Görümcekler

o kadar alışılmış ki erkek çocuklara öncelik verip yadım edilmesine kızlara yardım ediliyor diye konu sahibi işini bırakmış bize de yardım etsin umuduyla

her hamilelik planı yapan iş mi bırakıyor nerede o bolluk

Tüm çocuklarına eşit davranmalı ama dimi.ki eşim bunca yıl onlara vermiş çalıştığını. Ev yaptırmış. Sehirdeki evi tadilat yaptırmış kapsamlı.
yanlış anlamayın toplulukta eşiniz gibi insanlar için "yapmasaymış" derler genelde
nankör insanlardan bahsediyorum
eşiniz yaparken beklenti içine girdi mi acaba veya onlar bizde sana yardım ederiz dedi mi?

paraya ihtiyacınız varsa tekrar işe girin.. eşinizi de böyle doldurmayın
görümceklik bir durum yok

Tamam da kendi ailesi yok mu bu kadının ? Hee ama erkek kardeşi varsa onlara yardım edilmesi gerekiyordur !

Kayınvalidenin eşi ölmüş, kendisi köyde yaşıyor, imkanlar kısıtlı, evliliği sıkıntılı olan bir de evlat (kiz/erkek farketmez) var .. e şimdi ben olsam yavrumun sıkıntı çekmesine katlanamam. Gelinimin çalışma imkanı var ,çalışıyor der ,kızıma yardım ederim .hem bu kadıncağız kac lira maaş alıyor ki gelinciğin gözü onda

iş bırakmak neredeeee? aklım çıkıyor işten çıkartacaklar diye.. bir doktor kontrolüne 250 tl veriyorum tek eşim çalışıyor olsa gidemezdim bu doktora devlette iyi birini araştırırdım.. annem bana - kızım sen git parayı düşünme ben hallederim diyor kv kp demez bunu..

onu diyorum işte hangi kadın henüz hamile kalmadan işi bırakır ya dünyanın bin türlü hali var her isteyen pat diye hamile kalabiliyor mu?

gerçekten kıskançlık adama en saçma şeyleri bile yaptırıyor şekil A

37 ve 42 yaşında iki insan kimseye güvenip iş yapmasınlar. Senelerce damattan çekmişler, biraz da sizden mi çeksinler. Kimse yaşınız geçiyor diye size yardım etmek zorunda değil. Görümceniz zaten alacağı darbeyi almış. Eşinizin yardımı da sizden önce olan bi durum. Varsa bi sitemi kendi görüşür annesiyle. Sizin karışmaya hakkınız yok. Yarın çocuk olunca da çocuk var çalışamıyorum, eşimin ailesi yardım etmiyor diye mi konu açacaksınız? Hem tahlil şu kadar tuttu diye söyleyip beklentiye girmeniz de çok itici. Hele görümcek lafı

görümceye üzüldüm yazık kadın kocasından çekiyor zaten bir de böyle kıskançlıklar var.. Allah sağlık versin hamile kalsam dahi çıkmayı düşünmüyorum, kimseye muhtaç olmadan yavrucuğuma kuzucuğuma :) her şeyin en iyisini alabilmek adına

Sadece çok riskli, yatmam gereken bir hamilelik olsaydı işi bırakırdım. Çok şükür Allah yardım etti ilk aylar kanama dışında yatmadım. Onda da 10 gün zaten rapor aldım.
Hani dese ki evde oturmak istiyorum çocuğuma ben bakmak istiyorum kimse bir şey diyemez. Tercih meselesi ki geçinememekten yine şikayet edilemez. Ama doktor kontrolü bahane etmek çok komikmiş..

Yazdım hatta işyerinde patrona duyurana kadar akşam nöbetçi doktorları gezdik eşimle. Düzenli bir doktorum bile olmadı belli zamana kadar :)

Eğer ihtiyacınız varsa işi bırakma lüksünüz yok. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Anne ve baba evet eşit olmalı ama parasını kime vereceği de onları ilgilendirir. Sanki 18 yaşındayız demişsiniz, asıl o yaşta olmadığınızdan kendi ayaklarınızın üzerinde durmalısınız.

Birde tahliller şu kadar tutuyor deyip para koparmak için yalan söylemişsiniz yuh yaa !!

Ayağını yorganına göre uzatmak gerek. Büyüklerimizin bir lafı vardir: Elden gelecek öğünün vakti belli olmaz.
Ya kısıp zaruri ihtiyaclara para ayiracaksiniz ya da sizde çalısacaksıniz. Oyle yapmak zorunda diye bir sey yok!
Ne aile yardimci olmak zorunda ne evlat diye dusunuyorum. Yardim ediyorsa Allah razi olsun densin yeter. Yapmiyorsa bir sey demeye hakkimiz yok diye dusunuyorum.

Kendi çapınızda haklısınız,fakat GÖRÜMCEK demeniz çok itici.
Eşiniz bakmış olabilir ailesine neticede o duruma gelmesinde ailesinin katkısı var.
Adamdan zorlamı para tedarik etmişler yok,madem öyle eşinizde bekarlığında az çok kötü gün dostu olarak biriktirseydi.
Görmceleriniz zor durumdaki annesi madur etmiyor kızını bu da çok doğal.
Ha size yapmaması doğalmı değil.
Ancak kouşarak anne paraya ihtiyaxımız var tahliller için bize yardımcı olabilirmisin diye teklif edebilirsin içerlediyseniz.
Gelelim asıl mevzuya ne size ne görümcenize KV 'niz yardım yapmak zorunda da değil.

Niye yardim etmek zorundalar ben anlamadim.
37 yasindadiniz. Kendi yuvanizi kurmussunuz. Kendi geciminizi kendiniz saglamalisiniz. Onlara guvenerek mi evlendiniz?
Gorimceye ailesini yardim etmesi sizi baglamaz. Iki cocuguyla bosanmis bir kadina ailesinin yardim etmesi de normal zaten. Ben bunda acaip birsey gorenedim. Sizin gorumce ile baska bir probleminiz var sanirim.

Kimsenin parası sizi ilgilendirmez
Eşiniz sizle evlenmeden önce yatırım yapmıs ailesine yardımcı olmus size ne ?
Sizin mi bogazınızdan kıstı sizi bişeyden mahrummu bıraktı siz yoktunuz bile hayatında
Kaynanan kızını seviyordur acıyordur yardımcı oluyordur kızının kocası neler yapıyo neler ediyo herkes görüyor herkesin aklı var herkes düşünüyordur kaynanan parasını hibe ediyordur sanane ?
Elin ayagın tutuyor calısabilirsin madem paraya ihtiyacınız var illa işten cıktıgın iş değil baska işte bulabilirsin illa paraya ihtiyacın varsa ki eşinde calısıyor belli
Kaynanan kızına yardım yapıyor diye bize yapsın diyorsun senin ailen sana neden yardım yapmıyor madem böyle zorunlulugu var ailelerin kendi ailendende iste o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…