• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce

Bu olay artık geçmiş bitmiş ama bir daha böyle bir şey yaşanırsa güzelce cevabını verin. İstediği kadar onların adeti olsun ama size hiç sorulmadan, emrivaki yapar gibi hoş olmamış. Fırsat verince de her şeye karışabilecek yüzü buluyorlar genelde.

Şimdi düşündümde bu seferde diceklerki bak bak evdeydi ama basite kaçmış kesin der bunu görümcem yani patavatsızlık var çünkü. ay öyle de böyle de tatsızlık olsun laf etsınler ıstemıyorum hıc.
Cekme iste lafını
Hii evet evdeyim de çok kişiye yemek yapamıyorum keşke yardıma gelseydin canım yaaa dersin
Neyse bunu bulamayanlar var halimize şükür, sırf yemek içmek için toplanmıyoruz bugün canım kocamın doğum günü ona odaklanalım diceksin böyle keyifli keyifli

1 aylık evliydim eşimin doğum gününde hem kendi ailemi hem eşimin ailesini yemeğe almıştım. Siz evinize misafir almayı mı düşünmüyorsunuz evliliğiniz süresince?

Bence anormal bir durum yok, doğum günü olan kişinin evine gidilir genelde kutlamaya.
bende 1.5 aylık evliyken aldım :) hemde eşim bir taşla 2 kuş hesabı ayrı ayrı yorulmayayım dıye hepsini birden çağırdı yaklaşık bir 15 kşi vardı evımde bayağıda hazırlık yapmıştım . şimdi bana ters gelen her doğum gününde doğum günü olan kişiye eziyet etmek okadar.

Cekme iste lafını
Hii evet evdeyim de çok kişiye yemek yapamıyorum keşke yardıma gelseydin canım yaaa dersin
Neyse bunu bulamayanlar var halimize şükür, sırf yemek içmek için toplanmıyoruz bugün canım kocamın doğum günü ona odaklanalım diceksin böyle keyifli keyifli
Canımsın yaaa. cevaplar çok iyi valla:) ogün tam uygulama bu olucak az önce annemlede konuştum biri böyle önerdi ayıp olurmu pide yaptırmak diye ay ne ayıp olucak kızım iyi olur alıştırma yorulma sürekli dedi :) pideli menü şimdiden kabul edildi :)

bende 1.5 aylık evliyken aldım :) hemde eşim bir taşla 2 kuş hesabı ayrı ayrı yorulmayayım dıye hepsini birden çağırdı yaklaşık bir 15 kşi vardı evımde bayağıda hazırlık yapmıştım . şimdi bana ters gelen her doğum gününde doğum günü olan kişiye eziyet etmek okadar.

o zaman doğum gününde görümcenizi çağırırsınız. İnsan doğum gününde misafir ağırlayıp eziyet çekmemeli bundan sonra böyle yapalım dersiniz geleneği değiştirirsiniz. Olur mu öyle?

O gorumce annesine kiyamamistir, sonucta bi suru hazirlik yapiliyor,yaslarini almis insanlar icin boyle hazirliklar zor, kulfet.
Bende gorumceyim, anneme kiyamadigim cok oluyor, ozellikle annem hasta haliyle didine didine onca yemek yapip kardesimlere gidilebilecekken butun yuku uzerine alinca sinir geliyor bana,calismasam yardimci olurum o imkanda yok..
Iki gun ayaga kalkamiyor o hazirliklar sonrasi.
O size gore gorumce evet ama bi taraftanda kv icin kiz evlat..yoksa sizinle derdi oldugunu sanmam

o zaman doğum gününde görümcenizi çağırırsınız. İnsan doğum gününde misafir ağırlayıp eziyet çekmemeli bundan sonra böyle yapalım dersiniz geleneği değiştirirsiniz. Olur mu öyle?
Geleneği değiştirme gibi bir derdim yok,
Kimin doğum günüyse pastanı alır gider süprizzz diye girer ve doğum günü olan kişiyi mutlu hissettirirsin bu ayrı.
Ama önceden hazırlık yapaarsın bizde geliriz denmesi garip olan.
Üstelik görümcemede doğum günü kutlamak istiyorsam evet ona süpriz yapmak için kendi evimdede yapabilirim sorun teşkil etmez. Emrivakiye kızıyorum ben...

O gorumce annesine kiyamamistir, sonucta bi suru hazirlik yapiliyor,yaslarini almis insanlar icin boyle hazirliklar zor, kulfet.
Bende gorumceyim, anneme kiyamadigim cok oluyor, ozellikle annem hasta haliyle didine didine onca yemek yapip kardesimlere gidilebilecekken butun yuku uzerine alinca sinir geliyor bana,calismasam yardimci olurum o imkanda yok..
Iki gun ayaga kalkamiyor o hazirliklar sonrasi.
O size gore gorumce evet ama bi taraftanda kv icin kiz evlat..yoksa sizinle derdi oldugunu sanmam
Genelde evde hiçbirşey yapmayan annesini sizin kadarda düşünmeyen biri aslında...
Daha önce yanımda defalarca evde hiçbirşeye yardım etmiyorsun diye tartıştılar.
İnşallah kötü niyet beslemiyordur ben onalra karşı beslemiyorum çünkü
Ama kayınvalidem görümceme göre daha genç ve hızlı inanın bana :)
tşkler yorumunuz için.

Geleneği değiştirme gibi bir derdim yok,
Kimin doğum günüyse pastanı alır gider süprizzz diye girer ve doğum günü olan kişiyi mutlu hissettirirsin bu ayrı.
Ama önceden hazırlık yapaarsın bizde geliriz denmesi garip olan.
Üstelik görümcemede doğum günü kutlamak istiyorsam evet ona süpriz yapmak için kendi evimdede yapabilirim sorun teşkil etmez. Emrivakiye kızıyorum ben...

Emrivaki değil ki bu. Haberli gelen misafir diyoruz buna. Normal insanlar bir yere herhangi bir sebeple gitmek istedikleri zaman haber verirler, ev sahibi de hazırlığını yapar uygun olan neyse. Ama siz bir kere bilenmişsiniz insanlara. Eş aileleri ağızlarıyla kuş tutsa yaranamazlar zaten genelde, her şeyleri batar. O yüzden susup gidiyorum ben.

Emrivaki değil ki bu. Haberli gelen misafir diyoruz buna. Normal insanlar bir yere herhangi bir sebeple gitmek istedikleri zaman haber verirler, ev sahibi de hazırlığını yapar uygun olan neyse. Ama siz bir kere bilenmişsiniz insanlara. Eş aileleri ağızlarıyla kuş tutsa yaranamazlar zaten genelde, her şeyleri batar. O yüzden susup gidiyorum ben.
Uygunsan cumartesi sana gelmek istiyoruz hem abiminde doğum günü hep birlikte olalım dedik sen ne dersin müsaitmisiniz dese hiçbir sorun yok hanımefendi, içimden geçen uygun olan neyse , hazırlarım elbette.!
Birşeyler hazırlarrrsın bizde geliriz denmesi burda emrivaki olan.
Bencede susup gidin siz en iyisi.

Canımsın yaaa. cevaplar çok iyi valla:) ogün tam uygulama bu olucak az önce annemlede konuştum biri böyle önerdi ayıp olurmu pide yaptırmak diye ay ne ayıp olucak kızım iyi olur alıştırma yorulma sürekli dedi :) pideli menü şimdiden kabul edildi :)
Sırf eş ailesi falan değil ha bu
Hani kendi kuzenim yiğenim komşum laf soksa yine böyle cevap veririm
İnan 15 çeşit yemek yapsan da kusur bulunuyor yaranılmıyor gün geliyor yapmasaydın oluyor
O yüzden bisküvi de ikram etsen çok zahmetler etmiş gibi davranacaksın:)
Mesela benim annem son dk misafir haber verse panikler koşturur ikram için ben ise gayet sakinimdir
Neden? E son dk haber verilip börek bekleyen utansın yani:) alırım kuru pasta koyarım en fazla "ah haber verseydiniz hazırlık yapardık" derim geçerim
Bana "aa bunu mu hazırladın" diyene "daha iyisini sende görelim canım:)" der geçerim bunları söylerken gülümserim hiç de kafama takmam ne gerek var:)

Boş ver hiç bişi deme en azından bunun geri dönüşü var demekki görümcenin ve ailenin diğer üyelerinin doğum günü kutlamaları kendi evlerinde kendi hazırlıklatıyla olacak bunu aklının bi köşesinde tut Çok güzel bir şekilde hazırlan bu ailenin gözünde senin eşine verdiğin değeri gösterir sonuçta evli olarak ilk doğum günü pide ayranla geçiştirirsen onlara malzeme vermiş olursun sıradan bir aile ağırlaması ani gelişen bir misafirlik değil sana geldiklerinde görümcen -benimkinide hazırlarsın artık vs diye zemin hazırlayacak olursa zeki ve esprili bir cevap hazırla yani kırıcı olmasın ama onun istediği şekilde yapmayacağınızı bildiren bir cevap olsun mesela -canım yaa bu eşime özeldi gibi gibi ...bence kesinlikle 2. hamlesi bu şekilde olacaktır bazıları iyi niyetli bulmuş ama ben bulmadım açıkçası.Kayınvaliden hala onun da annesi çocuğunun doğum gününü kendi evinde kutlamak istemiş olabilir bi inceden kardeş kıskançlığı sezdim bu arada kayınvalideye aferin bu kadar küçük bir şeyi bile düşünmeyen insanlar var

Son düzenleme:
Pide yaptir diyen arkadasa katiliyorum. Kendini parcalamana gerek yok. Gorumcen sana laf carparsa da yemek bahane, onemli olan bir arada olmamiz diye gulumseyerek cevap verirsin. Surekli dort dortluk sofralar hazirlarsan o ailenin sofra hazirlayicisi olur cikarsin. Birak biraz beceriksiz gelin olmaktan zarar gelmez :) ancak o gun guleryuzunu eksik etme, laf carpsa da sen ona uyma huzurunuz bozulmasin.

Genelde evde hiçbirşey yapmayan annesini sizin kadarda düşünmeyen biri aslında...
Daha önce yanımda defalarca evde hiçbirşeye yardım etmiyorsun diye tartıştılar.
İnşallah kötü niyet beslemiyordur ben onalra karşı beslemiyorum çünkü
Ama kayınvalidem görümceme göre daha genç ve hızlı inanın bana :)
tşkler yorumunuz için.

Bence hazirliginizi yapin gelsinler.
O annesini dusunmuyorsa siz kv nin ustunden yuk almis olursunuz☺️

Ben olsam eger bir program yapacaksam ben planlamak isterim baskalarinin fikirlerini uygulamayi sevmiyorum. Bu sefer boyle olsun bir dahakine benim yerime dusunmene gerek yok derim. O gun de hiçbir sey hazirlama pasta kesin yeter kvsliden iyi de bu gorumce sana sorun yaratir hem fena hem kustah

Uygunsan cumartesi sana gelmek istiyoruz hem abiminde doğum günü hep birlikte olalım dedik sen ne dersin müsaitmisiniz dese hiçbir sorun yok hanımefendi, içimden geçen uygun olan neyse , hazırlarım elbette.!
Birşeyler hazırlarrrsın bizde geliriz denmesi burda emrivaki olan.
Bencede susup gidin siz en iyisi.

Sizden alıntılıyorum
“Annem böyle böyle dedi ama bende böyle dedim hazırlar çağrırısın artık dedi.
Bende olur tabiki diyip sessiz kaldım.”

Size danışmışlar aslında siz olur tabi ki demişsiniz. Hayır olmaz deseydiniz hiçbir mesele kalmazdı ortada. Böyle bir adetleri olduğunu biliyorsunuz, eşinizin Doğum gününü de biliyorsunuz, o adetin dışına çıkılmak istenmeyeceğini de az çok tahmin etmeniz lazım. Ben ortada emrivaki göremedim KudrAlobar KudrAlobar haklı yani.

Fikrinizi söylemezseniz karşıdaki ne istediğinizi bilemez. İnsanlar bu şekilde anlaşır genelde.. :işsiz:

Görümcene sinir oldum..
Keşke şey deseydin Annemin fikri daha güzel
Biz gelelim zaten kendi evimizde başbaşa başta kutlanacak mekan değişikliği daha güzel olur vs

Back
X