Görümceden çeken varmı?

Canım benim, bir kere yazdıklarından anladığım kadarıyla, daha doğrusu hiçbişey anlayamadım.
Cümlelerini düşük, ifadelerini tutarsız, kelimelerini eksik bir şekilde yazmışsın.
Ne noktan var, nede virgül. Eğer günlük hayatında yazdığın yazı gibi konuşuyorsan, insanların seni anlamaması, dahası yanlış anlaması çok doğal.
Bu yazdıklarından çıkardığım bir kaç sonuç var...
****sen bebek yüzünden gerçekten bunalımdasın.
****kendine güvenin hiç yok.
****insanların dediklerini ileri derecede önemsiyorsun.
****çevrene çok prim vermişsin.
2 aylık gelinken tedaviye başlarsan tabii ki insanlar devamlı sana soracaklardır. Kimi meraktan, kimi hasetten, kimide gerçekten iyi niyetten.
2. ayında tedaviye başlayan biri olarak bunların hepsine göğüs germen şart.
Benim halamın kızı 12 yıllık evli. İlk 1-2 sene herkes soruyordu bebek ne zaman diye.
Onlarda şimdi düşünmüyoruz, ev alıcaz, istemiyoruz falan diyorlardı. Bir müddet sonra kimse sormamaya başladı. Hala da bebekleri yok ama istemediklerinden değildir herhalde, ama kimse ahlen bişey soramıyor, çünkü baştan çeneleri kapamayı bildiler. Sen 2. ayında tedaviye başlayarak insanların konuşmasına meydan vermişsin bir defa.
Ayrıca bu kadar stresle çocuğun olabileceğini düşünme bile. Stres hormonları çok etkiliyor.
Bir de görümcene söylediğin şeyler var.
Bazı şeyler vardırki, herkes tarafından düşünülsede kimse tarafından dile getirilmez, getirilmemelidirde.
Sen bu konuda biraz saf davranmışsın, sen nasıl hassassan karşındaki insanda da bazı kompleksler olabilir.
Düşün ama söyleme.
Yazından anladığım kadarı daha çok cahilsin, pişmemişsin.
Hayat insanı pişiriyor, umarım bu zayıf psikolojiyle herşey daha köötü olmadan sende olgunlaşmayı başarabilirsin BU YAZIYI YAZANADA GELİNCE: DAHA DÜN KAYIT OLDUM VE SİTEYİ NASIL KULLANCAĞIMI BİLEMEDİM.DİREK AKLIMDAN NASIL GEÇTİYSE DÜŞÜNCELERİMİ ÖYLE YAZDIM.CAHİLLİK KONUSUNA GELİNCE SADECE EVLİLİKTE CAHİL OLDUM.ÇÜNKÜ EVLİLİK FARKLI BİR ŞEY VE EVLİLİĞİMİN İLK AYLARINDA PROBLEM OLMASI BENİ YIPRATMIŞ OLABİLİR.AMA EVLİLİK KONUSU HARİÇ ASLA HİÇ BİR ŞEYDE CAHİLİYETİM YOKTUR.ÇÜNKÜ YAŞADIM VE GÖRDÜM HER ŞEYİ, SADECE ARTIK EVLİLİKTE YAŞAMAK İSTEDİKLERİM VAR.AMA MUTLULUĞUMDA GÖLGE YAPAN İNSANLAR VARSA ŞUAN HAKLIYIM.Ben o sözü söylememiş olsamda insanın niyeti bellidir...Nasıl algılamak isterse bir şeyi o şekilde algılar.Görümcemde o şekilde ART NİYETLİ SÖYLEDİĞİMİ ALGILAMAK İSTEMİŞ.Çünkü beni çok seven hatta bir kız kardeşim oldu diyen insan eğer beni gerçekten böyle görmüş olsaydı şuan bu tatsızlık olmaz beni anlardı.Bu olaylardan sonra kuzenime aynı lafı dedim bakalım ne diyecek diye ve bana verdiği cevap inşallah bir an önce olur ve severiz bebeğini dedi ve oda evli nişanlı değil.Oda kırılabilirdi çünkü o beni anlamak istediği halde anladı ve bana üzülme olur ben evlenene kadar senin kaç tane olur dedi.İşte sevmek bu art niyetli olmamak bu.Bugün bu bu konuyu eşimle konuştum ve tartıştık eşim bile ilk defa dediki, senin içinde art niyet olmadığını biliyorum madem bu kadar istiyormuş evlensin o doğusun hatta benden önce evlenseydi dedi.Kız kardeşinin bu söze gücenmesi zoruna gitmiş ve aylardır bu konuyla ilgili bir şey demiyordu üstüne gidince ağırıma gitti demekki benim çocucuğumun olmasını istemiyor dedi.Eşimin bu sözleri söyleyip üzülmesine, yaptıkları değdimi? Ve çok konuştuk eşimle beni anladığını bilmek çok güzel ama benim üzüldüğüm konu iki kardeş arasında bunlar olmamalı.Aslında başlık atarken yanlış başlık kullandım aslında başlık şu olmalıydı ( HER İNSAN BAZEN BİLMEDEN HATA YAPAR ) hatayı yapanda benim çünkü, kim olursa olsun karşındakine derdini dökmemek lazım dediğim gibi insanlar nasıl algılarsa algılar karşısındakini nasıl görürse,anlatılanıda öyle algılar.ben kardeşim olarak gördüm o ise düşmanı olarak algılar burada...............

2 arkadaşta kendine güvenin yok demişler her konuda kendime güvenirim yapamayacağım ve başaramayacağım bir şey yoktur.Ama evlilik farklı bir şey dün ruh halim berbattı ama bugün eşimle konuşunca motive oldum.Ruhen insan kötüyse saçmalar bende yine saçmalamışım.Psikolojik destek al diyenlerede sesleniyorum almama hiç gerek yok iyiyim sadece insanların arada bir psikolojisi bozulabilir bu durum sizde hiç olmazmı?Canınızı sıkan bir şeyde mutsuz olmuyormusunuz? 4-4 LÜK OLANLARDANMISINIZ HİÇ ARADA SIRADA RUHEN ÇÖKÜNTÜ OLAZMI?GÜVENİN YOK KELİMESİNİ HANGİ ANLAMDA SÖYLEDİNİZ BİLEMEM AMA EŞİME GÜVENİM SONSUZ.Dün sadece sinirden söyledim.Kendime güvense oda fazlasıyla.Cahillik konusuysa zekaya bağlıysa yada yaşama yada gençlikse onada hayır.profilde bazı şeyleri saklar insan unutmayın profile bakıp ta aaaaa demeyin.Neyse tekrar teşekkürler..........

canım benim de sen benim kızkardeşimsin diyen görümcem var ama arkamdan dedikleri de var canım desem canın çıksın anlıyor seni anlıyorum
bir konuda arkadaşlara katılıyorum çocuk için bu kadar stres yapma nolur yaptıkça olmaz daha bir yıllık evlisin sanırım her yerde diyor bi yıl deneyin öyle tedavi olun diye
ben hatanı çocuk da çocuk diyenlere mesafe koymamanda görüyorum ben 3 yıllık evliyim daha 10 aylık evliydik kayınvalidem çocuk demeye başladı ben de ben bu lafları duymak istemiyorum şu anda istemiyoruz bu bizim özel hayatımız dedim çıktım işin içinden şu anda hiç bişi diyemiyor arkadaşlardan falan sorana da zamanı gelince yaparız diyorum geçip gidiyorum sen de öyle yap çocuk sorana zamanı gelince allah verince olur takmayın kafanıza benim çocuğumu de geç güzelim millete üzülmek için mi geldin sen bu dünyaya

görümcen çok alınganmış ama ya seninde bu çocuk meselesinden psikolojin bozulmuş canım allah yardım etsin

MEDUZE canım kardeşim önce şunu anlamalısın bende yeni evliyim ama tecrrüben senden fazla
6 yıl nişanlı kaldım ben daha 8 aydır evliyim belirtmek isdedim.
canım görümcelerden ve eltilerden kardeş olmaz önce bunu kabul et canım
kardeş aynı anadan aynı babadan olur ancak onlar kahrımızı çeker bu çok açık
benim bi görümcem bi eltim var bide ben hepimizi al bi çuvala koy at denize canım
bizler böleyiz çekemeyiz birbirimizi kendimde içine dahil edeyimki arkadaşlar alınmasın.
takma canım kafana ama sende de var sanki kız evde kalmış gibi olmuş biraz yada o kesin öle algıladı
herşeyin hakkında hayırlısı umarım en kısa zamanda anne olursun önemli olan anne olman
ha görümcenden önce ha sonra allah korusun ya hiç olmazsa seninki yersiz bi laf olmuş
kusuruma bakma öpüyorum bacım takılma böle mevzulara kocanla mutlu ol yeter....

üf yaa üffff görümceden çekmeyen var mı olacaktı bu başlık aslında.

Benimde bugün canım sıkkın, madem bu başlığı açmışsınız içimi dökeyim, görümcem benden yaşça büyüktür, biliyorum ki beni ilk gördüğü andan itibaren de sevmedi. Zaten eşimin ailesi de beni ilk zamanlarda pek bağırlarına bastıklarını söyleyemeyeceğim ama en azından haddimi bilir susar otururum ortamı germem ama konu görümcem olduğunda keman yayı gibi geriliyorum, bana karşı çok agresif, illa onun dediği olsun istiyor, illa onun olmasını istediği şekilde olsun, istemessem de baskı yapmaya başlıyor. ben de istemediğim birşey olunca ister istemez inat damarım tutar...
inanın karşı karşıya gelmek bile istemiyorum. burçlarımız bile kesinlikle uyuşmuyor...gözlerini diker beni seyreder uzunnn uzun bakar böyle acayip rahatsız oluyorum. Sezgilerim kuvvetlidir bir bakıştan bir insanın ne düşündüğünü anlarım, onun da beni kardeşine layık görmediğini düşündüğünü hissediyorum.
aileler neden böyle yapar anlamıyorum...
oh be yazdım rahatladım...

görümce dediğin aile ve gelin arasında köprü olmalıdır ki aile bölünmeden huzurla sukunla mutlulukla geçinsin.anne baba ve abisini seviyorsa tabii

Valla bende lafda bir kötülük ya da kıskançlık göremedim
Açıkcası yengem bana dese moral veriridim yaaa
İnşallah olur yengem bende hala olarak evlenirim falan derdim
Çekip gitmek falan çok gereksiz ve ağır bir tepki
Hadi diyelim bu kız yaptı bir çocukluk eşi nedn tartışıyor ki bu konudan dolayı ya da neden kayınvalice tavır alıyor
Ayy ne bu çocuk oyunu mu Allah aşkına
Hem tedaviyi bırakmayı falan düşünme sakın
Allah ne yazdıysa o olur arkadaşım
Sen şimdiden bunları düşünüp bukadarcık şeye üzülüp isteğinden vazgeçiyorsan KK da biraz fazla dolaş derim ben
Kim bilir daha neler neler diyecekler sen kafana takmıcaksın
Ne demişler görümce görmiyim ömrümce

demek siz görümcenizle tahmin ettiğiniz gibi çok samimi değilsiniz.ya da bu hep senin çabalarınla olmuş, o yüzden bu kadar samimi ve içten düşüncelerini paylaşma canım.bırak ne hali varsa görsün.okuduklarımdan çok iyi niyetli olduğunu anladım,işte bu yüzden çok takıyorsun.evlenmeden önce ne zaman evleniyorsun derler,evlenirsin e çokcuk,çocuk olur...................................ben den sana naçizane tavsiye çok özel durumlarınızı eşinin ailesiyle paylaşma,işte sonradan kendilerini bir şey zannederler.arada sınırı koy,geç kalmış sayılmazsın canım.hiç arkasından koşup da özürr falan dileme,birden değersiz olan değerleniverir.sen hata yapmamışsın ki,onu kendine yakın hissetmişsin(ama öyle değilmiş)güzel,teselli edici sözler duymak istemişsn,onun da bi tarafları kalkmış adam olmuş.üzme canım kendini bol bol dua et,allah insana neler neler verir neler.

bence hatanin buyugu sizde nicin boyle bir kelime kullandiniz ki karsidaki gorumceniz degilde kendi kizkardesiniz yegeniniz kuzeniniz olsa ayni mi dusunecektiniz bence biraz kiskanc bir kelime etmisiniz Allah her dileyene versin sizden once veya sonra herkesin dilegi olsun benim dilegimde olsun diyebilirdiniz siz nasil merakliysaniz bebek sahibi olmaya bekarda olsa oda meraklidir bence telefon acip ozur dileyin ilk suclu sizsiniz bu arada umarim en kisa surade evladiniz olur ve tum dileyenlerin bende evlendikten 1yil sonra cocuk istedim her seferinde test negatifti kucuk gorumcem benden 6yas kucuk ikinciye hamile oldugunu ogrendik en az kendimin gibi sevindim onun adina 1oglu vardi 2.yi istiyordu aklimin ucuna bile gelmedi neden diye sonucta o kocamin kardesi benimde kizkardesim sayilir ardindan birkac hafta sonra hamile oldugumu ogrendim simdi cocuklarimizin arasi 25gun ikiz gibi diyip seviniyoruz

Son düzenleme:
allah askına ortada fol yok yumurta yokken kız içindeki ezikliği anlatıo sizde neler saçmalıosunuz yaaa yani öle bir durumda herkes onun ccocugu olcak bunun olcak benım hala yok diye ne var bunda

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum sen içinden geçeni sölemişsin bunda bişi yokki
arkadaşlar biraz daha insaflı olun çocuk konusu çok hasas bi konu ver herkes bir olcak die bişi yokk 3 sene olmasada sen rahatsındur ama arkadaş dert emiş kocasına bir tane evlat vermek istiyo herkes birmi oda içindekileri görümcesiyle paylaşmış görümceside abartmış çok ince bi konu seni yerine koyunca kendimi sana hak veriyorum bende görümcemden yana sıkıntılıyım ve buna benzer bu konu içindeyim bence arama artık görümceni kocanlada onun yüzünden kötü olma kafanada takma strest,psikolojikte olmaz bebeğin ALLAH yardımcın olsun zor gerçekten:1no2:

Arkadaşlar kız derdini dökmüş ama konu iice dağılmış. Meduze cnm sen üzülme böle şeylere..Bunda görümcenin küseceği bişey yok ki, canı küsmek istemiş demek ki. Kaynının size söylediği çok ağır bence. (Benim 5 tane olurdu imdiye kadar fln) Sen özür bile dilemişsin, özür dilenecek bile bişey yok doğrusu, sen hiç takma cnm bişeyi. Çocuğun da olur inşallah kendini sıkma kimse için değmez. Hayat o kadar uzun değil tatlım. Allah yar ve yardımcın olsun.:Saruboceq:

canım öyle bir şey denir mi ben benim görümceye bırak böyle birşey demeyi azcık kenara kay desem olay çıkarır bence sende tuhaf bir hırs yapmışsın bunlar nasip kısmet işleri bir bakmışsın evlenmiş 15 günde hop hamile olur yani sen kendine bak boşver görümceyi

Beni anlamayanlar konu onun evlenip hamile kalması değil ya nereden anlamak istiyorsunuz siz anlattıklarımı.Ben onun evlenmemesini yada çocuğu olmamasınımı istiyorum bunu anlayarak cevap veriyorsunuz oda bunu anladı abarttı sizler gibi.Biraz açılımlı düşünelim konuyu abartmayın.Yani burada anlatmak istediğim görümce ve eşlerimizin aileleri.Her şeye karışan her şeyi yanlış anlayan ne desek iyi veya kötü yanlış anlaşılıyoruz.Sadece ben ona bir söz ettim abarrrrttttıııııııı.Abartılacak durummu ben o lafı söyleyeli aylar oldu ve evleneli 13 ay oldu hala bebiş yok.Ben zamandan kastım zaman geçer onu anlatmaktı.Benim iyi niyetle yaklaştığım bir konuydu nasıl o konuyu batırdı aynısını sizde yapıyorsunuz.ben evli olmasam bu sözü bana biri söylese alınganlık yapmazdım kötü bir şey değilki.Herhalde ben çok fesatım.ya burada beni tanıyan yok derdimi döktüm aynı görümcem gibi davranışlarınız var bazıların.Beni yazdıklarımı ne eşim nede ailesi okuyor bir art niyetim olsa kaç gündür yazışıyoruz görümcemden nefret ettiğimi falan yazarım nefretle yada başka bir hırslı duygum yok.BEN ONUN YENGESıYıM VE AıLESıNıN ıLK EVLADI EVLENMıŞ ÖLMEDEN TORUN GÖRMEK ıSTıYORLAR KAYINBABAM VE KAYNANAM ıKıSıDE HASTA BUNU DıLE GETıRıRKEN ART NıYETıM YOKTU.....Eğer beni sevmiş olsaydı yada gerçekten abisinin bebeği olmasını isteseydi bu olayı büyütmezdi.Ben diyorum demekki benim abisi ile evlenmemi ailesinin içine girmemi hazmedemedi ve kıskançlıktan bahane buldu yaptı hasetlik onda bence benim çocuğum olsa sevmeyecek eminim artık.ASLADA SEVMEZ ÇOCUĞUM OLSA LAFINDAN ÇIKTIYSA BU HUSUMET SEVMEYECEK BENıM DOĞURACAM ÇOCUĞU.Bu lafı derken gerçekten içimde kötülük yoktu.Tekrar diyorum evli yada nişanlılı olsa küsmekte kırılmakta haklı zaten evli falan olsa demem.Ama daha hiç bir şey yok ben onun evlenmesinimi bekleyeyim öyle bebiş olsun ne alaka ben zamanı kastettim.peki biz evleneli 13 ay oldu ve yıllar geçse 6 7 8 yıllık evli ve hala bebiş yoksa o zaman üzülen görümcemmi olacak,eşim ve ben çok üzülecez bizim üzülmemiz hayallerimiz onu ilgilendirecekmi hayır,ilgilendirseydi zaten bebeğiniz olsun çok isterim derdi ama nerede.Her ay kaldımmı diye düşünmekten yoruldum.Bebeğimi neden bir an önce kucağıma almak istiyorum eşimi çok seviyorum ikimizin canından can olsun,ne dualar ediyorum ağlıyorum adet olunca heran her dakika yalvarıyorum rabbime hayırlı evlatlar ver diye bu yakarışlarımı kim biliyor kim duyuyor allahtan başka,beni kızkardeşi gören görümcem bunları biliyormu hayır umurundamı hayır gününü yaşıyor eşimle onun yüzünden tartışmalarım oldu üzülen kim ben ve eşim ona ne oluyor o rahat valla duyuyorum geziyor tozuyor arkadaşları ile takılıyor ANLATMAK ıSTEDıKLERıMı ANLAYIN YA ORTADA EVLENMEMıŞ BıR KIZ,EVLENMıŞ BıR BAYAN VAR evlilikte olması gereken neyse onların olması benim içindir evlenmemiş bir insanın olması şuan için gereksiz ART NıYEK YOKTU SÖZÜMDE ANLAYIN ANLAYAMIYORSANIZ GÖRÜMCEM KERVANINA KATILMAYIN.

benim anlamadigimda durduk yere neden böyle bir kelime kullandiniz???
bence bu anlatiklariniza göre suc görümcende degil sende
kusura bakma ama gönül almak bu duzrumda sana düsüyor

bence konuyu actiginiz anki yazinizi bi kendiniz okuyun ve bizim neden böyle anladigimizi eminim sizde anlarsiniz
ayrica sizde öylesiniz böylesiniz diyede bir tepki vermeyin burda kimse kimsenin
kötülügünü isteyerek konusmaz
ve konuyu nasil anlatirsaniz ona göre yorum yaparlar
gerci herkesin kendini savunacagini saniyorum ama
sizi biraz daha sakinlige davet ediyorum
qarica insallah senden önce dogururum yoksa cok üzülüyorum demenizinde baska bir aciklamasi yok kusura bakmayin
hakkinizda hayirlisi

ilk yazdigin mesaji okudum sadece..
anladigim kadariyla heveslisin falan dememissin,sadece sizin benden önce olursa üzülürüm demissin..
ben bunda bir art niyet aramazdim sahsen..
görümcen biraz abartmis,sende keske demeseymisin...
sonucta az cok taniyorsundur huyunu,yanlis anlama riskine karsi keske demeseydin...
senin art niyetle dedigini düsünmüyorum,sayet hamile kalmak icin ugrasan biri olarak ilaclar,doktor stresleri falan insani yipratabiliyor ve bazen böyle duygusalliklar yasanabiliyor...
bence görümcenle yüzyüze konus ve ona yanlis anlasildigini güzelce anlat,inanip inanmamak ona kalmistir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…