmesi imkansız.. o nedenle her gelen kişiye çok teşekkür eder duruma geldiler. 1 yada 2 çocuk olsaydı sizin gibi olurdu muhtemelen...

bende görümcemi yeni kaybettim... keşke hayatta olsa yanımda olsaydı da birlikte büyütseydik oğlumu. kvalidem daha erken vefat ederse, bizimle yaşar diye büyük ev almıştık oysaki

Yav kusura bakmayın siz ve eşiniz ne kadar pasif insanlarsınız. Biri sizin evinizde kalmak istiyor, "müsait değiliz, kusura bakma" diyeceksiniz. Bunu görümcenize diyemiyorsanız, eşinizde bu emrivakileri kabul ediyorsa eşiniz öyle çekirdek aile kavramını kafasında kabul edememiş bir tiptir.

Elbette her şeyi koştur koştur yetiştirmiyorum. Mesela ikimizin de ikinci evliliği annesinin her fırsatta eski gelinini anlattığını, evimin her şeyine karıştığını eşyalarımı değiştirmeye çalıştığını vs.

Başın sağ olsun inşallah arkadaşım.

Bana da fazla ciddiye alınmış gibi geldi. benim kardeşimde benzer cümleler kurar 'sizin çocuğunuzla sadece oynıcam bokunu siz temizliceksiniz' der. eşim de bende hadi ordan be bok yoksa çocukta yok deriz geçeriz. ufak şeyleri gözünüzde büyütüp kendinizi de strese sokmayın bence

Ya çoluk çocuk işte.

Konu görümceydi bir de kaynana mı çıktı Ben yazdığınız kadarına hakimim. Görümcenizin ağzından çıkan bir cümleyi hemen gidip eşinize anlatıp üstüne tepkisini az bulup sinirlendiğinize göre her şeyi koştur koştur yetiştirdiğini düşündüm. İkinci evliliğinizse tecrübe sahibi olarak daha olgun davranmanızı beklerdim.

Benimde görümcem ben hamileyken çocuğumdan için yanımdan ayirmicam ilk lafı hala olacak hep ben bakcam gezicez diyordu şimdi haftada 1 anca görüyor oda en fazla takılmayın böyle şeylere belli ki kendini göstermeye çalışmış

Ya sen ona ne bakıyorsun bu yaşta kız yiğen eyleyecek değil ya. He de geç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…