Görümcekler

Birincisi, birileri size direktif verdi diye çocuk sahibi olunmaz.
Eğer çocuk sahibi olmaya uygun koşullarınız yoksa, neden siz başkalarının ağzı ile çocuk sahibi oluyorsunuz?
Bir defa hiç bir ebeveyn çocuklarının herhangi bir masrafını karşılamak zorunda değil.

Boşanmak ve ayrılmak hele bir çocuklu kadın için ne kadar zor, eminim farkında değilsiniz.
Aksi halde bu şekilde konuşmazdınız.
Dertler ancak başa gelindiğinde biliniz, bkz: boşanıyorum konuları - BDV
Belki çocuklu boşanmak zorunda kalanların durumlarını bir nebze anlarsınız...

Ben 2. bebeğimde 37. haftama kadar çalıştım.
Hem doktoruma gidecek zamanı buldum, hem de doğum sonrası işime devam edebildim.
Bence doktora rahat gidebilmek bir mazeret değil.
Siz kısaca çalışmak istememişsiniz, bu da sizin tercihiniz tabii ki kimse bu konuda size birşey diyemez.
Ancak maddi zorluğa düşeceğinizi bilerek işi bıraktıysanız, bu tabii ki saçma bir durum oluşturmuş.

Bence çok yanlı bakıyorsunuz konuya, biraz kendinizi görümcenizin yerine koyun derim.
Empati yapabilirseniz, durumunu belki daha iyi anlayıp, ona göre bir bakış açısına sahip olursunuz.

Kardes parayi kazanan senmisin?
Ben diyorum ki " canim link cekti, link alicam" sen diyosun ki " hayir aslaa, kola almalisin, cok buyuk hata yapiyosun".
Niye baskasinin parasi sizi geriyor?
Baya gerilmiş ki görümcek diye bahsediyor hadsizlik bu başka bişey değil

Doktora falan rahat gideyim diye çıkmış bahaneye gel...

ne itici bir üye ne itici bir konu

bende başlığı görünce kim bilir neler yaşamışda böyle olmuş dedim

kimse size yardım etmek zorunda değil k.valide görümcekinize yardım ediyormuş oh olsun

ilk evlendiğim sene eşim 1800 tl maaş alıyordu, 750 tl kira 400 tl düğün taksitleri bize kalan parayı düşünün.. iş bulamıyordum yeni evliyim diye.. o halimle bile annen baban neden bize destek olmuyor demedim. düğün için destek olmalarını beklerdim çünkü benim de eşim en az 13 yıl çalışıp eve vermiş ama evlenmeyi düşünebiliyorsak kendi evimizi nasıl geçindirebileceğimizi de düşünmemiz gerekir..

Baya gerilmiş ki görümcek diye bahsediyor hadsizlik bu başka bişey değil
O degil o gorumcenin burda sucu bile yok bide. Su ise bak ya.

Konuyu sonlara dogru " linc ettiniz beni, ne yapmaliyin diye sormustum oysa ki" diye cevirdi. Aslada sormadi, su ise bak gorumcekkkk diye kknuya girdi ya.
Kizlar yanlis dusunuyormusum haklisiniz demek yok tabi.

ay kv yazık, damadı bi taraftan istiyor zaten, gelinde tam köstek bende çocuk yapıcam bana da ver diyo.. rahat bırakın kadını da istediği gibi yaşasın azıcık ya.

Aynen ya, tek sorun konu sahibinin aşırı kıskançlığı bütün mesele bundan ibaret aslında. Dediğiniz gibi bari ya yanlış düşünmüşüm dese yine amenna.

Konuyu tam anlatamadım galiba.damadı iki ev birden yürütüyo.paraları o yiyo. Bebeğim yok şuanda. Yapın yapın diyolardı
Sizin paranızı mı yiyor damat?
Niye bu kadar dert ediyorsunuz başkasının malını,parasını?
30'lu yaşlarını geçmiş iki insan,hayatını idame ettirmek ve çocuk sahibi olmak için ailelerin parasını takip ediyor,ilginç doğrusu.
Ayrıca bana 'görümcek' diye hitap eden bir geline günahımı vermem,verdirmem.

Yardım etmek zorunda değil yorumlara katılmıyorum Nasıl ki adam onlara yapmış etmiş annenin babanın görevide budur
Hak yememek lazım
Aile olmak bunu gerektirir

bende önce doktora yapıyor zannettim ufak çaplı bi kalp krizi geçirdim ama çok şükür değilmiş gerçi kk da doktora,yüksek lisans yapıp da neler neler yaşayanları gördü bu gözler

Para var yin mi?

sabah kötü bir güne başladım ama şu mesaja kahkaha atıyorum hala Allah da sizi güldürsün

Yardım etmek zorunda değil yorumlara katılmıyorum Nasıl ki adam onlara yapmış etmiş annenin babanın görevide budur
Hak yememek lazım

neden hak yemek olsun?

bir yerde gerçekten ihtiyacı olan bir kadın diğer taraf da sırf görümcekini kıskandığı için parağğ diye deliren bir kadın var

bazen sadece laf olsun eşit olalım diye değil yardıma ihtiyacı olana yardım yapılır aile olmak bunu gerektirir

Anneler kızlarına maddi yardım yapamaz ,fikrini mi çıkaralım burdan ?
Benim yardıma ihtiyacım olsa , annem gelinden mi icazet alacak ? Ayrıca evlenince kayinpederimizin nüfusuna geçmiyoruz. Nasıl onlar çocuklarına yardım ediyorsa bir zahmet senin ailen de Sana yardım etsin .önce can sonra canan .demek ki kızlarının çok ihtiyacı vardı. Vee görümcek nedir yahu ,kac yaşında kadınsın, yakışıyor mu ?

Herkesin paraya ihtiyacı var nerden onun tam ihtiyacı olduğunu belirttiniz tanıyırmusun uz aile haksız yaptıkları ayıp

Görümcek diye görünce konuyu merak ettim. Birincisi sevimsiz bir kelime,sanırım kendinizce sıfat takmaya çalışmışsınız. Ama hoş değil. İkincisi evet evlatlarına eşit olması lazım ama her anne baba bunu beceremiyor malaasef o yüzden diretme hakkınız yok. Kimseye minnet etmemek için çalışın!

Hak yememek lazım
Anne babanın görevi çoçuğuna bakıp onu büyütmek,okuyup meslek sahibi olması için desteklemektir.
Okumayana da işe girmesi,iş kurması için destek olunur. Başka da hiç bir görevi yoktur ana-babanın.
Bizim ülkemizin kollektif yapısı ve kültürel kodları nedeniyle aileler çocuklarına bu kadar kol kanat geriyor, yoksa bu bir görev ya da sorumluluk değil.

Yetişkin insan kendi hayatının sorumluluğunu kendisi alır,daraldığında,işler yolunda gitmediğinde kısacası yardıma ihtiyacı olduğunda ailesi yardım ederse ne güzel,
bu aile bağlarının kuvvetli olduğunu gösterir.

Bununla birlikte yaşını,başını almış insanların hayatını idame ettirmek hele de çocuk sahibi olmak için ana-baba eline bakmasını ben kişisel olarak doğru bulmuyorum.
37 yaşına gelmiş biri oturmuş görümcenin ve kocasının aileden aldığı yardımları hesap ediyor.
'Onlar çok yemiş,sıra bizde' diyor.

Doktor kontrolü bahanesiyle işten çıkmak da ilginçmiş.
Biz şirkete ilk aylar duyurmamak için eşimle akşam nöbetçi doktora giderdik :)
Hababam doktora gidilmiyor ki zaten son aya kadar kendinizi kandırmayın :)

Görümcek demeniz de biraz sizin kötü niyetinizi belli ediyor sanki..
Kv nizin eşi ölmüş tek başına yaşıyor. Parasını da istediğine verir. Size yardım etmek zorunda değil.
Kendi hayatınızın sorumluluğu yalnızca size aittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…