Görümceden çeken varmı?

bu arada rabbim bir bebek nasip etsin inş tez zamanda bütün isteyen anne adaylarına nasip etsin rabbim yokluklarını vermsin ya çok zor insanların agzı torba degilki büzesin yani seni o konuda anlıyorum üzerinden 1 2 yıl geçmeden hemen insanlar kısır lakabını vuruyolar ya ne cahil insanlar var halbuki kader meselesi kısmet meselesi senin duygu ve düşünceleri bebek konusunda anlıyorum cnm eger sen özür dilemek içinde tlf açtıysan oda senden kaçtıysa bırak o zaman sen sana düşen görevi yapmışın kafana takma bu arada bebek konusunu çok kafana takarsan olmuyo gerçekten ben yaşadım tabi rabbimde nasip etti hiç beklmediğim anda verdi bana yavrumu onla kendimi avutuyorum umudunu yitirme olurmu cnm

ya asıl anlamayan sensin arkadaşım. sen o kelimeyi farklı bir şekilde söyleseydin kırılmazdı belki. benim kaynanam yarın birgün s....(doğuracan anlamında küfürlü bir kelime) bitane başıma bela olucan dedi. al mevlam onlara inat vermiyor bebişimizi. şimdi kalkıp bende onlara siizn yüzünüzden olmuyormu diyeyim. kelimelerde çok şey gizlidir benim yengem bana bunu demiş olsaydı bende aynısı yapardım inan buna. onun tarafından düşün birde. belki hiç bebeğin olmayacak düşündünmü bunları.
bebeğinin olmamasından duyduğun üzüntüyü anlıyorum aynı durumdayız çünkü. al görümceni karşına tatlı tatlı konuş kırılacağını düşünmedim de kendi üzüntümü sana yansıttım de ve özür dile bence. sen üzüntülü olabilirsin ama başkalarını üzmeye hakkın yok. benimde içim yanıyor ama arkadaşlarımın bebeklerini görünce içim yansada belli etmem hiçbir zaman. kasma kendini mevlamın takdiri bu zamanı vardır belki. çok takıntılı birisisin galiba. göürmcedir bu konuşmazsada konuşmasın çok faydaları var sanki.boşverr

işte o layın üzerinden zaman geçti 8 ay kadar hala çocuk yok şimdi üzülen benim doktora giden benim peki bu lafa alınmayıp şidi hamile yda doğurmuş olsam sevinecekmiydi.

yukardaki iki cümlede sizden

dediğiniz ve demek istediğiniz karşınızdaki kişinin algısına göre farklı anlaşılabilir bu çok doğal,

kimsenin sizi anlamadığını düşünüyorsanız daha anlaşılır cümleler kurun
bir an önce olsa dedim aslında sözüm onada değildi zamanaydı.

vallahi herkes ne derse desin ben sizin hakli oldugunuzu dusunuyorum. ben ne gorumceyim ne de gelinim. ama ikisinden de olacagim Allah kismet ederse. cocugum olcakmi olmyacak mi bilmiyorum. diyelim ki gorumceyim ve yengeme daha ilk aydan cocuk yapin diye baski kurmussak ailece, yengemin bir dedigini iki etmezdim. daha yeni gelin olmus bir kadin evliliginin ikinci ayinda tedaviye baslatiliyor. kendisi de tedavi goren arkadsalr soylesin. bunun psikolojik agirligi hicbirseyle olculemez. ne vardi biraz "naz" cekselerdi. ki buna naz da denemez. ustelik gorumcesi bunu icinde beslemis. kuslugunun sebebini aylarca soylememis bile. adam gibi deseydi yenge cok kirildim neden boyle dedin diye. daha once de dedigim gibi konu sahibi aman benim bebegim oluncaya kadar senin olmasin dememis. siz evlendiginizde bile hala cocuk sahibi olmamis olursam uzulurum demis. gayet dogal bir kaygi. bunu anlmak bu kadar zor olmamali bence... hele de empati uzmani kk bayanlari icin... a.s.

Son düzenleme:
ya asıl anlamayan sensin arkadaşım. sen o kelimeyi farklı bir şekilde söyleseydin kırılmazdı belki. benim kaynanam yarın birgün s....(doğuracan anlamında küfürlü bir kelime) bitane başıma bela olucan dedi. al mevlam onlara inat vermiyor bebişimizi. şimdi kalkıp bende onlara siizn yüzünüzden olmuyormu diyeyim. kelimelerde çok şey gizlidir benim yengem bana bunu demiş olsaydı bende aynısı yapardım inan buna. onun tarafından düşün birde. belki hiç bebeğin olmayacak düşündünmü bunları.
bebeğinin olmamasından duyduğun üzüntüyü anlıyorum aynı durumdayız çünkü. al görümceni karşına tatlı tatlı konuş kırılacağını düşünmedim de kendi üzüntümü sana yansıttım de ve özür dile bence. sen üzüntülü olabilirsin ama başkalarını üzmeye hakkın yok. benimde içim yanıyor ama arkadaşlarımın bebeklerini görünce içim yansada belli etmem hiçbir zaman. kasma kendini mevlamın takdiri bu zamanı vardır belki. çok takıntılı birisisin galiba. göürmcedir bu konuşmazsada konuşmasın çok faydaları var sanki.boşverr
yo konuşmamasını kafama takmıyorum ama aileyiz ailede bu dargınlık olmaz.ama şuna eminim benim bebeğimin olmasını istemiyordur.sadece eşimle tartışıyoruz.memlekette benimle bayramlaşmadı eşimde onu zorladı bende 1 2 saat sonra eşime dedim zorlama o an eşim ona olan öfkesini bayram sabahı beni ağlatarak yatıştırdı.ona bir şey demiyor küser diye ama ezilen ben oluyorum çünkü asal kimseye küsemiyorum.belki huyum onun gibi olsa banada eşim bir şey diyemezdi.sadece zorlama lafı eşimin beni kırmasına sebeb oldu.

Sen özrünü dilediysen yani gerçekten özür dilerim kelimelerini kullandıysan artık yapacak fazla birşey kalmamış demektir. Herşeyi oluruna bırak. Allaha tevekkül et. Bak ev hanımısın evde bol bol kuran oku ve sabret. Özellikle Asr suresini oku.Sevgiler:)

Arkadaşım kurduğun cümle yanlış bir cümledir. Haaa bu cümleyi bilerek mi yoksa bilmeyerek mi kurdun onuda bilemiyorum. Hemen hemen tüm yorumları okudum, arkadaşlar bastırdıkça sen değişik konulara girmişsin, ailelerin çocuk ısrarını, tedavi gördüğünü acı çektiğini söylemişsin. Peki tüm bunlarda görümcenin suçu ne?
Açıkcası bana yengem böyle bir laf etse ben orada cevabını yapıştırır ve sonrada araya mesafe koyardım.
İnşallah bir çocuk nasip eder Rabbim sana, ama çocuğunun olmamasında kimsenin sorumluluğu yoktur. Rabbim isterse olur istemezse olmaz.
Görümcenizin üstüne gitmeyin biraz arayı soğutun, çünkü ortadaki olay küçücük bir şeyken büyüyüvermiş.
Bir not daha, başlığınız görümceden çekenler diye açılmışsa da ben sizin görümcenizden çektiğinizi sanmıyorum. Bunuda belirtmeden geçemeyeceğim.

Arkadasim sen yorumlari tersinden niye anliyorsun yahu ?

Cocuk istemene birsey diyen varmi ?
Haketmiyorsun anne olmayi diyen varmi ?
Yapma Allah askina

Sadece gorumcene soyledigin laf çok gereksizdi kabullen bunu
Sirayla degil bu çocuk meselesi, Allah istedigine istedigi zamanda verir
Hayirli saglikli çocuklar versinde...ne yapalim, bazi insanlar tedavyle bazisi ise beklemeden normal ile

Yani senin soylemende çok gereksizdi
Gorumceninde kalkip gidip ortaligi ververeye vermesi saçma

Ikinizde de suç var

şimdi bile eski komşumdan telefon geldi çocuk yokmu dye sordu işte üzülerek yok daha cevabı verdim.ve ben evlendim şarkta eşim görevli.geldim kimseyi tanımıyorum her taraf kapalı kar kış evden dışarı bile çıkamıyorum.ailemden uzaktayım.evin içinde dur dur bunalıma girer insan yeni bir yaşantı.erkeğin hakimiyeti.çok sitresli geçti birde bu sorunlar.ve tek çocuğum kardeşim falan yok.iş haytım çevrem hepsi memlekette kaldı.derdimi onu kızkardeşim olarak döktüm.çünkü derdimi dökecek kimse yok.ve yanlış anlaşıldım.ama yinede diyorum çünkü oda evin tek kızı ilk giren el benim içlerine ve beni babası annesi çok severdi kızım kızım diye sarılıp oturulardı ve ben düşündükçe sadece kıskandı ve bir kusurumu bulmaya çalıştı ve o lafı kusur etti.abisinede aşırı düşkün ondan bile kıskandı belki kimbilir.

ya boşver canım o zaman onlar hakkında konuşma bile eşinle. erkekler böyledir onlara söyleyemezler acısını bizlerden çıkartırlar. benim eşimde çok ağlattı onlar yüzünden ama şimdi anlıyor hatasını. ben yüzümü çeviriveriyorum inan benimlede eşimin erkek kardeşi konuşmaz bende çay bile vermem eline. eşimle mutlu olduğumu görmek bile delirtir onları. onun için diyorum canm ben seni çok iyi anlıyorum. boşver sen kocana ve yuvana bak. benim doktorum stres yapıyorsun önce stresli ortamlarda uzak duracaksın sinirini yeneceksin diyor. strestende olmayabiliyormuş. sabret canım bebişlerimiz bize müjde getirecekler.

Ne kadar gereksiz konuşmuşsun görümcenle... senin kıskanç olduğunu düşünüyorum. hemen bu çocuk sevdası ne anlamadım. Evliliğin 2. ayında gitmişsin derdin günün çocuk doğurmak mı.. Allahın gücüne gider 2. ayındada çocuk sevdasınamı düştün. Bu gereksiz sevdada sizin görümcenizi kıskanmanıza ve kırmanıza neden olmuş.. Belki sizi kırarak konuştum ama sanki çocuk gibi davranmışsınız. Kime ne senin hamile kalmandan eli günü bu konuda takmaya gerek yok ki...

haklısınız susan benim ve o hiç bir şey yapmıyor o benden çekiyorkötükedihüso

görümceyle öyle herşey konuşulmaz bunu bil önce...
tedavinide yarıda bırakma devam et...

Arkadaşın üzerine biraz fazla gidilmiş bence. zaten hasa bir dönemde, bir konuşma geçiyormuş oda bu esnada duygularını dile getirmiş.
Nİyet görümcenin ondan önce bebeği olursa üzülmek yada kıskanmak değil yanlış anlaşılmasın
Daha bekar ortada fol yok yumurta yok bugün evlense bile çocuk sahibi olması için hiç değilse 9 ay geçicek
Benim anladığım kadarıyla arkadaş o sözlerinde aradaki zamanın uzunluğundan
bu zaman zarfında daha sözlü bile olmayan birinin evlenip çokcuk sahibi olurda ,
geçen bunca zamana rağmen onun hala bebeği olmazsa diye hayıflanmış..
Belki kendini yeterince iyi ifade edemediği için böyle bir intiba uyandı..
Umarım demek istediğinizi doğru anlamışımdır , zira ben hiç bir ark niyet göremedim...
Hani derler ya senden sonra evlenenlerin bile çocuğu oldu sende hala yok o misal..

tatlim cocuk cocuk diye direten esinin ailesi. kendisi istemedigini erken oldugunu soylemisti onceki sayfada...

canim ben de aynen boyle anladim ama bu konuda yalniziz galiba:1no2:

çitlembik ve mnla teşekkür sizlerin dedikleri gibi.benim için çok erkendi ve bana dediklerinde erken dedim ve benim öyle dememe kırılıp telefonu kapttılar.ne yapayım olsun bir an öncede kurtulayım.ama şunuda söyleyeyim artık ben çok istiyorum bebişimi sevmek onunla avunmak büyüyünce onla dertleşmek anca bebişlerim anlar beni onlar kötülüklerden korur.

Tamam ben de akadaşın art niyetle söylemediğinin farkındayım... Ama açıklama yaptıkça ortaya çıkıyor bu. İlk etapta görümceye" Sen evlenir de çocuğun olurse benim hala çocuğum yoksa ne yaparım ben" demiş. Bu cümle tek başına alınganlık yapılabilecek bir cümle, tek bu cümle olsa ben de görümce olsam alınırdım. Ama görümcenizin abarttığı kadar da değil. Tamam alınmış olabilir ama sen özür diledikten ve iyi niyetini söyledikten sonra konuyu kaatabilirdi...
Fakat aradan bayram geçmiş hala barışmamışsa o da bayaa bi abartmış... Ama eşin bayramlaşmak için zorladığında o inat etmiş ve sen de zorlama dedikten sonra eşin sinirini senden çıkarıyorsa bunun sorumlusu görümcen değil ki... Hata eşinde... Kime kızıyorsa ondan çkarsın acısını...
Ayrıca bebek olmazsa beni seven eşim bana düşman olur demişsin... Böyle sevgi olmaz... Eşin seni gerçekten seviyor olsa zaten daha evliliğin 1. ayında bebek diye tetturmazdı, tuturan ailesinin de ağzını kapatırdı...
Ben 1,6 yılık evliyim, yaşım da var ama hiç kimse bana ne zaman bebek yapıcaksınız diye soramaz, ne benim ne de eşimin ailesi... Sonuçta bu bizim kararımız, kimsenin karışmaya hakkı yok... Sizin için de böyle olmalı, kimseyi karıştırayın evliliğinize...

ben zaten o konuda eşime suç buluyorum sinirini benden çıkardı.eşim çocuk olsun demedi herkes deyince ben gitmek için zorladım onu.eşimle ben her ay umutlanıp mutsuzluğa düşüyoruz ve eşim çocukları çok seviyor isteriz artık olsun eşimin yaşı 35 artık benim bu lafıma takana kadar abimin çocuğu olsa biran önce deyip, keşke onun derdine düşse.abisinin ne kadar üzüldüğünü biliyor neden olsa keşke deseydi büyütmeseydi hem o der hem bu dertle uğraştırmasa bizi hayatın sonumuydu.adetime 6 gün kaldı her ay keşke rabbim kalsam diyorum eşimde istiyor o sözü abisini seven beni bırakın abisini seven takmazdı.6 gün sonra olursa adet üzülen biziz bizden başka üzülen yok bunu anlamaları lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…