Görümceden çeken varmı?

sizinkinin yanlış anlaşılma olduğunu anlıyorum ama o kadar streslisiniz ki ve ifadelerinizede yansıyor ve dediğim gibi yanlış anlama olabiliyor
kendinizi üzmeyin artık bu konuda madem özür dilediniz halde bayramda böyle bir tepki aldınız- özellikle bayramlarda dargınlar barışır- bırakın kendi haline görümcenizi,
bebek konusunda da stresten ne kadar uzak tutarsanız kendinizi o kadar yararı olur size

çok ağır yazmışsınız. Arkadaşı kırıcı olmakla itham ederken kendi yazdıklarınızı görmüyorsunuz...

canim gorumcen cok dusuncesiz davranmis. seni gelin olarak gormus o yuzden art niyet aramis. halbuki orda sana" uzulme yengecim o zamana kadar ikinciyi bile kucagimiza aliriz" deseydi, hem buyukluk yapmis hem de sana moral vermis olucakti. kendimizi cok vazgecilmez saniyoruz. rest cekip kosemize cekiliyoruz. sonra insanlar sucluluk duygusu duyup ben ne yaptim diye kendi kendini yiyor. sen artik onu dusunme canim. Allah biliyordur nasilsa icinden geceni. canini sikma...

gerçekten kötü bir niyetle dememiştim ama insan karşısındakini nasıl görürse anlatmaya çalıştıklarınıda öyle anlarmış bende öyle anlaşıldım.

güzelim biraz rahatla önce yeri geliyor kardeşimize bile söylemiyoruz. benim tedavi gördüğümü annemden başkası bilmiyor mesela. sen geçmiş bırak geleceğe bak. 2. eş olmanda önemli değil eşinle mutlumusun gerisi yalandır. bebeğin yokmu diyenlere henüz düşünmüyoruz de. tedavi olduğu bilenlerede bıraktık tedaviyi oluruna bırakıyoruz de. kimseyi ilgilendirmez bu sizin hayatınız. ama öncelikle senin psikolojin iyi olmalıki bebişinde sağlıklı olsun. kimseyi kafana takma her ailede oluyor bu gibi olaylar.

çok ağır yazmışsınız. Arkadaşı kırıcı olmakla itham ederken kendi yazdıklarınızı görmüyorsunuz...

Citlembik arkadaşım, Görümcesini kırması benim en son düşündüğüm şey.. meduze arkadaşımızın görümcesine söylediği söz evi terkedip ortalığı yaygaraya verecek kadar, büyütülecek bir şey değil... Asıl mesele bence bu olmamalı arkadaş diyor ki; komşum aradı arkadaşım aradı hamile değilmisin diye sordular .. Üzüldüm, ağladım ben nasıl kötü olmayım.. doğursamda herkes rahatlasa diyor.

Neden böyle düşünüyor ben buna tepkiliyim afedersiniz ama benim çıkartacağım çocuğada ben karar veririm. Bizimde gelinimiz var hala hamile değil 2 yıl oldu. Soruyoruz düşünmüyoruz diyor. Bu onların sorunu bizede laf söyletmez hiç. Yani biraz sağlam basın ayaklarınızı yere herkese herşeyi karıştırmayın. Bu çocuk mevzusu en zayıf noktası olmuş arkadaşın.
ben bunu demek istedim.a.s.

Canım sen kaç yaşındasın? Ayrıca bebeklerin seni niye kötülüklerden korusun yav:) Senin psikolojin iyice bozulmuş galiba.

bence sen bunu takinti haline getirmissin herseyden once
psikolojik tedaviye baslamalisin.
ama gorumcen bir yerde hakli,
hani derler ya dogmamis cocuga don bicmissiniz.
allah herkesin gonlune gore versin ne diyelim

suan anliyorum ki sen hayata,olaylara bizlerden cok farkli bir noktadan bakiyorsun.kendine guvenin yok,esine guvenin yok,bebek olmazsa esinin seni dusman gibi gorecegini dusunuyorsun.ve inan bana bu hic saglikli bir dusunce degil.gorumcene kotu niyetle olmasada soylememen gereken bir sey solemissin ve burdaki insanlar sana bunun yanlis oldugunu anlatmaya calisiyor.bende bes yildir bebek istiyorum ama hic esimin beni dusman gibi gordugunu hissetmedim.bebek tedavisinden once bence psikolaga git canim.sana kardesce bir tavsiye bu.ihmal etme

ya tamam yanlış bişey söylemişsin ama o kadarda büyütmemesi lazımdı.seninde aklından geçeni içinde saklaman daha doğru olurdu bence.çünkü onun yerinde olsam bende kırılırdım.ama onun kadarda abartmazdım.bak ben evleneli ağustosta 3 sene bitecek.şu ana kadar düşünemedik.ilk önce evimiz olsun dedik.ama onu da beceremedik.benimle evlenen hatta benden sonra evlenen bütün akraba ve arkadaşlarımın çocukları oldu.hatta çocukları olmuyomuş diyenleri bile duydum.herkes kendi yaşadığını bilir arkadaşım.eşime yapalım dedim.ben hamileyken çalışırım dedim,esim ise ilk önce ev alalım hamileyken çalışamazsın dedi.bizde böylece 2.5 seneyi devirdik.şimdi ben ev alamadığımamı yanayım.çocuk yapmadığımamı.boşver hiçbirşeye takmaya değmez CENAB-I HAK ne zaman ol derse o zaman olur.sadece DUA ET TEVEKKÜL ET VE BEKLE.hakkında hayırlısı olsun.

ben senin niyetinin kötü olmadığını biliyorum.öyle olsa içinden geçenleri açık açık söylemezdin

bende görümceyim..hem de iki tane yengem war..böyle durumlarda söylediğin şeylerde daha çok "ne söylediğin değil nasıl söylediğin" önemlidir..birascık dikkat etmek gerekir..karşılıklı olarak tabiki..ayrıca 1 senelik evlisin.özür dilerim ama ne diye çocuk derdine düştün kii..? benim küçük yengemle abim 8aylık evliler bazen küçük gelnimiz bebiş falan olsa nolur gibisinden hayaller kurar:) bende onun hayallerinde ona eşlik ederim..sora da napcan çocuğu derim ye iç keyfine bak diyorumm..:) önünüzde uzun yıllar var derimm..hatta bizim küçük gelin benden 2 yaş küçük:) ne olursa olsun sölicen şeyi her zaman önce bi düşün..görümcen belkide hassas..ne kdar tanıyorsunki onu??

her doğru her yerde söylenmez... alınmıştır kadın bak bana laf çarpıyo diye dşünmüştür. kalbini kırmışsınız o da hıncını böyle çıkarmış

tatlım sanırımm yaşın genç daha bebek konusunu fazla kafana takmışsın stresten olmaz böyle yaparsan.görümcenle haksız bi konuşma gibi gözukuyor sende de onda da biraz hata var boşver takma.ama sen bebek konusunu bukadar takma daha bir yılda ne bu telaş ya.....

Canım benim, bir kere yazdıklarından anladığım kadarıyla, daha doğrusu hiçbişey anlayamadım.
Cümlelerini düşük, ifadelerini tutarsız, kelimelerini eksik bir şekilde yazmışsın.
Ne noktan var, nede virgül. Eğer günlük hayatında yazdığın yazı gibi konuşuyorsan, insanların seni anlamaması, dahası yanlış anlaması çok doğal.
Bu yazdıklarından çıkardığım bir kaç sonuç var...
****sen bebek yüzünden gerçekten bunalımdasın.
****kendine güvenin hiç yok.
****insanların dediklerini ileri derecede önemsiyorsun.
****çevrene çok prim vermişsin.
2 aylık gelinken tedaviye başlarsan tabii ki insanlar devamlı sana soracaklardır. Kimi meraktan, kimi hasetten, kimide gerçekten iyi niyetten.
2. ayında tedaviye başlayan biri olarak bunların hepsine göğüs germen şart.
Benim halamın kızı 12 yıllık evli. İlk 1-2 sene herkes soruyordu bebek ne zaman diye.
Onlarda şimdi düşünmüyoruz, ev alıcaz, istemiyoruz falan diyorlardı. Bir müddet sonra kimse sormamaya başladı. Hala da bebekleri yok ama istemediklerinden değildir herhalde, ama kimse ahlen bişey soramıyor, çünkü baştan çeneleri kapamayı bildiler. Sen 2. ayında tedaviye başlayarak insanların konuşmasına meydan vermişsin bir defa.
Ayrıca bu kadar stresle çocuğun olabileceğini düşünme bile. Stres hormonları çok etkiliyor.
Bir de görümcene söylediğin şeyler var.
Bazı şeyler vardırki, herkes tarafından düşünülsede kimse tarafından dile getirilmez, getirilmemelidirde.
Sen bu konuda biraz saf davranmışsın, sen nasıl hassassan karşındaki insanda da bazı kompleksler olabilir.
Düşün ama söyleme.
Yazından anladığım kadarı daha çok cahilsin, pişmemişsin.
Hayat insanı pişiriyor, umarım bu zayıf psikolojiyle herşey daha köötü olmadan sende olgunlaşmayı başarabilirsin...

bence ortada hak gudecek bı konu yok..çünku senınkı sadece ıyı nıyetlı buı temenni..yanlış anlasılmıssın..allah doğrunun yanındadır herzaman sen bozma kalbını

Bence konu sahibinde hiçbir kabahat yokkkkk ve sonuna kadarda haklı.. Hamile kalmak isteyen bir bayan var ve görümcesine şaka yollu bi laf söylüyor Hamile kalmasın diye dualar etmiyorrr!!!! LÜTFENN ANLAYIŞLI OLALIMMM..Konu sahibi kötü niyetli davranmamış olmasına rağmen telfon açıp yanlış anlaşıldığı için özür de dilemiş.Yanlız görümce ortalığı karıştırmaya niyetli gibi duruyor.
Bence canım madem kocanda kızkardeşinin kaprisli bi kişiliği olduğunu biliyor,Sende üzerine düşme zaman herşeyin ilacı.Bazı kaprisli insanların üzerinde çok yoğunlaşmamak gerekiyor.Bırak nasıl olsa Allah büyük birgün düşer oda eline.O zaman barışırsınız kaydirigubbakcemile3

Bence bu diyalogda hicbir hata yok.gorumcesini kendine yakin gormus soylemis ne varki bunda oda pireyi deve yapmis neyazikki......Bundan sonrada o kisi ile nasil muhabbet edeceginizi ogrenmis oldunuz...uzme sen canini hersey duzelir..a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…