Görümce..

Bu görümceler iptal edilsin...
Bu görümceler bu foruma hiç uğramıyor mu acaba? Buradaki herkes gelin sanırsam hayır yani, okuyup az ders çıkarsalar her gün bu kadar görümce, kayınvalide ve ana düşkünü koca konusu açılmayacak.

Başlarda okurken gelsinler ne var diye düşündüm ama sonlarda elini bir şeye sürmemeleri kabul etmemeniz için iyi bir neden. Açık açık söyleyin. Eşiniz görmedi mi bunları. Açıkçası ben hamileliğimi rahat geçirdim, 5 aylık hamileyken zorlanmadım ama herkes aynı değil. Eğer eşiniz görmedi ise gerekirse kavga edin. Ben evde işimi yapıyordum ama 10 gün kalabalık yatılı misafir ağırlamadım. Kolay değil bir de yardım etmemişler.

Şu erkek milletinin gerizekalılığı halis mi? Karıma sorayım önce diyemiyolar. Gelmesin istemiyorum deyin kötü olacaksanızda olun. Başka dilden anlamıyor saygısızlar. Eşine de sen hizmet edip temizleyeceksen gelsinler ben anneme gidiyorum sen bak kardeşinle eniştene de. Görümcede tam görümce kadını aramak yok kardeşinin yumuşak yüzünü kullanıyor. Siz tatil beldesimisinizde tatile 1 ay size geliniyor bütün işi siz yapıyorsunuz...

hamile kadinsiniz biraz tatli dille askim belim agriyor, halimi goruyosun, dinlenmek istiyorum, su zamana kadar hep geldi kaldılar su an istemiyosam demekki gercekten kotuyum falan deyin. Erkeklere boyle tatli dille anlatinca ikna oluyolar.
kuzum görüyor oda dün evi süpürdüm yürüyemediğimi gördü o kadar üzüldü ki… ama ablalarının bu kadar görgüsüz olduğunu bilmiyor genel de çalışıyor o çünkü bütün yük bana kalıyor bu yüzden

O halinize uzulduyse azcik duygu sömürüsü yapin o zaman sende evde yoksun, tek basima yetisemiyorum ((

Aynen öyle madem seninle muhattap kalk hizmetlerini de sen gör. Çok mantıklı valla bana sorarak gelmiyorlar çünkü

Kimse ders çıkarmaz çünkü çoğu insan bencil. Mesela en basitinden kendikeri annelerinin evinde gelip kalıelar ama gelin annesine gidip kalınca laf olur. Kendileri kvden görümceden çektiklerini gelinde çeksin istiyolar. Çok geziyo diye laf edilir, evde otursa yine laf edilir. Çocuk olsa ayrı sorun olmasa ayrı sorun. Kimsenin fikirleri umrunda değil ama herkese kendi fikirlerini dayatma peşindeler

Vallaha bazi insanlar yaptiklarini asla sorgulamaz. Hamile kadina yazin ortasinda gidip yük oluyorlar sirf para harcamamak icin.

Aynen öyle madem seninle muhattap kalk hizmetlerini de sen gör. Çok mantıklı valla bana sorarak gelmiyorlar çünkü
geöen bana mesela misafirliğe gelecekler eşime haber vermişler yine eşimde bana diyor ki arayıp bi sorsana gelcekler mi diye. Şaka mısın dedim onların arayıp bana sana grliyoruz diyeceği yerde ben mi onlaeı arayıp sorucam. Biz onlara giderken onlar beni mi arıyor gelcek misiniz diye dedim hop ses kesildi. Bazen erkeklerin yüzüne gerçekleri tokst gibi çarpmak gerek

Eşinizi aramaları ve yatakta bez değiştirmek bence çok büyütülecek bir mesele değil. Bebek olunca anlayacaksınız, yer sert oluyor bir de eli pratikse zaten bir yere sürülmüyor. İçiniz rahat etmezse makinaya atar yıkarsınız. Sinir krizi geçirip strese girmeyin. Ama sizi arayıp hamilelik nasıl gidiyor diye sormaları gerekir. Biz de eşimin ailesi ile böyle gelmeli gitmeli mevzularda eşlerden birine haber veririz. Mesela çağıracaklarsa eşimi ararlar, geleceklerse de. Biz giderken de eşim arar. Çağırırken ben ararım genelde. Diğer konularda haklısınız, yukarıdaki yorumumda da belirttim. Eğer gelirlerse, surat asmak tartışmak yerine yardım isteyin.

A a ne işi var yatak odanızda? Başka değiştirecdk yer mi bulamamış? Kimsenin yatak odasına girmem. Kimsenin de yatak odama elini kolunu sallayarak girmesine müsade etmem. Ne münasebet izin almadan öyle ya. Tavrınızı koyun. Benim görümcem şükürler olsun ki çok iyidir. Ama yine de ben muhabbet sırasında mesela düşüncemi açıkça söylerim o da anlar. Gerçi sizinkiler pek anlıcak gibi durmuyo ama.
Eşinize tatlı tatlı söyleyin sonuçta kardeşi. Yine de geldiler mi o zaman da eşinizin durumu görmesini sağlayın ki eşiniz ona göre davransın.

Evin herşeyiyle ilgilenen kadın, fikri sorulmayan yine kadın. Size saygı duymayıp gelmek için sizden müsaade istemeyen kadına evinizde bedava tatil yaptırmak zorunda değilsiniz ki kendi aileniz bu kadar gelmiyodur. tepkinizi koyun eşinde üzülürse üzülsün.

Tek takıldığım nokta eşinizi kırmak istememeniz ama o hamile eşine çok güzel kıyıyor ayrıca sizi evin hanımı olarak görmüyorlar sizden izin almadan geliyorlar şaka gibi

Gorumcelerin suçu yok ki eslerde suç var. Hamile karısının başına yatılı misafir topluyor kadının uyarmasina bile gerek yok bunu dahi akıl edemeyen adamlar koca oluyor.

Adamlar sen kadin olarak kafalarina vurmadikca hamileligin zorluklarini anlamiyor bazen. Benim hamileliklerim sükür iyi geciyordu, ama 5 aylik hamileyken Türkiyeye gittim. Orda normalden daha sicakti mevsim o sene. Sicak beni bir carpti. Nerdeyse bütün gün balik gibi koltugun üstünde yattim yani sadece atlet ve sortla. Yani en cok anlamadigim kendileri anne oldugu kadinlar da bunlari yapiyor. Bilmiyorum kocasi anlamiyorsa direk kendi arayip gelmemesini söylesin. Kirilan kirilsin. Konu sahibi ve bebeginden önemli degil onlarin tatili

Yapmayın bir şey. Gelirlerse sadece yatın, hatta onlar gelmeden bir gün önce birden hastalanıverin, sürekli onlara iş buyurun. Geldiklerine geleceklerine pişman olsunlar. Ya da eşinize söyleyin, ya eşiniz gelmeyin desin ya da işten izin alıp ağırlasın. Yahu 1 hafta misafirlik için aşırı uzun değil mi yaa

Sanırım açık açık söylemediğim sürece bu ziyaretler hiç bitmeyecek. Öneriniz için çok teşekkür ediyorum mutlaka dikkate alacağım
Sana tavsiyem hemen drama Quenlik :))) iki eğil bükül ahh vah et kız. Yayil 2.80 işe güce karışma tatile gelen kendi işini görsün. Apart mi sizin ev.

Hayır değil. Benim annemle kardeşim geldi 3-4 ay kaldılar. Biraz da mecburiyetten oldu o ara eşimin ailesinde sağlık sorunu oldu. Eşime kalsa ne gerek var kalsınlar, niye gidiyorlar. Ama ben bittim, bir de kv’dem de 3 hafta bizde kaldı. Artık yemek yapmaktan sofra kurup kaldırmaktan bıktım. Erkeklere hava hoş, ağırlamadığı misafiri sevmek kolay. 1 hafta-10 gün sıkıntı değil ama işin ucundan tutmaları gerekiyor.

Esiniz bir onceki sefer enfeksiyon gecirdiginizi bilmiyor mu?
Açık açık soyleyin esinize hic kırılacak, üzülecek diye çekinmeyin, "hayatim geleceklerse de hizmet edemem ya yardim et, ya kardeslerin yapsin yada disarda yeriz iceriz hep" deyin. Ayrica evde 2 lavabo varsa misafirler gelince "bunu siz kullanirsiniz, bunu biz" diye ayırın.
Onlar elini işe sürmüyorlarsa siz de sürmeyin, maksimum arkanizdan konusurlar, cok da onemli degil, sizi hamilelikten beri 1 kez bile aramayan insanlarmış.
Kimse sizden ve bebeginizden kiymetli degil.
Sizi merak edip ziyarete gelen kisiler zaten size is yaptirmaz, bayramda abimler geldiler bana, "halim yok yemek yapamayabilirim" dedim, abim kizdı "ne yemegi, dokunmasin hicbirseye gerekirse makarna haşlar yeriz" diye. Ben damacana su kullanmam, giderken de ben almakla ugrasmayayim diye 14 tane 5 litrelik su alip tasidi evime (eşim yanimda degil bu arada). Kimse kusura bakmasin, kiymet veren insan sizi yormaz aksine yardimci olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…